Dr. Dre - 2001 (1999)

met Snoop Dogg

5. Big Ego's (3:58)

6. Xxplosive (3:35)

met Hittman, Kurupt, Nate Dogg en Six-Two

7. What's the Difference (4:04)

met Xzibit en Eminem

8. Bar One (0:50)

met Traci Nelson, Ms. Roq en Eddie Griffin

9. Light Speed (2:40)

met Hittman

10. Forgot About Dre (3:42)

met Eminem

11. The Next Episode (2:41)

met Snoop Dogg

12. Let's Get High (2:27)

met Hittman, Kurupt en Ms. Roq

15. Murder Ink (2:28)

met Hittman en Ms. Roq

16. Ed-Ucation (1:32)

met Eddie Griffin

17. Some L.A. Niggaz (4:25)

met DeFari, Xzibit, Knoc-Turn'al, Time Bomb, King T, MC Ren en Kokane

21. Bang Bang (3:42)

met Knoc-Turn'al en Hittman

22. The Message (5:29)

met Mary J. Blige en Rell

Ik hoop dat The Detox snel uitkomt,want daar wachten we al eeuwen op.
Hoop dat het een goeie album wordt,maar het kan niet anders.
We hebben het over Dr.Dre die man kan alles voor mekaar krijgen.

Raekwon the chef
onder andere dus kwalitatief minder worden.

MattDamon2
Overschat album hiero op mume hoor, een nummer 45?!

Raar , Raar zeg. Niet dat het album slecht is, maar zeker niet GOED voor een plekje 45 hoor.

Ik vind hier ook niet zoveel aan hoor.

The Chronic > 2001

Beste Hip Hop album ooit gemaakt!!

Improvision
Een hele ster verlaagd naar 3*. Beats zijn wel in orde, maar de onderwerpen en de teksten storen me verschrikkelijk.

avatar van MJ_DA_MAN
Vind niet alleen de raps zwak, maar ook heel veel producties van The Doctor. Ik denk dat ik hem ook ga verlagen, maar herbeluister hem nog een keer voordat ik dat (eventueel) ga doen.

Lil Bizzy Bone
Goed album, alleen te veel skits, die skits maakt het album op sommige momenten irritantn, je kan het album nooit van begin tot eind laten lopen. *4

avatar van beruk
Te wisselvallig om het ok te vinden. Je hoort wel dat er een grootmeester aan het werk is maar het fladdert alle kanten op.

Gekkenhuis
Ik vind dit album op de gebruikelijke en veel geroemde uitschieters heel weinig aan. Teksten gaan voornamelijk over niets en meeste gastartiesten op Xzibit, Snoop en Eminem na zijn niet van acceptabel niveau.

Nog grotere tegenvaller op dit album vind ik de producties. Uiteraard zijn The Watcher, Still DRE, Forgot About Dre, Whats The Difference en The Next Episode goed, maar dat zijn dan ook de usual suspects op deze plaat en iedereen heeft die wel eens gehoord. Alles wat er tussen zit is tekstueel en qua productie zeer matig.

avatar van Statiegeld
Ik vind dit wel een redelijk album. Er staan natuurlijk een aantal knallers op zoals Still Dre, Forget About Dre, Whats the Difference, The Next Episode, Fuck You en Big Ego's. The Watcher vind ik eigenlijk niet zo'n nummer. Ik heb eigenlijk dezelfde mening als de meeste van jullie. De producties zijn super maar de teksten zijn erg zwak. Ik stoor me ook aan zulk soorten teksten en aan bijvoorbeeld de Pause 4 Porno-skit. Ik vind Dre zelf helemaal niet zo'n goede MC en dat kun je ook wel over heel wat gastartiesten zeggen.

Er staan een aantal goede nummers op en er wordt echt een bepaalde sfeer neergezet op alle nummers. Maar dit soort hip-hop is toch niet mjn cup of tea.

3.5*

CaliLove
Statiegeld schreef:
. Ik stoor me aan de Pause 4 Porno-skit.

Maar dit soort hip-hop is toch niet mjn cup of tea.

3.5*

Die skit is voor mij juist een pluspunt op dit album
En die laatste zin: same here...

avatar van Timo710
Hoezo staat er 1999 eigenlijk?

avatar van psychonaatje
Omdat dit album in 1999 uitkwam.

avatar van Timo710
Serieus :O dat wist ik dus niet, maar vanwaar de titel dan?

avatar van BoordAppel
2001 was in 1999 heel erg modern.

Raekwon the chef
Ik vind eigenlijk wel heel zwak, toch vond ik hem vroeger zo goed, de beats hierop spreken me niet meer aan, en de raps van Dre zijn gewoon grotendeels slecht, het gaat alleen maar over joints, chronic, neuken en schieten, dus het begint een beetje saai te worden op een gegeven moment.

3,0, al schommelt het gevaarlijk naar een 2,5 toe

Artifact
*zucht* vorm boven inhoud.

rico-bballer
Dat is nog steeds een mening.

tuktak
Dit is waarschijnlijk mijn meest gedraaide hiphopplaat ooit. heb er zelfs een tweede schijfje bij moeten kopen omdat de eerste was versleten door het vele gebruik. Echter is het in deze tijd in vrij matig klinkende plaat, misschien omdat ik hem zovaak geluisterd heb dat ik verzadigd ben. Of dat de tijden zijn verandert, tegenwoordig word er allemaal rommel in hetzelfde gangstergenre gemaakt natuurlijk. Die hele markt is kapot gemaakt daardoor.
Ik denk dat dit meespeelt voor mij, waarom ik dit album nu niet meer zo leuk vind. Maar vroeger toen dit album uitkwam, toen was dit het helemaal. Dikke beats, superstrak geproduceerd, eminem was ook nog eens lekker bezig voor zijn doen. Heerlijk eigenlijk.

avatar van bver
Ik moet me volledig aansluiten bij tuktak. Ook ik heb dit schijfje kapot gedraaid en nu doet het me niets meer. Verzadigd? Zou het aan de leeftijd liggen? Of was het dan misschien toch niet zo'n goede cd, vermits een hoop albums wel de tand der tijd heeft weerstaan?

avatar van VforVictor
Super album geen enkele track verveelt en er staat geen nummer teveel op, pure bangers als Still DRE, Forgot about Dre, Bang, Bang, The Watcher, The Next Episode, Xxplosive en zo kan ik nog wel ff doorgaan ghegheghe, geniale beats en elk nuimmer weet zn eigen unieke sfeer te creeeren, goeie gastrappers en alles klopt, dit is echt een album wat 1 geheel vormt zoals een cd dat ook hoort te zijn een dikke 4

avatar van dusso
dope album. Vette producties. en wat vforVictor zei: pure bangers. Ik blijf die beats dope vinden, lyrics maken niet heel veel indruk op me, maar dat maken de producties helemaal goed.

Improvision
Ik vind dit echt één van de meest overschatte hiphopalbums ooit.

Artifact
Klopt, maar op musicmeter daarentegen eeder onderschat.

avatar van MJ_DA_MAN
Artifact schreef:
Klopt, maar op musicmeter daarentegen eeder onderschat.

nr. 47 in de top 250

Artifact
Klopt, maar ik vind het allemaal niet zo representatief. Ik weet voor mezelf welke stemmers betrouwbaar zijn. En die personen zijn er niet zo heel laaiend over.

avatar van T37king
Ik zie Bad Intentions nie in deze cd's???

avatar van thomzi50
Nee, die staat op The Wash

avatar van T37king
The Wash Welk album is da?