Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  20. Ten * (5:18)
gisteren op mtv metallica anno 2007, live

als ik 1 ding miste was het:

bezieling

men speelde zelfs kill 'm all spul maar het leek in niets meer op tijden van weleer

metallica anno 2008 is een band die allang niet meer hoeft en eigenlijk ook niet meer wil, maar wat moet je na zoveel jaar in die enige band en je niks anders kan

met doet het voor de fans blijkbaar en meer is het niet en death magnetic is de spiegel waar metallica nog eens goed in moet kijken om te beslissen of doorgaan nog wel ergens op slaat

nu stoppen zou een mooi moment zijn, het kan niet meer beter en het wordt niet meer beter

terugkijken op een hele vette cariere en je band ontbinden

Heb het nou een paar keer beluisterd en het klinkt zeer competent.

En dat is toch wel een beetje het probleem: 'Competent'.

Een beetje als 'hond doet trucjes nog eens een keer'...

De wil om 'm weer te móéten horen mis ik....

avatar van Nicholas123
Als ik af ga op wat ik er van hoor en lees lijkt dat niet het geval te zijn. Ze zeggen te stoppen op het moment dat het belachelijk wordt en dat het goede gevoel er meer is dan ooit. Het blijft natuurlijk de vraag hoeveel daar van waar is. Zou natuurlijk ook heel goed promotiepraat voor de nieuwe plaat kunnen zijn.

Dat rock am ring optreden was inderdaad ook geen zak aan. Helemaal representatief is die echter niet. Met name sinds ze nieuwe nummers zijn gaan spelen klinken ze weer een stuk beter.

Toch zie ik het ook niet zitten als ze nog twintig jaar doorgaan en alleen maar een soort van nostalgie act worden. Dat het zeg maar een gezellig avondje uit naar Metallica wordt. Een tweede Rolling Stones bij wijze van spreken. Dan kunnen ze beter op tijd en eervol stoppen.

Joy
jammer dat daar dan weer een nummer voor nodig is van een plaat als masters of puppets

dat staat als een huis

geen wonder dat men dat graag speelt, its a classic en succes verzekerd

dergelijk niveau vind je dus niet trug op DM

avatar van MichelDumoulin
Nummer 1 in de (bestverkochte) albumlijsten in;
US, UK, JPN, AUS, SWI, AUT, FRA, NLD, SWE, FIN, NOR, CAN, DEN
en vast nog in veel meer landen.

Bron; Wikipedia

avatar van jellylips
Thomzic schreef:
Wat vind je zo mooi aan The Unforgiven lll als ik vragen mag?

Grappig, vandaag ook een korte discussie over dat nummer gehad met iemand op school, die vond 'm ook tegenvallen. Ik vind de compositie vooral mooi, executie wat minder. Intro is geweldig, maar de strijkers in de rest van het nummer hadden beter naar voren kunnen en moeten komen. De opbouw naar de solo vind ik helemaal te gek, met die schreeuw van James op het einde, heel goed gedaan. Hammett's solo vind ik dan wel weer tegenvallen qua uitvoering, maar toch. De climax is er wel weer, zoals in elke Unforgiven. Ik had het slechter verwacht, en vind dit derde deel ook een stuk beter dan Unforgiven II. De eerste blijft (natuurlijk) de beste.

Om nog even over het "lijken op" door te zeuren:
Dyers eve - That was just your life

Iemand dezelfde mening?

Nicholas123 schreef:
Deze zijn anders ook best goed hoor

best goed is niet hetzelfde

avatar van Nicholas123
Da's waar. Het is geen Puppetz niveau.

beaster1256
veel beter dan load en reload en heel veel beter dan st. anger , maar nog verre van het magische black album , hier een zwakkere versie van unforgiven deel 3 , een paar goeie nummers zoals all nightmare long en the day that never comes , maar hier staat zeker geen ' enter sandman ' op die ik nog altijd hun beste nummer vindt ,

avatar van ricardo
Je bent al goed bezig om dit te vergelijken met The Black album vind ik, want ook daar staat veel variatie op en voor ieder wat wils, net als op dit album. ik vind dit wel een geslaagd album geworden, Op The Day That Never Comes zit zelf af en toe Iron Maiden achtige rifjes in, je hoort ook soms zelfs Slayer rifjes er in terug op een ander nummer. een album voor ieder wat wils in de vorm van The Black Album is het geworden, maar dan iets minder intens en terecht dan The Black Album, maar hij komt zeker in de buurt. Enter Sandman staat hier inderdaad niet op, want dat hebben ze al een keer eerder gedaan. laten we nu allemaal blij zijn dat de heren van Metallica nog met een dergelijk album als dit is op de proppen komt. we zijn zolang voor de gek gehouden door hun dat ik een goed album niet meer zag zitten, maar dit vind ik echt beter dan ik in eerste instantie verwacht had. dit album zou wel een mooi afscheid zijn van een meer dan voortreffelijke carriere vind ik. live zou ik ze nog wel een keer willen zien, want dat is nog steeds dik in orde vind ik, met de goede live shows met veel improvisatie vermogen er steeds in.

Ik zit met smart te wachten wanneer hij in de bus valt, want ik heb hem samen met Master Of Puppets bij Large.nl besteld. mijn zwager was hier vorige week en hebben we het album tot 2 keer toe gedraaid, alles is natuurlijk niet blijven hangen, maar voor mij klonk het met erg veel variatie toen. als ik hem binnen heb zal ik hem zeker nog vaak gaan beluisteren dat weet ik nu al wel. kom dan ook met een wat completer oordeel dan.

avatar van lykathea
Je moet wel behoorlijk doofstom zijn om hier geen commercieele trekjes in de horen.

