Lady Gaga - The Fame (2008)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Just Dance (4:01)

met Colby O'Donis

2. LoveGame (3:33)
  3. Paparazzi (3:28)
  4. Beautiful, Dirty, Rich (2:53)
  5. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (2:56)
  6. Poker Face (3:58)
  7. The Fame (3:42)
  8. Money Honey (3:07)
  9. Starstruck * (3:39)

met Space Cowboy en Flo Rida

10. Boys Boys Boys (3:21)
  11. Paper Gangsta * (4:25)
  12. Brown Eyes (4:05)
  13. I Like It Rough * (3:24)
  14. Summerboy (4:15)
  15. Disco Heaven * (3:41)
  16. Poker Face [Live @ the Cherrytree House & the Piano & Voice Version] * (3:38)
  17. Just Dance [Live @ the Cherrytree House & the Stripped Down Version] * (2:06)
  18. Eh, Eh [Nothing Else I Can Say) (The Electric Piano & Human Beat Box Version] * (3:03)
  19. Again Again * (3:05)
  20. Retro Dance Freak * (3:23)
avatar van Kill_illuminati
Ik zag net een repotage met daarin een gehele interview met haar op TMF waarin ze onderandere dit album onder de loep namen.

avatar van Marialovesmusic
1,0
Ugh, als ik iets haat is dat Lady Gaga wel -_-. Het enige waarover ze zingt is sex en liefde(wat dus stom is).De muziek is irritant en vervolgens: haar clips zijn walgelijk! Er is niet echt iets mis met haar stem maar hoe ze die gebruikt vind ik dus echt niet leuk. Maar dit is ook gewoon niet mijn stijl. Tja, 1 ster dan maar he? :/

rick*
Heel veel originaliteit, ze ziet er ook leuk uit en dat speelt zeker mee. In feite doen Britney Spears en Katy Perry dit truukje ook, alleen bij Lady Gaga is er creatieve input te bespeuren. Ze roept niet honderden mensen naar de studio om hen alles te laten regelen. Ze bemoeit zich zelf heel erg met haar muziek. Oh, en ze kan best leuk zingen, niet alleen op deze - van begin tot eind goede - plaat.

Verder is dit album natuurlijk heel oppervlakkig qua teksten. De singles Pokerface en Just Dance zijn te veel gedraaid. Dat is allebei heel jammer.

Het beste nummer op deze plaat is Paparazzi, die momenteel door de radio verkracht wordt. De ballad Eh Eh is ook erg goed.

Ik verwacht allerminst nog 1 of 2 hitalbums van haar. Nieuwe Madonna? Dat vind ik een beetje een hele overhaaste conclusie. Je kunt iemand met één hitalbum niet vergelijken met iemand die al drie muziekdecenia hits scoort.

We zullen zien, ik ben wel heel benieuwd naar de opvolger.
Dit album stelt in ieder geval zeker niet teleur!

avatar van Devoo
Ik heb massas respect voor haar, gewoonweg omdat zij haar songs wél zelf schrijft. Dit vind ik getuigen van wel degelijk talent.

Lost Highway
Lol, zowat elk derderangsbandje in de preselectie van Humo's Rock Rally schrijft zijn eigen songs, dan zijn er massa's muzikanten waarvoor jij dient respect te hebben.

avatar van judgepaddy
Hoihoihoi!
Ik schrijf ook weleens een liedje!
Is er tenminste een iemand die respect voor me heeft.
Lady Gaga vind ik K3 muziek voor pubers.

sanquin
Lady Gaga is geweldig en over de top!
Wat voor richting zal ze opgaan met een nieuw album? Ben benieuwd!
Alleen heb ik haar laatste optredens in NL maar geskipt...niet om haar maar om het publiek wat ze aan schijnt te trekken... geen hippe gelijkdenkenden haha maar ...tienermeisjes!! en nog wel met hun ouders!

avatar van Honkie
judgepaddy schreef:

Lady Gaga vind ik K3 muziek voor pubers.

Het is momenteel K2.

avatar van judgepaddy
Honkie schreef:

Het is momenteel K2.

Lol, das waar maar goed nieuws!
Als ze op engelstalig overgaan kan Gaga zich bij hun aansluiten.
Moet ze wel haar naam veranderen in Kaka.
"Yes it's kissing day, kissing day"

avatar van Starstruck
24 November komt The Fame Monster uit! Waarschijnlijk worden het 2 cd's. Dus ik hoop veel nieuwe nummers.

En hoezo staat The Cherrytree Sessions tussen de bonustracks?

SSS
Starstruck schreef:

En hoezo staat The Cherrytree Sessions tussen de bonustracks?

[Melkgagauitmodeaan]Nou ik kan niet wachten, bij welke winkel precies dan ga ik mijn slaapzak alvast pakken![/melkgagauitmodeuit]

Schaamteloze kopie van ene Cascada

zelfs die typische hi-hat hebben ze meegejat.. moet je wel lef voor hebben

rodneyVL
Wat een draken van liedjes weet deze dame (..) toch te produceren. Walgelijk. De leader van de Teletubbies staat nog op een hoger muzikaal niveau.

