Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van laboomzaa
AGE-411 schreef:

het oude recept volgen: lange nummers, een instrumental, een semi-ballad, en een snelle afsluiter"

Dat is toch wat we willen van Metallica?? Of ben ik gekke gerrit?? Ik denk dat wat voor een plaat ze ook uit zouden brengen dat ze altijd het fout zouden doen!!!
Het is een plaat die ik wilde en kreeg...!!

AGE-411 schreef:
Als ze echt zouden maken wat ze willen maken zouden ze een plaat als Load afleveren.

Dat is dan weer een plaat die jij wilde en jammer genoeg niet kreeg!!!

Tja...zo gaat dat!

avatar van smash016
Je moet het ook een beetje in de Zeitgeist zien... Dit was vette muziek in de jaren tachtig, maar het is 2008. Kijk, en als je het dan zo aanpakt dat je wat elementen van die oude stijl neemt maar er wel een hedendaags geluid aan geeft, het crossover-idee zeg maar, dan kan dat soms interessante resultaten opleveren. Maar daar is hier geen sprake van, vind ik. Dit is gewoon recyclen. Ik zie ook niet echt het nut van het uitbrengen van een dergelijk album, want Death Magnetic zal nooit de status van de oudere werken bereiken. Of ja, da's wat overdreven, als het op zich lekkere muziek is, dan is het natuurlijk nooit zinloos.

Maar ik wil alleen maar zeggen: de enige bands die lang bestaan én "critically acclaimed" blijven zijn bands die hun sound laten evolueren en op hun eigen manier met de tijdsgeest meegaan. Dit deed Metallica in eerste instantie wel tot op zekere hoogte, maar nu doen ze weer een stap terug. Da's een beetje mijn punt. Verders snap ik best dat je ook heel enthousiast kunt zijn over deze plaat, maar voor mij werkt-ie niet.

avatar van AGE-411
laboomzaa schreef:

Het is een plaat die ik wilde en kreeg...!!

Dat is dan weer een plaat die jij wilde en jammer genoeg niet kreeg!!!

Tja...zo gaat dat!

Natuurlijk heb ik liever een 80's plaat.

Maar als ze tegen hun zin Death Magnetic maken omdat ze moeten van hun "so called fans" dan hoeft het voor mij ook niet hoor. Dat ze nu maar maken wat ze willen, waar ze zin in hebben.

Joy
[quote="smash016" Dit is gewoon recyclen. Ik zie ook niet echt het nut van het uitbrengen van een dergelijk album, want Death Magnetic zal nooit de status van de oudere werken bereiken.

.[/quote]

op die fiets had radiohead ook best kunnen stoppen (wat mij betreft is dat ook zo en queen, en the cure, nog honderden andere bands

die gedachte is geen maatstaf natuurlijk

Kronos schreef:

Als je je blindstaart op de vorm van Death Magnetic kan het geforceerd overkomen
Dat klopt inderdaad, dat had ik na verloop van tijd ook. Eerst vond ik deze plaat helemaal geweldig, maar op den duur stoorde ik mij enorm aan dat geforceerde en ongeorganiseerde. Als ik deze wat minder vaak beluister en me wat minder erop blindstaar, vind ik hem een stuk aangenamer klinken en kan ik er zeker meer van genieten. Jouw bovenstaande zin is precies op mij van toepassing. Ik speel hem ongeveer 1 keer in de 2 weken af, mooi genoeg voor mij om hem toch lekker te blijven vinden en me er niet aan te gaan storen.

avatar van smash016
@Joy: Niet waar. Radiohead is juist het voorbeeld van het tegenovergestelde. Die doen ieder album iets nieuws, die zullen nooit opeens een tweede The Bends proberen te maken, omdat er misschien bepaalde fans zijn zoals jij die dat een leukere sound vonden. Vandaar dat Radiohead nog steeds toonaangevend is en Metallica niet meer.

avatar van LucM
Trouwens, Queen (in de jaren '70) en the Cure (in de jaren '80) waren ook steeds vernieuwend.
Dat lang bestaande bands de stijl aanhouden waar ze het beste in thuis zijn is volkomen begrijpelijk en logisch, zolang ze maar goede songs brengen. En dat is bij Metallica met dit album wel degelijk het geval, in tegenstelling tot hun vorige "St. Anger".

smash016 schreef:

je zegt dat wanneer een band toch niet meer in staat is een oud niveau te bereiken ze maar beter geen platen meer kunnen maken

dat is natuurlijk onzin

avatar van Thomzic
Nee, hij zegt dat ze niet meer toonaangevend zijn. In de jaren '80 en begin jaren '90 was Metallica zeker toonaangevend, geen verdere uitleg nodig. Met dit album zijn ze niet toonaangevend bezig, maar brengen ze gewoon een lekkere metalplaat uit.

avatar van Ploppesteksel
All Nightmare Long de nieuwe single trouwens ?

Yep, inclusief bizarre video.

avatar van Devoo
De clip is inderdaad erg bizar, en in mijn ogen echt slecht. Maargoed.

avatar van rudiger
smash016 schreef:
Vandaar dat Radiohead nog steeds toonaangevend is en Metallica niet meer.

Beitel
Devoo schreef:
De clip is inderdaad erg bizar, en in mijn ogen echt slecht. Maargoed.

Nee, juist fantastisch! Een clip die net als het nummer negen minuten weet te boeien. Gaaf om te zien dat ze een maker los durven te laten gaan.

Zelden zo`n onzin gelezen .

