The Prodigy - Always Outnumbered, Never Outgunned (2004)

Dance

met Paul 'Dirtcandy' Jackson en Louise Boone

8. Medusa's Path (6:09)
  9. Phoenix (4:39)

met Matt Robertson

10. You'll Be Under My Wheels (3:57)

met Kool Keith

11. The Way It Is (5:46)

met Louise Boone

12. Shoot Down (4:35)

met Liam Gallagher

13. More Girls * (4:28)

met Ping Pong Bitches

14. Who U Foolin * (3:40)
  15. Hotride [El Batori Mix] * (4:43)
  16. Spitfire [Future Funk Squad's 'Dogfight' Remix] * (7:25)
avatar van Tijn79
Wat een stap terug zeg...
De eerste 2 tracks zijn, wat mij betreft gewoon heerlijk Prodigy herrie, maar daarna is de interesse gewoon weg...
En dan zie ik mijzelf best wel als een fan hoor...

avatar van SoNick
Ooh, wat kunnen de bovenstaande mensen toch ook weer genieten van de nieuwste Prodigy, want die is ouderwets goed toch! Of ben ik de enige die de nieuwe cd de bom vind?

avatar van thelion
SoNick schreef:
Of ben ik de enige die de nieuwe cd de bom vind?

Nee hoor...... Hun nieuwe album is van ouds goed.......
Maar deze is wel de minste van de heren........ Tis geen bagger, maar dit album vind ik persoonlijk eigenlijk helemaal niet The Prodigy waardig.......

Dit album viel vooral tegen na 7 jaar geen activiteit van de heren.
Het grote manco is dat de nummers te weinig uitgewerkt zijn, in tegenstelling to de vorige albums.

De kracht is evenwel dat er een erg leuke sfeer gecreëerd wordt; een warme analoge synthesizer sfeer met vooral throwaway-punk achtige productie. Dat was dan ook de opzet van Liam.

Spitfire is op het album een te lang te sloom nummer. De single versie is top en gaat sneller en duurt korter waardoor het live met Maxim ook veel meer impact kon hebben. Dus een top nummer, maar niet op het album zelf!

Girls en Hotride zijn andere ijzersterke numers. Vooral de laatste is ondergewaardeerd/onderschat. Hotride is een nummer dat muzikaal gevarieerd is en een nieuwe kant van de heren laat zien. Het zou zo een nummer uit een Quentin Tarantino film kunnen zijn.

De overige nummers zijn of zwak, of zijn later veel beter uitgewerkt voor de liveoptredens. Vooral Wake up call en The Way It Is klinken live veel sterker.

avatar van MNV
MNV
Een album waar veel sterke nummers van The Prodigy op te vinden zijn maar ook wat mindere nummers. Het valt op dat The Prodigy sedert The Fat Of The Land een andere weg ingeslagen is, ze proberen met hun elektronische dansmuziek het rockpubliek te bereiken en dat lijkt hun ook goed gelukt te zijn. Memphis Bells en Wake Up Call zijn weer erg sterke nummers zoals je dat van The Prodigy gewoon bent en Girls is gewoonweg een van hun meest schitterende nummers. Spitfire is ook weer een aardig nummer in de stijl van Firestarter en Breath op hun vorige album. Voor de rest valt het af en toe wel wat tegen maar toch, dit is zeker geen slecht album.

avatar van dilladawg
ik vind spitfire eigenlijk best wel heel erg hard.
voor de rest is het natuurlijk allemaal erg gevorceerd.

avatar van EGpower
Spitfire, Girls, Hot Ride......echt te gekke nummers als je het mij vraagt. Ik heb nooit een heel album van The Prodigy uit kunnen zitten, dus ik ga er niet op stemmen. Ik beschouw me als een Best Of-liefhebber van The Prodigy. En daar kunnen eerder genoemde nummers zeker op.

avatar van Mindshifter
Een enkele topper (Action Radar > misschien wel het beste Prodigynummer ooit > geschreven tijdens Fat of the Land) verscholen achter een hoop rommel. Als zij ooit nog een comeback cd gaan maken is dit hem niet. En Invaders Must Die ook niet. *2.

Pritje
ja, dit is nou een van de betere albums voor hun doen. leuke nummer niet allemaal persoonlijk tot nummer 6 en daarna gaat het bergafwaarts voor mij. Maar verder niets te klagen.

avatar van RogerV
Werd imo in die tijd onterecht hard afgekraakt. The Prodigy bashen was toen stoer onder enkele journalisten. Bij hun eerdere werk haalt dit het niet maar wat dan nog?

AONO klinkt als een soort toch door de hel. Beginnend bij de poorten bij Spitfire langs legers van demonen en verschrikkelijke monsters, duistere vlakten en lavastromen en dan via zijn kasteel naar de ontmoeting met te deil himself in shoot it down.

avatar van Marieketiekje
Hot Ride is m'n favoriet , de harde beat met de stem van Juliette Lewis maakt het geheel een lekker vunzig nummer vol actie

avatar van PEN15
Jesse Gorter schreef:
Dit album viel vooral tegen na 7 jaar geen activiteit van de heren. .

