Snowgoons - Black Snow (2008)

Duitsland
Label: Babygrande

1. The Curse (3:57)

met King Magnetic, Charon Don, Reef the Lost Cauze en Sicknature

2. Black Snow (3:02)

met Ill Bill en Apathy

3. Casualties of War (3:43)

met Smif-n-Wessun en Respect tha God

4. Who? (2:48)

met Outerspace

5. Hold Up (3:56)

met R.A. the Rugged Man, Lord Lhus en Savage Brothers

6. This Is Where the Fun Stops (4:39)

met Reef the Lost Cauze

7. Starlight (3:53)

met Viro the Virus

8. Knockatomi Plaza (4:22)

met Side Effect

9. Pay Attention (2:46)

met Decay, Astonish en Scheme

10. Server Justice (3:45)

met Killah Priest, Rasul Allah en Richard Raw

11. Still Got the Ammo (4:14)

met Main Flow, Godilla, El da Sensei en J. Sands

12. Ride On (3:39)

met Defari, Maylay Sparks en Sondro Castro

13. Incite a Riot (2:55)

met King Magnetic en Adlib

14. Lost (3:58)

met Respect tha God, Block McCloud en Doap Nixon

15. Still Waters Run Deep (3:34)

met Supastition

16. Raining (3:39)

met Brainstorm, Edo. G en Jaysaun

17. Sick Life (3:23)

met Sick Jacken, Cynic en Bacardi Riam

18. The Storm (3:03)

met Boom Bap Project

19. Avalanche Warning (3:42)

met Pacewon, Nervous Wreck en Adlib

23. My Time * (2:52)

met Lord Lhus

24. Iceman * (4:15)

met Cymarshall Law

25. Foreign Banguage * (3:59)

met Side Effect

26. 40 Barz * (2:48)

met Big Shug, Special Teamz en Singapore Kane

27. The Spell * (3:05)

met Eternia

28. Ride with Me * (3:45)

met Born Unique

29. Serve Justice [Remix] * (3:47)

met Killah Priest en Richard Raw

30. Buried * (3:15)

met Savage Brothers

31. Suicide * (2:53)

met Third Kind

avatar van fabblwaps
Vreemd dat Helpless maar 4 stemmen heeft, is echt een van mijn favorieten en gaat standaard op repeat. Zal wel komen omdat ie helemaal aan het eind staat van een iets te lange CD staat.

avatar van bennerd
Wie doet de eerste verse in The Curse eigenlijk?

Rene1979
Charon Don...

avatar van fabblwaps
Deze maar ff in m'n top 10 gezet aangezien ik 'm steeds maar blijf draaien. Wat een heerlijk agressieve plaat is dit zeg, ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

avatar van ThingMan
Kwam op internet dit album tegen met German Lugers en daar zat bij beide albums een bonus disc. Met vette tracks van Snowgoons. 40 Barz & the Iceman o.a. Weet iemand of deze ook officieel zijn uitgegeven? Zijn echt gruwelijk vette nummers.

avatar van fabblwaps
Waarschijnlijk deze van Sicknature & Snowgoons.

avatar van ThingMan
Nee helaas niet. Ik zie dat 40 Barz er wel op staat, maar niet The Iceman. Het zijn echt bonus discs bij de cd zelf.

[07.04] Snowgoons - Black Snow (Bonus CD) [Explicit][Retail][2008][EAC][256kbps] - RRT - Real Rap Talk - realraptalk.com

En op google: snowgoons bonus disc
Dan zie je de bonus discs onder elkaar.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb die disc nog nooit te koop zien staan. Heb hem wel allang op mijn PC staan.

avatar van alexander-r
Heerlijke, duistere plaat.
Zit goed in elkaar op een enkel nummer na (still waters run deep) is het echt een aanschakeling van geweldige nummers; The Hatred, Rainin', Helpless, Who, Pay Attention en als veruit beste track: Starlight, wat een heldennummer

avatar van bennerd
Wat heeft iedereen tegen Still Waters Run Deep? Te straight-forward? Ik vind persoonlijk dat alles aan dat nummer klopt.

