Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

Label: Big Brother

1. Bag It Up (4:39)
  2. The Turning (5:05)
  3. Waiting for the Rapture (3:03)
  4. The Shock of the Lightning (5:02)
  5. I'm Outta Time (4:10)
  6. (Get Off Your) High Horse Lady (4:07)
  7. Falling Down (4:20)
  8. To Be Where There's Life (4:34)
  9. Ain't Got Nothin' (2:15)
  10. The Nature of Reality (3:48)
  11. Soldier On (4:49)
  12. Lord Don't Slow Me Down * (3:18)
  13. The Turning [The Jagz Kooner Remix] * (4:52)
  14. Boy with the Blues * (4:40)
  15. Falling Down [The Chemical Brothers Remix] * (4:27)
  16. The Shock of the Lightning [The Jagz Kooner Remix] * (6:40)
  17. I Believe in All * (2:41)
  18. The Turning [Alternate Version #4] * (4:57)
  19. Waiting for the Rapture [Alternate Version #2] * (3:01)
  20. The Shock of the Lightning [Primal Scream Remix] * (4:25)
Een stereo sowieso, daar mag ik vanuit gaan bij een Oasis album. Maar met headphones beleef je het anders en hoor je veel geluiden die je niet zo snel zou horen, althans in mijn beleving

avatar van lauradance
de eerste indruk is erg goed, maar nog even een paar keer luisteren voordat ik een punt eraan geef.

avatar van sgapie
Goed album alleen kan ik maar niet wennen aan de stijl van zak starkey, en al die effecten zoals bij high horse lady kan ik niet waarderen, alles klink zo gemute. Maar nummers als I'm outta time
en nature of reality zijn zeker van top niveau, stiekem hoop ik op een album dat DM passeert en dat doet Dig Out Your Soul naar mijn mening niet.

Ace
Ik ga er een halfje bij gooien! Deze plaat is het, ze kunnen het nog!!! 4,5*!

I'm Outta Time Falling Down De rest

avatar van vin13
Ik ben benieuwd, tot nu toe vind ik alleen Be here now een zware tegenvaller en de rest altijd goed of uitstekend. The Masterplan vind ik ook een mooie collectie en de moeite waard.

avatar van thetinderstick
Eerste indruk is zeer positief. Be Here Now, SOTSOG, en Heathen Chemistry waren vrij matig met ieder een aantal uitschieters naar boven. Met Don't Believe the Truth werd een flinke stap in de goede richting gezet en deze Dig Out Your Soul zou wel eens hun beste album sinds Morning Glory kunnen zijn. Eerst nog maar eens wat vaker luisteren.

avatar van douwens
Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe Oasis. Ben een groot liefhebber van hun eerste twee platen en beschouw die twee platen dan ook als twee van de beste platen ooit gemaakt. Helaas hebben de heren mij na die twee albums niet echt meer kunnen overtuigen. Don't believe the truth kende aardige momenten, maar kon bij lange na niet tippen aan voorgaande klassiekers.
De reacties overal zijn positief, dus eigenlijk sta ik te popelen om deze nieuwe Oasis te beluisteren!

avatar van starsailor
thetinderstick schreef:

juiste constatering....deze past moeiteloos in hun top 3 albums

avatar van BenZet
sgapie schreef:
Goed album alleen kan ik maar niet wennen aan de stijl van zak starkey,

Ik dacht dat Zak Starkey weg was bij Oasis, of is tie er ondertussen weer bij. Weet trouwens niet wie er anders op de drum zit maar dat is wat ik een tijdje terug begrepen heb....

avatar van BenZet
Ow, de nieuwe drummer is Chris Sharrock. Schijnt ook bij Robbie Williams gedrumt te hebben. Ben benieuwd heb het nieuwe album nog niet gehoord maar ben zeer benieuwd, ga pas luisteren als tie echt uitkomt. Maar de reactie beloven veel goeds, en gelukkig maar want don't believe the truth vind ik (sorry gezien de reactie hier) de slechtste, geen rock n roll (op een paar uitzonderingen na) zoals we gewend waren op de andere albums.

avatar van vin13
In het blad Off the record staat een interview en verslag mbt tot deze plaat.

BenZet schreef:

Zak Starkey heeft de drums op dit album voor z'n rekening genomen, pas na de opnames heeft hij de band verlaten.

Zigstar
Fock dit is goed. Ik vond die single 'Shock of the Lightning' al overweldigend - een van de betere oasis-singles tot nu toe zou ik zelfs zeggen, maar deze plaat.. waw. Ik luister er nog enkele keren naar voor ik mijn stem uitbreng, maar hier zit toch wel wat in!

