Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

Label: Big Brother

1. Bag It Up (4:39)
  2. The Turning (5:05)
  3. Waiting for the Rapture (3:03)
  4. The Shock of the Lightning (5:02)
  5. I'm Outta Time (4:10)
  6. (Get Off Your) High Horse Lady (4:07)
  7. Falling Down (4:20)
  8. To Be Where There's Life (4:34)
  9. Ain't Got Nothin' (2:15)
  10. The Nature of Reality (3:48)
  11. Soldier On (4:49)
  12. Lord Don't Slow Me Down * (3:18)
  13. The Turning [The Jagz Kooner Remix] * (4:52)
  14. Boy with the Blues * (4:40)
  15. Falling Down [The Chemical Brothers Remix] * (4:27)
  16. The Shock of the Lightning [The Jagz Kooner Remix] * (6:40)
  17. I Believe in All * (2:41)
  18. The Turning [Alternate Version #4] * (4:57)
  19. Waiting for the Rapture [Alternate Version #2] * (3:01)
  20. The Shock of the Lightning [Primal Scream Remix] * (4:25)
avatar van dörpsgek
ga dit album steeds meer waarderen, had de hoop voor de broertjes eigenlijk op gegeven.
maar eerlijk is eerlijk dit is een erg goed album!!

avatar van sean leonard
Kloppen de tijden van de nummers hier eigenlijk wel? Bij mij zijn ze heel anders..

avatar van Marty McFly
Ik vind het tot dusver nogal tegenvallen. Toegegeven, "The Shock of the Lightning" is een geweldige single maar voor de rest mis ik toch wel een beetje de melodieën en vooral de meebrul-refreinen. Misschien ga ik er anders over denken wanneer de "echte" cd uit m'n boxen knalt. Tot die tijd: ***

Antagoon
Huh? Een goeie Oasis plaat!? Na hun tweede was ik afgehaakt, maar dit is van begin tot eind erg goed, alleen The Nature of Reality is wat minder.

sean leonard schreef:

nope, tijden kloppen niet zoals ze hier staan...

en boy with the blues is ook wederom een straffe liam-geschreven song

avatar van Wickerman
Na mijn eerste luisterbeurt kom ik tot de conclusie dat dit het beste album van Oasis is. Het bombastische van Be Here Now, het alternatieve en de geluidjes van Standing On The Shoulder of Giants en het donkere en rauwe van Heathen Chemistry worden gecombineerd tot een meesterlijke plaat.

Father McKenzie
Net opgehaald, zéér nieuwsgierig, eerste track beviel me gelijk, daarnet in de auto. Het ritje was te kort voor meer, dus ik kom er dit weekend beslist op terug. Heb hoge verwachtingen!

avatar van trebremmit
Luister hem nu voor het eerst en het klinkt erg goed, beetje psychedelisch beetje melancholisch, alleen High horse lady vind ik wat minder.

Net het album (+ DVD) met de post gekregen. Mijn CD heeft een prachtige, hardcover CD-verpakking. Ik ben inmiddels met mijn eerste luisterbeurt bezig en de eerste drie nummers klinken veelbelovend. Ik ben benieuwd naar de rest van het album!

Leuk, dat een album van Oasis op mijn verjaardag uitkomt.

Ace
Ik heb 'm ook zojuist gekocht! Hoor ik eindelijk hoe die plaat bedoeld is! Dat scheelt wel wat met de rip die ik had... Ge-wel-di-ge plaat!

avatar van Facedown
Sgt. Revolver schreef:

Inderdaad, de verpakking van de limited edition met dvd is echt wel in orde.

het is maar goed dat ik maandag niet naar de winkel ben gefiets, maar zodra die uit is ga ik hem overduidelijk meteen halen.. wat ik tot nu toe op youtube heb gevonden staat mij wel aan

Father McKenzie
Ik hoor psychedelica, goede songs, goede lyrics, ook prima ballads, een band in topvorm.
Mijn score wordt beslist hoog, maar ik wil toch nog wat extra beluisteringen alvorens ik een score meegeef, dit wordt minstens toch 4.
C U all later, collega fans!

avatar van Boris1
Een tijdje terug las ik op 3voor12 over The Verve's laatste album Forth de tekst 'moeder aller come-backs' waarna de plaat mij zwaar tegenviel. Dit daarentegen is werkelijk geweldig. Jarenlang hebben de broers Gallagher mij niet meer kunnen boeien maar blijkbaar hebben ze het heilige vuur weer ergens ontdekt. Moeder aller comebacks..

