Snowgoons - Black Snow (2008)

Duitsland
Label: Babygrande

1. The Curse (3:57)

met King Magnetic, Charon Don, Reef the Lost Cauze en Sicknature

2. Black Snow (3:02)

met Ill Bill en Apathy

3. Casualties of War (3:43)

met Smif-n-Wessun en Respect tha God

4. Who? (2:48)

met Outerspace

5. Hold Up (3:56)

met R.A. the Rugged Man, Lord Lhus en Savage Brothers

6. This Is Where the Fun Stops (4:39)

met Reef the Lost Cauze

7. Starlight (3:53)

met Viro the Virus

8. Knockatomi Plaza (4:22)

met Side Effect

9. Pay Attention (2:46)

met Decay, Astonish en Scheme

10. Server Justice (3:45)

met Killah Priest, Rasul Allah en Richard Raw

11. Still Got the Ammo (4:14)

met Main Flow, Godilla, El da Sensei en J. Sands

12. Ride On (3:39)

met Defari, Maylay Sparks en Sondro Castro

13. Incite a Riot (2:55)

met King Magnetic en Adlib

14. Lost (3:58)

met Respect tha God, Block McCloud en Doap Nixon

15. Still Waters Run Deep (3:34)

met Supastition

16. Raining (3:39)

met Brainstorm, Edo. G en Jaysaun

17. Sick Life (3:23)

met Sick Jacken, Cynic en Bacardi Riam

18. The Storm (3:03)

met Boom Bap Project

19. Avalanche Warning (3:42)

met Pacewon, Nervous Wreck en Adlib

23. My Time * (2:52)

met Lord Lhus

24. Iceman * (4:15)

met Cymarshall Law

25. Foreign Banguage * (3:59)

met Side Effect

26. 40 Barz * (2:48)

met Big Shug, Special Teamz en Singapore Kane

27. The Spell * (3:05)

met Eternia

28. Ride with Me * (3:45)

met Born Unique

29. Serve Justice [Remix] * (3:47)

met Killah Priest en Richard Raw

30. Buried * (3:15)

met Savage Brothers

31. Suicide * (2:53)

met Third Kind

avatar van MJ_DA_MAN
Heb net hier de snippet beluistert, en heb nu al veel zin in dit album . De vorige plaat van de formatie heb ik niet gecheckt omdat ie blijkbaar niet heel goed zou zijn, maar deze ga ik 100% zeker wél beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Wederom een geweldig scala aan gastartiesten. Vond de vorige ook absoluut niet tegenvallen. Hier verwacht ik toch wel een groei te zien van de producers. Aan de rappers zal het niet liggen.

avatar van Stapler
Dit lijkt mij nou een erg tof album
This Is Where the Fun Stops is alvast een erg dope track.

Hypno
Geweldig productieteam Snowgoons hun vorige album stelt allesbehalve tegen, we mogen van geluk spreken als hun nieuwe album hun debuut weten te overtreffen en die grote namen op hun Plaat verbaast me niets want wie wil er nou niet over zulke vette beats heen rappen

Paar indrukwekkende gastartiesten!

avatar van Capo Regime
Snippets klinken veel belovend

avatar van Rhythm & Poetry
Hét album waar ik momenteel het meest naar uit kijk. Heb al vele werken van 2008 gecheckt, zat heel veel leuks bij en ook heel veel bagger. Dit wordt hoop ik mijn nieuwe favoriet van 2008 met gastartiesten als Reef The Lost Cauze (persoonlijk favorietje), Ill Bill, Apathy, Outerspace, Decay, Astonish, Killah Priest & Edo G. moet het haast wel goed komen.

GE-LEKT!

avatar van Rhythm & Poetry
, en al meteen een heerlijk begin

Edit: eerste luisterbeurt zit er op en mijn hoge verwachtingen zijn idd uitgekomen. De producties zijn heerlijk verzorgd door Snowgoons en de donkere sfeer die het met zich mee brengt is meer dan prachtig. En de gast-mc's komen vaak briljant op het album, ze lijken allemaal in topvorm te zijn. Wat wil je dan nog meer? Ik zou het zo niet weten.

avatar van Sjoerd_
Erg dope cd.

avatar van MJ_DA_MAN
Staan een aantal van de beste nummers allertijden op in de underground-scene, echt waar. Cijfer volgt.

avatar van Rhythm & Poetry
4,5* om mee te beginnen ik wil het nog een aantal keer meer beluisteren voordat ik eventueel 5* ga geven.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb een aantal losse nummers beluisterd van hun vorige album, en wát een groei en vooruitgang is er geboekt bij het productie-team. Ongelofelijk.

Relax
Het album doet mij helemaal niets.

