Queen - Greatest Hits (1981)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Bohemian Rhapsody (5:52)
  2. Another One Bites the Dust (3:32)
  3. Killer Queen (2:59)
  4. Fat Bottomed Girls (3:21)
  5. Bicycle Race (2:59)
  6. You're My Best Friend (2:50)
  7. Don't Stop Me Now (3:29)
  8. Save Me (3:48)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:41)
  10. Somebody to Love (4:53)
  11. Now I'm Here (4:12)
  12. Good Old-fashioned Lover Boy (2:53)
  13. Play the Game (3:28)
  14. Flash (2:46)
  15. Seven Seas of Rhye (2:47)
  16. We Will Rock You (2:00)
  17. We Are the Champions (3:00)
  18. I'm in Love with My Car [UK Single Version] * (3:05)
  19. Under Pressure [Live at Milton Keynes 1982] * (4:12)
  20. Tie Your Mother Down [Live at Milton Keynes 1982] * (4:28)
  21. Under Pressure * (4:03)

met David Bowie

22. Keep Yourself Alive * (3:32)
  23. Teo Torriatte * (5:00)
  24. Body Language * (4:33)
  25. I Want to Break Free * (3:19)
In het singles-boxje van dit tijdperk heeft de single een getekende hoes.

avatar van Slurpie
De bel ging en ik rende van school naar huis direkt naar de stereotoren. Bladerend tussen enkele oude vinyl platen en cd's van mijn ouders kwam ik weer eens uit bij mijn oude vertrouwde cd van Queen the greatest hits. Tot op de dag van vandaag weet ik dat nummer bicycle race het vijfde nummer op deze cd is, terwijl ik 'em vrijwel nooit meer luister. Deze cd heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe en andere muziek ging luisteren dan alleen top 40 muziek van eind jaren 80 begin jaren 90 en daarvooor ben ik Queen dankbaar.

avatar van De buurman
Kijk je wel uit met oversteken, Slurpie?

avatar van bikkel2
Ik draai 'm ook zelden deze. Queen heeft zeker in de 70er jaren uitstekende singles gemaakt en uitgebracht, maar misschien toch wel erg veel gehoord zo zachtjes aan.
En ze hebben zo veel moois gemaakt op de reguliere albums..... tja dan ga ik liever voor die keuze.
Kom de singles dan toch vanzelf weer tegen.

avatar van Dibbel
Ik heb deze ook nog op LP en hij heet dan Grootste Hits.
Uitgegeven in de serie Wereldsterren op EMI.
EMI had daar een handje van in de late jaren 70, begin jaren 80.
Met op de achterkant van de hoes een verhaaltje over de successtory van Queen door Skip Voogd, een van Nederlands eerste DJ's.
Op deze versie van de LP/CD staat Under Pressure als extraatje als laatste nummer op kant 1.
Kwam tegen deze tegen tijdens de grote zolderinventarisatie.

Muziek staat buiten kijf. Ga hem zometeen opzetten.
Een echte 5-sterren verzamelaar.

Crazy Little Thing Called Love doet mij aan een band als Wham! denken.
Ik denk dat George Michael ook een perfect uitgevoerde versie van dit nummer neer zou kunnen zetten.
En dat bedoel ik voor beide als compliment.

avatar van relaxex
Het album waar mijn muzikale interesse mee begon, staan een paar mooie nummers op van deze goede band!

avatar van musiquenonstop
relaxex schreef:
Het album waar mijn muzikale interesse mee begon........

Het schoot even door mijn hoofd "dan zal het met zijn smaak wel goed zitten" dus kon het niet laten je top10 te bekijken, dan is het toch jammer om dan ook Björk ertussen te zien.

(maar ja, ik heb ook van die artiesten die niet door iedereen gedeeld worden)

avatar van bikkel2
deric raven schreef:
Crazy Little Thing Called Love doet mij aan een band als Wham! denken.
En dat bedoel ik voor beide als compliment.

Hij bewees in ieder geval een perfect uitgevoerde versie van Somebody To Love neer te zetten.
En dat is zangtechnisch toch wel een pittiger nummer dan Crazy Little Thing Called Love.

Ik weet niet of die geremasterd is, maar de versie die bij The Platinum Collection zit heeft echt een kwalitatief uitstekend geluid.

avatar van relaxex
musiquenonstop schreef:

(maar ja, ik heb ook van die artiesten die niet door iedereen gedeeld worden)

Björk is cool hoor:(.

Gelukkig voor jou is ze nu echter weer uit mijn top 10.

Een van de platen waar ik mee ben opgegroeid. Staat nog steeds vaak aan hier. De achterkant is inmiddels bijna door het vinyl te horen Kan nog steeds alles meezingen. Voor zover dat kan voor een 16-jarige zit hier toch wat nostalgie aan vast

avatar van De buurman
Werkelijk ieder nummer is ook briljant.

avatar van haythijs
Flash heb ik dan nooit echt als briljant ervaren, maar ieder zijn smaak uiteraard! Dat je al 1 plaat met zoveel hitsingels kan uitbrengen, is iets unieks wat alleen de Beatles, Stones of Abba kunnen qua aantal songs ( wellicht u2?), laat staan de verdere hits die deze band nog maakten na deze release. En dan te bedenken dat hun albums ook nog een aantal 'onbekende'juweeltjes bevaten.

avatar van De buurman
Flash is niet hun meest memorabele nummer, maar ik vind het toch leuk in elkaar steken. In 1982 begonnen ze hun optredens met Flash/The Hero, en dat was te gek.

avatar van haythijs
Dat intro was idd te gek, zoals op de dvd On fire. Maar een concert openen was altijd al een kwaliteit die de band tot in haar diepste vezels kernmerkte. Zoals Roger Taylor in een docu zegt: The first 2 songs you got to deaf and blind them.
Op vrijwel elk livedocument wat ik van hen ken, komt dit idd wel naar voren.Of de reguliere livealbums. Op live Killers met het tweeluik We will rock you ( Fast) en let me entertain you, One Vision en Tie your mother down tijdens de magic tour

avatar van chevy93
De Greatest Hits onder de Greatest Hits. Samen met Legend van Bob Marley en De Rode en Blauwe van The Beatles toch wel de meest legendarische Greatest Hits.

