The Killers - Hot Fuss (2004)

Label: Island

1. Jenny Was a Friend of Mine (4:04)
  2. Mr. Brightside (3:42)
  3. Smile Like You Mean It (3:54)
  4. Somebody Told Me (3:17)
  5. All These Things That I've Done (5:01)
  6. Andy, You're a Star (3:14)
  7. On Top (4:18)
  8. Change Your Mind (3:12)
  9. Believe Me Natalie (5:05)
  10. Midnight Show (4:03)
  11. Everything Will Be Alright (5:44)
  12. Glamorous Indie Rock & Roll * (4:16)
  13. The Ballad of Michael Valentine * (3:49)
  14. Under the Gun * (2:33)
  15. Mr. Brightside [Jacques Lu Cont's Thin White Duke Mix - Radio Edit] * (4:38)
  16. Somebody Told Me [Mylo Mix] * (7:17)
  17. Smile Like You Mean It [Fischerspooner Mix] * (6:24)
  18. Smile Like You Mean It [Ruff and Jam Eastside Mix] * (7:35)
avatar van Discoverme
Vooral Jenny was a friend of mine, Mr. Brightside en Somebody told me, springen eruit en het "I got soul but i'm not a soldier'-gedeelte met koor, vond ik echt super vooral de eerste keer dat ik het hoorde, wist niet wat ik hoorde!

avatar van Eliniej
U uitleg is idem voor mij, Discoverme

Lost Highway
De hitjes (vooral Mr Brightside is geweldig) zijn leuk. Maar dit is geen album die ik vaak zou beluisteren, daarvoor vind ik hem simpelweg niet goed genoeg.

deze vakantie ben ik met een aantal vrienden naar engeland geweest, o.a. ook in Brighton. ik kan je vertellen, als je om 2 uur 's nachts zatjes in een gave club in Brighton staat te hossen en Mr. Brightside wordt gedraaid: nou dan ga je wel eventjes uit je bolletje hoor!

avatar van Nicolage Rico
the dutchman schreef:

Dat had ik in Dublin.. Heerlijk.

lowhusky
Mijn nr. 1 voor altijd . De lyrics van sommige liedjes zijn echt super fris en erg goed. Mijn favoriet is natuurlijk Mr. Brightside, ik kan gewoon niet uitleggen hoe erg dit nummer voor mij betekent De eerste helft is erg sterk en dan zakt het een beetje weg zoals iedereen zegt maar toch verder een supergoed album. Terecht 5 sterren waard niet alleen door Mr. B, ook door Jenny, Somebody Told Me...ben benieuwd naar Sam's Town

avatar van UmmaGumma 44
Via MTV2 heb ik het nieuwe nummer van deze (voor mij) onbekende groep gezien. Het nummer sprak me direct aan. Inmiddels heb ik het album Hot Fuss een eerste luisterbeurt gegeven en het klinkt vermakelijk. Ik zal hem nog wel een aantal keren moeten gaan luisteren om te kijken of het me blijft boeien.
In de wetenschap dat ik mijn stem kan / ga aanpassen, begin ik met een 3,5*

avatar van UmmaGumma 44
Toch mijn stem al aanpassen.... leuk album hoor! Met name het begin is sterk... Somebody Told Me is het nummer dat me tot nu toe het meest opvalt... ik verhoog naar 4*

avatar van moedermaria91
3 sterke nummers, niet meer niet minder

*2*

Valt me toch wat tegen, is zo omhoog geschreven. Een paar leuke nummers, that's it. Hun concert vooraf aan U2 viel me ook wat tegen. Net 3,5*

fredpit
Heerlijke "geen gezeik"muziek...maar dan van het betere soort.

Dus als je Frans Bauer zat bent...probeer de Killers

Ik geef hem voorlopig 4

Toch beetje tegenvallend.
Het lange 'all the things that I've done' is mijn favoriet...
Verder uiteraard Mr. Brightside en Somebody told me. Geweldige nummers die de tand des tijds wel zullen doorstaan...

De rest heeft het voor mij net niet

avatar van jacobine_rodijk
fredpit schreef:
Heerlijke "geen gezeik"muziek...maar dan van het betere soort.

Dus als je Frans Bauer zat bent...probeer de Killers

Ik geef hem voorlopig 4

Waarom de verwijzing naar Frans Bauer? 't Is niet zo dat ze dezelfde soort muziek maken

avatar van ZERO
Het heeft lang geduurd voor ik op deze plaat stemde en ook voor ik hier een bericht plaatste. Een paar dagen geleden heb ik het album dan toch gekocht (voordien had ik het enkel op pc).

Bleek dat ik een verkeerde versie van Mr. Brightside (één van mijn favo liedjes ooit) op pc had en dat deze NOG beter is (ze schelen niet veel, maar toch een klein beetje ). Weet iemand toevallig welke versie ik kan hebben? Het isniet die trage DJ remix voor de duidelijkheid... Misschien een singleversie ofzo?

In elk geval, Hot Fuss:

net zoals zijn opvolger, begint ook Hot Fuss erg sterk! Jenny was a friend of mine is een méér dan degelijk nummer dat de toon van het album goed zet.