avatar van MJ_DA_MAN
Met afstand het minste nummer als je het mij vraagt.

avatar van bennerd
Dat idee had ik al, maar waarom?

avatar van MJ_DA_MAN
Ligt gewoon niet in het geheel van dit album; beat had ook zo op een album van een of andere Billboard-rapper kunnen staan. Ok, dat is misschien wat overdreven, maar ik vind het gewoon geen goede beat. Supastition is ook niet bepaald geweldig.

avatar van MAS
MAS
2 Dagen geleden werd er ineens een clip van Starlight geupload op youtube door Snowgoons. Was die video al ooit eerder verschenen of komt die nu pas uit?

Kwam nu pas uit.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb snowgoons nog nooit kunnen betrappen op het maken van een goede videoclip.

avatar van alexander-r
Die clip is echt bagger, het nummer geweldig...

Rhythm & Poetry schreef:

De clip van Raining vind ik niet slecht. Het is wel een standaard clip, maar wel vet. En een hard nummer!

avatar van Joris15
Heerlijk album:D

Starlight als uitblinkertje

avatar van Silky & Smooth
Alweer een Babygrande-album en alweer enorm vet! De beats op dit album zijn echt van hoge kwaliteit. 21 producties met een agressief en kil geluid, maar dan wel met veel aandacht en zorg in elkaar gezet. Hoewel beats vergelijkbaar zijn, is het geheel nooit eentonig. Mede door de subtiele sfeerwisselingen tussen de nummers. Af en toe laten ze het volume even dalen, zodat er een aantal rustigere (zover je van rustig kunt spreken) nummers voorbij komen. Dit zorgt er o.a. voor dat Black Snow qua beats een erg interessant album is.

Nu zijn er niet alleen de beats, maar ook tig gastartiesten. Gastartiesten die goed geselecteerd zijn. Alle rappers passen bij de beats van de Snowgoons. Hierdoor doen de rappers gelukkig ook geen afbreuk aan de beats van Snowgoons, waar het toch uiteindelijk allemaal om draait.

avatar van No Surrender
Wordt hierop veel Duits gerapt?

avatar van No Surrender
Had namelijk een versie van starlight met een duitse rapper.

avatar van Silky & Smooth
Nee hoor, wordt volgens mij alleen Engels gerapt.

avatar van No Surrender
Ok, dan had ik een remix van starlight. Bedankt.

Die staat hier op.

avatar van No Surrender
Ok, nu is die duidelijk. Hoopten namelijk niet op Duitstalige rap. Heb niks tegen duitsers maar het klinkt gewoon niet

avatar van bennerd
Ik verlaag mijn score voor deze plaat toch. Er zijn net iets te veel dalen tussen de pieken en de plaat duurt te lang om de hele rit te blijven boeien. Jammer, want er staan toch wel een aantal toptracks op deze schijf.

avatar van MJ_DA_MAN
De beat van Starlight is door DJ Waxwork geproduceerd in 2005, toen hij 15 of 16 (!!!!) jaar was . Hij heeft op dit album ook o.a. This Is Where the Fun Stops en Raining geproduceerd. Voor mij is hij toch echt het grootste producertalent dat er rondloopt en is het zonde dat hij de groep heeft verlaten.

avatar van MAS
MAS
15 of 16 . Knap gedaan ik denk dat dit voor veel mensen het favoriete nummer is van dit album.

avatar van james_cameron
Het eerste album zakte tegen het einde wat in; dit tweede wordt tegen het eind juist wat beter. Wel wederom aan de lange kant, met een reeks songs die niet slecht zijn maar ook niet heel bijzonder. De beats zijn aan de flauwe kant en er zit binnen de songs niet veel variatie, waardoor het geheel soms wat saai dreigt te worden. Jammer, want de overtuiging is er wel en de raps zijn van vrij hoog niveau.