Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van ricardo
Vanmiddag heb ik dit album tot 3 keer toe achterelkaar aan afgespeeld. dat is toch duidelijk iets teveel van het goede geweest, want op den duur begon hij mij duidelijk te vervelen. ik blijf het een goede plaat vinden, maar moet hem gewoon niet te vaak gaan afspelen. een album als Ride The Lightning b.v ligt echt een lichtjaar voor op dit album, want die heb ik wel eens 5 a 6 keer achterelkaar afgespeeld en verveelde toen nog niet. ik vind het een goede plaat, maar om ongeveer 2 keer in de week af te spelen lijkt mij voorlopig mooi zat.

Joy
je kan van muziek nooit van tevoren zeggen of het commercieel wordt tenzij het al commercieel is en je dus weet wat je moet maken

de mensen pikken het op of niet

daarom zijn trends ook zo onvoorspelbaar, je weet nooit of iets aanslaat of niet

de enige nummers die richting vantevoren bepaalde commercie gaan - wat niet kan maar waarvan men kon vermoeden, dit gaat scoren, zijn enter sandman en nothing else matters, en dan nog had het publiek het net zo goed niet gevreten

men kreeg de wansmaak te pakken en maakte vervolgens load en reload

als agalloch ineens doorbeekt met een nummer of 2, en men het album massaal gaat kopen, is er sprake van een commerciele reactie

niet vooropgezet nee, en als men vervolgens de commercie uitbuit, ik noem bijv een nicelback, 2 keer dezlefde rukplaat maken, dan ben je dus commercieel bezig, nog los van het feit of dat goed of slecht is

begrijp eigenlijk niet hoe anders je er nu over denkt

Joy
ricardo, misschien moet je het zo zien

als je 1 metallica plaat mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, zou dat dan DM zijn?

avatar van ricardo
Nee, dat zou niet DM worden. ik vind Ride The lightning echt veruit de beste Metallica plaat, als ik er 1 mocht meenemen ging die mee, of Live Sh*t Binge & Purge want die is ook erg goed, live geniet eigenlijk mijn voorkeur bij Metallica, maar van de studio albums is het bij mij overduidelijk dus Ride The Lightning. ik wil wel stellen dat ik dit album nog steeds van veel variatie voorzien vind, en ik vind hem ongeveer even goed als The Black album, dat album draai ik om dezelfde reden ook bijna nooit meer. ik blijf de sound goed vinden, soms zelfs Iron Maiden en Slayer achtige rifjes erin, op het eerste nummer vind ik dat Hetfield zijn stemgeluid soms wat lijkt op die van Mustaine van Megadeth. misschien komt het ook wel van de lengte van de nummers dat ik er vrij snel op uitgekeken raak, want dit album duurt maar liefst een uur en een kwartier. Ride The Lightning is hun beste plaat met kort daarop gevolgd door Kill Em All, daarna Master en And Justice, die vind ik ongeveer even goed, dan pas komt deze met The Black Album, de toekomst moet gaan uitwijzen of deze The Black Album voor mij ook gaat overstijgen, want daar staan wel een paar mooie tijdloze klassiekers op. Maar dit album vind ik wel duidelijk beter dan alles wat tot deze toe na The Black Album is uitgekomen, dat lijkt me wel duidelijk.

avatar van BarbarianLover
Cyanide is best een lekker nummer en The Dat That Never Comes begin ik érg goed te vinden, het intro en het couplet zijn echt heerlijk.

The Unforgiven 3 viel mij zwaar tegen.

De rest moet ik nog ff goed luisteren

avatar van lykathea
@Joy , eigenlijk zijn we het in grote lijnen met elkaar eens, het verschil is alleen dat ik wél denk dat er zoiets bestaat als een commercieel gericht album, zonder dat 't album al uit is.

