Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van Stef114
Joy schreef:
vind men unforgiven III nu niks omdat het niets meer met het origineel van doen heeft?

ik vind hem wel ok, vooral ook omdat het nummer eens niet eindigt in een berg van geluid

Hier ben ik het wel mee eens, sterker nog, ik vind unforgiven III 1 van de beste nummers van de cd

DonDijk
Gewoon hard afspelen en verder niet zo moeilijk denken.

avatar van Maximusic
Ik zet sinds vandaag mijn installatie op jazz-stand bij het spelen van deze cd. Dan is het geluid ook inneens veel beter. Het klinkt niet meer zo oorverdovend hard en niet meer zo schel.

avatar van jedimaster
itchy schreef:
Prachtige videoclip? Het lijkt wel een reclamespot voor de republikeinse partij (support our troops, yeah!).

dan heb je de clip niet goed begrepen terug naar de schoolbanken jij

avatar van AGE-411
Davez schreef:
Ik heb net hun single op TMF gehoord. Het is werkelijk een aanslag op mijn trommelvliezen. Heerlijk toch mijn oren piepen en suizen als zot. Misschien moet ik maar eens een dokter opzoeken...

Zet die TV dan toch wat stiller zeg!

Maximusic schreef:

dat doe ik vaker.
metal klinkt bij mijn instalatie een stuk beter dan op de rockstand. op een of andere manier hoor je de details beter.
jammergenoeg zijn ook de details op dit album voor mij absoluut niet intressant.
en het album lijdt aan het "the Blackening syndroom": nummers zijn bij lange na niet intressant en complex genoeg om zo lang te duren.
jammer

avatar van korenbloem
Tja.... wat moet je hier nu van/ nog zeggen. Maar dit is zelfs voor metellica begrippen wel erg recht toe recht aan. kan er op zich nu niet zo heel veel mee.

avatar van Dutchi
Waarom heeft de studio versie van Cyanide toch zon vreselijk begin (vond hem live veel beter), met dat WAUW geluid, daarom skip ik em meestal en vind ik hem het minste nummer samen met my apocalypse.

avatar van axel33
DonDijk schreef:
Hohoho, heb ik wat gemist hiero?? Sinds wanneer moet een volumeknop omlaag bij Metallica?

Omhóóg bedoel je trouwens, maar goed...

Omdat wanneer je de dynamische pieken meer de ruimte geeft die ze nodig hebben het gemiddelde volume wel omlaag móet. Anders is er namelijk niet genoeg ruimte voor de volle amplitude van de hardere uitbarstingen. Anyway, dat valt dus heel simpel op te lossen door het volume weer open te draaien. Dan klinkt die Guitar Hero versie echt STUKKEN beter en is nog altijd zeer krachtig.

avatar van ricardo
Ik heb deze plaat nu tot 2 keer toe in zijn geheel beluisterd, maar ik vind het een topper met veel verschillende stijlen en deuntjes, ik hoor zowaar zelfs op het nummer The Day That Never Comes Iron Maiden achtige gitaarrifjes zo af en toe, verder vind ik de beukers All Nightmare Long en My Apocalipse erg strak en goed gespeeld, op die 2 nummers hoor ik de echte oude Thrash metal weer een beetje in terug. Het nummer Suicide & Redemption is volledig instrumentaal en doet mij wel denken aan The Call Of Ktulu. ik vind het een zeer geslaagd album geworden waar nummers opstaan voor ieder wat wils, zowel harde beukers als een ballad en ook wat midtempo nummers, en stukken beter dan de albums van de laatse 17 jaar. ik vind dit weer een echte topper sinds The Black Album. Voor Metallica begrippen kun je wel spreken van een zeer melodieus album, iets wat we niet gewend waren van de heren, maar wat zeer geslaagd genoemd mag worden vind ik. Melodieus maar dan wel met de bekende Metallica stijl dan. Misschien is de circel dan nu eindelijk wel rond voor Metallica, met dit meest complete album wat ze ooit hebben uitgebracht.

avatar van ricardo
Ik heb deze zopas maar bij een online winkel besteld nu, je hebt 2 versies, de deluxe versie voor 19.99 euro (heb ik besteld) in digipack met een leuk boekwerk erin, en je hebt de gewone versie voor 17.99 euro. de prijzen vallen mij enorm mee, en dat in tegenstelling tot de prijzen van de oudere cd's die vaak ook nog 20 euro kosten.

Ik vind dit ook een zeer geslaagd album. Stukken beter dan St Anger.
Vooral All nightmare long vind ik een zeer sterk nummer.
Ik hoop dat we nog veel albums mogen verwachten van deze legendarische groep.

Ik moet zeggen dat ik mn stem wijzig naar 3.5 :d ! In het begin vond ik deze nieuwe Metallica niet veel soeps, maar na een paar keer te luisteren weet ie me toch wel te bekoren, voor All Nightmare Long, de opener, The Judas Kiss en My Apocalypse zijn best aardige nummers. Ze kunnen het toch nog steeds blijkbaar, want deze plaat zit muzikaal en productief zo veel beter in elkaar dan St. Anger. Maar toch vind ik em net wel slechter dan The Black Album, mss omdat de nummers daarop toch wel echte klassiekers zijn , maar dat wil niet zeggen dat deze plaat niks in huis heeft. Integendeel ...

tsja, Death Magnetic....
geef mij maar een gebakken scholletje

nijme255@adsl
Terug naar waar de jongens goed in zijn...
Klinkt mij wat teveel in de oren als een goed bedoelde herhalingsoefening. De echte fans malen daar niet om en hebben weer een mooie plaat in handen waar ze minimaal 5 sterren op geven.

