Pink Floyd - Echoes (2001)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: EMI

1. Astronomy Domine (4:17)
  2. See Emily Play (2:47)
  3. The Happiest Days of Our Lives (1:38)
  4. Another Brick in the Wall (Part 2) (4:01)
  5. Echoes [Edit] (16:30)
  6. Hey You (4:39)
  7. Marooned [Excerpt] (2:02)
  8. The Great Gig in the Sky (4:40)

met Clare Torry

9. Set the Controls for the Heart of the Sun (5:20)
  10. Money (6:29)
  11. Keep Talking [Edit] (5:57)
  12. Sheep [Edit] (9:46)
  13. Sorrow (8:45)
  14. Shine on You Crazy Diamond (Parts 1-7) [Edit] (17:32)
  15. Time (6:48)
  16. The Fletcher Memorial Home (4:07)
  17. Comfortably Numb (6:53)
  18. When the Tigers Broke Free (3:42)
  19. One of These Days [Edit] (5:15)
  20. Us and Them [Edit] (7:51)
  21. Learning to Fly (4:50)
  22. Arnold Layne (2:52)
  23. Wish You Were Here [Edit] (5:21)
  24. Jug Band Blues (2:56)
  25. High Hopes [Edit] (6:59)
  26. Bike (3:24)
avatar van ricardo
Iemand die Pink Floyd een goede band vind kan natuurlijk beter gelijk beginnen om de reguliere albums te kopen. Want Pink floyd en verzamelaars, dat klopt gewoon niet. Of het moet een live album zijn. Deze kun je beter laten liggen en gewoon The Dark Side en Wish You als reguliere albums gaan kopen om mee te beginnen. Deze verzamelaar is dan wel weer leuk als je alles zou hebben van PF, om deze dan mee in de auto te nemen, want daar is deze verzamelaar dan wel weer geschikt voor, al vind ik dat PF en een verzamelaar gewoon niet bij elkaar past, vooral vanwege de vaak concept albums die ze vaak gemaakt hebben, waardoor je compleet de essentie van PF zou kunnen gaan missen als je met dit album zou gaan beginnen.

avatar van DikkeDarm
ricardo schreef:
Je krijgt wel een goed beeld van PF. Natuurlijk zijn de reguliere albums beter maar voor starters is dit helemaal niet vervelend om naar te luisteren. Ik heb ok niet alles van deze heren maar wel wat mij het meeste aanspreekt. Het beste werk vind ik bijv; DSOTM, WYWH, Animals & Pulse en samen met deze verzamelaar krijg je dan een mooi tijdbeeld van PF.

avatar van ricardo
Ik vind de nummers hierop ook wel goed hoor, want het zijn zoals gebruikelijk op verzamelaars, natuurlijk allemaal topnummers van PF. En je hebt ook een goed beeld van de band dat ook, alleen deze kost nog altijd rond de 20 euro altijd, en aangezien de reguliere albums in de aanbieding liggen overal voor een tientje per stuk, dan zou ik liever 2 reguliere albums hebben dan deze verzamelaar. Want als je dit album beluisterd hebt dan ga je automatisch toch bijna alle albums toch wel kopen waardoor deze dan weer overbodig is geworden of voor in de auto natuurlijk. Als ik deze voor een tientje tegenkom dan ga ik deze ook nog wel nemen maar niet voor meer geld, dat zeker niet.

