The Prodigy - Always Outnumbered, Never Outgunned (2004)

Dance

met Paul 'Dirtcandy' Jackson en Louise Boone

8. Medusa's Path (6:09)
  9. Phoenix (4:39)

met Matt Robertson

10. You'll Be Under My Wheels (3:57)

met Kool Keith

11. The Way It Is (5:46)

met Louise Boone

12. Shoot Down (4:35)

met Liam Gallagher

13. More Girls * (4:28)

met Ping Pong Bitches

14. Who U Foolin * (3:40)
  15. Hotride [El Batori Mix] * (4:43)
  16. Spitfire [Future Funk Squad's 'Dogfight' Remix] * (7:25)
avatar van Jordy
Hoorde ik nou vanmiddag een nieuwe single van The Prodigy op ID&T ? Hoe heet ie ??

Girls!

Hij is te vinden op http://www.theprodigy.nl/

Op eerste gehoor ben ik er erg over te spreken! Heel anders, en maar goed ook.

avatar van BoordAppel
Mmm ik vind m niet zo geweldig eigenlijk. Is het wel zeker dat het van The Prodigy is want het klinkt wel totaal anders dan hun andere werk?

Dit is inderdaad wel even heel wat anders. Ik ben er nog niet uit hoor. Zeker met die funky Rick James-synthi-achtige loopjes (dat hoor ik er althans in).
Misschien ga ik dit nog heel goed vinden, maar tot nu toe vind ik het nog niet geweldig.

BoordAppel schreef:

het klinkt wel totaal anders dan hun andere werk

Toen ze ineens rock/punk gingen maken was dat niet "totaal iets anders dan ervoor"? Na het slecht ontvangen Baby Got A Temper (geloof zelfs dat hij zelf ook zei dat dat niets was) vind ik het logisch (en knap) om dan maar met totaal iets anders te komen. Ben ineens geweldig benieuwd naar het album, komt in augustus. Hoor in deze single duidelijk de invloeden van het Dirtchamber-album btw (de oldschool hiphop-scratches enzo). Het doet me ook wat aan die laatste singles van Ferry Corsten denken, maar dan veel beter.

Kos
Ben er niet zo kapot van. Klinkt als een matige Daft Punk-retro kloon.

Zo op het eerste gehoor vind ik dit wel goed! Ik hoor ook wel de dingen erin die jullie noemen (vooral Dirtchamber Sessions, maar ook Planet Rock ).

avatar van Yak
Yak
Ik ben er net als Kos niet zo ondersteboven van. Die verrotte synth-drone klinkt gaaf, maar het nummer wordt nogal verpest door dat suffe riedeltje de hele tijd. Een probleem wat ik wel vaker heb met Prodigy-nummers.

Kos
Ach, ik vind het echt niet zo heel onverdienstelijk, maar ik zit gewoon niet te wachten op een Prodigy met deze stijl.

avatar van brooklyn
Ik vind hem wel ok. Hele vette vocal, toffe basslijn alleen dat riedeltje erdoor stoort me ook een beetje. Vaker luisteren gaat wonderen doen, denk ik

avatar van T.O.
Duidelijke electroclash-invloeden, als je het mij vraagt. En het doet me ook een beetje denken aan 'Hey Boy, Hey Girl' op een of andere manier. Nou ja, het kan met niet echt bekoren iig. Ik had gehoopt dat ze weer meer de house/techno kant op gingen.
Zag ik nu op de site dat ze voor het nieuwe album hebben samengewerkt met Juliette Lewis?

avatar van Jordy
Zo dan. Na het ongelofelijk matige "Baby Got a Temper" (en nog wat andere soortgelijke gelekte tracks) had ik de hoop voorgoed opgegeven, maar met het heerlijke Girls lijkt het er op dat Liam Howlett zich wéér hervonden heeft. En BGaT staat helemaal niet op dit album gelukkig. Ben erg benieuwd.

Weet btw. nog niet 100% zeker of dit de volledige tracklist is, ik lees tegenstrijdige berichten over of Memphis Bells nou een b-side is of niet.

avatar van brooklyn
Volgens mij heb ik nog nooit zo naar een album uitgekeken.

op theprodigy.nl staat overigens: Outside USA: 23rd August 2004

Waarom staan berichten die eerst op het forum stonden nu hier ? Merkwaardig: daar moet ieder toch zelf voor kunnen kiezen ?!

avatar van John Doe
hier een stukje 'memphis bells', het nummer dat na girls komt.

aERodynamIC schreef:

Merkwaardig: daar moet ieder toch zelf voor kunnen kiezen ?!

