Lady Gaga - The Fame (2008)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Just Dance (4:01)

met Colby O'Donis

2. LoveGame (3:33)
  3. Paparazzi (3:28)
  4. Beautiful, Dirty, Rich (2:53)
  5. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (2:56)
  6. Poker Face (3:58)
  7. The Fame (3:42)
  8. Money Honey (3:07)
  9. Starstruck * (3:39)

met Space Cowboy en Flo Rida

10. Boys Boys Boys (3:21)
  11. Paper Gangsta * (4:25)
  12. Brown Eyes (4:05)
  13. I Like It Rough * (3:24)
  14. Summerboy (4:15)
  15. Disco Heaven * (3:41)
  16. Poker Face [Live @ the Cherrytree House & the Piano & Voice Version] * (3:38)
  17. Just Dance [Live @ the Cherrytree House & the Stripped Down Version] * (2:06)
  18. Eh, Eh [Nothing Else I Can Say) (The Electric Piano & Human Beat Box Version] * (3:03)
  19. Again Again * (3:05)
  20. Retro Dance Freak * (3:23)
avatar van musicfriek
Ik ook, ben haar nu aan het binnenhalen

Ze staat binnenkort met 2 singles in de top 10 denk ik.

Nickstbo schreef:
Ik vind ze geweldig, ik bedoel, ze heeft een discostick!

Ik begreep deze zin dus niet eerder, maar nu dus wel.

Uit Love Game: I Wanna Take a Ride on a Discostick

Prima track overigens. Leuk in elkaar gezet nummer waarbij je amper stil kunt zitten.

Paparazzi volgt en met dat intro moest ik gelijk denken aan Don't Cha van Pussycat Dolls. Dezelfde 'holle' drums. Nu vind ik Don't Cha een erg fijn nummer, maar deze geniet toch iets meer mijn voorkeur.

De rest van het album is veel van hetzelfde wat ik niet heel erg bijzonder vind eigenlijk. Kan er niks aan doen, maar Poker Face is echt onweerstaanbaar. Vind ik nu ook beter dan Just Dance. Als dat geen nummer 1 wordt, weet ik het niet meer.

Kom nu uit op een iele 3 sterren, maar wie weet wat vaker draaien nog oplevert

Zo, herman, nu jij

Ik heb hem gisteren beluisterd en vond er behalve Just Dance, Love Game en Poker Face nog niet heel veel aan, eigenlijk. Het is gewoon lekkere uptempo popmuziek, een enkel nummer uitgezonderd. Maar gelukkig gaat GaGa niet echt de ballad-kant op.

De singles zijn dan wel erg fijn en ik zal het album nog een paar keer draaien. Ik zie dat Poker Face inmiddels is binnen gekomen in de top 40.

avatar van NewYorkCityLight
Ja op #27 . Beetje teleurstellend na de hoeveelheid airplay (was zelfs superclip op TMF). In de Top100 komt ze binnen op #14.. klinkt al een stuk beter.

Just Dance is ook naar #3 gezakt..

Ach, zoveel zegt dat allemaal niet. Komen niet alleen de Jan Smits en Marco Borsato's van deze wereld in de top 15 binnen tegenwoordig?

Eigenlijk vind ik hem stiekem best lekker,
Ik werd een beetje gek van just dance, wel oke maar zo vaak gedraaid.
maar met pokerface kreeg ik het virus te pakken,
de slechtste van het album is "Eh, Eh (Nothing I Can Say)" erg fout maar ik zie me met dit nummer wel onder een palmboom zitten bij het zwembad en een graad of 30
Poker face en Paper Gangsta vind ik 1 van de betere
Lekker fout album toch wel

Nee, ik irriteer me mateloos aan haar. Toch het hele album geluisterd en dat was best een marteling. Fijn dat ze alles zelf doet en dat ze een imago creeert en bla bla, maar eigenlijk stelt het alsnog niks voor en is dit gewoon kut.

avatar van Waste Management
Toppers zijn:
01. Just Dance (feat. Colby O'Donis & Akon)
02. Love Game
03. Poker Face
04. Paparazzi
05. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)

Lady gaga is echt goed, ik wil gewoon maar even zeggen dat ik er echt een fan van ben.
Binnenkort krijg ik het album, ik kijk er echt naar uit.
Lady gaga heeft een mooie stem en schrijft mooie liedjes. Ik be helemaal weg van Pokerface, de rest is ook zeer mooi, maar ik denk dat pokerface toch 1 van haar beste liedjes is!

x Leen

avatar van NewYorkCityLight
Poker Face is mooi doorgestegen naar #4 (terwijl Just Dance nog op #3 staat!).

avatar van musicfriek
Ja, viel me een beetje tegen eigenlijk. Maar volgende week zal ze zeker op 1 staan. Lady Gaga rules

avatar van ImaginaryMusic
Het is een leuk album dat vindt ik (Dus geen Commentaar daar over),
maar ik luister haar muziek al sinds vorig jaar september bijna niemand kon Just Dance in Nederland maar nu vindt ik het ook niet zo leuk nummer meer Just Dance bijna iedereen praat er over gelukkig kennen de meeste nog geen LoveGame, Starstruck en Beautiful, Dirty, Rich want die ken bijna niemand (Die dan het album hebben wel) maar daar door vindt ik Lady GaGa nog gewoon goed, maar het leuke is er van af daarom luister ik gewoon wat onbekende artiesten beter dat iedereen er over praat.

avatar van frankieman
Dus omdat nummers bekend raken, luister je niet meer naar?

avatar van predator
Kan me er wel iets bij voorstellen, JD en PF worden compleet stukgedraaid op radio en tv. Maar leuke cd dit overigens.

avatar van YoG
YoG
musicfriek schreef:
Lady Gaga rules
Inderdaad.. jammer van de wat corny nummers zoals StartStruck.. ik vind RnB niet echt haar ding. Wel die lekker pompende nummers zoals Paper Gangster en Poker Face enzo..
Ik denk dat als ze wat ouder wordt en de producertjes van haar af weet te slaan ze nog leukere muziek gaat maken.. er zit zeker potentie in haar ( ) maar dat komt op dit album er nog niet helemaal eruit..

