Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
Joy
jawel hoor, maar je hebt nu eenmaal de fanaten van het eerste uur en de latere fanaten die instapten ommenabij load

kun je geen metal fans noemen maar rockfliefhebbers en die 2 kampen zullen eeuwig verdeeld zijn

ook ik kijk idd erg kritisch, wat eigenlijk gewoon voorkomt uit teleurstelling dat de eens zo goeie band later zon rommel aflevert

met deze is men weer back on track heb ik het id

Desert schreef:
Dat klinkt zeer goed instrumentaal dan... De zang klinkt weer niet echt goed.

Ik hoop echt wel dat de slechte kwaliteit door de stream komt want zo kan ik geen cd van pakweg een uur uithoren.

De stream is inderdaad van slechte kwaliteit. Het is maar 44kbps.

avatar van Maximusic
Ik heb nu Cyanide, The day that never comes en My Apocalypse gehoord en ik moet zeggen dat ik het best sterke nummers vind!
Ze zijn daadwerkelijk terug bij hun roots (Als de andere nummers ook deze stijl hebben)
Natuurlijk zal het niet de klassiekers als Ride the Lightning en Master of Puppets kunnen evenaren maar ik ben allang blij dat ze doen waar ze goed in zijn. De stijl is ondertussen ver van orgineel of vernieuwend maar als er iemand patent op heeft is het toch wel Metallica .
Alleen het drumgeluid klinkt me af en toe toch wat hol en blikkerig (niet zo erg als op St. Anger) nouja ik hoop dat t went.

Raekwon the chef
Ook te erg op de voorgrond vind ik, en dat is, zeker in Lars' geval, erg jammer.

Guardian of Isis
My Apocalypse: strak, strak, strak! Drums komen, zoals hier al gezegd, wel opnieuw te veel op de voorgrond. Laat ons maar hopen dat dit op de plaat het geval niet zal zijn. Ze moeten dat toch zelf wel horen, zeker?

avatar van Nicholas123
Valt wel mee vind ik. Bij dit soort muziek moeten de drums gewoon duidelijk zijn. Elke aanslag en vooral elke kickdrum moet goed te horen zijn omdat ze een belangrijke rol vervullen. Op albums als Master of Puppets en Ride the Lightning zijn de drums heel erg naar achteren gemixt en dat is jammer. Daardoor zijn met name heel veel dubbele basloopjes moeilijk te onderscheiden. Vanaf ...And Justice For All zijn de drums bij Metallica altijd heel dominant aanwezig geweest en dat is wat mij betreft de sound ten goede gekomen.

avatar van Maximusic
Tja mischien heb je daar inderdaad wel gelijk in. Ik denk dat ik Ride the lightning maar vooral Master of Puppets het perfecte Metallica beschouw en daardoor een afwijkende sound al snel als "minder goed" ervaar, terwijl dat in principe niet zo hoeft te zijn.
Verder klinken de nummers echt als oldscool Metallica. Cyanide als een AFJA nummer, The day that Never Comes als een nieuwe semi-ballad en My Apocalypse deed me zelfs aan een afsluiter als Damage Inc. denken!

UnknownPleasure
Snel is ook niet alles..... Want voor de rest zegt dit nummer me niks, behalve dat het inderdaad erg strak is.

Tot nu toe.

DonDijk

Hopelijk wordt het nog kut, zodat we weer lekker azijn kunnen pissen of niet dan?

avatar van Nicholas123
Ik begin inderdaad ook te merken dat een aantal users zich er al helemaal voorbereid hebben om dit album ruk te gaan vinden.

avatar van rusty nail
Eindelijk weer een nummer alla Dryers Eve, Metal Militia en Damage Inc

avatar van WBN
WBN
nummer 9 is ook online, klinkt wel weer lekker

Waar?