Moeder aller comebacks blijft toch Portishead, in ieder geval in 2008 dan Maar deze cd is wel echt verschrikkelijk goed, hij krijgt een halfje erbij van mij.

Father McKenzie
Zo, na een zestal nachtelijke/ochtendlijke (waar ligt de grens?) beluisteringen met de Sennheiser koptelefoon, ben ik eruit; Prachtige comebackplaat is dit, al moet ik zeggen dat het na track 7 wel wat inzakt, als luisteraar dreig je daar wegens te weinig spanning in te dommelen, maar Liam dwingt je met de prachtige hypnotiserende afsluiter Soldier On terug bij de les.
Besluit; toch zeker **** waar ik voorlopig bij blijf.
Hele mooie plaat, maar ze blijft nèt steken onder What's The Story, Morning Glory, enfin, zo hoor ik het toch....

avatar van Mod77
In een aantal woorden, ze zijn terug. En het valt niet eens tegen wat ik meestal heb bij zeer gepromote en gehypte producten, het is een toppertje!

Ace
Barthezz schreef:

Ik heb hem toch echt bij de Plato gekocht gisteren...

avatar van lennon
Ik heb Oasis tijdens Be here now eigenlijk opgegeven. Vond "giants" wel goed te verteren, maar ben ze daarna weer kwijt geraakt.

Vind de nieuwe single wel ok, maar ik lees hier veel lof, dus ga 't toch maar weer eens proberen

avatar van IntoMusic
Geld inderdaad ook voor mij: na Be here now en hun live-album Familiar to millions, ben ik afgehaakt vanwege de onsamenhangende albums en eigenlijk Oasis uit het oog verloren. Als ik zo de recensies lees, zijn ze dan weer een beetje op het 'begin'-niveau terug?
Is het meer hard, raggen en kijken waar we uitkomen of zit er toch weer wat lijn in?

avatar van Woody
metronomy schreef:
de plaat haalt nooit het niveau van hun eerste 2 albums. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dit een mindere plaat is.

dat zeg je toch juist wel zo?

Father McKenzie
Ik vind dit zéér dicht aanschuren bij het niveau van hun 2 eerste platen, veel moet dit er echt niet voor onderdoen; De stijl is als vanouds, lekkere rock, met hier toch een ietsje méér psychedelische invloeden, de sixties klinken er wat in door, wat ik als freak van die periode natuurlijk schitterend vind; Ik ben als fan ontzettend blij met deze plaat, die gaat voorlopig niet uit de cd-speler!

De broertjes Eikel zijn geheel terug, als je het mij vraagt!

avatar van Wickerman
Geweldige plaat. Hij doet het heerlijk in combinatie met This Is Hardcore van Pulp.

Michael1992
Ik heb hem! Eerste drie nummers klinken al goed. Ook mooi boekje trouwens.

avatar van lennon
Nu 1 keer geluisterd, en ik moet zeggen dat het aardig klinkt, en inderdaad minder saai overkomt als het 3e en 4e album.

Een aantal songs springen eruit (to be there where's life is erg fijn, maar ook weer heel erg Beatle-esk)

Ik lees hier al dat mensen het een klassieker noemen, dat lijkt me nog wat vroeg, maar het is zeker geen onaardig album!

En albums die moeten groeien zijn vaak de beste!!

avatar van otherfool
Wat zijn we positief allemaal... eerste plaat van de broertjes die ik beluister na het hopeloze Be Here Now en ik moet zeggen dat het me maar matigjes bevalt. Paar fijne rockers, paar aardige rustpuntjes, maar niet 1 song die me van m'n stoel blaast. The Shock of the Lightning komt allicht nog het dichtst in de buurt, maar ik vind dit voorlopig echt niet meer dan een gemiddeld album.

2,5*.

avatar van Wickerman
Gisteren bliezen 'Bag It Up', 'The Turning', 'Waiting For Rapture', '(Get Off Your) High Horse Lady)', 'To Be Where There's Life', 'Nature of Reality' en 'Ain't Got Nothing' mij van mijn stoel. Kan er mee te maken hebben dat de volume erg hoog stond, maar later in de trein en vandaag deden ze het weer.

avatar van douwens
Na een aantal luisterbeurten staat hij nog steeds overeind deze Oasis, sterker nog hij bevalt steeds beter. Ik ga dan (het spijt me otherfool) gewoon door met het verkondigen van de goed nieuws show omtrent Dig out your soul.
De plaat blaast je inderdaad van je stoel en dan in de positieve zin van het woord! Eindelijk weer een zeer goede Oasis plaat! Hoera!!!