Maar goed, dat is gewoon echt een kwestie van hoe je er tegen aankijkt.

avatar van ricardo
De commercie maakt mij geen moer uit, het gaat mij erom of ik de muziek leuk vind om naar te luisteren, of het nu commercieel is of niet. ik ben en blijf gewoon blij met dit album ondanks dat ik er misschien vrij snel op uitgekeken ben. er blijven gewoon een paar leuke en nieuwe dingen in zitten, en je kunt ook horen dat het wel goed in elkaar zit, en dat de heren de bezieling tenminste nog hebben om na zoveel jaren aan minder spul uitgebracht te hebben, ze nog met een degelijk album als dit op de proppen kunnen komen. heb ik toch wel respect voor.

edris.
Commercieel (gemaakt met voornamelijk de intentie geld te verdienen) is nog altijd iets anders dan commercieel succesvol, heren.

avatar van Thomzic
Album meerder malen gehoord, en ik kan er weinig anders van maken. De heren zijn terug! Wie had dit gedacht na al die jaren? Wie gaf er nog een dubbeltje voor? Niemand, alleen The Four Horseman zelf blijkbaar.. en gelijk hebben ze! De bezieling is terug, wat terug komt op het album. Makkelijk hebben zij er zich niet van gemaakt, gezien het nieuwe geluid wat wordt neergezet. Om de fans van het eerste uur tevreden te stellen was het makkelijk geweest om terug te grijpen naar RTL of MoP. Gelukkig is dit niet het geval, en weten zij met DM een brute metal plaat te maken.

Op het album zitten een paar ijzersterke nummers, die kunnen uitgroeien tot de beste nummers van Metallica en een vast plekkie kunnen krijgen op hun setlist. Zal niet elk nummer langs gaan, maar voor All Nightmare Long en Suicide & Redemption zijn de uitschieters. Op een ander fora las ik 't.. het lijkt of Kerry King even langs is gekomen om Kirk op zijn plaats te zetten bij All Nightmare Long! Wat een teringsnelle en strakke riffs opeens! Waar haalt hij het vandaan? Geweldig! En dat Kirk het soleren nog niet is verleerd, blijkt wel in S&R. Wanneer hij begint (rond 3:45) krijg ik kippenvel. Hoogtepunt op de hele plaat wat mij betreft.
De overige nummers doen weinig onder voor deze nummers. Er staan echter wel twee totale miskleunen op. TDNC is zeer matig, en Unforgiven lll mag niet eens een nakomelingetje zijn hun broers. Jammer.

Een ander pluspunt voor mij is de cleane, maar wel agressieve zang. De zanglessen hebben blijkbaar toch zin gehad.. Al met al ben ik dik tevreden! En hebben deze helden een goede metal plaat neergezet, waar ik weer een lange tijd mee verder kan!

****

avatar van lykathea
edris. schreef:

Precies.

En in mijn optiek gaat commercieel gemaakte muziek áltijd ten koste van de kwaliteit. (en dus niet andersom)

Ik heb er dan ook zeker geen moeite mee als mijn favoriete bands bekender worden, zeer zeker niet. - Maar de beslissing commercieele muziek te maken heb ik nog nooit goed uit zien pakken. Althans, niet in dit genre.

Thomzic schreef:

van slayer dus, afgekeken en goed nagedaan

avatar van AGE-411
Dat eerste deel van THAT WAS JUST YOUR LIFE is zo slayer achtig.

avatar van MetallicRoses
Geef de heren van Metallica a.u.b nog een kans, ik weet dat de laatste 3 albums niet erg goed waren. Maar een band met zulken fantastische muziekanten kan toch niet ineens alles kwijt zijn,
The Day That Never Comes is best een mooi nummer en de rest heb ik nog niet gehoord want heb hem nog niet gekocht maar ik ben er van overtuigd dat er ongetwijfelt mooie nummers bij zitten, als ik terug denk een oude nummers als 'Fade to Black, Creeping Death, Master of Puppets en etc.' kan ik gewoon niet geloven dat mensen zulke naren dingen over deze band zeggen, ik weet dat ze wat commercieler zijn dan vroeger en dat Load en Reload en zelf St. Anger slechte albums waren maar ik geef bij dit album het voordeel van de twijfel nog voor dat ik hem helemaal heb gehoord, gewoon puur omdat ik een echte Metallica fan ben en ik gewoon hoop dat mensen dit album kunnnen waarderen.

