Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu Live (2008)

Label: Warner Bros.

1. What Are Their Names? (2:28)
  2. Living with War Piano 1 (3:25)
  3. After the Garden (3:41)
  4. Military Madness (4:02)
  5. Let's Impeach the President (5:43)
  6. Déjà Vu (7:15)
  7. Shock & Awe (5:08)
  8. Families (2:58)
  9. Wooden Ships (8:18)
  10. Looking for a Leader (3:55)
  11. For What It's Worth (4:50)
  12. Living with War (5:24)
  13. Roger and Out (5:37)
  14. Find the Cost of Freedom (3:55)
  15. Teach Your Children (3:20)
  16. Living with War Piano Close (3:01)
DonDijk schreef:
En als die-hard-fan (want dat is Cygnus) mag je niet kritisch zijn? Daar heb ik tenminste nog wat aan, niet aan van de zgn. ''die-hard-fans'' die alles maar mooi vinden.

Wie zegt dat ik niet kritisch ben?? Belachelijke opmerking, want er zijn genoeg platen van mijn favoriete bands/artiesten (waaronder CSN(Y)) die ik matig tot waardeloos vind.

Stijn_Slayer schreef:

Ik weet dat het moeilijk is, maar zou je kunnen proberen te omschrijven wat je er zo goed aan vind dan?

De songs (vooral omdat elk "Living With War' nummer naar mijn mening beter klinkt dan de albumversies van Neil Young), het gitaarwerk en de zang is veel beter dan ik had verwacht (niet op elk nummer, dat klopt). De stemmen van CSNY zijn niet zo erg achteruit gegaan zoals hier beweerd wordt hoor. Alleen die van Stills, maar die zingt dan ook opvallend weinig op deze plaat. Deze vier 60-plussers hebben in deze tijd gewoon meer te zeggen dan de meeste artiesten die 30-40 jaar jonger zijn. Dat is toch wel opmerkelijk.

Zullen we maar stoppen over Deja Vu Live. Genoeg over gezegd, denk ik. De één blijft genieten en de ander gruwelen. Laten we ons eens bezig gaan houden over bijvoorbeeld ehhhh: Harps & Angels, de nieuwe Randy Newman!!!

devel-hunt schreef:
De leukste hippies ooit, en de weinige die relevant waren en nog steeds serieus worden genomen, hoewel ze meer van golf houden en miljonair zijn heeft dit hun geloofwaardigheid nooit in de weg gestaan, dit in tegenstelling tot voormalige hippies The Eagles. Ken de plaat niet maar heb toch wel zin om hier de zomer mee in te gaan!!

Leuk gezegd, devel-hunt, hihi!

Dit wordt iets voor na mijn bergbeklimmingsperiode, als ik terug van Tirol kom, ik ga er dan meteen naar op zoek, want het zijn ook mijn favoriete hippies! En ze hebben de mooiste samenzang, close-harmony, zeker weten!

Sstttt
Father McKenzie schreef:
Ik ga er dan meteen naar op zoek, want het zijn ook mijn favoriete hippies!
In de jaren '60 '70 waren de "hippies" CSNY nog wel geloofwaardig. Deze hippies vullen nu ordinair hun zakken door semi-verontwaardigd over een oorlog te zingen die door hun moederland altijd wel ergens ter wereld wordt uitgevochten. Laat het maar altijd oorlog zijn, dan hebben wij tenminste brood op de plank. Father McKenzie, ik zou er hoog in de bergen van Tirol nog maar eens goed over na denken of je deze rommel, anders kan ik Déjà Vu Live echt niet omschrijven, wel zult gaan kopen. Zonde van je duur verdiende euri.

nanneb
Sstttt schreef:
In de jaren '60 '70 waren hippies nog wel geloofwaardig. Deze hippies vullen nu ordinair hun zakken door semi-verontwaardigd over de oorlog te zingen. Father McKenzie, ik zou er hoog in de bergen van Tirol nog maar eens goed over na denken of je deze rommel, ander kan ik Déjà Vu Live niet omschrijven, wel zult gaan kopen. Zonde van je duur verdiende euri.
nou ja zeg... wat een tekst

Ik vind dat hij gelijk heeft.. niet dat ik het rommel vind, maar of je nou echt zoveel mist als je deze niet hebt..

avatar van IntoMusic
Sjesis, wat een geneuzel van een aantal naïevelingen... Ik vind het een goed album en het blijven ook mijn favoriete hippies
Zojuist weer eens in de auto opgezet en Wooden ship en Living with war worden toch wel ijzig goed uitgevoerd.