Mr. Brightside is zoals ik al eerder zei één van mijn favoriete nummers ooit! Prachtig deuntje, geweldige zang, prachtige tekst...

Smile like you mean it ligt in het verlengde van de vorige twee nummers. Het niveau blijft hoog.

Somebody told me was indertijd een single die me qua stijl wat aan FF deed denken en die ik dus eigenlijk kon missen als kiespijn. Gelukkig heeft het nummer zich gaandeweg toch kunnen bewijzen.

Zoals al vaker aangehaald is All these things that I've done het laatste goede nummer in een reeks. Het duurt iets langer voor dit nummer tot je doordringt vind ik, maar nu aanzie ik het als evenwaardig met de vier eerste nummers.

Daarna zakt het echter wat in. De rest van de nummers is niet slecht (zeker niet), maar kan jammer genoeg de lijn van de eerste 5 nummers niet aanhouden.

Een korte opflakkering komt er nog met Glamorous indie rock & roll, maar verder dan deze opflakkering komt het tweede deel van de cd niet.

Het geweldige eerste deel van de cd verdient wat mij betreft bijna 5*. Doordat het niveau echter niet constant is:

Mr.Brightside echt een super plaat

Erste vier nummers zijn erg goed! Daarna nog steeds boeiend plaat, een ontspan listen dit!

avatar van Kikuichimonji
Begint goed, maar zakt dan verschrikkelijk in. 2,5*

fredpit
jacobine_rodijk schreef:

Oh sorry...

Ze hebben beiden een hoog meezingniveau...

En meezingen is nooit verkeerd. Zit aardig veel diversiteit in qua nummers. "Mr. Brightside" is erg okay alleen.... ja,ja... waarom nou 2 keer hetzelfde stuk zingen?!? Toch één van mijn favonummers samen met "Smile Like You Mean It", "Somebody Told Me", "All These Things I've Done" en "Midnight Show". 4tje!

johannesA
inderdaad een album wat sterk begint, maar gaandeweg het verloop van de cd wordt hij een stuk minder interessant

Mr. Brightside, Jenny Was A Friend Of Mine en Somebody Told Me zijn stuk voor stuk geweldig en dan heb ik het over de rest nog niet gehad!

avatar van SirNoodle
Louis2703 schreef:

Mr. Brightside, Jenny was a friend of mine en Somebody told me zijn inderdaad stuk voor stuk geweldig, maar laten we het over de rest maar niet hebben.

avatar van Joy4ever
Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst Sams Town heb beluisterd. Die vind ik erg goed. Deze Hot Fuss vind ik daarentegen een heel stuk minder. MuMe-ers hebben het erover dat de boel indonderd op de helft maar ik vind wat ik daarvoor heb gehoord ook niet best. Mr Brightside daargelaten, topnummer. Ik vind de afsluitende song, Glamorous Indie Rock & Roll ook erg fraai. Maar voor de rest is het allemaal zeer matig.

yoeridedeygere
idd, Sam's Town is redelijk negatief onthaald door velen. Maar achteraf gezien is de ondergewaarde Sam's Town zoveel beter dan deze overgewaardeerde Hot Fuss

Lost Highway
yoeridedeygere schreef:

Ook ik sluit mij daar bij aan, Sam's town staat als album veel sterker dan deze Hot Fuss, ookal bevat deze laatste de onverslijtbare supersingle en klassieker in wording Mr Brightside.

avatar van sean leonard
Er zijn waarschijnlijk vooral veel mensen die dat tweede album minder goed vinden omdat ze toen al veel bekender waren, die mensen haken dan bij voorbaat al af, omdat het zogenaamd te commercieel zou zijn. Dat slaat nergens op, want Sam's Town is ook gewoon een hele goede plaat..het zal overigens ook echt niet voor allen gelden die sams town minder vinden- voor mij ook niet - maar wel voor veel.

Ik kocht deze cd met veel verwachtingen, maar het viel wel tegen. Tegenwoordig luister ik de cd zelden. 'Somebody told me' en 'Smile like you mean it' zijn nummers die ik nog wel regelmatig luister. Van dit hele nummer is er maar één liedje dat me echt ontzettend boeit en ik al sinds dat het uitgebracht is op mn mp3-speler heb staan en dat is 'Mr. Brightside'. Dit nummer is qua tekst zo krachtig, het blijft me boeien.

4*, vooral om 'Mr. Brightside'.

Een goed album! Er staan wel een aantal uitschieters op zoals Smile Like You Mean It,,Glamorous Indie Rock & Roll,,On Top,,Somebody Told Me,,Everything Will Be Alright & All These Things That I've Done.

*4.0

Ash
Leuk plaatje hoor, maar eigenlijk zijn alleen de eerste 4 nummers echt goed.

Ash schreef:
Leuk plaatje hoor, maar eigenlijk zijn alleen de eerste 4 nummers echt goed.

Klopt, en natuurlijk het geweldige Glamorous Indie Rock & Roll!