Ik vind het een fantastisch album, maar bouwt wel héél sterk op voorgaand werk. Van de standaard nummervolgorde wijken ze bijvoorbeeld weinig af, meer verfijning dan vernieuwing. Radiohead heeft daarentegen albums met ieder een eigen identiteit, alleen Hail to the Thief was even een stap terug.

Zelden zo`n onzin gelezen .

ben ik het voor de verandering met rudy eens, de mallerd

Had hier toch wel meer van verwacht. Nog steeds die irritante drum. Voorts zijn de solo's te gemaakt.

avatar van Devoo
Sommige solo's klinken inderdaad te geforceerd, zoals die van All Nightmare Long. Maar er zijn andere solo's die dan wel erg goed zijn, zoals die van The Judas Kiss.

Ik vond de nieuwe clip trouwens leuk. Echt anders dan wat je gewend bent van ze. Deed me denken aan de clips van tool.

avatar van laurensio
Heb het album nu 3,5 maand in huis en moet zeggen dat ik het nu eigenlijk al niet zo vaak opzet.
De muziek begint een beetje eentonig te worden, ik ken bijna alle nummers nu wel uit mijn hoofd, maar het allerbelangrijkste: het pakt me gewoon niet meer beet. Toch blijft het wel lekker klinken, maar de impact die het in het begin op me maakte is weg helaas. Ik verlaag mijn stem dan ook maar met een halfje. 3,5* nu.

rudiger schreef:
Heb hem net meegenomen bij de MM .
Orgineel voor 13.99 .
Maar wat ik zag dat er `n Triple Single Collector`s Edition lag van Metallica , het gaat om het volgende , er zijn 3 single cd`s uit van All Nightmare Long .

1 disc 1 1 All Nightmare Long
2 Wherever I May Roam ( live )
3 Master Of Puppets ( live )

2 disc 2 1 All Nightmare Long
2 Blackened ( live )
3 Seek And Destroy ( live )

3 disc 3 DVD 1 All Nightmare Long
2 Berlin Magnetic ( documentaire )
3 Rock Im Park Container Rehearsal

Disc 1 kost 7.99
Disc 2 kost 3.99
Disc 3 kost 3.99

Al de 3 schijfjes zijn apart te koop .
Disc 1 zit in een luxe digipack verpakt met ruimte voor de 2de en de 3de disc erin.
Het is voor de liefhebbers , natuurlijk heb ik ze allemaal meegenomen , ook natuurlijk voor de live opnames .
Ik heb alleen de versie van de single meegenomen met de live nummers Blackened en Seek And Destroy. Vooral om de single en om Blackened ging het mij, want dat nummer was ik wel benieuwd naar hoe het live klinkt. De rest van de live nummers heb ik al op Live Sh*t staan, en om nou All Nightmare Long 3 keer als single in mijn bezit te hebben dat gaat mij weer net wat te ver. Mooi vooral voor in de auto vind ik als je eens een kort ritje hebt. Mooi is ook dat mijn single toch nog meer dan 20 minuten duurt. Mooie single ben blij met de aankoop.

Draaide dit album al een tijdje niet meer en heb het met de kerst daarom maar weggegeven aan een neefje die hem graag wilde hebben. Daarom ook mijn stem maar verlaagd, dacht met 3,5* dat het misschien nog zou gaan groeien, maar het is helaas de andere kant opgegaan.

Ben aangenaam verrast door de nieuwe single All Nightmare Long.
Dit album tot nu toe links laten liggen, maar hoor hier wel het oude geluid in terug.

avatar van ricardo
Dat is dan ook gelijk het beste nummer van dit album deric raven.

avatar van Thomzic
Nee hoor, dat is nog altijd Suicide and Redemption. Met All Nightmare Long als een goede tweede.

avatar van CTK
CTK
All Nightmare was voor mij het topnummer van deze plaat, maar begint toch stilaan zijn kracht te verliezen

Suicide And Redemption daarengtegen blijft indrukwekkend.
Ik ga er toch een halfje afdoen.

Edit: The Unforgiven III is dan wel een groeier geworden bij mij. Ik kan het nummer nu echt wel smaken.

avatar van Kronos
Voor mij heeft dit album momenteel zijn tijd een beetje gehad. Ik heb het al even niet meer gespeeld en mijn gevoel zegt dan dat het toch niet zó goed kan zijn. Om te weten of mijn gevoel klopt moet ik het dan toch weer eens in zijn geheel beluisteren. En dan achteraf kijken of er geen halfje af mag of dat het juist ten volle die 4,5* waarmaakt.

avatar van Thomzic
Ik heb precies hetzelfde CTK. De kracht waarmee ik werd overdonderd en in euforische sferen kwam, heeft plaats gemaakt voor relativeringsvermogen. Het is en blijft een sterk album met enkele uitschieters, maar nummers als Cyanide en BBS verliezen hun kracht na tig-luisterbeurten. Ook een halfje minder.

avatar van Kronos
Nu geldt natuurlijk voor elk album dat op een gegeven moment het nieuwe er wat af is waardoor het enthousiasme van het begin verdwijnt. Na een jaartje of nog langer kan een album dan pas weer vanuit een ruimer perspectief beoordeeld worden en eventueel echt op waarde geschat worden.

avatar van Axl_Rose
ricardo schreef:

Ik heb ze uiteindelijk alle 3 gekocht... Ik ben vooral heel tevreden met de live versie van Master of Puppets want dit is de volledige uitvoering (met dat prachtige middenstuk)... waar op Live Shit enkel het eerste deel wordt gespeeld... All Nightmare Long blijf ik ook het beste nummer vinden van Death Magnetic

avatar van Soulmaggot
Na blunders zoals Load, Reload en St.Anger, heeft Metallica zich toch opnieuw goed herpakt.