The Prodigy - Always Outnumbered, Never Outgunned (2004)

Dance

met Paul 'Dirtcandy' Jackson en Louise Boone

8. Medusa's Path (6:09)
  9. Phoenix (4:39)

met Matt Robertson

10. You'll Be Under My Wheels (3:57)

met Kool Keith

11. The Way It Is (5:46)

met Louise Boone

12. Shoot Down (4:35)

met Liam Gallagher

13. More Girls * (4:28)

met Ping Pong Bitches

14. Who U Foolin * (3:40)
  15. Hotride [El Batori Mix] * (4:43)
  16. Spitfire [Future Funk Squad's 'Dogfight' Remix] * (7:25)
jOzh schreef:

Pheonix

Spelfoutje in het bestand, neem ik aan.

Jordy schreef:

Spelfoutje in het bestand, neem ik aan.

Ja ik denk dat je gelijk hebt inderdaad, op de site www.theprodigy.nl hebben ze het over Pheonix maar op de site van Maverick (het lavel van de Prodigy) staat weer gewoon Phoenix. Phoenix it is

avatar van brooklyn
Cool idd zeg die Thriller-sample...

avatar van Jordy
De uiteindelijke mix van Memphis Bells is trouwens een stuk beter dan wat er onlangs opdook. Wel jammer dat dat vreemde einde van Girls niet is aangepast.

album is ergens te downloaden op internet.
En ik moet zeggen : erg goed!
Het is het wachten waard geweest. Alleen verschilt het album erg van muziekstijl. Girls is bv erg jaren zeventig hip hop old skool terwijl Spitfire erg punk is. Een beetje vreemd maar erg lekker.
Waarschuw de buren alvast dat de nieuwe prodigy eraan komt...

avatar van PsychoBoyJack
nadat ik na baby s got a temper en een zwak lowlands optreden the prodigy al opgegeven had, ben ik nu toch errug benieuwd geworden. Ik had al een beetje op Kazaa gekeken, maar ik kon daar (uitgezonderd van girls) niks vinden. Zal ik toch nog maar eventjes moeten wachten......;)

avatar van Jordy
Ja tips over waar je dingen illegaal kunt downloaden moeten we hier maar niet aan gaan beginnen verder...

dat doe maar niet, nee.

Is die Russische site zo illegaal dan? Ik neem aan dat je het daarover hebt.
File Under: New Music

avatar van Jordy
Die is inderdaad illegaal ja Zou je svp geen signatures willen plaatsen? Dank u.

Oh nou dan verklap ik de URL niet
Signatures zijn toch juist de jus op de aardappels

laat maar . heb 'm al

avatar van BoordAppel
Volgens mij had Howlett meer uit deze tracks kunnen halen. Ze klinken allemaal wel ok maar een iets betere opbouw had geen kwaad gekund, gaat me vaak iets te snel en er komt veel herhaling bij kijken. Ik vind m toch minder dan de voorgaande albums. Het klinkt allemaal iets te makkelijk af en toe. En met Kool Keith had Howlett meer moeten doen, geen Diesel Power helaas dit keer. Een 3 maar zeker met ruimte voor meer als ik m vaker beluister.

avatar van PsychoBoyJack
sluit me voorlopig aan bij boordappel. tot nu toe prima en leuk, maar niet die klap voor m n bek waar ik stiekem op had gehoopt ( zoals ik dat destijds had bij de vorige 2)

avatar van Onderhond
0,5
Dan heb je thuis enkele nummers van The Prodigy liggen (No Good, Outer Space, God Of Hell Fire), en dan ben je toch benieuwd wat zo'n nieuwe CD brengt. Dan download je een nummer, en dat blijkt dan wel wat potentieel te hebben, mits hier en daar wat bijschaven en wat betere afwerking. En dan kijk je ook maar even wat de rest van de CD brengt.

Ze waren al laag gezonken de afgelopen jaren, maar dit slaat werkelijk alles. Ik hoorde iemand zeggen "waarschuw de buren" ... zou niet weten waarom. Misschien om te vertellen dat ze hun raam de volgende weken gewoon mogen laten openstaan ? Werkelijk ranzige mix van electro, rock en de meest vreselijke zanglijnen.

"Spitfire", "Hot Ride", "Action Ride" en vooral "Shoot Down" (what the fuck?) zijn stevige dieptepunten. Girls doet me denken aan Felix Da Housecat (Nicotine on a silver screen), alleen dan heel wat minder.

Enige lichtpuntjes hier zijn "Medusas Path" en "The Way It Is", niet toevallig de nummers zonder de ranzig zagende voice tracks. Voor mij part mogen ze The Prodigy gewoon opdoeken. Kruis erover, RIP en bedankt voor enkele leuke tracks in een ver verleden. 0.5*

Door het noemen van Silverscreen Showerscene (van Felix) heb je me toch wel enigszins nieuwsgierig gemaakt.

avatar van Onderhond
0,5
't Zijn enkel de vocals die op een bepaald moment wel zeer gelijkend zijn.

