Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
Guardian of Isis
Aah, wat zou het? Ik kan het niet laten hem nog te beluisteren. Hier geef ik graag 20 euro aan op 12 september. Voorlopig vind ik All Nightmare Long écht geweldig, met die heerlijke trage opbouwende intro gevolgd door zalig ramwerk vanaf 0:37. Ik zie me deze nog verhogen qua rating. The Four Horsemen are back!

1,0
Pfff als ze nou gewoon een andere drummer nemen, ten eerste hij is zo irritant als wat en ten tweede: zo goed kan hij nou ook weer niet drummen, het zou lekkerder klinken met wat meer inhoud.

avatar van AGE-411
Ik geloof niet wat ik lees. Het drumwerk hier is het beste dat Lars in jaren gedaan heeft.

avatar van Dutchi
Klopt... niks mis met de drums van lars op dit album.
Mijn favoriete nummers op dit moment kan ik niet zeggen sorry, ik vind alle nummers zooo vet. Cyanide is leuk, de rest EXTREEM VET.
All nightmare long en The end of the line als favo nrs geselecteerd tot nu toe. Suicide and redemption, broken beat and scarred en Judas kiss komen heel dichtbij...

avatar van Smiechtel
Nog een keer geluisterd. Beter dan ik had durven hopen.

Ik word warm van die score jongens.

avatar van Nicholas123
Die gitaarriff in Broken, Beat & Scarred na 1 minuut is toch wel erg geniaal hoor.

avatar van Stef114
halfje erbij gedaan want ik vind 'm toch wel geweldig

Beste nummers: Broken Beat & Scarred en Suicide & redemption

avatar van Mr. B
All Nightmare Long is momenteel de favoriet!

avatar van James Douglas
Ik heb wat losse stukken gehoord en daar wil ik nu nog niet over uitwijden maar ben ik de enige als ik zeg dat de productie erg 'droog' aandoet?

tuktak
eens luisteren hoe de geluidsstudio in hun bejaardentehuis klinkt en hoe het klapperen van hun kunstgebitten er uitgefilterd is

AGE-411 schreef:

Als je een drummer ben, en je luister er goed naar, dan zit die drums simpel in elkaar... hij had wat meer gebruik mogen maken van basspedaal, maar ja zo luister ik er soms naar.

DonDijk
Lars Ulrich kan nog wat van jou leren!

1,0
haha...is dat zo... nou kijk, als je naar "andere" hardrock of "metal" bands luister en dan naar Metallica, dan vind ik de drums wat standaard bij Metallica... dat is opzich niet erg, maar het mocht van mij wat voller zeg maar. Ik vind het alles bij elkaar heel erg goed... (met gitaren enzo bij elkaar he)..

avatar van MVW
MVW
Lees ik hier nu dat een nieuw album van Metallica níet tegenvalt? Of is de standaard gewoon lager na St. Anger?

Nou ja, toch maar eens luisteren dan...

DonDijk
Ongelooflijk he voor zo'n slechte band die alleen maar aan geld denkt?

avatar van WBN
WBN
grapje zeker?

-- moderator knip -- (zoveelste discussie over wel of niet wachten tot de release op 12 september weggehaald)

Als metallica fan van het allereerste (heb ze ooit nog in de stadsgehoorzaal in Leiden gezien met Cliff) maar niet meer van het laatste uur kom ik er echt niet doorheen.

Nummers waarin teveel naar iets word gezocht, maar dat iets dat komt niet ofzo...

Sommige stukken klinken wel creatief maar onvoldoende. En wat duren die nummer lang.....pffff boring !!!

En Lars, neem eens wat drumlessen !!

avatar van Eddie
Ik luister de plaat nu voor het eerst en ik moet zeggen dat het me op het eerste gehoor geenszins tegenvalt. Het klinkt een beetje als een mengelmoes van zo', beetje alles wat metallica ons de laatste 25 jaar heeft laten horen.

Ik hoor zeker invloeden van hun eerdere platen terug maar ook zeker de groove en melodie lijnen uit hun Load periode. Het klink iig een heel stuk beter dan de dramatisch voorganger.

De vocalen van James kinken wel heel erg lekker.

@coldwarkids: Lars is altijd een simpele drummer geweest, hij heeft nooit op geen enkele plaat gebruik gemaakt van technische drumpartijen. Dit is ook terug te zien aan zijn relatief sobere drumkit (ten miste dat wat hij vroeger gebruikte was altijd vrij sober, wat hij tegenwoordig gebruikt weet ik niet). Ik heb hem nooit een heel er sterke drummer gevonden maar zijn drum stijl is wel mede verantwoordelijk voor het vrij unieke geluid van metallica. Hij weet heel erg goed wat hij wel en (nog veel belangrijker) wat hij niet kan.

avatar van ricardo
DonDijk schreef:
Ongelooflijk he voor zo'n slechte band die alleen maar aan geld denkt?

