Lady Gaga - The Fame (2008)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Just Dance (4:01)

met Colby O'Donis

2. LoveGame (3:33)
  3. Paparazzi (3:28)
  4. Beautiful, Dirty, Rich (2:53)
  5. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (2:56)
  6. Poker Face (3:58)
  7. The Fame (3:42)
  8. Money Honey (3:07)
  9. Starstruck * (3:39)

met Space Cowboy en Flo Rida

10. Boys Boys Boys (3:21)
  11. Paper Gangsta * (4:25)
  12. Brown Eyes (4:05)
  13. I Like It Rough * (3:24)
  14. Summerboy (4:15)
  15. Disco Heaven * (3:41)
  16. Poker Face [Live @ the Cherrytree House & the Piano & Voice Version] * (3:38)
  17. Just Dance [Live @ the Cherrytree House & the Stripped Down Version] * (2:06)
  18. Eh, Eh [Nothing Else I Can Say) (The Electric Piano & Human Beat Box Version] * (3:03)
  19. Again Again * (3:05)
  20. Retro Dance Freak * (3:23)
avatar van barrett
Deze dame heeft volgens mij toch niet iets meer in haar marge dan Britney Spears en geef toe Madonna is en blijft toch klasse uitstralen.

De laatste plaat is wel een sisser maarja dat kan natuurlijk altijd wel eens gebeuren, kijk ook maar naar Neil Young.

avatar van lauradance
Gatverdamme.

ps; Ik ben blij dat papparazi is uitgekomen op singel, nu hoor ik em wat vaker, lekker liedje!

avatar van kaztor
Paparazzi lijkt op een enorm flauwe Nelly Furtado.

avatar van Rickepick
Dat dit op handen en voeten gedragen kan worden, dat zal ik nooit snappen.
En wat haar "goeie stem" betreft haalt ze alleen de nummers die ze zingt door haar stem dikker en vanuit haar keel te zingen wat het echt niet sterker of zuiverder maakt.
Ik herken hier gewoon geen artiest in maar een supersuccesvol product. Dit is leuk zolang het nieuw is, maar binnen een half jaar laat je dit links liggen. Ook de mensen die dit een 5 gaven.

Ordinair, goed gemikt product. waar meisjes en homo's voor in de bomen klimmen. En wat de maatschappij alleen maar verbimbo't

madonnagirl3
Het nieuwe talent van het jaar, als je het mij vraagt. Overmorgen ga ik naar der concert, ben benieuwd. Deze dame is heel apart, en toch orginieel ondanks ze veel dingen van andere artiesten in haar werk heeft gestopt. Toch op haar eigen manier, deze cd is van het begin tot het eind heerlijk dans baar, en geen een nummer is saai of vervelend. Deze dame word zeker heel groot, daar geloof ik in.

Rickepick schreef:
Dat dit op handen en voeten gedragen kan worden, dat zal ik nooit snappen.

\

Ik snap het wel.
Het is stukken origineler dan bijvoorbeeld Britney Spears, Christina Aguilera, om zo maar eens wat namen te noemen. Ik luister naar Lady GaGa sinds dat het lekte, en ik vond het vernieuwend. Electronica pop is natuurlijk underground al langer populair, maar voor de massa werd het echt populair toen Lady GaGa de hitlijsten inkwam. Een product, misschien wel, want het levert haar platenmaatschappij veel geld op, maar ik vind Lady GaGa origineel. Het draait hier niet alleen om muziek, maar om de image eromheen. Dit is echter voor mij geen product. Het hoort bij haar. De excentrieke outfits, de vraag of ze een hermafrodiet was, haar quotes over dat ze zichzelf de sex vond. En inderdaad, ik ben misschien een homo die voor haar in de boom klimt, maar ik laat het niet na een half jaar links liggen.

