Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu Live (2008)

Label: Warner Bros.

1. What Are Their Names? (2:28)
  2. Living with War Piano 1 (3:25)
  3. After the Garden (3:41)
  4. Military Madness (4:02)
  5. Let's Impeach the President (5:43)
  6. Déjà Vu (7:15)
  7. Shock & Awe (5:08)
  8. Families (2:58)
  9. Wooden Ships (8:18)
  10. Looking for a Leader (3:55)
  11. For What It's Worth (4:50)
  12. Living with War (5:24)
  13. Roger and Out (5:37)
  14. Find the Cost of Freedom (3:55)
  15. Teach Your Children (3:20)
  16. Living with War Piano Close (3:01)
Down_By_Law
Ik vind 'eerlijk' een betere beschrijving van dit album. Ze hebben niet zitten klooien met overdubs; wat je hoort is precies zoals het was.. inclusief alle foutjes.

Stijn_Slayer
Ja, dat is inderdaad beter.

avatar van Twinpeaks
Tja ,Deja Vu live.De kapstok voor Neil's crusade tegen het beleid,opgeleukt met wat gouwe ouwen.Geen slecht album,maar de sleet zit er toch wel op bij de heren.Muzikaal staat het allemaal wel,maar vocaal word er nog weleens misgepeerd.Tel daarbij op dat de pianopassages de plaat eerder kwaad dan goed doen.Aan de ene kant best logisch om de mannen de kans te gunnen even zuurstof tot zich te nemen ,maar aan de andere kant haalt het ook wel het rauwe aspect weg en maakt het de boodschap een stuk minder urgent.Dit album zal niet de boeken ingaan als een klassieker zoals 4 way street of deja vu,maar is een degelijk verslag van een tour die Young nodig achtte om zijn protest op bredere schaal te laten horen.Ben overigens wel benieuwd naar de film hiervan.Weet iemand wanneer die zal verschijnen ?

De DVD is alleen verkrijgbaar via importzaken of amazon e.d. Is per 1 november te koop in Europa.

Father McKenzie
Twinpeaks schreef:

De film wil ik ook best zien, de plaat valt me eerlijke gezegd goed mee;
Zovéél pianostukken komen er niet in voor, en ze storen me niet zo.
Vocaal is niet alles even sterk, maar de sfeer zit er goed in en komt ook goed over. Misschien geen echte klassieker, 4 Way Street is dàt zeker wel, maar ik geniet toch erg van deze schijf!

PS : In Looking For A Leader drukken ze de wens uit misschien een vrouw of een zwarte president te krijgen, nu, dat laatste is ondertussen een feit!

Er is overigens nog een erg mooi DVD van de heren Crosby, Stills& Nash uit 2004. The Acoustic Concert, live opgenomen in een kleiner theater in San Fransisco. Een hart verwarmend concert met allemaal nummers uit de Deja Vu periode. Het hartverwarmende zit 'm vooral in de manier Crosby en Nash met elkaar omgaan op het podium. Je kunt merken dat Crosby uit een mindere periode kwam en Nash met zoveel liefde aanmoedigd en telkens ook weer prijst als David weer even geweldige uit zijn slof schiet. De humor onderling en de interactie met het publiek is perfekt. Echt 'n aarader. Wat nummers: Deja Vu, Judy Blue Eyes, Our House maar ook 1000 Roads Daylight Again Guinnevere en mijn favoriete nummer Taken It All

Stijn_Slayer
@ Ad, Jazeker dat is een prachtige DVD. Ik heb ook de Long Time Comin' en Daylight Again DVD's naast The Acoustic Concert (tip: de CSN DVD Box bij van Leest heeft deze 3 DVD's voor maar 20 euro )

Met Deja Vu Live en Sugar Mountain beiden in in mijn top 10 van 2008, wil ik eigenlijk al deze heren eren met hun geweldige bijdragen in 2008. Zeker qua kwaliteit en produktiviteit na zo'n 40 in de muziek. Met name Neil Young!!! Leeftijd schijnt geen invloed te hebben op de man's creativiteit en produktiviteit. Al tourend, met en zonder zijn maatjes, albums uitbrengend gaat hij maar door. En het eind is nog niet in zicht en dat maakt de "lifelong fan" erg blij. Er komen mooi en dure tijden aan om het werk van al de heren samen, danwel solo aan te moeten schaffen. In die zin alleen al, hebben zij hun fans nooit teleurgesteld. Ik hoop dat dat nog lang zo moge doorgaan.