Klopt .

avatar van lykathea
De euforie die overheerst is aan mij niet besteed, alhoewel de verrassing er ook bij mij is.

Niet alleen klinkt Metallica weer als metal, een klein aantal keer spelen ze zowaar ook nog eens écht kwalitatief erg goede thrash.
Het probleem is alleen dat ze maar al te vaak niet weten wanneer ze moeten stoppen, waardoor de nummers te vaak veelste lang duren en bovendien herhalend worden.

Zoals hier al eerder (zeer terecht) gezegd is, zijn de drums niet echt om naar huis over te schrijven. Erg simplistisch, soms leuk maar nergens beter dan middelmatig.
Vooral Suicide & Redemption had een hoogtepunt voor Ulrich kunnen zijn, maar dat is 't helaas niet.

Hetfield is vreemd genoeg qua zang niet half zo storend als ik gedacht had. Waarschijnlijk ook omdat ik 'r niet 'r al teveel op probeerde te letten, want hij noch z'n teksten zijn erg goed.

Vooral er bij een tweede luisterbeurt op lettend zijn BB&S én The Unforgiven III toch stuitende voorbeelden van slecht gezever (show your scars..|:), waarbij alles ook nog eens te vaak herhaald wordt.

Bass-, maar voor 't gitaarwerk is érg puik, iets wat Hetfield blijkbaar niet verleerd is, maar waar vooral Kirk dit album in z'n eentje redt. Alhoewel sommige solo's (All Nightmare Long) onnodig en geforceerd lijken, zijn er een paar solo's die mij erg tevreden stellen. Denk aan The Judas Kiss. - Maar ook Suicide & Redemption is een nummer, waarbij 't eind dan misschien best weg gelaten mag worden, maar die toch goed te doen is door 't sterke gitaarwerk.

Dieptepunt : Broken Beat & Scarred.
Hoogtepunt : Suicide & Redemption.

Geen klassieker en een terugkomst is 't ook niet. Maar we zijn zowaar een grote stap dichterbij gekomen.

DonDijk
Ik denk niet dat je als uitganspunt moet nemen dat Metallica trash-metal maakt. Dat is gewoon niet meer zo, die periode zijn ze al een tijdje overheen gegroeid.

avatar van WBN
WBN
je kunt het denk ik meer omschrijven als, hard rock / metal met vleugje trash...

avatar van lykathea
@DonDijk: I know. Maar dat is 't enige waar ze goed in zijn. (IMO mensen...)
Dus probeer ik mij daar ook op te focussen, en zowaar, de momenten dat ze 't proberen zijn ze ook nu weer op hun sterkst.

avatar van AGE-411
lykathea schreef:
Dieptepunt : Broken Beat & Scarred.
Hoofgepunt : Suicide & Redemption.

avatar van lykathea
Inderdaad. 't Kostte mij echt té veel moeite "hoogtepunt" eens goed te schrijven.

Bedankt voor de tip...

avatar van Axl_Rose
Mensen, het is tHrash metal, NIET trash metal

avatar van kaztor
Axl_Rose schreef:
Mensen, het is tHrash metal, NIET trash metal

Is op de voorgaande albums wel redelijk van toepassing.

Alleen al vanwege de enorme gossip verdient dit album al een lintje.

Ik ben 'm nu aan het downen... wordt vervolgd

avatar van Kronos
Het succes van Metallica toen metalmuziek wat populairder werd is in mijn ogen altijd veel groter geweest dan wat ze waard zijn. Het is gewoon een groep die altijd wel boven het gemiddelde heeft uitgestoken, maar om nu te verwachten dat Lars opeens een superdrummer is of dat James live niet meer vals zingt, dat is toch wat teveel gevraagd.

Voor zover ik al gehoord heb is dit album zeker de moeite. Eindelijk nog eens een oerdegelijke Metallica-plaat lijkt me.

avatar van Nicholas123
Ik had eigenlijk verwacht dat ik deze plaat na meerdere luisterbeurten iets minder zou gaan vinden maar niets is minder waar, hij wordt alleen maar vetter. De meeste nummers zitten gewoon erg goed in elkaar, vooral The End of the Line en All Nightmare Long. Maar ook het openingsnummer, The Judas Kiss en Broken, Beat & Scarred zijn vet.

avatar van Dutchi
Er wordt heel vreemd gestemd op dit album, sommige mensen geven hier lager op dan dat ze op load/reload hebben gestemd... beetje onrealistisch naar mijn idee.