The Killers - Hot Fuss (2004)

Label: Island

1. Jenny Was a Friend of Mine (4:04)
  2. Mr. Brightside (3:42)
  3. Smile Like You Mean It (3:54)
  4. Somebody Told Me (3:17)
  5. All These Things That I've Done (5:01)
  6. Andy, You're a Star (3:14)
  7. On Top (4:18)
  8. Change Your Mind (3:12)
  9. Believe Me Natalie (5:05)
  10. Midnight Show (4:03)
  11. Everything Will Be Alright (5:44)
  12. Glamorous Indie Rock & Roll * (4:16)
  13. The Ballad of Michael Valentine * (3:49)
  14. Under the Gun * (2:33)
  15. Mr. Brightside [Jacques Lu Cont's Thin White Duke Mix - Radio Edit] * (4:38)
  16. Somebody Told Me [Mylo Mix] * (7:17)
  17. Smile Like You Mean It [Fischerspooner Mix] * (6:24)
  18. Smile Like You Mean It [Ruff and Jam Eastside Mix] * (7:35)
*Laura*
Een nog steeds groeiend album, met een hoop steengoede nummers. De opvolger komt niet eens in de buurt.

Gisteren waren The Killers overigens overweldigend goed op Rock Werchter!

avatar van ACole_20
Ash schreef:
Leuk plaatje hoor, maar eigenlijk zijn alleen de eerste 4 nummers echt goed.

Klopt bijna , want eigenlijk zijn alleen de eerste 3 nummers echt goed.

Nr 4 vind ik namelijk al bitter matig.

avatar van Irish
geweldig album! de mijne loopt tot nummer 10 + Glamorous Indie Rock & Roll als nummer 11 en ik vind juist dat het tweede gedeelte vele malen beter is dan het eerste gedeelte. de singles vind ikzelf nog de mindere nummers..

*4!

Leuk album, met 8 goede nummers. Ik vind, in tegenstelling tot de meesten hier, niet dat het 2e deel van het album geen goede nummers bevat, On top en Change your mind vind ik juist geweldig.
De enige zwakke nummers vind ik: Andy you're a star, Believe me Natalie, Everything will be alright en het verschrikkelijke Glamorous indie rock 'n roll.
13 en 14 ken ik niet, die staan er bij mij niet op.
Al met al een veel leuker album dan Sam's town.

avatar van starsailor
5 slechte nummers dus....hoe slecht is Sam's Town dan wel niet????

4 slechte nummers dus, ik heb er maar 4 genoemd. De overige 8 nummers vind ik wel goed.
Op Sam's town staan, wat mij betreft, slechts 4 goede nummers (When you were young, Read my mind, For reasons unknown en Bones) en 1 redelijke: Bling en dus 7 zwakke tot slechte nummers.
Al met al een betere score dus voor Hot fuss, ook omdat ik de goede nummers van dat album eigenlijk ook nóg beter vind dan de goede nummers van Sam's town.
Ik vond de stijl van Hot fuss juist zo leuk (veel 80's/wave invloeden), daarom viel Sam's town me erg tegen.

1,0
een plaat die grandioos is overgewaardeert...duidelijk een Amerikaanse band die brits probeert te zijn!

deze plaat begint vrij aardig maar kakt in het midden grandioos in...daarbij zijn de filters over de stem van de zanger niet te trekken (met de zang is duidelijk gekloot in de studio)...

daarbij hoorde ik dat ze een joy division cover live deden...toen zakte me de broek helemaal af...heiligschennis!

overigens las ik dat iemand het bijna vergeleek met the smiths (op pagina 1) dat mag dus echt niet en wil ik nooit meer horen!

Thijs loopt dit jaar met een boog om de Alpha tent heen op lowlands als deze shitband staat te spelen

xrockerx schreef:

Dat mag inderdaad niet meer. De Smiths maken melige zeikmuziek en zijn gelukkig van de aardbodem verdwenen. The Killers hebben nu al meer goede nummers geproduceerd dan The Smiths in hun hele bestaan!

Ai, die kwam hard aan .
Ik ga er niet over oordelen. Ik vind The Killers een leuke band. Daar blijft het bij.

avatar van Koerok
Ik zal je een geheimpje verklappen: Ik vind Strangeways, Here We Come een heel aardig album. Waar echter die idolatie vandaan komt voor The Smiths ontgaat me echter ten ene male. Gewoon een aardige popband, niet meer niet minder. Ja, eigenlijk wel enigszins te vergelijken met The Killers , maar dan vind ik The Killers dus duidelijk beter. Smaken verschillen hè.

tondeman
Haha dit is toch gewoon middelmatige opwarmprak van 80's left-overs. Verder wel best luisterbaar imo maar kom op zeg, beter dan The Smiths

sterke plaat

vooral de eerste 4 nummers

de rest moet wel niet minder doen

een 4,5

koerok heeft een RATM avatar

dit moet genoeg zeggen

case closed

tondeman schreef:

Girlfriend in a coma, I know, I know, tra-la-la-la........
Ja tondeman, gewoon een aardige (maar leuke) popband!

handsome_devil
Koerok schreef:

Oh mijn god lol.