Ik heb de dvd Deja Vu Live gekocht. En dat is ook al zo'n mooi document. Het is niet een concertregistratie, wat ik eerst dacht. Maar het is meer in een documentaire gegoten. Ontroerende beelden over de Irakoorlog, de menselijke drama's daarachter en natuurlijk ook heel veel CSN&Y op het podium. Ook enkele interessante extra's. Voor de bezitters van deze cd een hele leuke aanvulling

avatar van harm1985
Sterk live album, bij vlagen beter dan 4 Way Street, alleen For What it's Worth is dramatisch, maar dat vind ik van elke CSN(Y) uitvoering. Had graag een compleet live concert gezien, maar dit blijft een soundtrack. Puntje aftrek voor FWIW en de LWW Piano. Wel kudos voor de eerlijke productie, geen overdubs, zoals het hoort. Desondanks wil het maar niet los komen, omdat niet een compleet beeld van een typisch concert uit 2006 wordt gegeven; dus nog maar een puntje eraf.

PS: Als je ooit nog eens de kans krijgt Crosby's uitvoering van Carry Me tijdens het laatste concert van deze tour te horen, moet je dat zeker doen! Breekbaar, maar ijzersterk!

Stijn_Slayer
Net is hij hier binnengekomen. €8,99 zijn betere prijzen, anders had ik hem natuurlijk allang in huis. In groepsverband is de boel dan eindelijk compleet.

Geen geld voor een pracht cd, nu de dvd nog???? Die is ook errug fantastico!!!

Stijn_Slayer
Die zal ik er ook binnenkort nog wel even bijhalen.

Stijn_Slayer schreef:

Bij mij vandaag binnengekomen voor 8,68 euro inclusief verzendkosten. Ik heb nu ook het werk van CSNY compleet (5 albums) met uitzondering van de compilatie-albums.

Mooie uitvoeringen van Deja Vu, Wooden Ships, For What it's Worth, Find the Cost of Freedom en Teach Your Children. Military Madness had ik liever wat ingetogener gehoord en What Are Their Names? wordt verpest door de "publieksparticipatie". De Neil Young nummers vind ik niet zo bijzonder en zijn volgens mij allemaal afkomstig van het album LWW. Dit album ken ik niet en ik denk dat ik dit ook maar links laat liggen.

Tekenend voor het verval van Stills is dat het openingsduet van Wooden Ships niet door hem en Crosby wordt gezongen maar door Crosby en Nash. Verderop in het nummer zingt hij wel weer mee en ik moet zeggen daar klinkt zijn stem samen met die van Crosby en Nash erg mooi.

Ik twijfel tussen 3,5* en 4*. Ik houd het voorlopig op 3,5*.

rollingbeatle schreef:

Inderdaad, dat viel mij ook al op. Alleen ook later in het nummer vind ik het vreselijk hem te moeten horen zingen. Met zijn lelijke lage stem verpest hij de hele samenzang.

Ik vind die lage stem bij de samenzang nu juist mooi. Zo zie je maar dat smaken kunnen verschillen.

avatar van Hans Brouwer
Ad Brouwers schreef:
Ik heb de dvd Deja Vu Live gekocht. Het is niet een concertregistratie, wat ik eerst dacht. Maar het is meer in een documentaire gegoten. Voor de bezitters van deze cd een hele leuke aanvulling
Ik zou mij eerlijk gezegd lichtelijk genaaid voelen .

avatar van heicro
Hans Brouwer schreef:
Ik zou mij eerlijk gezegd lichtelijk genaaid voelen .

Dat jij dit album niet pruimt weten we nu wel. Gelieve dit soort overbodige bijdragen voortaan achterwege te laten.

@heirco, helemaal met je eens!!!!!

beaster1256
fantastische plaat live van 4 ouwe knarren die doen wat de jeugd van vandaag niet doet en dat is verdomme reageren tegen zo'n massamoordenaar g. bush die z'n hele land naar de verdoemenis heeft geleid, ik ben bang wanneer we in een maatschappij van onkritische geesten gaan leven waarin we door multinationals zullen geregeerd worden dan gaan we recht naar de hel !!!

zeer goeie cd die hier ten huize ' de meester ' hard gedraaid wordt

leve neil en z'n kompanen

prachtplaat

beaster1256 schreef:

zeer goeie cd die hier ten huize ' de meester ' hard gedraaid wordt

leve neil en z'n kompanen

prachtplaat
Dat is nog eens verstandige mannentaal, respect, beaster!!!!!!!!!!!

beaster1256
oh , dank je ad , ik zie dat we van dezelfde generatie zijn , jouw top 10 daar kan ik me ook helemaal in vinden ,

sterk hé hoe neil met zijn kompanen op zijn leeftijd en na zijn operatie het voorteken neemt om die arrogante bush te kelderen , ik vind z'n teksten hier schitterend , en al was hij mijn all time hero al , nu heb ik nog meer respect voor hem !!!

Stijn_Slayer
Ik had de DVD al een tijdje in huis, maar ik heb 'm net gekeken. Erg goede documentaire (uiteraard aangevuld met genoeg muziek) die helpt dit album en Living with War nog beter te begrijpen.

Erg goed dat ze de twee kanten laten zien, en niet enkel degenen die het met CSNY eens zijn. Als ik iemand zie zeggen hij Neil Young's tanden uit z'n 'bek' wil rammen nadat ze Let's Impeach the President gespeeld hadden denk ik toch waar zijn we in godsnaam mee bezig? Deze tour getuigt van lef, je moet er niet aan denken dat er een idioot het podium op zou komen...