Op MovieMeter ook gebruikelijk. De discussie stond daar omdat dit album nog niet was toegevoegd. Zodra een album uiteindelijk wordt toegevoegd wordt de discussie van het forum naar het album verplaatst.

Wake Up Call
met Kool Keith

Jordy schreef:

Ah op die manier: ik vind het best hoor, alleen ging de discussie vooralsnog alleen maar over 1 song (die nu overigens in veel betere kwaliteit te beluisteren valt).

avatar van John Doe
Girls vind ik een geweldige track. Heerlijk fris, een super bassline en geweldig de vocalen erdoorheen gemixt.

Memphis Bells vind ik ook sterk, maar niet zo goed als Girls. Het is heel goed maar net even te leeg. Wel mooi is hoe op het eind de belgeluiden vaker tegelijk met een beat komen.

AONO gaat volgens mij net zoals Liam al heeft gezegd, meer op MFTJG lijken dan op TFOTL.

avatar van John Doe
Ik heb de gastartiesten even flink bijgewerkt. Nu wordt gezegd dat Juliette alleen in 'Hot Ride' te horen is, ook heeft ze gezongen op een track 'Good Morning' die misschien nooit wordt uitgebracht.

Shahin Badar die op de track Get Up Get Off vocalen geeft is trouwens de zangeres bij Smack My Bitch Up.

avatar van Yak
Yak
Download straks Memphis Bells hierzo.

avatar van John Doe
Dat is een downloadactie voor fans die er 'natuurlijk' geld voor betalen zoals bekend werd gemaakt. Dat kost dus geld. Memphis Bells was al in een goed geknipte volledige radioversie te downloaden op http://members.chello.nl/s.vandijk11/(zie bericht 18 juni) Maar nu staat er inene (tijdelijk) niets onder 'downloads'.

avatar van T.O.
Nieuwe hoes met dank aan John Doe

avatar van Jordy
Ik vind Memphis Bells echt erg matig, hoop toch niet dat het een indicatie is voor de rest van het album

Het is nu 20:04 en om 20:00 zou die site gaan werken..

avatar van John Doe
Configuratie 3-3-8 3-8-11 is ook wel geinig.

mephis bells is matig...girls is daarin tegen errug cool... ben dus heel nieuwsgierig naar dit album wat wel heeel erg lang heeft geduurd

avatar van John Doe
Daar mogen nog wel e'tjes bij

Na het hele album 1 keer geluisterd te hebben kan ik niet anders zeggen dan THE PRODIGY IS BACK!!!

Weer een heel andere stijl dan hun vorige albums (zoals al aangekondigd was door Liam), lekker ruig, toch nog aardig wat vocals wat ik eigenlijk niet had verwacht.

Toppers (let wel, na 1 keer luisteren dus!) tot nog toe vind ik Spitfire, Girls en Action Radar. Ook Shoot Down is goed alleen hoeven de vocals van Liam Gallagher voor mij niet zo.

Pheonix (en dus niet Phoenix zoals hier in de tracklisting staat) is overigens een cover van Love Buzz, van het Hollandse Shocking Blue en in The Way it Is hoor ik een beat van Michael Jackson terug, volgens mij is er een sample van Thriller gebruikt...

Voordat iedereen begint te schreeuwen, nee 't is niet de winkel-versie maar een uitgelekte promo-versie van AONO.

avatar van Jordy
Oh wat ben ik blij dat ze uiteindelijk toch maar niet de Baby Got a Temper weg in zijn geslagen voor dit vierde album. Er waren destijds nog wat meer tracks in die stijl te vinden hier en daar, en dat klonk allemaal maar als een slap Fat of the Land aftreksel.

In plaats daarvan krijgen we (na jaren en jaren wachten) waar we al die tijd op gewacht hebben: voor de 3e keer een totaal vernieuwde Prodigy. Vol energie, hier en daar lekker oldschool-achtig, en in niets lijkend op wat Liam hiervoor gedaan heeft. Zo op het eerste gehoor misschien 1 of 2 wat mindere tracks, maar verder een heel sterk en spannend album. Benieuwd wat ik er over een week van vind, als ik 'm 10x gehoord heb.