Top en van mij een halve ster erbij. Voor diegene die wederom duidelijk willen maken dat ze hun zakken weer vullen (who gives a f##k)...

Sstttt schreef:
[ik zou er hoog in de bergen van Tirol nog maar eens goed over na denken of je deze rommel, anders kan ik Déjà Vu Live echt niet omschrijven, wel zult gaan kopen. Zonde van je duur verdiende euri.

Het is maar dat alles waar NEIL YOUNG bij betrokken is me mateloos boeit en blijft boeien, tja, een FAN hé... kan het niet laten

N Y forever!

Sstttt schreef:

Als je iets over de mensen zou weten weet je dat Nash een Brit is en Young een canadees

Kun je ook een beetje normaal discussieren hier in plaats van blind zeuren.. kom met inhoudelijke punten over de muziek als je het niets vindt..

avatar van The Scientist
Berichten verplaatst naar Crosby, Stills, Nash & Young... Staat daar iets beter dan hier... komt ook beetje door mezelf , nu weer over het album.. gezien de nummers hierop hoef ik niet meteen warm te lopen geloof ik..

The Scientist schreef:
Kom op The Scientist, stel je niet aan. Sstttt heeft goede argumenten om Déjà Vu Live niet te kopen. Dat sommige gebruikers niet gecharmeerd zijn van Sstttt's mening wil nog niet zeggen dat ie blind zeurt .

avatar van The Scientist
Ik lees anders alleen maar dingen over zakken vullen en oorlog en hippies en heb nog niks van hem over de muziek gelezen.. en ik meen toch echt dat het musicmeter is en niet hippiemeter of zakkenvulmeter...

Sstttt
The Scientist schreef:
Ik lees anders alleen maar dingen over zakken vullen en oorlog en hippies en heb nog niks van hem (lees Sstttt) over de muziek gelezen.....
Laatste bericht mijnerzijds bij Déjà Vu Live. De muziek van CSNY heb ik altijd wel goed gevonden. Het studio album Déjà Vu vind ik van ongekende schoonheid. Van Déjà Vu Live vind ik de titel domweg misleidend en ik geloof niet in de boodschap die CSNY probeert uit te dragen. Ik wens iedereen, die wel in die boodschap van CSNY gelooft, oprecht heel veel (luister) plezier met dit album.

avatar van Cygnus
Ik vind die titel helemaal niet misleidend, 1 blik op de tracklist en je ziet dat er geen sprake is van een integrale live-uitvoering van Deja Vu. Ik vind de titel juist wel mooi gekozen, ten tijde van Deja Vu oorlog, nu nog steeds oorlog.

Wat me een deze release tegenstaat, is de overdreven manier waarop de vier heren laten weten dat ze tegen Bush en de oorlog in Irak zijn. Niet dat ik daar wel positief tegenover sta, maar ik heb het helemaal gehad met die 'Rock against Bush'.

Dan over de muziek. Als je ziet uit welk repertoire Crosby, Stills, Nash & Young kunnen putten, is deze tracklist gewoon een tegenvaller. Het saaie Living With War-album is het best vertegenwoordigd op deze liveplaat en die uitvoeringen zijn niks beter dan op plaat. En de klassiekers die CSNY op deze plaat laten horen, klinken flauw en inspiratieloos. Wat deze groep ooit zo geweldig maakte, de prachtige samensang waardoor hun mooie nummers naar een nog hoger plan werden getild, die mis ik op deze plaat, De magie tussen deze vier heren, die op '4 Way Street' wél aanwezig was, is gewoon weg.

Father McKenzie
Ik heb de plaat nog niet gehoord, maar uit hetgeen Cygnus komt te vertellen vrees ik dat het eigenlijk Neil Young is die zijn Living With War nog eens dunnetjes live wil overdoen en gewoon zijn oude kompanen "inhuurt" als begeleidingsband.
Op de hoes staat Neil toch volop in de picture, en Neil kennende, fan of geen fan (en ik ben een zware NY fan, maar wel een kritische) vrees ik dat het pure poenschepperij betreft.
Trouwens Neil Young staat ook niet echt bekend om wat liveconcerten betreft de "goedkoopste" tickets af te leveren, integendeel!

avatar van Cygnus
Father McKenzie schreef:

Zo erg is het nou ook weer niet, er staan meer nummers op de plaat die niet van LWW afkomstig zijn.