Ah, ik dacht dat het om de 9de track op het album ging

clutch
Dit begint er al meer op te lijken. Ik ben niet per direct omver geblazen ofzo, maar dit is gewoon goed te verteren thrash. Overigens ben ik niet van de 'anti metallica club' die Metallica het liefst keihard zien falen, van Cyanide en The Day That Never Comes was ik gewoon niet zo ondersteboven, maar My Apocalypse is zeker een lekker thrashnummer.

de lyrics:
-----------

Claustrophobic, Crawl out of this skin
High Explosive, Reach and pull that pin

Death Magnetic, Pulling closer still
Fear Thy Name: Annihilation
Desolating hail of fire

So we cross that line
into the crypt; total eclypse
Suffer unto My Apocalypse

Dripping bloody valentine
shattered face spitting glass

Split

Spit it out

What makes me drift a little bit closer
Dead man takes the steering wheel
What makes me know what time to cross over
Want to repeat until i feel

See thru the skin the bones they are rattled
Future and past that disagree
Flesh falls away the bones they all shatter
Pass time to see the end in me

See the end in me

Claustrophobic, climb out of this skin
High explosive, Reach and pull that pin

Violate; annihilate
lose into my eyes
Obliterate; exterminate
If not accept; deny

Fear thy name as hell awakens
Destiny in hail of fire

So we cross that line
Into the crypt; total eclypse
Suffer unto my apocalypse

Tyrants awaken my apocalypse
Demon awaken my apocalypse
Heaven awaken my apocalypse
Suffer forever my apocalypse

avatar van Smiechtel
Dat split apart stukje is geweldig, naar mijn mening.

Raekwon the chef
Die drums klinken wel echt knullig, verder is het wel een leuk nummer ja.

avatar van WBN
WBN
ik vind die drums reuze meevallen, op st. anger klonk het knullig hier niet.

wat hier wordt gezegd over het album is veelbelovend

avatar van Dexter
Hoe meer ik naar de nummers luister, hoe meer ik ze ga waarderen. Hoewel Cyanide nog een beetje 'awkward' vindt met al die losse ideetjes, vind ik The Day That Never Comes en zeker My Apocalypse wel sterk. Goede hoop voor het nieuwe album dus!

Ben ik trouwens de enige, of lijkt het begin van My Apocalypse niet een beetje op Tornado of Souls van... euh.. nee laat maar

avatar van AGE-411
The Haunting van Testament !

Luister eens goed naar dat nummer en dan naar My Apocalypse

avatar van Ploppesteksel
Ja man, dan lijkt alles wel op iets ..
En volgens mij zeker in de metalscene ..

avatar van kaztor
Is ie geleakt? Is ie? Is ie?

Zoals je misschien wel merkt ben ik redelijk nieuwsgierig...

avatar van Desert
Er zijn wel nummers te vinden, maar dat zijn allemaal fake songs. Bepaalde rotzakken zetten nummers van rotartiesten of van zichzelf op het net met de titels van dit album over!

Zo'n mensen moeten ze verbieden internet te gebruiken!

avatar van Dexter
Stommerds

Het zou verboden moeten worden verkeerde albums up te loaden, onder het voorwendsel dat het populaire onder auteursrecht staand materiaal is

avatar van ricardo
never heard that noise, dat zou op dit moment een betere titel zijn voor een album waar iedereen hooguit 2 nummers van gehoord heeft. maar we wachten af.

avatar van kaztor
'Stommerds'....

Dat klinkt erg groep 8-ig...

avatar van AGE-411
Ze zouden ebter een voorbeeld nemen aan mij. Ik load minder bekende songs op op Youtube. (was zo de eerste die de bonustrack van Christ Illusion uploade: nu meer dan 163.000 views !!!!) Probeer metalbands populair te krijgen bij andere metalfans. (mijn pagina)

En die eikels die doen het enkel voor de belangstelling.

avatar van Desert
Goed dat je deze bands weer populair probeert te maken, hoewel Priest en Metallica het nog niet echt nodig hebben denk ik

King Diamond heeft het al ietsje meer nodig denk ik en zeker Mercyfull Fate. Wat een pareltjes hebben die mensen de wereld in gestuurd.