Qua verbimbo-ing van de maatschappij, Lady GaGa is een vrouw die zeker gestudeerd heeft, en als je naar haar concerten gaat of kijkt op YouTube, zie je iemand die haar eigen ideeën en idealen meeneemt in haar tour. Ik kan je er waarschijnlijk niet van overtuigen dat dit goede muziek is, en dat hoeft ook niet, maar je ziet hier wel het contra-argument.

avatar van Gatver
Eergisteren toch maar eens naar beneden geladen en ik moet zeggen, dat hij me niet tegenvalt. Naast de dance-nummers zijn er toch ook wel andersoortige songs zoals een ballad ('Brown Eyes') en dat mag ik graag horen. Het is vaak wel veel van hetzelfde, da's weer minder.

LoveStoned
madonnagirl3 schreef:

Ja, zit wat in. Niet stom bedoelt, maar ze heeft ook qua frisheid wel wat van Madonna, niet? Maar goed, ik begin ook steeds enthousiaster te worden over deze dame. Hoe meer ze ook wordt gezien als het nieuwe popicoon, ze blijft haar zelf overduidelijk!

Rickepick schreef:

Ik denk dat eerder zoiets als Britney Spears, Christina Aguilera of Beyoncé een bimbo-uitstraling heeft. Heus, geloof me nou maar... Normaal hou ik ook niet zoveel van die commerciële pop, maar ik denk dat je dit nog eens een kans moet geven.

avatar van barrett
Idd, ze blijft haar zelf ook doorheen alle mediadrukte. Ze zal atlijd wel vergeleken worden met Madonna, ook haar grote icoon. Ik vraag om af of ze de verschillende stijlwissels ook zo goed zal overleven als Madonna dat deed en ook Bowie ( ook een van haar grote invloeden, heb ik eens van haar gehoord).

Klinkt allemaal niet slecht maar nu moet ze wel nog bevestigen natuurlijk....

avatar van Wyverex
Iedereen heeft het hier over een pop-icoon, maar ik denk dat dat weer zo'n artiestje zal zijn die een paar maanden veel in de spotlights zal staan, en waarvan je daarna niets meer zal horen. Ik vond Poker Face wel een mooi liedje, maar dat is zo zot gedraaid dat ik het echt moe was gehoord..

avatar van DecodePM
wel een leuke CD. Moeilijk om 1 favoriet te kiezen. Concert was goed!

Wyverex schreef:

Dat is natuurlijk een mogelijkheid, het is nu aan haar om te bewijzen dat ze met het etiket pop-icoon kan leven.... Ze heeft volgens mij wel de potentie.

barrett schreef:

Ik ben wel benieuwd eigenlijk wat er uiteindelijk met haar zal gebeuren. Niet mijn genre muziek, maar ze heeft iets in haar 'extreme' manier van kleden, dat je echt uitnodigd om ernaar te gaan luisteren. En zoals ik al zei, ze heeft mooie liedjes, maar dat wordt gewoon veel te veel gedraaid, waardoor ze afgezaagd klinken en niet meer vernieuwend.
Maar inderdaad, ze heeft de potentie. Want haar zal je nooit buiten zien in een jogging of een gewoon rokje xD.

SSS
Al eens van Selah Sue gehoord, daarnaast zijn er vele andere zangeressen die 't beter doen dan Gaga.

Toch vreemd dat in eerste instantie 'Just Dance' flopte, toen enigzins bekend werd, opnieuw werd uitgebracht een hit werd en er snel nieuwe singles uitkwamen.

Dit album, verschrikkelijk, zelfs voor mij is dit teveel pop en die sletten-geur die om haar heen hangt maakt het er ook niet beter op. Kijk mij is leuk en lief zijn met een thee-kopje en een 3 touwtjes op mijn lichaam. Nee bah. Een dik-verdiende 0,5.

Aan de andere kant, wat heeft zij een stem. Zij kan tenminste wel zelf zingen, zelf schrijven en zichzelf begeleiden. Dat is wel even wat anders als je Britney Spears gewend bent. Na het optreden van haar bij Mooi weer de Leeuw heeft ze bij mij laten zien dat ze meer in der mars heeft. Helaas zie je dat niet terug op dit album.

Toch heeft ze bij mij de gevoelige snaar geraakt met haar pianootje. 2*

Hier trouwens het concert bij Mooi weer de Leeuw.

