Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu Live (2008)

Label: Warner Bros.

1. What Are Their Names? (2:28)
  2. Living with War Piano 1 (3:25)
  3. After the Garden (3:41)
  4. Military Madness (4:02)
  5. Let's Impeach the President (5:43)
  6. Déjà Vu (7:15)
  7. Shock & Awe (5:08)
  8. Families (2:58)
  9. Wooden Ships (8:18)
  10. Looking for a Leader (3:55)
  11. For What It's Worth (4:50)
  12. Living with War (5:24)
  13. Roger and Out (5:37)
  14. Find the Cost of Freedom (3:55)
  15. Teach Your Children (3:20)
  16. Living with War Piano Close (3:01)
Down_By_Law
Hier heb ik heel lang naar uitgekeken. Ik ben enorm fan van alle vier. Het is alleen wel jammer dat het geen dubbel-CD is (en er staan te veel nummers van Neil's "Living With War" album op).

tangmaster
Heb dit reeds gehoord, is in de USA al verschenen een echte aanrader. Een schijf voor de DIE HARD CSNY fans.

Sstttt
Mischien ligt het aan mij maar ik begrijp de titel van dit album niet zo goed. CSNY / Déjà Vu Live?? Er staan zegge en schrijven twee nummers van het orginele album Déjà Vu op dit live album.

tangmaster
Sstttt schreef:

Gebruikt als tour titel meer niet.

nijme255@adsl
Geen meerwaarde, dit schijfje.
Leuk voor de komkommerperiode, die de zomer toch is.
Zoveel moois komt er niet uit deze tijd.

Down_By_Law
Hij ligt morgen op mijn deurmat. Ik kan niet wachten..

Down_By_Law
Ik heb 'm inmiddels en het is nog beter dan ik had verwacht. Alleen jammer dat Stills maar een nummer zingt (!). Dat nummer, 'For What It's Worth', is wat mij betreft wel het absolute hoogtepunt van deze CD. Zijn stem mag dan wat minder geworden zijn, maar zijn gitaarspel is nog altijd geweldig. Crosby en Nash zijn ook in goede vorm, vooral op de versie van 'Deja Vu': uitstekend. En Neil is vanzelfsprekend ook goed als altijd. De CSNY versies van zijn nummers zijn vaak beter dan die op Neil's "Living With War" album. Bijzonder aan deze plaat is dat er geen overdubs zijn: wat je hoort is precies zoals het publiek het destijds ook hoorde. Toch blijf ik erbij dat er meer nummers van CSN op hadden mogen staan.

avatar van devel-hunt
De leukste hippies ooit, en de weinige die relevant waren en nog steeds serieus worden genomen, hoewel ze meer van golf houden en miljonair zijn heeft dit hun geloofwaardigheid nooit in de weg gestaan, dit in tegenstelling tot voormalige hippies The Eagles. Ken de plaat niet maar heb toch wel zin om hier de zomer mee in te gaan!!

Al ruim 40 jaar maken csny muziek. Afwisselend van steengoed tot wat mindere periodes. Samen als groep, dan wel solo. Al 40 jaar ook protesterend tegen de oorlogen, die de machthebbers in de VS nodig hebben om hun macht te vergroten en hun zakken te vullen, ten koste van een groot deel van hun eigen volk. Tegen dat machtsmisbruik en geldverkwisting protesteren zij d.m.v. hun muziek. Muziek, die al 40 jaar staat als een huis en mij toen maar nog steeds scherp houden. Zowel op politiek als op muzikaal gebied. Het houdt mij als het ware jong ( Young). Wat Neil Young de laatste jaren nog uitbrengt is toch gewoon fantastisch! En voor de niet echte die-hards. Luister eens naar de cd Crosby & Nash (2006) Koptelefoon op en geniet!!!

Ad om nou gelijk een 5 te geven is wel wat overdreven of niet ? % sterren is voor een echte klassieker en is dit album dat dan ???

Hoi, Marcello. Wat betreft die 5 heb je wel gelijk. Een beetje de euforie van het "het nieuwe". Zeker als al erg veel van deze artiesten in je platenkast hebt staan. Eigenlijk kun je 'n lp/cd pas goed beoordelen als je 'm een tijd in huis hebt. Beter als Crosby & Nash uit 2006 is hij zeker niet, dus uiteindelijk zal ie wel zakken naar een 4 of een 3.5. Het was waarschijnlijk jeugdige blijdschap van een "oudere " jongere of andersom.

Ad Brouwers schreef:

"Crosby-Nash" komt uit 2004, maar inderdaad: het is een geweldig (en zeer onderschat) dubbelalbum

avatar van Oldfart
Sstttt schreef:
Mischien ligt het aan mij maar ik begrijp de titel van dit album niet zo goed.

Je begrijpt het inderdaad niet ; Déjà Vu ( al eens gezien) slaat op het feit dat 40 jaar na dato van het oorspronkelijke album met die titel ,
de Verenigde Staten van Amerika wederom verwikkeld zijn in een oorlog, waar geen eind aan lijkt te komen.
Net als toen geven de heren te kennen tegen oorlog te zijn.
Vandaar ook de keuze voor de vele songs van Young's album 'Living With War', naast de anti-oorlog songs van Déjà Vu.