avatar van royh
Na de overwegend positieve recencies te hebben gelezen (met name dan hier op de musicmetersite), ben ik toch wel benieuwd naar dit album. Ik heb zelf Ride the lightning tot en met Load, S & M en ik wil dit album zeker een kans geven.

avatar van ricardo
Ik heb hem net even weer afgespeeld, maar vind hem eigenlijk toch wat te langdraderig. hij begint mij op den duur te snel te irriteren en te vervelen. heb daarna Master Of Puppets even afgespeeld, maar dat is veel beter verteerbaar dan deze plaat. ik vind dit eigenlijk door de lengte van de nummers toch wel wat zware kost nu. begrijp me niet verkeerd ik vind de sound en de variatie nog steeds heel lekker klinken hoor, maar als ze er een album van zo'n 40 minuten van hadden gemaakt was hij veel beter verteerbaar geweest denk ik. hetzelfde heb ik ook met het album A Matter Of Live And Death van Iron Maiden, ook een heel goed album, maar halverwege zet ik hem wel af, heb ik met dit album ook. stem verlaagd naar 3.5* nu.

avatar van jeroenheinz
Heb een beetje hetzelfde als ricardo, vind de de nummers vaak te lang. Moet wel zeggen dat ik er vooraf niet veel van verwachtte en dat het me erg meeviel allemaal. Voorlopig 3,5*, maar dat kan misschien nog meer worden..

avatar van Ludakris
Daar sluit ik me bij aan. Ik heb er moeite mee om het album volledig uit te luisteren. Maar ik vind wel dat er heel goeie liedjes bij zitten. En zoals reeds gezegd, wahwah-solo's zijn super!

Ik vind het een fantastisch album!
Alle 'grote negatieve punten' die hier gepost worden (drums, productie...) vallen me alleen maar op als ik er echt op let, als ik het album gewoon opzet en geniet vind ik het echt een superalbum...
Voor mij is dit het beste album dat Metallica de laatste 18 jaar gemaakt heeft! (dus beter dan Black Album, maar nog niet zo goed als MOP)

avatar van DikkeDarm
Redelijke cd, maar krijgt toch niet mijn voorkeur boven Black daar ik die toch beter vindt. Er wordt wel behoorlijk goed gespeeld, lekker hard, veel riffs in de tracks wat weer voor diepgang zorgt. Ik stem [voorlopig] 3 sterren.

Gegrap, off topic berichten en meer van zulks verwijderd.

avatar van ricardo
Ik heb hem nog even opstaan deze plaat, het valt me op dat je er bewust naar moet luisteren, en dat je hem niet ongemerkt op de achtergrond moet gaan draaien, want dan klinkt het als 1 grote brei van geluiden door elkaar heen en klinkt het geheel ook behoorlijk rommelig vind ik, en daar ga je je op den duur aan irriteren en ergeren. als je hem bewust beluisterd en er even voor gaat zitten dan valt alles een stuk beter vind ik. het is en blijft gewoon een goede metal come back plaat van de heren. ik twijfel toch enorm nu tussen 3.5* en een 4*, eigenlijk vind ik iets ertussenin perfect voor deze plaat. ik vind 3.5* eigenlijk te weinig, en 4* vind ik eigenlijk net iets teveel van het goede.

