Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
clutch
DonDijk schreef:

nou goed, ik vind het onzin dat jullie zeggen dat er geen bezieling is, de riffs vliegen me om de oren, qua teksten gaat James dit keer best diep, ik hoor lekkere baslijntjes, Lars drumt ok. En trouwens...ook al was dit allemaal niet zo, hoe kun je dan in vredesnaam beweren dat er geen bezieling is? Dat is toch een loze kreet, waar baseer je dat op? Dat wil ík wel es weten.

Nu leg je me woorden in de mond die ik niet heb gezegd. Ik ben niet degene die beweert dat er geen bezieling in zit. Lees nog maar eens een keer goed. Ik vind dat er wel degelijk bezieling in zit, ze spelen in elk geval met enthiousiasme zoals Guardian of Isis al zei.

@ Guardian of Isis: Leg de begrippen bezieling en variatie eens langs elkaar en probeer eens een lijn te trekken, en dan dit album en andere voorbeelden er buiten laten. Wat die rip offs van die popartiesten te maken hebben met de vergelijking bezieling/variatie snap ik overigens al helemaal niet. Met het tweede gedeelte van je bericht ben ik het dan weer wel eens.

DonDijk
Niet moeilijk doen, gewoon opzetten en het liefst zo hard mogelijk.

Klaar.

luijsterburg
Niet moeilijk doen, elkaar een mening gunnen,

klaar.

Guardian of Isis
@Clutch: Wat ik probeerde te zeggen met mijn voorbeeld van de meeste hedendaagse popartiesten is dat ze het enkel voor het geld doen. Als ze een hitje vinden, zullen ze dat steeds proberen na te bootsen, experimenteren met hun muziek zullen ze nooit doen omdat dat het commerciële succes in de weg ligt. Geen bezieling = weinig inspiratie = weinig variatie/vernieuwing/diepte in de muziek.

Metallica is zijn bezieling overigens ook lange tijd kwijtgeraakt, met St. Anger als absoluut dieptepunt (geen gitaarsolo's, omdat dat volgens Mr. Ulrich niet meer gedaan werd). Hoe beter de groep in zijn vel zit, hoe beter het gaat om muziek te schrijven, hoe meer ze andere dingen kunnen proberen. Kijk maar naar The Unforgiven III; voor het eerst gebruiken ze op één van hun studio-albums piano en andere instrumenten. Met succes werpt Metallica die commerciële teugel weer eens grotendeels van zich af, ze voelen zich weer beter in hun sas en het resultaat is des te beter.

avatar van Facedown
Ik weet niet of het hier trouwens al gezegd is, of als het alleen mij opvalt, maar...

en daarna Vicarious van Tool vanaf seconde 46...

Tell me what you think, of word ik nu gek?

Guardian of Isis
Ja, je wordt gek. Die 2 lijken totaal niet op elkaar!

avatar van Dutchi
Vindt het er niet op lijken, sorry
Misschien een heel klein beetje... maar dan heb je heel veel dingen die op elkaar lijken in de muziekwereld.

avatar van Ludakris
Ik hoor het wel een beetje hoor Facedown. Maar bij Tool klinkt het toch nog wat lekkerder. Dus ik vind niet dat je gek wordt.

avatar van Facedown
Net op tijd, ik ging bijna naar een instelling...

avatar van AGE-411
Wat ik al van Tool gehoord heb doet me vermoeden dat het een absolute kutband moet zijn. Dus daar hoort Metallica absoluut geen rekening met te houden.

Volgens mij kent Metallica het werk van Tool niet eens. Nooit van gehoord. Ze hebben het meer voor echte metalbands als Black Sabbath. Of echte rockbands als Blue Öyster Cult. Of echte hard rockbands als Motörhead. Riff's die op die bands lijken zou wel naar stelen ruiken.

avatar van Klumpie
Facedown schreef:
en daarna Vicarious van Tool vanaf seconde 46...

Die riff heeft veel meer weg van Why Go van Pearl Jam, dan Vicarious van Tool.