Helaas niet nieuws onder de zon: Déjà Vu dus.

Ad Brouwers schreef:

Crosby & Nash uit 2006 ? Hmm ga ik eens naar luisteren ...

Sstttt
Ad Brouwers schreef:
Alles wat uit Amerika komt is glad. Zo ook de muziek van CSNY. Glad en glibberig. Het studio album Déjà Vu kan ik waarderen. Het live album 4Way Street trek ik ook nog wel. Daarna ben ik, wat betreft Crosby, Stills, Nash & Young, afgehaakt. En dan nu een nieuw live album waarin dit kwartet schijnt te protesteren tegen oorlogen die de Amerikanen maar willen blijven voeren. Gespeelde verontwaardiging? De heren hebben er hun zakken inmiddels aardig mee gevuld! Ik laat Déjà Vu Live maar liever aan mij voorbij gaan. Mischien kan ik mijn hoop maar beter vestigen op de nieuwe president Barack Obama, die gisteren in Berlijn een statement voor vrede en samenwerking heeft afgegeven. Ik hecht daar meer waarde aan dan het ongeloofwaardige protest van deze vier heren.

avatar van IntoMusic
[persoonlijke aanval weggehaald door mod]

Dat gezegd hebbende valt mij dit live-album toch wat tegen qua setlist. Ik was echt in de veronderstelling dat (gezien de titel) Deja Vu live zou worden gespeeld. Sja inderdaad maar twee nummers
Wel vind ik Neil weer echt knallen en staan er mooie klassiekers op zoals Deja Vu, For what it's worth en Teach your children.
De zang en uitvoering is absoluut goed, dus toch geen klagen. Een 5 absoluut niet, maar een dikke 4 is wat mij betreft meer dan waard.

avatar van weasel
Behoorlijk idioot inderdaad.
Vrij slecht vind ik dat... "Deja Vu Live" impliceert gewoon een integrale uitvoering van hun meest succesvolle plaat... Erg slap van ze.

avatar van Hans Brouwer
Sstttt schreef:
Sstttt, ook ik dacht een integrale live uitvoering van het meesterwerk Déjà Vu aan te treffen. Valt dat even tegen. We worden door CSNY behoorlijk op het verkeerde been gezet. Goedkope verkooptruc, iets anders kan ik er echt niet van maken.

avatar van Oldfart
als jullie nou gewoon de titel eens lezen voor wat er staat

Sheplays
Of bekijk de hoes (vlag, soldaten, vredesteken..) en vergelijk deze met de hoes van Déjà Vu.....

Wat berichten en onaardigheden weggehaald.

avatar van Hans Brouwer
Sheplays schreef:
......waarop afgebeeld 6 jonge, vredelievende heren en een hond. Het is mij helder, dat ik die link niet eerder heb gelegd . Hoe dom kon ik zijn....... .

Sheplays
Vredelievend als in Crosby met een geweer en nog een paar figuren met een pistool in hun holster?

Laat maar..

CSNY Website schreef:

The war in Iraq is the backdrop as the CSNY "Freedom of Speech Tour" crisscrosses North America. The film examine's the band's connection to its audience in both political and musical terms, and examines the relationship between Vietnam-era anti-war sentiment and today's post-9/11 environment. A Vietnam veteran sums it all up: "It's deja vu all over again."

Ik vind het niet zo bijzonder.. de gitaarsolos zijn goed en verder loopt het allemaal wel, maar ik stoor me toch wel een beetje aan de stemmen. Kunnen zij ook niks aan doen, iedereen wordt ouder.

avatar van Cygnus
Ja ouwe hippies, nu weten we wel dat jullie tegen oorlog zijn. Maar moeten jullie me daarom vermoeien met kazige Living With War-liedjes en flauwe uitvoeringen van goede CSN(Y)-nummers?

Down_By_Law
Inderdaad. Dit album is duidelijk uitsluitend voor die hard fans. Als je het "Living With War" album ook al niet goed vond, blijft er weinig over denk ik. Ik vind het geweldig.

DonDijk
En als die-hard-fan (want dat is Cygnus) mag je niet kritisch zijn? Daar heb ik tenminste nog wat aan, niet aan van de zgn. ''die-hard-fans'' die alles maar mooi vinden.

nanneb
Een 'mat' album. Mooi dat er veel Living With War nummers op staan. Helaas wil het maar niet gaan rocken...
voorlopig 3*

Down_By_Law schreef:

Ik weet dat het moeilijk is, maar zou je kunnen proberen te omschrijven wat je er zo goed aan vind dan?

Nou bijvoorbeeld; Let's impeach the president !!! De wereld zonder Bush zal er zeker niet slechter van worden ennuh Looking for a Leader. Dan toch maar Obama en dan kan Neil zich gewoon op andere dingen gaan richten.