DonDijk
Ricardo, ik heb altijd alle respect voor jou. Maar, Metallica op de achtergrond, dat kan niet he. Hard! Op de voorgrond ermee, schaam je er niet voor! Dan komt deze plaat goed tot uiting.

avatar van ricardo
Klopt, dat had ik hierboven ook al geconcludeerd. ach laat ik hem ook maar een 4* geven en hem het voordeel van de twijfel geven nu. ze hebben goed werk afgeleverd de heren van Metallica, en dat mag ook wel gewaardeerd en als zo dusdanig beoordeeld worden.

avatar van Kronos
Voor mij kan deze van Metallica prima op de achtergrond. Niks rommelig, irritatie of ergernis.

Allemaal erg subjectief dus.

Beter niet in algemene termen over schrijven, alsof je dé waarheid over dit plaatje in pacht hebt.

DonDijk
Kom op, je draait toch geen Metallica voor op de achtergrond? Nou ja, ieder zn meug natuurlijk. (zeg je dat zo?)

avatar van Kronos
Waarom zou ik Metallica niet op de achtergrond spelen, terwijl ik bijvoorbeeld hier wat op de site aan het rondneuzen ben. Ik zie het probleem niet.

Je draait geen Metallica voor op de achtergrond, je gaat je irriteren, je gaat je ergeren...

'Je' schrijft zulke dingen niet in algemene termen voor en over andere mensen. Dat is pas ergerlijk, want 'jullie' hebben het gewoon over jezelf.

avatar van ricardo
Ik ben de enigste die deze plaat goed kan beoordelen, want ik heb het uitgevonden. kom op zeg iedereen die hier post is toch subjectief, want waarom moet je altijd en overal bij zetten van vind ik. je snapt toch wel dat alles wat hier gepost word subjectief is toch, dat is ook zo als er per ongeluk een keer niet bijstaat van VIND IK. Als je achter elk zinnetje vind ik zou moeten zetten waar blijft je verhaal dan nog, en het leest ook een stuk minder prettig als je na iedere zin VIND IK moet zetten vind ik . Misschien ben je ook niet veel te vinden op deze site. je leert elkaar kennen door hier vaak eens te zijn, en DonDijk ken ik goed via deze site, en weet wat ik aan hem heb dus.

Kronos schreef:

Ik zeg toch: ieder zn meug? Ik vind Metallica gewoon totaal geen achtergrondmuziek. Ik zie het probleem niet.

Jouw nummer 1, dát verleent zich pas als héérlijke achtergrondmuziek. Vind ik. Erg mooi.

ricardo schreef:

3x "vind ik".

Dat is dus 'het probleem' niet.

Maar je schrijft in feite dat jij vindt dat ik er bewust naar moet luisteren, dat ik hem niet op de achtergrond moet gaan draaien, dat ik me er dan aan ga ergeren en irriteren.

Dat is dus gewoon niet waar.

Probeer gewoon eens iets te schrijven wat wel waar is, zou ik zeggen. Kwestie van stijl.

avatar van ricardo
Natuurlijk niet, ik bedoel alleen maar dat ik hem echt waardeer als ik er bewust naar luister, dan valt hij stukken beter bij MIJ. Maar dat betekend dan niet dat IK Vind dat jij dat ook moet vinden. ik spreek altijd voor mezelf, en soms probeer ik iemand ervan te overtuigen, maar het is zeker niet verplicht om iets aan te nemen of niet. ik zit op dit forum om meerdere soorten muziek te leren kennen, net als dat ik hier mensen wil leren kennen. je moet openstaan voor andermans mening vind ik, en je moet ook zeker je eigen mening profileren hier. maar je eigen mening geven en VOORAL voor jezelf praten en wat voor gevoel je bij de div albums hier hebt daar gaat het om. als jij ervan geniet om dit album op de achtergrond te draaien, prima toch, wie ben ik dan om te zeggen dat mijn manier van muziek beluisteren beter is. zeker niet, gewoon lekker je eigen ding doen en blijven doen. het uitgangspunt is toch nieuwe muziek ontdekken en er veel luisterplezier van te hebben toch. wat de beste manier is laat ik in het midden want ik ben geen wetenschapper die alles objectief kan beoordelen.