Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van Devoo
Even de vergelijking. Luister The Day That Never Comes van minuut 5.19 tot 5.35!
En luister dan naar deze link

Joy
zo, dus je heb wat gevonden dat op elkaar lijkt

en nu?

DonDijk
16 seconden nog wel, haha. Ja, en nu

avatar van Thunderrock
Verhoogd naar de volle 5*****
Beste cd van 2008. Lars Ulrich rules!! Zonder hem geen metallica.

Mijn favorieten: Broken, Beat & Scarred. Wat een super nummer vooral die begin riff. Zo hoort het gewoon!!!

miloz
Dit is toch zeker wel een vette plaat hoor! Nu een keer aandachtig geluisterd en ik kan niet zeggen dat ik alles goed vind. The Unforgiven III had nooit uitgebracht mogen worden. Wat een zwak vervolg. Riffs zijn weer lekker hard, maar veel dingen komen me erg bekend voor. The Day that never comes doet me denken aan one en de solo aan Struggle within.

Tot nu maakte The Judas Kiss de meeste indruk op me. Stemmen wacht ik nog mee.

Meerdere luisterbeurten gehad en begint steeds beter te worden.
Hmm..hoor ik nu in het begin van All nightmare Long een Tool riffje???

welk tool riffje?

avatar van Gajarigon
Gelezen in de Standaard (niet toevallig de Standaard):

"Op zoek naar liedjes? Zoek dan verder, want dit is de wereld waarin het draait om gitaarriffs die klinken als mitrailleursalvo's en drumpartijen die hun best doen om vooral te lijken op ontploffende mijnenvelden. Etcetera etcetera..." 2* (op een maximum van 4)

Toch heerlijk wanneer men een totale leek recensies laat schrijven voor een nationale krant .

avatar van Desert
In DS stond er nog een langer artikel dat ze van The Guardian gekocht hadden. Ik zou het hier posten, maar dat gaat problemen geven met copyright dus maar beter niet.

avatar van Dutchi
Leuk stukkie.

Ik kom er u, nu ik de cd heb gekocht, achter dat het originele album toch wat langer is...

Had namelijk op

-- moderator knip --

de cd gedownload (foei...) en er stond bij SHORT CUTTED.
Ik snapte het al niet, maar toen ik vandaag de nieuwe Aardschok las , las ik in de recensies over nummers van wel 10 minuten. Ik checken op de gedownloade cd, nee hoog uit nrs van 7 minuten...

Blijkt dat iemand - vakkundig - een verkorte versie heeft gemaakt en op Minniova heeft gezet. Het scheelt wel 25 minuten. Ik heb de echte cd nog niet helemaal geluisterd, maar ik vond bij de verkorte versie het juist zo sterk dat het allemaal niet zo langdradig was als vroeger...shit*!

Schitterende comeback plaat van de heren. Ja, voor mij doen ze het dus nog altijd, na enkele (lees: 15) slechtere jaren hebben ze toch weer een sterk album uit hun botten gedraaid. Nee, het is allemaal net niet het niveau van hun gulden drietal (RtL, MoP en AJFA) maar het komt aardig in de buurt. Ik vind vooral de eerste vijf nummers erg goed, naar het einde verzwakt het een beetje. Hopelijk spelen vanaf nu wat van deze nummers en komt er dus een beetje vernieuwing in hun live-setlist, want dat mocht wel eens. Favoriete nummers?
The End of the Line, All Nightmare Long en The Unforgiven III
4.5*

Hij is ook hier gratis te luisteren..

avatar van mxfnck
wat een zalig album. beste cd van de laatste paar jaar

avatar van Kronos
Dat zou ik niet zeggen. De beste wel van Metallica van de laatste paar jaar.