Ik lees hier meerdere malen dat deze cd na de eerste 4 nummers slechter wordt, maar wat is er mis met Change your mind en On top, die ik beide eigenlijk niet onder vind doen voor Mr. Brightside en Somebody told me en zelfs nog ietsje beter dan Jenny was a friend of mine en Smile like you mean it. En ook Midnight show vind ik nog een heel aardig nummer.
Oké, nummers als Andy, you're a star, Believe me Natalie, Everything will be alright en Glamorous indie rock n roll zijn waardeloos, maar het is dus niet zo dat de hele 2e helft slecht is (volgens mij dan).

Verder luister ik ook liever naar the Killers dan naar the Smiths, ik snap niet wat sommige figuren daar zo overdreven moeilijk over doen, gewoon een kwestie van smaak he?

avatar van Rayaccos
Typisch zo''n album dat ik zonder duidelijke reden altijd links heb laten liggen. Afgelopen lowlands ben ik ook niet naar het optreden geweest.

Ik beluister de cd nu voor de 2e keer en ik moet zeggen, het klinkt allemaal best lekker! Het ligt lekker makkelijk in het gehoor, maar de nummers 2 en 4 vind ik juist wat minder.

1. Het is overgewaardeerd

2. Die Joy Division cover is voor de nieuwe Anton Corbijn film, daar zijn ze voor gevraagd, net als Nine inch nails bijvoorbeeld (die dat overigens prima doen) En ik weet niet of er afspraken zijn gemaakt met de bands op de soundtrack om de Joy division covers ook op te nemen in de setlist van de tour dit jaar, maar het lijkt er wel op.

3. Het optreden was fantastisch, muzikaal gezien niet briljant, maar de sfeer tijdens het optreden stuwde dit optreden aardig op.

iemand die The Smiths afzeikt heeft zich duidelijk nooit verdiept in:

de teksten van Morrissey
en de gitaarpartijen van Marr

komop zeg The Killers beter...

ik zou je eigenlijk nu nog thuis een draai om je oren moeten komen geven

iemand die The Smiths afzeikt heeft zich duidelijk nooit verdiept in:
de teksten van Morrissey
Die kunnen best beter zijn, maar wat mij betreft doet dat er niet zoveel toe. Het gaat mij voornamelijk om de melodietjes. Is zwaar subjectief, ik weet het...

en de gitaarpartijen van Marr
Echt bijzonder kan ik het niet vinden.

ik zou je eigenlijk nu nog thuis een draai om je oren moeten komen geven
Eigenaardige uitdrukking eigenlijk, een 'draai' om je oren. Een welgemikte vuistslag tussen de ogen heb ik letterlijk meer feeling mee.

avatar van starsailor
Koerok schreef:
Echt bijzonder kan ik het niet vinden.

avatar van Koerok
Heb net het eerste album nog eens beluisterd, en nee, het gitaarspel stelt helemaal niets voor. Niet slecht of zo, zeer functioneel allemaal. Maar bijzonder? Nee hoor. De liedjes op deze plaat kan ik kort over zijn: gewoon flut!

En dan heb ik het dus nog steeds over The Smiths!!!

Waarom moeten the Smiths per sé beter gevonden worden dan the Killers, wat een onzin. Ik vind the Killers ook beter en dat is gewoon een kwestie van smaak. Daarbij gaat het me om de muziek, want teksten interesseren me niet.

avatar van Ephyon
Rayaccos schreef:

Mr.Brightside minder/slecht vinden. Hoe kunde nu zoiets zeggen . Het beste nummer van de Killers by far hoor.

Ach ja, smaken verschillen dus wel duidelijk. En na het commerciele gedeelte van de eerste 5 nummers komen er echt nog wel super goeie songs hoor, zoals Midnight Show en Believe Me Nathalie.

absoluut hoogtepunt is

smile like you mean it

Lost Highway
Heerlijk nummer.
Te vergelijken met Read my mind van Sam's Town.
Ach, al bij al is The Killers toch geen slechte band, na twee albums toch een aantal echt sterke songs op hun palmares.

avatar van tvtje1
Kevin-Raphaƫll schreef:
absoluut hoogtepunt is

smile like you mean it

zeker geef een 4 *

koerok

ge zeit een raar manneke

echte muzieksmaak hebt ge blijkbaar niet

dat is meermaals al bewezen

aan koe met de rok

avatar van Johanv4434
Ik heb toch enkele luisterbeurten nodig gehad om het hele album te apprecieren. Fijne plaat, maar glamorous indie rock&roll vind ik maar niet veel...

avatar van Antie
Same overhere, vind het een leuke plaat om te beluisteren met enkele hoogtepunten.
Maar top-plaat is het niet