Leegaard schreef:

Maar hoe weet jij dat de nummers van dit album geen echte klassiekers worden dan? The Black Album was toen direct na het uitkomen ook geen klassieker, maar is in de loop der jaren wel uitgegroeid tot een dergelijk album, ik vind dat hier wel een paar nummers opstaan die in de toekomst misschien ook wel tot klassieke nummers bestempeld kunnen worden.

avatar van Stef114
jedimaster schreef:
dan heb je de clip niet goed begrepen terug naar de schoolbanken jij

Dan heb ik de clip ook niet goed begrepen... Leg maar 's uit

steinenj
Marduk schreef:
Weet je wat het is?
Je kunt als Metallica zijnde wel:
-je oude logo weer aannemen
-weer ouderwets in E stemmen
-de tempo's opvoeren
-ineens weer met gitaarsoli strooien
-heel hard roepen dat er weer een MoP vibe heerst etc etc
Maar als er in de hartjes gewoon niet ECHT meer dat vuur leeft om vette strakke snelle agressieve metal te willen maken, als ze niet meer "hard" willen zijn, dan houdt het gewoon op helaas.

maar goed, ik zal hem nog diverse kansen gunnen en dan pas stemmen.
Het kan bijdraaien, niet?

Precies wat ik ervan denk. Het lijkt wel alsof ze op zondagmiddag een beetje zitten te chillen met een gitaar op de bank, onderuitgezakt, voeten op tafel en nog hoofdpijn van gisteren. Technisch allemaal dik in orde natuurlijk maar ik voel er geen bezieling inzitten.

Joy
wel jammer dat iemand begon over het naar voren gemixte totaalgeluid

ik had het niet eens gemerkt, maar irriteer me er nu wel aan

Onzin natuurlijk. Alsof jullie erbij waren.

dat beweren ze volgens mij ook niet.
en ze hebben volkomen gelijk. het is metal zonder echte ballen.
er mist gewoon iets.
en dat iets zou zomaar bezieling kunnen zijn.

Joy
xet um zojuist op reggae en het klinkt als dikke stroop door de trechter

bevalt wel

DonDijk
Volgens mij beweren ze toch echt dat er geen bezieling inzit?

avatar van ricardo
Geen bezieling? onzin, er zit heel erg veel variatie juist in dit album, voor ieder wat wils. ik denk dat dit juist een album geworden is voor een hele brede doelgroep, net als bij The Black album. Als je dat album kunt waarderen, dan zou je deze ook goed moeten kunnen vinden denk ik. al laat ik het denken liever over aan een koe, want die heeft nu eenmaal een dikkere kop dan mij.

clutch
Onzin natuurlijk. Alsof jullie erbij waren.

Heel leuk dat je het onzin vindt, maar mss kun je ook aangeven waarom. 'Alsof jullie erbij waren' voegt natuurlijk niks toe, steinenj geeft een beschrijving van hoe het lijkt alof het is gegaan, omdat er volgens hem geen bezieling in zit. Hij zegt nergens dat het ook zo is gegaan of iets dergelijks.

@ricardo: variatie heeft volgens mij niks met bezieling te maken.

avatar van ricardo
Niet? onzin, juist wel. hoe kun je nou zonder bezieling veel variatie hebben. heb je JUIST veel inspiratie en bezieling voor nodig lijkt me.

DonDijk

nou goed, ik vind het onzin dat jullie zeggen dat er geen bezieling is, de riffs vliegen me om de oren, qua teksten gaat James dit keer best diep, ik hoor lekkere baslijntjes, Lars drumt ok. En trouwens...ook al was dit allemaal niet zo, hoe kun je dan in vredesnaam beweren dat er geen bezieling is? Dat is toch een loze kreet, waar baseer je dat op? Dat wil ík wel es weten.

Guardian of Isis
Akkoord, DonDijk. En variatie heeft alles met bezieling te maken! Kijk maar naar die hedendaagse popartiesten; die maken één hit en proberen steeds dat succes na te bootsen. Bijv. Summer Jam/Winter Jam of dat tweede nummer van O-Zone, dat ook een complete rip-off was.

Ik vind juist dat het lijkt alsof ze er wél weer zin in hebben. Luister maar naar al die lekkere riffs, of James die aan het einde van All Nightmare Long met volle kracht "Your luck runs oouuut!" schreeuwt. Ze schijnen er van te genieten, hoor.

avatar van ricardo
Ik vind dit album het meest gevarieerde uit hun hele catalogus. Hier hebben ze gewoon 17 jaar over na kunnen denken, en er zit volgens mij dan ook 17 jaar aan ontwikkeling, bezieling en inspiratie in. Welke metal band is er nou in staat om een plaat te maken waar nummers opstaan voor bijna iedereen, en voor meerdere soort van muziek doelgroepen. Ik geef toe het is wel commercieel maar tegerlijkertijd ook weer heel erg knap. het is niet alleen voor de metalheads en hardrock liefhebbers alleen, maar ook voor de gemiddelde rock liefhebber een lekker album denk ik. Ik ben al lang blij dat ze het met een dergelijk album na 17 jaar meer dan goed hebben gemaakt. werd tijd ook want anders was iedereen nu ook echt afgehaakt bij Metallica denk ik.

patrock72 schreef:
hey ricardo waar heb jij hem online besteldt ,oja ik wou zeggen dat het een steengoed album is ,
Bij large .nl. daar hebben ze hem als gewoon en als digipack. ik heb het gewoon gedaan met een 1 malige machtiging. ik heb Master Of Puppets er ook gelijk bij besteld, want de porto kosten bleven gelijk. MOP kost er maar 11.99 euro.