Sstttt
ricardo schreef:
Ik vind de nummers hierop ook wel goed hoor., Alleen deze kost nog altijd rond de 20 euro altijd.
Bij mijn plaatselijke cd verkoper mag je Echoes voor € 11,99 meenemen .

avatar van James Douglas
Ik heb buitengewoon prettige herinneringen aan deze compilatie. In het voorjaar van 2004 op ski-vakantie naar Oostenrijk en op de heen- én terugweg had mijn vader dit in de auto opstaan. Met de panoramische uitzichten van Duitse snelwegen en met sneeuwbedekte bergen in Oosten als aanblik ging deze plaat erg leven en zo werd ik een Floyd-liefhebber.

avatar van Mr. Rock
Hmm, Welcome to the Machine had er van mij nog wel bij gemogen. Voor de rest ziet het eruit als een complete verzamelaar.

avatar van barrett
Tgohja ik vind toch dat er meer ouder werk in mocht staan zoals Where's that axe Ugene? en consoorten...

mijn eerste cd ooit, ik was 10/11, heb die 2cds echt kapotgedraaid en het boekje in scheuren gelezen

Verzamelaars en Floyd.... Ik blijf het een vreemde combinatie vinden.

Voor mij werkt het niet, behalve als het Relics heet.

avatar van ricardo
Mee eens, ik vind Pink Floyd ook geen band voor verzamelaars. Koop dan een live album als je een soort van verzamelaar in huis wilt hebben. Weet je ook gelijk wat ze live kunnen/konden.

Misterfool
ik ben geen fan van verzamelaars maar deze van pink floyd springt er toch in positieve zin boven uit. voor mij is het doel van een verzamelalbum om de luisteraar wegwijs te maken in de wondere wereld van een artiest. veel van de beste nummers van pink floyd staan er op. ook leuk dat ze langere nummers(echoes, shine on you crazy diamond)hoewel ingekort gewoon op dit verzamel album gehaald hebben . helaas ontbreken er ook nog wat nummers(het is ook nooit goed met die verzamelaars) vooral het gemis van nummers van obscured by the clouds, ummagumma en atom heart mother is niet echt leuk. de nummers volgen elkaar gek genoeg op logische wijze en door grandioos gebruik van fade outs en fade ins klinkt het als een echt album. conclusie een verzamelaar waar over nagedacht is. vooral dankzij dsotm maar toch ook dit verzamelalbum ben ik me gaan verdiepen in pink floyd. Voor mij toch nog steeds de beste band die ooit op deze aardkloot heeft rondgelopen.

avatar van IntoMusic
Zeer indrukwekkende verzamelaar waar ik in ieder geval tevreden mee was toen ik 'm kocht en nog steeds ben nu ik 'm al heel wat jaartjes heb.
Blijft altijd lastig om van Floyd-albums nummers te halen om die vervolgens bij nummers van andere albums te voegen, maar zoals het hier is gebeurt kan ik er absoluut vrede mee hebben.

Tevens zijn de nummers in hun waarde gelaten en zijn ze niet ingekort (zoals bijvoorbeeld Genesis deed met Tonight, Tonight, Tonight). Absolute 5 en dat zegt voor een verzamelalbum heel wat!!

Aquila
IntoMusic schreef:
Tevens zijn de nummers in hun waarde gelaten en zijn ze niet ingekort
Volgens mij is deze 'Echoes' versie toch een stuk korter dan op "Meddle".

avatar van IntoMusic
Oeps...daar heb je een punt... Nou daar gaat mijn recensie ...lol.

Berichten over de box verplaatst naar Pink Floyd

avatar van stephan2456
Vervelend vind ik het feit dat de tracks in elkaar overlopen, maar qua tracklisting is er niks mis met deze verzamelaar. Hoogtepunt voor mij is 'The Fletcher Memorial Home', meteen gevolgd door 'Comfortably Numb'.

Father McKenzie
Jammer dat Summer '68 van Atom Heart Mother over het hoofd is gezien en dat het bijzonder slappe Sorrow hier dan wel opstaat, maar zo zal eenieder wel wat veranderingen willen aanbrengen.

De echt oudere platen van voor Meddle, werden lichtelijk genegeerd, , ach ja, als verzamelaar werkt deze echt wel. Al zit de kracht hem bij Floyd uiteraard net in de originele elpees/ceedees, en zullen sommigen niet van deze verzamelaar willen weten.
Ik vond hem zeer leuk, alleen al voor track 14, dat was een aparte luisterervaring.