UnknownPleasure
Vind m nog niet erg bijzonder.. I'm Outta Time vind ik dan wel erg goed

avatar van snarf349
i'm outta time is het beste nummer, geschreven door liam en werkelijk perfect gezongen. wat ze ook van die kerel zeggen, hij heeft een gouden strot.

avatar van KidChino8
ik ben er nog altijd niet helemaal uit, na enkele luisterbeurten is mijn conclusie dat het eerste deel van de plaat een pak beter is dan het tweede

dit wordt een groeier voel ik

avatar van frankieman
Het ligt eraan wat je de eerste en tweede kant vind denk ik, want tot en met To Be Where There's Life vind ik het allemaal geweldig. Ain't Got Nothing en The Nature of Reality zijn inderdaad wat minder, terwijl ik Soldier On ook wel weer een sterk nummer vind.

Een luisterbaar Oasis album, ah. Dat verdient aandacht.

avatar van gherdt
Luisterbaar jazeker. Verschrikkelijke nummers staan er in ieder geval niet tussen, da's een pre en behoorlijk uitzonderlijk voor deze heren. Maar echte uitschieters toch ook niet hoor. De single is behoorlijk goed en in de rest van de nummers is de typische dreinerige Oasis sound goed uitgewerkt, echt beklijvende of indrukwekkende dingen staan er helaas niet tussen. Luistert lekker weg, da's alles.

avatar van sgapie
frankieman schreef:

idd Chris Sharrock doet sinds de DOYS tournee mee, en om eerlijk te zijn verwacht ik niet dat hij bij een eventueel volgend album een aandeel zal leveren

avatar van Joy4ever
snarf349 schreef:
Helemaal mee eens, echt een prachtnummer. De rest vind ik toch een stuk minder. Stem met een halfje verlaagd.

metronomy
wow, het gemiddelde daalt snel. Al ben ik er het wel mee eens. Dit gemiddelde kan niet hoger liggen dan dat van hun eerste 2 albums

avatar van thetinderstick
metronomy schreef:

Tja maar de eerste twee albums zijn m.i. dan ook veel te laag gewaardeerd hier op m.m.. Beiden worden ze algemeen gezien als twee van de betere albums van de jaren '90; met deze kwalificatie zou de score toch zeker rond de 4,00 moeten zijn.

avatar van douwens
Ik moet zeggen dat Oasis mij positief verrast heeft. Na de twee fantastische opeenvolgende albums uit 94 en 95 heeft Oasis eigenlijk nauwelijks iets meer geproduceerd wat ook maar in de buurt van die platen kon komen. Hoewel deze plaat niet kan tippen aan dat fantastische oude werk van de heren Gallacher, is dit album toch wel weer zeer behoorlijk te noemen.
Met Bag it up lijken oude tijden weer te herleven en gooit Oasis er gewoon weer lekker de spreekwoordelijke beuk erin! Een echte Oasis song! Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Shock of the lightning en The nature of reality, waarin tevens die nonchalante britpop sound van Oasis in terugkomt.
Get of your high horse lady doet mij persoonlijk veel aan de sound van the Beatles denken en is daarmee meteen een van de opvallendste nummers op de plaat.
Een andere topper is toch zeker I'm outta time, wat als het ware het rustpunt op dit album is.
Heerlijk album, dat zeker in mijn toplijstje van 2008 gaat voorkomen!

Wat een fijne plaat is dit! De gebroeders Gallagher hebben me aangenaam verrast met dit kleine meesterwerkje en bewijzen eindelijk dat ze ook zonder hun gebruikelijke wall of sound overeind blijven.

Ik vind het erg leuk dat veel nummers in elkaar overlopen. Echte uitschieters vind ik Waiting For The Rapture (Noel's stem klinkt hier echt zwaar relaxed), To be Where There's Life (met name het soort van Indiase introotje wat me doet denken aan The Beatles in hun experimentele dagen) en Soldier On (lekker dromerig).

Een verdiende 5 sterren waardering

ik heb hem nog niet helaas, maar door al deze positieve reactie's denk ik dat ik morgen zo vroeg mogelijk naar de winkel fiets.. oasis

avatar van frankieman
De plaat is nog niet uit hoor Barthezz

Dwangbuis
Heeft iemand dat al opgemerkt, of ben ik de enige die vindt dat de outro van The Turning erg lijkt op Dear Prudence van The Beatles?

nee dat is gewoon een kopie van het orgineel, een soort van ode aan de bietlels
geweldige overgang trouwens van nummer 2 naar 3.
het album is trouwens stukken beter als je de volume wat omhoog gooit, wat een heerlijke bastonen!

Joy
whats new, oasis klinkt al vanaf het begin als de beatles, deze keer een schepje derbovenop en zal het wel weer goed verkopen