Die bonustracks, wat zijn die nummers precies? De voorbereidingen voor hun songs, het kladwerk zo je wil, of echt extra songs? Want dat zou net iets te veel van het goede zijn

De demo's.

avatar van Maximusic
Hebben die demo's zo'n gekke namen?

avatar van kaztor
Demo's krijgen vrijwel altijd simpele namen. Neem een liedje op en spot een kop koffie, dan wordt het al snel Coffee. Namen voor songs kiezen vergt soms best wel wat aandacht.

avatar van andnino
De Aardschok zakt in volgens mij... wat een belachelijk hoge cijfers (door alle redactieleden) krijgt dit album zeg. Goed is het ja, maar er is er maar één die met z'n cijfer onder de 80/100 zit.

Er zit zelfs een 100/100 bij! terwijl de recensent ook nog schrijft dat er drie (!) slechte nummers opstaan, die hij dan maar gewoon overslaat. het cijfer is alleen omdat alle bands sléchter dan Metallica ook 80's en 90's scoren... belachelijk als je het mij vraagt.

Nieuwe Metallica is best te pruimen, maar een beetje kritiek kan ook geen kwaad hoor.

avatar van Maximusic
Inderdaad het is heen heel behoorlijk album, maar zeker geen legendarisch meesterwerk.
Achja ik ben al lang blij dat Metallica zo'n album maakt. De ingredienten die Metallica in de jaren 80 zo sterk maakten en in de jaren 90 verdwenen zitten er weer in, toch klinkt het album behoorlijk anders.
Metallica klinkt op dit album naar mijn idee zoals ze nu zijn, en ik denk niet dat ze het veel beter hadden kunnen doen. Maar ze schrijven inderdaad geen muziekgeschiedenis. Maar dat hoeft ook niet, dat hadden ze al lang gedaan.

Heb het album nu al zó vaak gehoord, dat ik op een punt ben gekomen dat ik ook een "minder" nummer als Unforgiven 3 meer en meer begin te waarderen.
Ik vind Kirk's wah-wah solo toch wel erg lekker klinken en de songstructuur bevalt me ook wel.

Afgelopen nacht op Metallica.com dat filmpje gezien waar Metallica geinterviewd wordt door Grohl en co.

Grohl's enthousiasme werkte naar mij zo aanstekelijk dat ik daarna meteen de cd weer op heb gezet.

Het is een groeialbum, maar wel een groeibriljantje!

Pastichio Rocker
Grappig, want hier hoor ik niemand over:

I’m certainly sympathetic to your reaction, I get to slam my head against that brick wall every day. In this case the mixes were already brick walled before they arrived at my place. Suffice it to say I would never be pushed to overdrive things as far as they are here. Believe me I’m not proud to be associated with this one, and we can only hope that some good will come from this in some form of backlash against volume above all else.

Niemand heeft last van clipping vanwege het hoge volume?

Guardian of Isis
Nope, ikzelf en mijn luidsprekers zijn gewend aan het luid spelen van muziek.

avatar van AGE-411
De bonustracks zijn allemaal hier te vinden

voorlopig:

nummer 3 4 en in iets mindere mate 5 kan ik weinig mee

tzijn die 3 nummers die niet blijven hangen, wat richtingsloos en niet compact en na een luisterbeurt of 10 irritant vanwge de herrie

de rest van de plaat vind ik inmiddels dik ok

kom ik uit op een 3.5

avatar van axel33
IK SCHRIJF DIT KORTE COMMENTAAR MAAR EVEN PRECIES IN DE STIJL WAARIN DEZE CD IS GEPRODUCEERD!!! WAAROM MOEST ALLES TOCH ZO GODSGRUWELIJK HARD WORDEN OPGENOMEN, LIEVE METALLICA??? ZIJN JULLIE SOMS BANG DAT WIJ JULLIE ANDERS NIET KUNNEN HOREN???

avatar van AGE-411
Ik schrijf dit korte commentaar maar even precies in de stijl waarin jouw commentaar is getypd. Waarom moeten alle letters zo godsgruwelijk groot worden getypt, liever Axel33??? Ben je soms bang dat wij je post niet kunnen lezen?

Joy
er zit een volumeknop op je spelert