Buffalotid
Ik mis hier vooral Brain Damage/Eclipse en Dogs, niet goed genoeg voor dit compilatie-album? Strange, very strange!
Geef mij maar de reguliere albums die WEL een samenhangend geheel vormen.

avatar van prodi9y9
Mr. Rock schreef:

helemaal mee eens

avatar van Zidaan
Ik wil als beginnend liefhebber van Pink Floyd deze plaat aanschaffen, maar nu hoor ik veel verschillende geluiden van hier. Ik ben al enigzins bekend met wat reguliere albums, maar toch heb ik deskundig advies nodig over wat te gaan kopen en op het ipodje te zetten? Raden jullie deze verzamelaar aan eventueel aangevuld met wat tracks die er nog niet opstaan, of gewoon beginnen met DSOTM en WYWH?

avatar van glenn53
Ik zou inderdaad beginnen met DSOTM en daarna WYWH en dan Animals en the Wall en eventueel daarna uitbouwen met Medlle en wat daarvoor zit. Ik vind dan zelf Another Lapse of Reason ook goed maar dat is zonder Roger Waters is meer Gilmour dus.

avatar van VanDeGriend
Mwah Glenn, dat is wel een beetje de reactie van een fan die eigenlijk vindt dat alle albums de moeite zijn. Voor een beginnend Floyd liefhebber is dit volgens mij toch een ideale instapper. Kan, afhankelijk hoe de nummers bevallen, verder gegrasduind worden in de reguliere releases war de nummers die het best bevallen op staan. Als je weinig of niks kent van PF dan kan deze prima.

avatar van ricardo
Dit is natuurlijk wel de verzamelaar van PF. Alleen ik vind een verzamelaar ook niet bij Floyd passen, want daarvoor zijn de albums gewoon te verschillend en is de sfeer vooral zo bij iedere tijd passend te verschillend, dat ik een verzamelaar niet bij PF vind passen. Wat wel weer zo is, dat je je ideale album wel kunt uitzoeken aan de hand van de nummers die hierop staan, in dat licht bezien is het natuurlijk wel weer een perfecte verzamelaar. Alleen wees gewaarschuwd, want als je deze helemaal hebt beluisterd dan ga je daarna de hele discografie toch wel in huis halen.

avatar van Rogyros
ricardo schreef:

Tja, ik weet het niet. Ze hebben vaak concept-albums uitgebracht, dat klopt. En een enkel nummer daaruit halen, zorgt ervoor dat de essentie van het hele album niet wordt overgebracht. Maar aan de andere kant zijn die nummers zo goed, dat ze (in mijn ogen) ook als single supergoed zijn of eigenlijk blijven. Dus daarom vind ik dat een verzamelaar als deze prima kan. Wel is het zo dat de meeste nummers nog beter zijn als je de totale albums luistert. Maar toch bevalt dit me ook uitstekend!

avatar van RensZ
Dit album is fantastisch voor in de auto, ik moet morgen weer een paar uur rijden dus deze gaat mooi mee

4.5*

avatar van Blokkie
Ik ga deze ook steeds meer waarderen. Wellicht toch eens wat meer van PF aanschaffen. (heb hiernaast alleen the Wall).

Ik heb sinds enkele dagen deze band ontdekt en kan niet anders zeggen dan dat ik dit buitengewoon intelligente muziek vind. Dit is nog eens wat anders dan wat ze op de radio uitzenden.
Mijn favorieten zijn: High Hopes, Comfortably Numb en Hey you.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Oei, net pas ondekt? Dan ga jij nog een fantastische tijd tegemoet Ik hoop dat MuMe een bron van inspiratie voor je kan zijn, zoals het voor mij is!

avatar van chevy93
High Hopes hoort gewoon het (aller)laatste nummer te zijn!

PriestMaiden
Wat is Pink Floyd toch een klasseband. Prima verzamelaar.