Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
Empyrium
Album klinkt als een klok en de nummers zijn van een hoog niveau. Had Metallica allang opgegeven maar deze plaat bevalt mij prima.

avatar van Kronos
Voor mij geldt hetzelfde.

fastpulseboy
zag gister de video van "the day that never comes" voorbijkomen
ongelofelijk, hoe slecht kan je het verzinnen....om over de muziek nog maar te zwijgen!!!!

avatar van TheFunkyM
Heb je de laatste paar minuten ook gehoord of alleen de eerste 30 sec. Niet erg.. voor de rest, het is niet het beste nummer.. maar pop rock en dan ook nog soft noemen.. mwah, dat blijf ik ''apart'' vinden.

fastpulseboy
neeh! ik heb het hele nummer gehoord, ik viel van mijn stoel van het lachen door de allerfoutste cliche gitaarsolo die voorbij kwam.

Iedereen zijn mening.
Album toch maar is luisteren zeg ik, stelt niet teleur, is mijn mening.

avatar van ricardo
Zeker een goed album met vooral veel variatie erop, alleen de nummers vind ik te lang duren, dat is het enigste minpunt aan dit album. hadden ze hier een plaat van gemaakt die ongeveer 40 minuten geduurt zou hebben dan zou ik hem veel vaker draaien. hij begint op den duur te irriteren vind ik. de songs en de productie zijn dik in orde in ieder geval. ik vind het zelfs het beste album van Metallica sinds And Justice For All en beter dan The Black album, deze is meer metal dan The Black Album vind ik, die meer poppy georienteerd is.

avatar van TheFunkyM
Volgens sommige is dit meer softe pop rock.

TheFunkyM schreef:
Volgens sommige is dit meer softe pop rock.

klopt, of gladde softe clicherock. Mag ook hoor.

ricardo schreef:
zonde eigenlijk want zo kun je een hoop moois mislopen.

nee hoor, ik hoor zo verschrikkelijk veel soorten muziek (ook metal) maar dit is zo'n uitgekauwd zootje geworden. Kun je toch niet ontkennen.....

avatar van LucM
Hun vorige album "St. Anger" was inderdaad bagger maar de laatste single "The Day That Never Comes" heeft toch een pakkende melodie en is goed opgebouwd, nietwaar?

Guardian of Isis
fastpulseboy schreef:
Kun je toch niet ontkennen.....

Ja, toch wel. Ik vind de riffs hier zalig goed klinken en de opbouw en lengte van de nummers compleet passend. Eigenlijk zou hij met wat dynamischere productie en nog wat betere teksten haast het niveau van de eerste 4 kunnen benaderen, raar maar waar! Dit alles natuurlijk naar mijn bescheiden mening.

avatar van ricardo
ik vind de variatie juist heel erg mooi, een ander noemt dat een uitgekauwd zooitje, tja ieder zijn ding en mening. ik vind hem op de lengte van de nummers na wel geslaagd. er zitten zelfs Slayer en Iron Maiden achtige riffs in. voor mij een geslaagd album geworden, alleen niet te vaak.

avatar van freddze
Nog een aantal offtopic berichten en wat slowchat weggeveegd.

(Coldplay, Toto en daarna nog Backstreet Boys vergelijkingen eruit geknipt. Die waren misschien niet bedoelt als getrol, maar ging intussen weer een volle pagina over niets anders meer)

Misschien kunnen we nu weer terug naar het album?

avatar van Kronos
@ricardo,

Ik vind de nummers helemaal niet te lang. Het hele album in een keer uitzitten vraagt inderdaad wel heel wat aandachtsvermogen. Wat je zou kunnen doen is de cd spelen als een LP. Eerst kant a en pas later als je er weer zin in hebt kant b. Als jonge gast luisterde ik samen met mijn twee broers de hele dagen door muziek. Maar omdat we met z'n drie waren, allemaal LP's kochten en geen uren wilde wachten voor we weer iets van onze eigen aanschaf konden draaien, speelden we altijd om beurt een kant van een LP. Niet voor alle platen ideaal maar voor sommige, waar kant b een heel ander karakter heeft dan kant a, was het wel leuk. En ook voor hele dikke boterhammen als Death Magnetic kan het geheel zo veel beter verteerbaar worden. Gewoon cd-speler programmeren en kant a laten zakken voor je aan kant b begint, zou ik zeggen.

avatar van ricardo
Ok voor deze keer omdat je een avatar hebt van mijn meest favoriete album zal ik een keer luisteren naar jou, en dit album eens in een ander perspectief proberen te zien.

Baltasound
Heb er weinig woorden voor, totaal geen variatie, elk nummer begint bekant met het zelfde akkoord. Leuk geprobeerd heren, maar niet gelukt.

En het irritantse is nogwel...datTAH de zanggaaAAH van jamessssAH hetfielddddAAH!

0,5*, even deze shit doorspoelen met Damage Inc.

Guardian of Isis
Ik vind het einde van die video juist iets hebben. Je zou verwachten dat er iets gaat gebeuren, bijv. dat die vrouw zich gaat opblazen of iets dergelijks, maar ze blijken dan toch onschuldige mensen te zijn die gewoon een lege accu hebben. Het stuurt een boodschap dat we niet alle moslims over éénzelfde kam moeten scheren, en dat het leven van de soldaten door de oorlog verziekt wordt; de soldaat in kwestie zag zijn kameraad doodgaan en koestert dus een haat, niet tegenover de vijandige soldaten, maar alle Irakezen/moslims, ook zij die er feitelijk niets mee te maken hebben. De mensen die dus zeggen dat de clip pro-Republikeinen en pro-Bush is, mogen dus wel eens verder kijken dan het oppervlak.

avatar van freddze
En wederom een aantal offtopic berichten en wat op-de-man berichten weggebezemd! Kan het elkaar aanvallen op de persoonlijke muzieksmaak omdat de één er een andere mening heeft dan de ander nu eens eindelijk stoppen? 't Wordt op die manier ook weer leuk voor de andere users dan.

avatar van marco straaten
Terug naar hun roots; fantastisch album !!

avatar van Exfrozen
O O... ik durf echt niet te zeggen dat deze terug naar hun roots gaat, want dat gaat hij gewoon niet!!!
Ook durf ik niet te zeggen dat ik hem goed vind, want dat is hij ook niet!!!
Wat ik wel durf te zeggen is dat hij beter is dan hun laatste 3 (Garage niet meegerekend).

avatar van AGE-411
Laatste 4 (Black album meegerekend) bedoel je zekers?

avatar van Exfrozen
Nee... Hieruit maak ik op dat jij deze beter vindt dan The Black Album?

Baltasound
Ik weet wel een goeie slogan voor dit album:

They made Trash Metal.

Now, they make trash metal.

Te flauw.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Thrash metal

stuart
Deze ken ik nog niet; de beste van de laatste 20 jaar vind ik The Black Album.

avatar van AGE-411
Exfrozen schreef:
Nee... Hieruit maak ik op dat jij deze beter vindt dan The Black Album?

wie niet ?

stuart
Misschien ik; maar ik moet eerst Death Magnetic nog even "keuren''.

avatar van Nicholas123
De overheersende mening is volgens mij toch eerder dat The Black Album hun laatste echt goede album uitbrachten. Load was volgens velen de eerste miskleun.

Joy
niet meer gedraaid sinds een week

niet boeiend en te hard geluid

ik wordt ouder denk'k