Snowgoons - Black Snow (2008)

Duitsland
Label: Babygrande

1. The Curse (3:57)

met King Magnetic, Charon Don, Reef the Lost Cauze en Sicknature

2. Black Snow (3:02)

met Ill Bill en Apathy

3. Casualties of War (3:43)

met Smif-n-Wessun en Respect tha God

4. Who? (2:48)

met Outerspace

5. Hold Up (3:56)

met R.A. the Rugged Man, Lord Lhus en Savage Brothers

6. This Is Where the Fun Stops (4:39)

met Reef the Lost Cauze

7. Starlight (3:53)

met Viro the Virus

8. Knockatomi Plaza (4:22)

met Side Effect

9. Pay Attention (2:46)

met Decay, Astonish en Scheme

10. Server Justice (3:45)

met Killah Priest, Rasul Allah en Richard Raw

11. Still Got the Ammo (4:14)

met Main Flow, Godilla, El da Sensei en J. Sands

12. Ride On (3:39)

met Defari, Maylay Sparks en Sondro Castro

13. Incite a Riot (2:55)

met King Magnetic en Adlib

14. Lost (3:58)

met Respect tha God, Block McCloud en Doap Nixon

15. Still Waters Run Deep (3:34)

met Supastition

16. Raining (3:39)

met Brainstorm, Edo. G en Jaysaun

17. Sick Life (3:23)

met Sick Jacken, Cynic en Bacardi Riam

18. The Storm (3:03)

met Boom Bap Project

19. Avalanche Warning (3:42)

met Pacewon, Nervous Wreck en Adlib

23. My Time * (2:52)

met Lord Lhus

24. Iceman * (4:15)

met Cymarshall Law

25. Foreign Banguage * (3:59)

met Side Effect

26. 40 Barz * (2:48)

met Big Shug, Special Teamz en Singapore Kane

27. The Spell * (3:05)

met Eternia

28. Ride with Me * (3:45)

met Born Unique

29. Serve Justice [Remix] * (3:47)

met Killah Priest en Richard Raw

30. Buried * (3:15)

met Savage Brothers

31. Suicide * (2:53)

met Third Kind

avatar van MJ_DA_MAN
G-Unit? Gekker moet het niet worden.

avatar van Gyzzz
Still Waters Run Deep's beat had zo van Beg For Mercy kunnen komen.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat is dan ook het minste nummer imo, maar dan nog snap ik de vergelijking met G-Unit niet, ook niet bij dat nummer.

avatar van Gyzzz
Vind je die explosies in het begin met dat groteske geluid eroverheen niet een beetje dubieus?

avatar van MJ_DA_MAN
Niet echt, maar dan nog begrijp ik niet waarom het meteen met G-Unit wordt vergeleken. Dit is namelijk hardcore-hiphop. G-Unit is commercieel en brengt haar product met videoclips waarin o.a. schaars geklede dames en auto's te zien zijn, lyrics die over zichzelf, geweld of de onderwerpen uit hun clips gaan. Ik vind het dan ook een beetje overdreven om een explosie gelijk aan G-Unit te koppelen.

avatar van Gyzzz
Je bevestigt eigenlijk precies wat ik zeg. De verpakking van Snowgoons is underground, maar inhoudelijk is het pure mainstream. Eenvoudig te behapstukken en bombastische beats. De onderwerpen waar je het over hebt, komen hier op een enkele uitzondering na ook voortdurend langs.

Wanneer is iets hardcore-hiphop? G-Unit liefhebbers zullen naar mijn gevoel vrijwel allemaal zeggen dat G-Unit hardcore hiphop is. Voor mij is dit zeker geen hardcore hiphop, daarvoor is het allemaal veel te gladgestreken.

Gyzzz schreef:
Dat maakt het nog geen mainstream. Ik snap echt werkelijk niet hoe je erbij komt.
Er staan teveel matige rappers op, maar die heb ik geen enkele keer over bling bling e.d. horen rappen. Bovendien zie ik in de twee videoclips ook geen G-Unit-taferelen.
Dit is hardcore-underground, geen hardcore-mainstream. Onder andere harde strijkers -en pianobeats gecombineerd met recht-voor-je-raap teksten en dikke flows (dat laatste is helaas dus niet overal te vinden). Nummers (vooral beats) als die van Casualties Of War en Hold Up geven een perfect beeld van hoe dit soort underground imo moet klinken. Maar ik zal je visie toch nooit begrijpen, gezien G-Unit wel het laatste is waar ik aan denk hier.

avatar van Gyzzz
Ik vind de sound hiervan helemaal niet underground, en ik ben er van overtuigd dat met de juiste marketing het publiek van 50 Cent enzo hier zeker wel voor te porren is. Het is gewoon ontzettend toegankelijk en groots opgezet allemaal. De teksten gaan bovendien ook echt helemaal niet verder dan geweld en over hoe goed de rappers zichzelf vinden (een of twee nummers uitgezonderd).