YouTube - Lady Gaga - Pokerface - Live @ Mooi! Weer De Leeuw (HQ)

Antonio
Elmilo schreef:

Aan de andere kant, wat heeft zij een stem.

Ik heb de lady nog nooit live mogen aanschouwen, maar er circuleren al aardig wat filmpjes van live-optredens en televisieoptredens op Youtube van haar.
En van wat ik daar hoor, inclusief het optreden bij die kwal van een Paul De Leeuw, kan ik nou niet bepaald zeggen dat ze een goede stem heeft.

Op de tot nu toe uitgebrachte singles is haar stem veelal door een of andere stemvervormende gimmick gehaald, een fetish waar een hoop artiesten tegenwoordig natte broekjes van krijgen, want ook bijvoorbeeld Madonna, Black Eyed Peas en Kanye West kunnen niet meer zonder.

Als je het mij vraagt is zo'n stemvervormer vaak niet meer dan een middel om te compenseren/verbloemen dat de artiest in kwestie niet zuiver kan zingen en ook niet bepaald toonvast zal zijn...

Nou, weer genoeg GaGa Bashing zo op de vroege ochtend

avatar van Edwynn
Lady Gaga lijkt als twee druppels water op Madonna. Vooral bij de nieuwe single dacht ik met de nieuwe van Madonna te maken te hebben.
Dat de nummers an sich niet slecht zijn wordt hier bewezen door deze (korte) interpretatie van Poker Face door Faith No More.

YouTube - [07] FAITH NO MORE - Poker Face (Lady Gaga) / Chinese Arithmetic (Download Festival 2009) *Sync* HQ

Antonio schreef:

Ik bedoel, dit moet ik Britney Spears nog maar zien doen.

avatar van barrett
Hehe, wel een grappige cover, maar het origineel vind ik dan ook wel beter...

avatar van Edwynn
"Grappig" is denk ik ook wel het sleutelwoord in deze. Neem het niet te serieus.

avatar van barrett
Hehe, ergens ook het moto van Faith no More ....

avatar van Cynthiaaa1984
Het is niet echt mijn smaak muziek, maar toch maar de cd gekocht, omdat ik haar nummers tot nu toe wel goed vond (Just Dance, Poker Face en Paparazzi) derest van deze cd is een beetje hetzelfde. Je wordt wel vrolijk van de catchy deuntjes.

Zeker geen slecht album, maar ik ben er ook niet helemaal wild van. Een topalbum is anders...

Cynthiaaa1984 schreef:

Dat vind ik eigenlijk ook. Ze heeft wel mooie liedjes, maar het is weer zo van 13 in een dozijn, en dan heb ik het over haar muziek, en niet over haar persoonlijkheid ofzo

Mooimangirl
Veel nummers van dit album zijn echt super handig en leuk zoals:
Boys Boys Boys, Eh EH(Nothing els i can say) en love game!

avatar van barrett
Tja idd dit is geen top 250 materiaal maar er zitten wel toffe songs in, dan denk ik ook vooral aan de singles.

Ik heb dit allemaal teveel gehoord. Ook niet zo gek sinds ze keihard is doorgebroken, maargoed vrij doorzichtig en poppie allemaal natuurlijk. Maar ik moet haar toch complimenteren met haar video van 'Paparazzi', want ik vind het echt een mooie originele video (dansscene op krukken) met goede kleding.

Vond het vrij matig. Ze heeft een mooie stem, maar de muziek erom heen kan ik totaal niet waarderen.

SSS
Mooimangirl schreef:
Veel nummers van dit album zijn echt super handig en leuk zoals:
Boys Boys Boys, Eh EH(Nothing els i can say) en love game!

Super handig? In een emotionele bui of hoe moet ik dat zien?

Een mix gemaakt van dit vette album
link: YouTube - Desmo - The Lady Gaga Megamix 2009

Tracklist:
Paparazzi
Pokerface
Money Honey
Just Dance
Love Game (Space Cowboy Remix)