Queen was, wat mij betreft, vooral een singlesband. Hoewel ze in deze periode ook zeker hun albumtrackmomenten gehad hebben. Openend met één van de meest iconische nummers ooit weet je weer hoe bijzonder Queen eigenlijk was. Een unieke band zoals ze maar één keer in je leven langs komen. Op het moment dat je bij Killer Queen bent, vraag je je weer af waarom je niet zo'n fan bent van Queen.

Maar bij nummers als Good Old-fashioned Lover Boy en Seven Seas of Rhye sta ik weer met beide voeten op de grond. Niet dat die nummers slecht zijn, integendeel. Maar het zijn niet de nummers die je 10 op een dag aanzet, omdat je er geen genoeg van kan krijgen. Om af te sluiten met twee meeschreeuwers die je toch wel beu bent. In de live-versies sowieso onsterfelijk, dus de officiële albumversie komt wat zielloos over.

Zo alles op een rijtje zettend is het hoogtepunt na hoogtepunt, met af en toe wat nummers ertussen die wat minder zijn. Als ik zelf een Queen-verzamelaar samen mocht stellen, zou ik daar zeker een 5,0* voor geven, maar helaas... die mogen niet op de site.

avatar van DargorDT
Ik draai deze toch wel regelmatig. En stiekem heb ik er jaren geleden een dubbelalbum van gemaakt

De tweede cd:

11. Love of my Life
12. The Millionaire Waltz
13. Sail Away Sweet Sister
14. Liar
15. White Queen (As It Began)
16. In The Lap Of The Gods... Revisited
17. '39
18. Teo Torriatte (Let Us Cling Together)
19. It's Late

1:18

Stiekem vind ik deze 'bonus-cd' zelfs leuker. Want hoewel de officiële verzamelaar de hits telt, en een redelijk overzicht biedt van Queen's jaren 70-periode, blijft gevoelsmatig de échte muzikale creativiteit van de band verborgen. Daar heb je The Millionaire Waltz voor nodig, March of The Black Queen, de rock van It's Late en het mierzoete doch gevoelvolle Love of My Life. Al zal iedereen er het zijne van denken. De rijkdom van Queen in de jaren 70 laat zich in elk geval niet volledig vangen op één enkele Greatest Hits-cd.

avatar van Supersid
Goeie!

avatar van dazzler
Leuke link.

Het album passeerde onlangs de revue in het spel 1981 in 30 Albums
als plaat met het op één na grootste stemmenaantal van 1981 op deze site.

Enkel October van U2 deed het beter.

Cured
Ik heb deze ook, maar het mag me niet zo boeien en speel het eigenlijk nooit af, zeg maar gerust never. Een handvol nummers vind ik zo los om te horen wel gaaf.

Hiermee begon mijn Queenavontuur in 1984: letterlijk stukgedraaid , dus nadien alle studioalbums aangeschaft en later vervangen door de cd-versie!
Er zijn vast betere bands maar qua emotionaliteit zijn ze niet weg te branden uit mijn persoonlijke top3 allertijden !

avatar van EttaJamesBrown
Sentiment en gelukzaligheid.

Ozric Spacefolk
Kan er nog steeds niet bij dat Keep Yourself Alive en Spread Your Wings niet op deze plaat staan.

avatar van gigage
Goeie constatering Ozric. Na wat speurwerk blijkt dat Keep yourself alive de UK single charts niet gehaald heeft en spread your wings niet verder kwam dan #34. Fat bottomed girls vond ik de dissonant maar blijkt een dubbele A-kant te zijn geweest met Bicycle race. Tie you mother down ontbreekt ook maar was dus ook geen grote hit (#31). Het album ging in NL gelijk op met de no.1 single Under Pressure (met david bowie) de charts omhoog eind '81. Die laatste is later alsnog wel toegevoegd.
Ik heb me altijd meer gestoord aan de album hoes. Alsof het één van de velen is uit een goedkope serie greatest hits albums van artiesten wiens roem al lang was gepasseerd. Verkeerde letters, cheap-shot fotootje en that's it. Zoiets zag je meer bij Dr Hook, George Baker, Freddy Fender enzo. Veelste mager voor het eminente rockgezelschap in ieder geval.

avatar van teus
Volgens de laatste berichten (vandaag in de media) is dit verzamelalbum van Queen op de teller met 6 miljoen ! x het best verkochte album ooit in de U.K

avatar van gigage
Zie ook het bericht van 11 febrauri 2014 van Lonesome Crow, haha Maar waarom was dat juist vandaag in de media?

avatar van teus
gigage schreef:

ja dat weet ik,eigg was het al 6 miljoen ,dus geen nieuwtje, mss nogmaals een vermelding ,omdat de verkoopcijfers uniek blijven ,en andere albums niet in de buurt komen

avatar van Dungeon
gigage schreef:

Ik heb me altijd meer gestoord aan de album hoes......

Ik heb altijd gedacht dat het met die film Superman II te maken heeft waarin de badguys gevangen in een spiegel door de ruimte reizen.