Dit is inderdaad puur feitelijk bekeken underground, maar dat heeft puur te maken met verkoopcijfers en niet met de sound. Dat Snowgoons ervoor kiezen om niet naar het grote publiek te gaan siert ze wel, maar de muziek is ondertussen wel erg veilig en goedkoop. Alsof ze, zoals ik al zei, in de eerste plaats willen zorgen dat ze in ieder geval hun platencontract behouden.

tuktak
als 50 cent dit gaat maken vind ik 50 cent ook beter. dus wat mij betreft is dat prima. volgens mij praten jullie langs elkaar heen, en bedoelen jullie ongeveer hetzelfde.
ik vind dit verre van een 1,5 en ik vind de recensie zeer eenzijdig, underground is dit echter ook niet echt.

avatar van Gyzzz
Uiteraard is de recensie eenzijdig, dat is mijn mening over dit album namelijk ook. Ik maak er nog het beste van met een aparte alinea voor Starlight, terwijl dat maar 1/21 van het album is.

tuktak
dat is het ook, maar vaak kan ik me er wel in vinden als zaken onderbouwd worden. ik lees nergens over de energie die dit album bevat, voel je die dan ook niet?
zoals bij raining, jij hoort een opgepitched sampletje. ik hoor een krachtige track met catchy melodielijn, een krachtige beat en rappers met een lekkere flow. geniaal is het natuurlijk niet, maar dat hoeft ook helemaal niet. in dit hiphopgenre is dit gewoon het betere werk vind ik.

tuktak schreef:

Ik voel de energie niet inderdaad, omdat ik het een erg vlak album vind. Alles heeft dezelfde energie, wat het geheel afvlakt, door het gebrek aan contrasten. Hierdoor is het voor mij gewoon echt niet energiek meer, hoogstens een poging daartoe. Ik hoor een opgepitchd sampletje, ik hoor ze een trucje uithalen, waardoor alle kracht meteen wegvloeit uit zo'n nummer. Echt goede hardcore hiphopalbums hebben een veel betere balans in hun beats.

avatar van MJ_DA_MAN
Doet Edo G trouwens die laatste verse op Raining? Die gast heeft iig echt geen flow, en klinkt als een zwakke versie van de Sean Price van tegenwoordig (en die vind ik al niet best).

tuktak
geen idee, de eerste 2 flowen gewoon op een andere manier, ik vind het juist wel lekker afsluiten. dat nummer heeft echt wel hitpotentie iig.

Ik heb de plaat nog niet gehoord, maar als ik de review van Gyzzz lees begrijp ik uitstekend wat hij bedoelt.
Ik weet ook niet hoe ik het nieuwe album van G-Unit vind klinken, maar Beg For Mercy had toch behoorlijk wat bombast als je het mij vraagt. Als dit album dat ook heeft, zijn beiden toch aardig te vergelijken in dat opzicht.

avatar van Capo Regime
RealTom schreef:

Luister toch maar eerst naar het album voor de zekerheid en zeg dan wat ej ervan vindt

Hypnotick
Ik weet echt niet waar sommige het over hebben de beats zijn Ongetwijfeld het sterkste punt van dit album en klinken allesbehalve nep of commerciel of iets in die richting, de beast zijn energiek, muzikaal, sfeervol en vol met melodie sorry ik kan echt geen minpunten in de productie vinden Snowgoons weten als geen ander hoe je beats moet maken, en de vergelijking met G-Unit is ronduit lachwekkend lol

avatar van Capo Regime
Ik ben het met Hypnotick eens dat de beats het sterkste punt van dit album zijn. De teksten gaan tussen matig tot goed. Wel vind ik dat ik 21 nummers wat veel vind, omdat de beats hoewel ze goed zijn ook op elkaar lijken, lijkt het soms alsof je naar een één uur durende beat luistert. De beats zou je misschien wel als commercieel kunnen betrekken, omdat ze heel erg glad zijn en ik acht het mogelijk dat ze commercieel succes zouden kunnen behalen met de juiste markting. ik ben dus ook iets minder enthousiast dan de rest, maar vind de 1.5 van Gyzzzz ietwat overdreven en oneerlijk tegen snowgoons. want alleen al voor de beats zou ik ze al 2.5 geven.