Wat heeft ze een mooie stem het lijkt wel alsof soms ik een jonge Gwen Stefani hoor.. zoals op Summerboy

avatar van musicfriek
Dat futuristische blauwe pakje wat ze aan heeft in de video van Poker Face, geweldig!

Kingsnake
Ik dacht eerst dat het Aquilera was die zag in een clip toen ik voorbij zapte. Maar het was een lekkerder w*f. Muziek is 100 x ruk. Maar met het geluid uit, is het een leuk vrouwtje om naar te kijken

Hoewel de nummers kapot worden gedraaid op de radio kan ik dit album nog steeds erg waarderen (ookal luister ik het al vanaf dag 1 xD) De nummers blijven lekker en haar nieuwe nummers zijjn ook echt wel goed

Future Love:
YouTube - Lady Gaga debuts Future Love!!

Fooled Me Again, Honest Eyes:
YouTube - Lady GaGa - "Fooled Me Again, Honest Eyes" - LIVE Acoustic Performance

musicfriek schreef:

Die scene dat ze uit het water komt springen (het begin) vind ik echt fantastisch.

avatar van ImaginaryMusic
Nee niet dat ik Just Dance ofzo niet meer luistert maar minder luistert eerst stond die elke dag aan bij mij maar bijna overal op school je JUST DANCE GONNA BE OKEY en dus luister ik nu meer Beautiful, Dirty. Rich en Starstruck minder bekend

avatar van indie-nerd
snap de hype niet van de liedjes die van haar op de radio komen..of zijn de andere op de cd zo héééél erg anders?

avatar van musicfriek
Ze staat met 2 singles in de top 5, logisch dat je haar veel hoort. Ze is op dit moment gewoon een hot item. Op een paar nummers na zijn de andere toch wel van mindere kwaliteit. Eh Eh is zelfs een beetje reggae-achtig. Een van de mindere vind ik.. Maar Love Game mogen ze ook uitbrengen

LoveGame wordt uitgebracht heeft al een video! Komt hier in Europa ook uit

Ik luister nooit naar de radio eigenlijk, dus ik hoor de muziek niet zovaak dat ik het beu raak.

avatar van NewYorkCityLight
Poker Face staat op #1! Zoals velen al voorspelt en verwacht hadden. (Just Dance staat nog steeds op 3).

Toen deze dame voorbij kwam wow..... wat een zangtalent hoor en mooi figuur ook.
Ik heb de album gisteren even gekocht en het is toch een heel lekker album geworden met nummers als lovegame,paparazzi,Pokerface en starstruck.
Ik zelf luister niet zo snel meer naar pop muziek, maar meer hiphop maar deze dame heeft een lekkere stem.

avatar van J.M.
Just Dance vind ik echt geniaal, hoe dat nummer in elkaar zit, alles lijkt te kloppen. Knap gedaan!

LoveStoned
Ik krijg de kriebels van deze dame. Zeer commerciële Popmuziek, maar ik cind het geweldig. Vooral Pokerface doet het geweldig bij mij. Om eerlijk te zijn had ik nooit verwacht dat ik Lady GaGa zo geweldig zou vinden.

avatar van Tijn79
LoveStoned schreef:

Dat heb ik nu dus ook lol

Antonio
freakyy schreef:

Prachtige recensie en ergens ben ik het er ook wel mee eens

Overigens zijn Just Dance en nu Pokerface een guilty pleasure bij mij en mijn vrienden, die verder alleen maar naar Zappa, Dylan, AC/DC, Leonard Cohen, Radiohead, Pink Floyd en zo luisteren...

Maar eigenlijk is het welbeschouwd volstrekt niets bijzonders wat Lady Gaga doet, maar Just Dance en Pokerface klinken wel lekker.

In wezen is wat Lady Gaga doet niet veel meer dan een mix tussen de muziek/looks/image/productie van Madonna, Gwen Stefani, Pussycat Dolls en nog een hele batterij aan soortgelijke artiesten (waaronder Grace Jones en zelfs David Bowie ten tijde van Aladin Sane...) van de afgelopen paar jaar.

En voor de mensen die beweren dat ze goed kan zingen, dat is dus zeker niet zo, ze kan net zo goed zingen als Madonna...niet zo best dus.
Het probleem is dat tegenwoordig meer en meer artiesten (Madonna, Lady Gaga, Justin Timberlake, Kanye West...) gebruik maken van stemvervormende apparatuur, waarmee zelfs de meest verschrikkelijke stem nog acceptabel klinken kan...niet echt een positieve ontwikkeling als je het mij vraagt, want het begint een aardige eenheidsworst te worden zo.
Geen enkele Top 40 artiest lijkt zich nog echt te onderscheiden van de andere 39 op zo'n manier...

Antonio
musicman13 schreef:
GaGa is een icoon!

Dat is wat ze misschien zelf wil doen laten geloven, maar laten we over 5 jaar nog maar eens zien of iemand haar nog kent en of ze tegen die tijd nog iets constructiefs toevoegd aan de ontwikkeling (danwel teneergang) van de hedendaagse popmuziek.

Een icoon ben je niet na een paar hitjes en extravagante kleding op rode lopers en in videoclips...