Nee, muziek schrijven kan ze niet. Laat haar maar gewoon lekker over dicks en sticks zingen en met haar borstjes zwaaien in een tweederangs gogo-clubje.

rodneyVL
sanquin schreef:
Lady Gaga is geweldig en over de top!
Wat voor richting zal ze opgaan met een nieuw album? Ben benieuwd!

Met hun ouders..ja dat is maar goed ook, want ik vind het werkelijk waar van de zotten dat meisjes van 10 "I'll get him hard, show him what I got" meebleren.

avatar van Starstruck
Nou, ik ben vorige maand 2 keer naar Lady GaGa geweest en heb geen 10 jarige meisjes met hun moeder gezien hoor?

avatar van Arrie
Mijn zusje is 11, en die zit ook gewoon zulke teksten mee te zingen hoor. Hoor je haar: "I wanna take a ride on your discostick"
Een meisje van 11! Maarja, ze heeft natuurlijk geen idee waar ze het over heeft.

Dat is van alle tijden... Kan me herinneringen dat begin jaren '90 een meisje van een jaar of 8 eens "I Want Your Sex" van George Michael playbackte bij de Miniplaybackshow op TV.

avatar van Kill_illuminati
Dat is waar het gebeurd zo vaak.

avatar van barrett
Hehe ik heb het nog gedaan met Je T'aime toi non Plus van Serge Gainsbourg en Jane Birkin, achteraf gezien toch zeer grappig.

rodneyVL schreef:

Mee eens. Ik zeg het niet snel, maar ik vind haar té ordinair, en nou vind ik zelfs Christina Aquilera nog kunnen... Ik heb nóg geen kinderen, maar als dit de toekomst van muziek is... Valt me nog mee dat ze niet helemaal naakt gaat in haar clips.

YoG
In Lovegame is ze vrijwel naakt, in een paar scenes.. incl. 'spreadshots'

Dat die kinderen dat meezingen.. dat zegt meer iets over de opvoeding en de ouders.. dat kun je GaGa niet kwalijk nemen

Ik heb als gozertje van 11 ofzo ook Me So Horny van 2 Live Crew meegezongen.. ligt dat dan ook aan de artiest ?
Lang leve de vrijheid

avatar van kaztor
Ja, maar toch worden ze ermee geconfronteerd door leeftijdsgenootjes, en, uiteraard, de radio.
In haar presentatie vind ik het, in het geval van Lady Gaga, gewoonweg te ver gaan. En ja, ik vind dat dat wel aan de artiest ligt. Een Christina Aquilera loopt er weliswaar zeer gewaagd bij, maar heeft wel het talent om het op te vangen en het gezonde verstand om het binnen de perken te houden. Dit komt, daarentegen, gewoon erg goedkoop op me over.

YoG
We leven in 2009.. je reaktie had ik wel begrepen als ik het 40 jaar geleden had gelezen.
Ik vind Aguilera ook niets bijzonders meer.. een jaar of 10-15 daarvoor had je Madonna .. net zo 'Satanisch'.. volgens sommigen..

Prince.. ook zo iemand.. daar kijkt toch niemand meer van op!
Sex is leuk en lekker.. daar mag best over gezongen worden.. maar ik zou me wel schamen als mijn kind van 10 dat zou meezingen

avatar van kaztor
2009 of niet, what's next: Iemand die haar kale doos in close-up in een video laat zien? En zit jij er niet mee als je kind van 7 daar per ongeluk naar zapt?

Ergens moet er een grens worden getrokken, vind ik.

Ik zie het verschil tussen Lady GaGa en Christina Aguilera ook niet zo. Toen laatstgenoemde de video van Dirrrty uitbracht sprak ook iedereen daar schande van en nu hoor je niemand er meer over. Het zal een verschuiving van normen en waarden zijn wellicht, maar volgens mij is het iets van alle tijden.

avatar van MJ_DA_MAN
Zoiets heet falen in het ouderschap.

avatar van Pooiertje
kaztor schreef:

Wat een truttigheid zeg.

RedLightCityBoy
Kinderen van 7 willen dozen zien, uiteraard.

Een beetje kind begint daar met zijn geboorte al mee.

YoG

Hij was niet kaal, maar ik kan me herinneren een close-up doos in beeld te hebben gezien.. op ned.3, de publieke zender.. 'Deep Throat' anyone?
..ook heel veel 'pussy action'.. was best surrealistisch met zo'n Ned3 logo bovenin. Maar in zo'n tijdperk leven we nu al

Nogmaals, ik zou het als ouder niet leuk vinden als mijn kind dat van Gaga zou meezingen.. maar je houd het toch niet tegen. Doe je dat wel, dan gaat het stiekem en heb je helemaal geen controle meer.

Wat kan Lady Gaga er nou aan doen dat haar muziek in de Top 40 komt en het publiek van 11 jarige meisjes bereikt? Moet ze dan maar slechtere muziek maken?