avatar van MJ_DA_MAN
Casualties Of War bezorgt me elke keer weer kippenvel als de eerste verse begint en dat pianodeuntje erin komt.

avatar van Rhythm & Poetry
Het album wat mij dit jaar het meest plezier oplevert (ik luister het enorm vaak) maar ook het meest kippenvel oplevert. Momenteel geniet ik weer het meest van R.A. The Rugged Man op het nummer Hold Up. Maar ook Viro the Virus en Reef The Lost Cauze blijven bij de favorieten.

Capo Regime schreef:

Dat ga ik nog wel doen ja, ik houd wel van wat bombast af en toe

Er is nu ook een bonus CD:

01.A.O.T.P. Feat Apathy
02.My Time Feat Lord Lhus
03.Iceman Feat Cymarshall Law
04.Foreign Banguage Feat Side Effect
05.40 Barz Feat Big Shug,Special Teamz&Singapore Kane
06.The Spell Feat Eternia
07.Ride With Me Feat Born Unique
08.Serve Justice (Remix) Feat Rasul Allah, Killah Priest&Richard Raw
09.Buried Feat Savage Bros
10.Suicide Feat Third Kind

SinX
Rhythm & Poetry schreef:
Er is nu ook een bonus CD:

01.A.O.T.P. Feat Apathy
02.My Time Feat Lord Lhus
03.Iceman Feat Cymarshall Law
04.Foreign Banguage Feat Side Effect
05.40 Barz Feat Big Shug,Special Teamz&Singapore Kane
06.The Spell Feat Eternia
07.Ride With Me Feat Born Unique
08.Serve Justice (Remix) Feat Rasul Allah, Killah Priest&Richard Raw
09.Buried Feat Savage Bros
10.Suicide Feat Third Kind

Is het de moeite waard om eens te luisteren?

avatar van MJ_DA_MAN
Mwah, voegen niet écht iets bijzonders toe. Liggen onder het niveau van het gemiddelde nummer op de gewone CD, maar zijn nog alles behalve slecht.

avatar van Rhythm & Poetry
Wel de moeite waard om te bneluisteren, met name de trek met mijn grote vriend Cymarshall Law . Zou die bonus-cd 4* geven.

avatar van hiphopmaster
Ik vind dit wel een aardige cd van Snowgoons, er had alleen wel iets meer variatie in mogen zitten. En de beats hadden van mij wel iets ruiger gemogen, iets meer dat past bij dit soort hiphop. Het is nu soms wat te braaf. Al met al luistert het lekker weg.
Bij het zien van de tracklist had ik wel mijn vraagtekens bij de samenwerking van Snowgoons en Smif ´N Wessun, ongegrond...zij droppen samen één van de betere tracks van deze release.
Ook Astonish klinkt weer behoorlijk goed op Pay Attention.

Mijn favorieten: Starlight, Casualties of War en Server Justice.
Een ruime voldoende voor Black Snow (3,5*).

avatar van Gyzzz
Wel leuk dat Starlight echt een blijvertje is gebleken. Eenzaam hoogtepunt, en wel met de nadruk op hoog.

Relax
2,5* voor dit.... ik vind alles veel te eentonig en slecht behandeld.
Al die blanke rappers die nigger zeggen in hun raps (Outerspace) en die slappe hap beats.. niets voor mij.

Ik word ook zo ziek van die teksten, brag & boast en gangster zooi...

Vooral deze zin maakt mij misselijk: Throw your faggot poetry books away.

avatar van MJ_DA_MAN
Outerspace zijn Puerto Ricans, en in Amerika wordt het woord nigga allang niet meer alleen voor zwarte mensen gebruikt. Het is meer een synoniem geworden voor ''man'' (hey man) of ''maat''.

avatar van Woltertjes
Heerlijke muziek. Vette Producties en met hele goede rappers op de tracks. Dit is de muziek waar ik op zat te wachten. Vind deze ook beter dan zijn voorganger German Lugers. Uitblinker bij Black Snow vind ik Server Justice en The Hatred, Starlight, This is Where the Fun Stops. Het album word ook afgewisseld met rustige nummers wat ook fijn is. Bijvoorbeeld Starlight en Stil Got the Ammo. Is echt heerlijk om naar te luisteren.