Father McKenzie schreef:

Nee, die concerten waren duur, maar wel fenomenaal! Als daar een live-plaat van wordt gemaakt, kun je die blind kopen.

DonDijk
Cygnus schreef:

Je bedoelt zoiets als die bootleg van het concert in Amsterdam, die ik nu luister??

En waar ik duidelijk jouw stem uit het publiek hoor: ''Tonight's the night, pleaasee..Neil??''

Cygnus schreef:

Zeker weten, het optreden op Bospop heb ik bijgewoond en heb ik ook als bootleg en dat is gewoon de volle 2 uur elke keer weer genieten. Zou leuk zijn als er een compilatie cd zou komen van stukken uit z'n tour dit jaar.

Laatst nog een keer geluisterd en ik moet het gewoon zeggen. Stills bakt er helemaal niks van wat betreft het zingen. Gewoon drastisch slecht.

Stijn_Slayer schreef:

Als je Stills een beetje gevolgd hebt de afgelopen 25 jaar, weet je dat hij al lang niet meer de stem en zangkwaliteit van vroeger heeft. Maar 'drastisch slecht' vind ik het echt niet.

Down_By_Law schreef:

Valt me inderdaad op dat het ongeveer na 1976 erg keldert. Maar als ik hem hier in Wooden Ships en For What It's Worth hoor zingen wordt ik daar absoluut niet vrolijk van. De man kon geweldig zingen, en dan ook echt geweldig maar hier is het gewoon een lelijke lage oude mannenstem. Helaas.

avatar van Hans Brouwer
Vanmorgen was ik even in de bibliotheek en daar lag de nieuwste Oor. 'k Ben even in de leeszaal gaan zitten en heb de recensies van de verschillende nieuw uitgebrachte cd's gelezen. "Déjà Vu Live (2008)" werd ook besproken. Dat was nou niet bepaald positief. Ik ga maar niet herhalen wat Oor schrijft. Maar mijn vermoeden is juist, lekker laten liggen dit live product van CSN&Y. Vooral de harmonieuze samenzang (waar men in het verleden toch vol lof over sprak) tussen deze 4 bejaarde mannen laat sterk te wensen over.

Ik heb het ook gelezen in Oor.. Er stond iets als ''de eens zo prachtige samenzang is nu zelfs bij vlagen vals'' Dat gaat ook weer iets te ver vind ik.

Hans Brouwer wanneer ben je vogens jou "bejaard"? En over die samenzang ben ik het trouwens niet met je eens. Het zal wat anders zijn dan in de jaren 70, maar nu zó slecht? Nou Nou.

avatar van Mjuman
Ach de volgende keer huurt Neil gewoon de "Fleet Foxes" in - mogen ze live zingen achter het gordijn.

Boze tongen beweren dat er bij het concert in onze hoofdstad een aparte parkeerplaats was voor rollators.

Ach en dat grof geld voor de kaartjes - NY stond nooit bekend als een grootverdiener; wat dat betreft hebben La Ciccone, De Dublinse speelvrienden van de Maagdenpruimen en Koudspel aardig de toon gezet, net als De Zwerfkeien - voor ik die vergeet.

Ach als je danvoor half geld naar binnen mag met een 50+ kaart en het bier voor halve prijs is wordt mijn kritiek een stuk minder. Ennuh, ik kan mijn gehoorapparaat lekker thuis laten liggen. Zet mijn bril (+13) op en ik snuif gewoon de sfeer op. Maakt dan ook niet meer uit wie er staat te zingen, ik zie en hoor ze dan toch nauwelijks.

Ad Brouwers schreef:
Hans Brouwer wanneer ben je volgens jou "bejaard"?
Volgens mijn woordenboek ben je bejaard als je vrij oud of niet meer jong bent. Volgens mijzelf ben je bejaard als je op oude successen teert en niet meer in staat bent om met iets nieuws te komen, m.a.w. als je je creativiteit hebt verloren .