Gekkenhuis
Mij ook niet, klinkt gewoon weer hetzelfde als het vorige. Maar goed nog even een paar keer goed luisteren.

Rhythm & Poetry schreef:

Beluister nu opnieuw het album en ik vind het zo ongelofelijk dope. Die donkere sfeer, gecreeerd door de uitstekende beats en de heerlijke raps er over heen. Het is niet mijn gewoonte om zo snel een 5 te geven, maar bij deze maak ik graag een uitzondering (ik draai het album bijna non-stop).

avatar van Timo710
De naam en presentatie schrikt mij vooral een beetje af, Snowgoons? kom op man, wat is dat voor een belachelijke naam.

Timo710 schreef:

Boeien?

avatar van MJ_DA_MAN
Inderdaad, de naam is wel het laatste dat me boeit bij een album. Bovendien geeft de voorkant perfect de sfeer aan.

avatar van Timo710
Sorry hoor, ik wil niet lullig doen, maar ik vind de voorkant eerder een soort plaatje van een Commedy Central tekenfilm die voor de grap iets donker en filmisch over willen laten komen.

Ik vind de naam en stijl van een artiest juist erg belangrijk, ik bedoel muziek bestaat toch vaak uit persoonlijkheid, als een groep persoonlijkheden zichzelf de Snowgoons noemt, klinkt mij dat wel heeeeeel gaaaaaaaar in de oren....

Timo710 schreef:

gaar (bijvoeglijk naamwoord; gaarder, gaarst; gaarheid)
1 (van voedsel) klaar na koken, bakken of braden
2 (van personen) uitgeput

??

avatar van Stapler
jorisje123456 schreef:

gaar (bijvoeglijk naamwoord; gaarder, gaarst; gaarheid)
1 (van voedsel) klaar na koken, bakken of braden
2 (van personen) uitgeput

??

Flauw... En dan heb ik het niet over de soep

avatar van Timo710
Als je iets gaar vind betekend dat je het wat afgezaagd in de oren vind klinken zonder dat je je er ook echt daadwerkelijk in verdiept hebt.

avatar van MJ_DA_MAN
Luister het album nou maar, dan piep je wel anders. Tenminste, als je van Army Of The Pharaohs, Jedi Mind Tricks en andere harde Babygrande-artiesten houdt.

avatar van Timo710
Ik heb ff het clipje gezien van This Is Where The Fun Stops, de rapper op het nummer (Reef heet hij?) vond ik een beetje zwak, de beat vond ik wel vet. Wat is het concept achter deze albums?

avatar van Gyzzz
Ik hoor wel erg weinig nieuws in de weinige nummers die ik gehoord heb, moet ik zeggen. Wat heeft dit aan extra's en nieuws bovenop de grote lading albums van Jedi Mind Tricks, Army of the Pharaos, Outerspace en dergelijken?

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album heeft niks nieuws, zou ook niet weten waarom het dat persee moet zijn. Voor vernieuwing moet je sowieso niet bij dit soort hiphop zijn.

avatar van Timo710
Okey, na een beetje zoeken heb ik het gevonden, Snowgoons zijn dus een productieteam. Die een soort van VA albums maken met hun beats, ik wacht wel tot er iets instrumentaal uit komt, want dat nummer met Reef vind ik een beetje verpest worden door de rapper...

avatar van MJ_DA_MAN
Dus omdat één rapper je niet ligt, is de rest van de rappers ook meteen niet goed? Kijk naar het aantal gastrappers op deze plaat.

avatar van Gyzzz
MJ_DA_MAN schreef:

Misschien omdat de onderwerpen zo eenzijdig zijn dat je het op een gegeven moment wel gehoord hebt? Ik vind het vervelend bij muziek als ik het gevoel krijg dat er een trucje wordt uitgehaald, dan verliest de muziek nogal zijn authenticiteit. Als dit op één gebied is, maakt het me niet zoveel uit, dus de teksten die altijd eenzijdig overal tegenaantrappen a la Vinnie Paz vind ik niet zo erg, maar dan moeten de beats of de rappers zelf wel iets authentieks hebben.

Hetzelfde was op een gegeven moment toen Kanye West in de picture kwam, toen was het opeens helemaal 'in' om opgepitchde vrouwenstemmen als samples te gebruiken, en werd het als trucje gebruikt om mee te scoren.

Niet vernieuwen is geen probleem, maar je moet niet het gevoel krijgen dat het een grote gimmick is. Het is gewoon jammer als tracks inwisselbaar worden, en nummers hiervan voor precies hetzelfde geld van een ander Babygrande-vehikel hadden kunnen zijn.

Niettemin ben ik hier benieuwd naar hoor, gezien de erg lovende commentaren