Joy
Facedown schreef:
en daarna Vicarious van Tool vanaf seconde 46...

de riff is hetzelfde maar dan houd de gelijkenis absoluut op

avatar van kaztor
Ik heb bij dit album eindelijk weer eens het gevoel naar een 'Metallica'-album te luisteren.

avatar van ricardo
Dat vind ik ook Kaztor, eindelijk weer eens na veel lange jaren. Ze hadden bij mij bijna hun krediet verspeeld,maar met dit album hebben ze echt heel erg veel goed gemaakt. Ik ben niet een echte metal fan, en daarom vind ik dit album ook zo goed, omdat er zoveel variatie opstaat. waar hebben ze die bezieling en inspiratie nou ineens weggehaald. Ik vind de Tool versus Metallica discussie hier overigens nergens op slaan. Totaal ander genre en daardoor andere muziek. Tool is Tool en een eigen genre, Metallica is metal.

avatar van Thomzic
Lees ik hier ergens geen bezieling? Volgens mij zijn ze de laatste jaren (na St. Anger) juist weer met veel plezier en bezieling gaan spelen. ZIjn ze met veel enthousiasme gaan werken aan nieuw materiaal.. En dat het geen verplichte kost is, kun je zeker zien in de shows van afgelopen zomer. Wat een speelvreugde/bezieling/plezier hadden de mannen!

En dat is juist ook op dit album terug te vinden.

avatar van kaztor
Hoe klinken trouwens die extra nummers?

avatar van AGE-411
kaztor schreef:
Hoe klinken trouwens die extra nummers?

Download en huiver !

stuart
ricardo schreef:

Tool is Tool en Metallica is niet Metallica, maar metal...mmmm...interessant. Overigens zitten Metallica en Tool in hetzelfde genre, nml. rock. (je moet wel weten waar je over praat en iets meer inhoud graag)

Ik heb die cd trouwens nog niet gezien met die andere nummers erop, weet iemand waar je die kan vinden??

avatar van kaztor
O.a. op Ebay, in een doodskist-doosje, en er zit een dvd bij.
Mooi sinterklaas-kado.

oh ok thanx:-)

Berichten verplaatst naar Tool

Hmm, Metallica was mijn jeugdgroep. Ik was fanatieke fan. Heerlijke tijden mee beleeft. (samen met Pearl Jam) Vandaag kan ik nog steeds genieten van Pearl Jam en soms ook Metallica. (van alles behalve de vorige studioplaat, de Metallica platen 1x per jaar op ofzo)

Dan ben ik via Metallica geëvolueerd naar 'echte' metal: eerst Dreamtheater dan Opeth en Porcupine Tree enzoverder enzomeer.

Deze middag deze Death Magnetic gekocht voor mijn broertje. En nog eens beluisterd: en wat ik er eerlijk van vind. Paar goeie intro's, paar goeie songstructuren en wat goede rifs. Ik heb het lastiger met Hetfield zijn stem.

Maar de grote conclusie is: ik vind deze muziek zo puberaal klinken, mocht ik terug 16 zijn, zou ik dit fantastisch vinden. En nu heb ik na elk nummer, ja oke en nu terug gewoon echt goede muziek...

avatar van Kef
Kef
Vandaag ein-de-lijk The Box Magnetic in huis. Niet goedkoop maar wel erg gaaf om te hebben!

Father McKenzie
Wie moet ik nu geloven? Ik heb geen idee, ik zal deze keer eens uitgebreid zelf gaan luisteren, na de bedroevend slechte voorganger, die zo slecht was dat ik me de titel zelfs niet meer herinner (die oranje-achtige met die vuist!), ben ik mijn (min of meer blind) vertrouwen in deze band volledig kwijt.
Ik ga hem beluisteren en dan zien we wel...

Thomzic schreef:

En dat is juist ook op dit album terug te vinden.

Inderdaad. Luister ook maar eens naar Pinkpop en Rock am Ring;)

avatar van ricardo
@Father McKenzie: Als je vooral van The Black album houdt, dan zul je deze wel goed gaan vinden denk ik. Ik vind deze plaat alleen een stuk gevarieerder dan The Black album nog. Gewoon beluisteren is inderdaad het beste devies. hij zal je zeker niet tegenvallen denk ik. ben benieuwd.

avatar van Kef
Kef
Inderdaad, een top cd. Hij heeft ook wel wat weg van ...and Justice for All. Sommige nummers zoals My Apacolypse hadden er zo op kunnen staan.
All Nightmare Long is mijn persoonlijke favoriet.

teleurstellende plaat

avatar van Kronos
Dat hangt er helemaal van af wat je verwachtte.