Onderhond schreef:

"Spitfire",...zijn stevige dieptepunten.

nou... niet helemaal mee eens, de crunchy samples en zware bassen zijn toch wel lekkere prodigy sounds. niet het beste nummer nee; maar ik vind hem ook zeker niet een stevig diepepunt

Mwha, matige cd, nummers komen een beetje sloom en saai op mij over, woorden die ik normaal niet op de prodigy vind slaan.
Ik heb ook telkens de neiging om de nummers na een tijdje te skippen.
Erg jammer, want zoals gezegd, er zit zeker wel potentieel in de nummers.
2.5*

avatar van Jordy
Ik ga een halfje naar beneden. Na de aanvankelijke poitieve verrassing (had nooit meer een leuk Prodigy-album verwacht) erger ik me nu een beetje aan een paar tracks die op Basement Jaxx-kopiën lijken.

avatar van Goodfella
FcknWckd schreef:

Mee eens, geef mij maar die lekkere agressie van een Smack My Bitch Up Van dit album komt alleen Wake Up Call daar wat bij in de buurt. Medusa's Path en Phoenix steken er ook iets bovenuit, maar verder is het behoorlijke middelmaat. Zal dit album niet vaak meer tevoorschijn halen vrees ik.. 3*

avatar van John Doe
Ja Wake Up Call vond ik in eerste instantie ook 1 van de beste nummers. Phoenix 1 van de mindere samen met Action Radar (erg irritante vocalen). Na de eerste zes tracks was ik teleurgesteld dat het album inkakte. Maar door erg vaak het album op te zetten, ben ik nummers waar ik allereerst niet zo positief over was, erg gaan waarderen.

Medusa's Path vind ik nu een geniaal mystiek tussennummer.
In You'll Be Under My Wheels wordt zo mooi gespeeld met de beat.
The Way it is, is prachtig in elkaar gecomposeerd met lage en hoge frequentie geluiden. De draaimolen muziek waarmee Shoot Down begint is echt super mooi, het komt van het live nummer Trigger. De vocalen van Liam Gallagher hadden iets beter gemoeten, het is te monotoom. De basslines in dit nummer zijn wel weer heerlijk.
Beide tracks met Juliette Lewis zijn zo sterk, vooral Spitfire (echt te vette zware beat).

De nummers op dit album zijn op een manier gemixt zoals alleen Liam Howlett dat lijkt te kunnen. Erg veel macht wordt aan het eind van een nummer vaak getoond als er met de basis van het nummer wordt gespeeld. Als ik nu cijfers aan de nummers afzonderlijk zal geven zal ik de eerste 6 tracks op Get Up Get Off (4,5*) na 5 sterren geven. Action Radar (3,5*), Medusa's Path (5*), Phoenix (4*), You'll Be Under My Wheels (4,5*), The Way It Is (5*), Shoot Down (4*).

Om tot deze waarderingen te komen heb ik het album zeker meer dan 10 x geluisterd, de nummers zijn ingenieus genoeg om pas na vele luisterbeurten volledig te worden begrepen.
Wat ik erg mag is dat elke track wel een energieke beat met een zware bassline eronder heeft. Door het hele album heen zit een sterke energie van een zware toon, hierin is The Prodigy altijd goed geweest, maar op dit album is dat beter dan ooit gelukt.

Na een aantal luisterbeurten kom ik tot de conclusie dat dit toch wel een heel erg lekker album is. De Prodigy sound zit er toch weer lekker in, wat meer van deze tijd en ook wat rauwer dan het veel te commercieel klinkende FOTL. Niet erg vernieuwend maar desondanks verveeld de plaat me niet snel/ Zo goed als MFTJG zullen ze nooit meer worden maar dit is zeker een heel behoorlijk album.

4 sterren

avatar van John Doe
Nu er een zuiverdere retail versie op internet is, is het allemaal nog beter en mijn waarderingen zijn ook zodanig veranderd dat ik voor de 5 sterren ga. Tracks zijn lichtelijk opgepoetst en aangepast, zo is Medusa's Path twee keer zo lang in deze versie. Mijn waardering voor bijvoorbeeld Action Radar is nu weer gestegen na erg veel luisteren.

avatar van BoordAppel
Na een aantal luisterbeurten blijft dit een lichte teleurstelling. Licht, omdat ik al geen torenhoge verwachtingen over dit album had. Met een betere opbouw in de nummers zou dit album veel beter zijn geweest want potentie hebben ze wel. Ik blijf bij een 3.

avatar van John Doe
Die opbouw die bij MFTJG zo goed is, is in veel van deze nummers niet nodig. Liam Howlett weet dat zelf volgens mij als geen ander, toch blijft er natuurlijk jou voorkeur en die van velen voor een opbouw. Als je het vaker luistert , ben je sneller in de juiste stemming gebracht doordat je weet wat je te wachten staat, een lange opbouw is dan minder nodig. Medusa's Path is nu wel goed opgebouwd zal je vinden denk ik.

Gaat op den duur heel erg irriteren. Ik ben het eens met degenen die zeggen dat de nummers niet af zijn of op zijn minst bijgeschaafd kunnen worden. Nu zijn ze erg eentonig allemaal. 2,5 *

avatar van Jordy
Niet zo overgeproduceerd, vond ik juist wel verfrissend.

Na laatst ook wat van Felix Da Housecat gehoord te hebben vind ik dit album qua originaliteit trouwens niet erg bijzonder ('t lijkt hier en daar ook al veel op Basement Jaxx). Eens kijken of die 3,5 kan blijven staan wanneer het album in de bus ligt.

JonnieBrasco
Achttien stemmen al, en over vijf dagen pas uit in de winkel. Wie kan dat verklaren?

avatar van Jordy
Is dat een serieuze vraag?