Volgens mij werkten ze in de tussentijd toch wel aan albums en kwamen ze in 2002 nog met een single: baby's got a temper. Weet je het nog met die suggestieve clip met koeienmelk. Ik heb daar nog een singeltje van gekocht, maar een volledig album bleef uit. Zoals ik het nu nog maar net te weten ben gekomen blijkt het werk in 2002 te zijn geflopt en wilde Liam helemaal opnieuw beginnen.

PEN15 schreef:

Dit klopt, want Liam vond dat ze zichzelf met Baby's got temper herhaalden en dat wilde hij niet, waarna het roer om ging

avatar van Guinness1980
Dit album al een tijd op de laptop staan, maar vorige week toch maar besteld bij CDWOW. Voor 2,99 kon ik het niet laten. Ook al is dit album minder goed dan de andere Prodigy albums.

avatar van Darkzone
Veel te geforceerd. Een van mijn eerste zware muzikale tegenvallers van een favoriete artiest.

avatar van FunkStarr
Het slechtste wat Prodigy ooit gemaakt heeft en dit is voor mij ook 1 van de grootste tegenvallers tot nu toe geweest. Invaders Must Die is trouwens ook niet echt boeiend te noemen maar nog wel een stuk leuker dan dit gekloot. 2 sterretjes is eigenlijk nog te veel...

The-Batman

FunkStarr schreef:

Je maakt een grapje...

Nope.

avatar van RogerV
Ik heb nooit begrepen wat hier nu zo slecht aan was. Het was wel over zn hoogtepunt heen dat wel.

Maar ik vind het allemaal nog best aardig.

avatar van brooklyn
Sluit ik me helemaal bij aan. Vind het echt een vet album nog steeds. Lekker agressief en vol leuke samples...

avatar van FunkStarr
Tja als je dit niet het slechtste Prodigy werk ooit vind weet ik het ook niet meer, en dit is wel gewoon slecht, zeker als je bedenkt dat meneer Howlett maarliefst 7 jaar erover gedaan heeft. Tracks als Shoot Down, Wake Up Call, Hotride, Get Up Get Off zijn pure bagger als je het mij vraagt. Met afstand het slechtste van Prodigy. Maargoed een maat van me vind dit ook hun beste dus schijnbaar kunnen sommige mensen dit wel weer waarderen. Ik heb alle albums van Prodigy origineel (zelfs Invaders Must Die) maar deze hoef ik gewoon niet. Voor mij was het gewoon het absolute dieptepunt van de groep. Hier en daar een aardige track maar that's it.

avatar van RogerV
Het is zo dat bijna al het andere dat The Prodigy maakte beter is dan dit. Maar echt slecht kan ik het niet noemen. Ik vind een mooie lijn in het album zitten.

Overigens werkte hij hier niet 7 jaar aan. Dit spul is in de periode 2002-2004 gemaakt. In 2002 heeft Liam al het werk dat hij tot dan toe gemaakt had sinds 1997 in de prullenbak gegooid. En dat is maar goed ook aangezien we het nummer Baby's got a temper vast nog wel kennen.

avatar van FunkStarr
Ok ik heb het misschien verkeerd verwoord, maar bedoelde dat Howlett zijn hondstrouwe fans 7 jaar heeft laten wachten, om vervolgens met een zwaar tegenvallend album aan te komen. Hij had gewoon moeten stoppen op zijn hoogtepunt

avatar van Tijn79
En dat meen je serieus? Ook na IMD??

avatar van RogerV
Nou ik zou het als fa een stuk vervelender vinden als hij er ineens de brui aan zou geven. De beste artiest overkomt het wel eens dat er een mindere plaat uitkomt.

En het is nou ook niet dat The Prodigy zich hier nu echt belachelijk maakte ofzo. Kwestie van de plaat gewoon niet opzetten als je hem niet leuk vind.

Tijn79 schreef:
En dat meen je serieus? Ook na IMD??

Waarom zou ik dit niet serieus menen? IMD is trouwens niet veel beter dan deze. Eveneens een matige plaat van Prodigy. Maar dat is natuurlijk maar een persoonlijke mening, ik hou gewoon meer van het oude werk. De originaliteit is helaas verloren gegaan en de magie is compleet verdwenen, zaken waar ik The Prodigy vroeger voor roemde.

RogerV schreef:

Natuurlijk mag hij een mindere plaat maken, maar dat betekent nog niet dat ik, of iemand anders, er dan niks over mag zeggen. Ik vind serieus dat The Prodigy zich destijds met Always Outnumbered redelijk belachelijk heeft gemaakt hoor. Fat of the Land heb ik op 1 staan in mijn top10, dus de verwachtingen waren misschien ook wel te hoog. Toen ik dit album voor het allereerst hoorde wilde ik zelfs niet eens geloven dat dit van The Prodigy afkomstig was, en mijn vrienden ook niet trouwens.

avatar van RogerV
Dat mag je vinden maar dat The Prodigy na FOTL had moeten stoppen vind ik wat overdreven

RogerV schreef:

Ok is ook wel wat overdreven. Ik bedoel ook niet dat ze hadden moeten stoppen met optreden, maar ik vind alles qua studio productie na FOTL gewoon minder. Er zitten zeker wel goeie nummers tussen, maar het is helaas niet meer zoals vroeger en dat vind ik alleen jammer, maar wat ik al zei is dat mijn verwachtingen misschien ook wel te hoog waren.