Ik durfde eerst nog te twijfelen aan de oprechtheid van Crosby, Stills & Nash, maar dit is geen meeloperij met Neil. Met name Stephen Stills, die toch muzikaal onderdrukt werd deze tour, toont veel bezieling en schaart zich onder het 'gewone' volk en voert zelfs campagne voor ze.

Daarnaast is het leuk om te zien dat Neil Young deze keer écht blij is om met CSN te spelen. Het is alleen jammer dat het onduidelijk is waar de opbrengsten heen gaan. Ik zie op hun site een hoop liefdadigheidsorganisaties staan, die zullen er niet voor niks staan denk ik, toch?

Ik vrees alleen dat ze slechts de fans bereikt hebben met hun boodschap, dat is jammer. De DVD is een echte aanrader in ieder geval.

Stijn_Slayer schreef:

Dat je twijfelde aan de oprechtheid van CSN, daar sta ik echt van te kijken. Eind jaren 60 waren de heren al bijzonder actief tegen de Vietnam oorlog. En sindsdien steunen ze in woord en daad allerlei organisaties voor mensenrechten en tegen raciscme en last but not least het milieu. Jij kijkt toch wel eens op de homepages de 4heren. Het zij je vergeven, omdat je die periode nog niet geboren was. Maar jouw kennis van de heren is enorm. Daarom stond ik even te kijken van die opmerking.

Down_By_Law
Met deze CD ben ik nog even aan het nagenieten van het CSN concert van gisteren (zie mijn recensie bij Crosby, Stills & Nash-discussie). Van "Deja Vu Live" kwamen alleen 'Deja Vu' en 'For What It's Worth' langs, maar die klonken (nog) beter dan op deze CD.

Ad Brouwers schreef:

Dat wist ik uiteraard Ad. Maar omdat dit eigenlijk een soort ''Living With War Live'' is, en CSN al lang niks meer gedaan had dacht ik dit wordt even snel weer 'in the picture' komen en de bankrekening weer vullen. Met Young erbij wordt er toch meer aandacht getrokken, vandaar. Maar na het zien van de film werd deze twijfel dus weggenomen.

Beste live registratie van de "Freedom Of Speech" tour. De in documentaire gevormde DVD is werkelijk fantastisch. Voor diegenen, die deze nog niet hebben of gezien hebben. Het is nooit te laat om deze nog aan te schaffen. De documentaire geeft een geweldig inzicht hoe fans van CSNY reageren op de provocerende songs en uitspraken van deze giganten. CSNY zijn altijd duidlijk geweest in hun kritiek tegen zinloze oorlogen. Niet alle fans van weleer zijn daarentegen wel veranderd van mening (misschien de leeftijd). Hij is weliswaar uitgekomen laat in 2008 in de UK, maar voor mij toch beste docu-dvd van 2009.

avatar van musician
Ik vind 'm inmiddels een halve ster beter geworden. Het lijkt me toch een ijzersterk concert geweest.

avatar van Metalhead99
Mooie live plaat van de heren, je hoort wel dat ze toch wel een beetje aan pensioen toe zijn. Toch heb ik enorm respect voor de heren en dat ze nog steeds hun ding doen. Jammer dat al die geweldige artiesten langzaam maar zeker te oud beginnen te worden.

Stijn_Slayer
Ik heb weer eens een show uit de Freedom of Speech tour herbeluisterd, en dan kan ik het alleen maar eens zijn met Harm dat Déjà Vu Live een nogal matige weerspiegeling is van de tour. Dit was nml. een gebruikelijke setlist:

01 Flags of Freedom
32 What Are Their Names
33 Rockin' In the Free World
34 Woodstock
35 Star Spangled Banner Hendrix Tribute

Dan blijkt ineens dat de invloed van Stephen Stills helemaal niet zo klein was. Bovendien mis je op Déjà Vu Live hoogtepunten als 'Milky Way Tonight', 'Helplessly Hoping', 'Southbound Train' en 'Carry Me', of de extra dimensie die Neil met zijn gitaarwerk aan 'Long Time Gone' geeft. De opbouw is ook gewoon prettiger. Déjà Vu Live is toch een beetje knip- en plakwerk met de nadruk op Living with War i.p.v. op de beste nummers.

Bij het beluisteren van een volledige show wordt al snel duidelijk dat deze tour stukken beter was dan de tours van CSN uit 2009 en 2010 (2007 en 2008 ken ik niet goed genoeg).

In 2000 was CSNY's tour de op zeven na meest opleverende tour. Ook de tour uit 2002 en deze uit 2006 waren financiele schoten in de roos. Waarom geen volledige(re) overzichten vraag ik me dan af? De tours bleken aan te slaan, een hoop positieve publiciteit, en de grootste doelgroep download niet.