Het mag dan misschien wel geen pop-mensjes trekken, maar er bestaat ook nog zoiets als commercie in de rock/metal wereld.

't Is niet in grote getalen aanwezig, een paar nummers hebben wat trekjes, en maar één nummer bestaat er volledig uit (BB&S), dus een grote klacht is het niet, maar om te zeggen dat 't er wars van is, daar kan ik niet in mee.

avatar van ricardo
Ik heb hem net binnen gekregen, maar er zit echt wel veel variatie in vind ik. de vergelijking met The Black album gaat voor deze het beste op vind ik. commercieel issie zeker, daar is het trouwens ook Metallica voor maar goed. ik snap niet dat er mensen zijn die zeggen dat hier geen inspiratie inzit, ik vind de hele plaat 1 en al inspiratie. ik vind hem zeker net zo goed als The Black Album. er staan hier zelfs nog wat snellere nummers op, maar ook wat langzamere nummers en ook wat midtempo werk. ik vind hem iig wel geslaagd. die 4* blijven mijnerzijds dik verdiend staan.

DonDijk schreef:
Behóórlijk doofstom ook nog

In jouw geval maak ik graag een uitzondering, ja

Want......?

avatar van lykathea
Mede op basis van een producer die z'n werk iets té serieus neemt (Loudness war) en een waarschijnlijke wars aan commercie, die er juist wél is, concluderen dat dit verschilt van hun andere albums, tja, dat vraagt om reactie.

DonDijk
Ik denk dat dit gewoon een verschil van mening is.

Waarbij jij het fout hebt.

Maar dat geeft niet. Je bent niet gelijk een doofstomme voor mij.

avatar van lykathea
Ik denk dat er weldegelijk een objectieve manier is om te kunnen horen of iets commerciel is.

Denk aan dingen als herhalingen, catchphrases en simpliciteit.

De laatste is inderdaad niet geheel objectief, maar ze zijn wel alle pijnlijk aanwezig op bijv. BB&S.

avatar van Nicholas123
Dit album heeft wel degelijk commerciële trekjes. Maar daar kan ik wel mee leven. Het zit hem vooral in de refreintjes e.d. die het geheel catchy moeten laten klinken. In een nummer als Judas Kiss is dat bijvoorbeeld heel duidelijk te horen. BB&S lijkt me dan weer een stuk minder commercieel ingesteld. Dat nummer doet me af en toe zelfs aan de stijl op St. Anger denken. Wel een rukalbum, maar ook a-commercieel.

DonDijk
Toch denk ik dat de insteek bij The Black Album ''commercieel'' was maar dat gevoel heb ik niet bij DM. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk als doofstomme zijnde.

avatar van Nicholas123
Ach ja, insteek. Ik denk dat Metallica die refreintjes er gewoon ingestopt hebben omdat ze dat mooi vonden en ze dachten dat het de muziek beter maakte. Maar dat gevoel heb ik bij The Black Album ook.

avatar van lykathea
Alhoewel "show your scars" en de herhaaldelijke "What don't kill ya makes you more strong" tergend commercieel lijken kan je 't inderdaad ook gewoon schuilen onder slecht gezever en een gefaalde song

Kan ik ook mee leven.

avatar van Axl_Rose
Nicholas123 schreef:

Die catchy refreintjes? dat kan je ook zeggen van hun oude songs:

- Searching.... Seek and Destroy !
- For Whom The Bell Tolls... Time Marches On!
- Back to the front... You will do what I say, when I say...
- So let it be written... So let it be done...I'm sent here by the chosen one...

etc...

avatar van freddze
Een aantal berichten (Dream Theater aanrader door beaster1256 aan Metallicafans + invloed van documentaire Some Kind of Monster op beaster1256's kijk op de band) zijn nu verplaatst naar de artiestenpagina

Nicholas123 schreef:

Ik vind persoonlijk dat het bij een band zoals Metallica niet zou mogen, commerciële trekjes. Metallica zwemt in het geld, ze zouden beter wat meer diepgang steken in hun muziek dan (als het idd zo is zoals jij zegt ntrlk).

Joy
wie bepaalt het commerciele?

het publiek

the black album werd niet gemaakt met de intentie een commerciele plaat te maken

het werd het wel

men liet zich teveel leiden door die commercie en dat resulteerde in de load crap

wat dat betreft is DM een dappere poging los te komen van die commercie meer men wil ook weer niet totaal los

radiohead lukte dat wel

er is maar 1 manier mogelijk, trouw blijven aan jezelf en je eigen paadje leggen

is metallica na the black album niet gelukt denk ik zo

avatar van LucM
Nicholas123 schreef:

Maar St. Anger werd wel een groot commercieel succes (vind ik ook een rukalbum).

Duidelijk.

Met nummers als The Unnamed Feeling, Frantic and St. Anger blijf je in mensen hun hoofd zitten, hoe erg 't ook klinkt. 't Toppunt van commercie.

Joy schreef:
wie bepaalt het commerciele?

het publiek

het werd het wel

Ik denk er anders over.

Commercie wordt inderdaad bepaald door 't publiek, maar dat betekent niet dat als bijv. een Agalloch met hun albums nu plotseling bekent zouden worden, diezelfde albums dan commercieel zouden zijn. - Ik snap dat dat nou juist je punt is met The Black Album, maar daar ben ik 't niet mee eens.

Je zag duidelijk dat Metallica een andere richting op wilden, en zo probeerde hun succes te vergroten. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar op welke manier ze 't deden, dat schoot bij veel mensen in 't verkeerde keelgat. - Er kwamen weldegelijk commercieele nummers in.