The Game - LAX (2008)

Label: Geffen

1. Intro (1:21)

met DMX

2. LAX Files (3:59)
  3. State of Emergency (3:38)

met Ice Cube

4. Bulletproof Diaries (4:52)

met Raekwon

5. My Life (5:20)

met Lil' Wayne

6. Money (5:13)
  7. Cali Sunshine (4:33)

met Bilal

8. Ya Heard (4:04)

met Ludacris

9. Hard Liquor (Interlude) (1:50)

met Jelly Roll en Nas

10. House of Pain (4:32)
  11. Gentleman's Affair (3:39)

met Ne-Yo

12. Let Us Live (4:39)

met Chrisette Michele

13. Touchdown (3:59)

met Raheem DeVaughn

14. Angel (4:28)

met Common

15. Never Can Say Goodbye (4:40)

met LaToiya Williams

16. Dope Boys (4:00)

met Travis Barker

17. Game's Pain (4:21)

met Keyshia Cole

18. Letter to the King (5:45)

met Nas

19. Outro (1:28)

met DMX

20. Ain't Fuckin' with You * (3:37)
  21. Big Dreams * (4:49)
  22. Camera Phone * (4:29)

met Ne-Yo

23. Nice * (4:40)

met Newz

24. Spanglish * (4:15)
t-h-y-$
lijkt me wel

Superbeertje
Waarom is de alternatieve Los Angeles Times? LAX duidt toch op het vliegveld van LA?

Superbeertje schreef:

Los Angeles Times is de subtitel, maar LAX slaat ook gewoon op het vliegveld aangezien The Game je het gevoel wilt geven alsof je echt op het vliegveld bent met de verschillende muziekstijlen. Zo heb je de typische West Coast tracks, maar gaat het ook richting de stijl van NY, Dirty South en Chicago.

En hij gaat ook gewoon touren in Europa, alleen is hij nog bezig met video's, mixtapes etc etc.

avatar van No Surrender
TV-Krant bij mij gaf dit album 2 sterren, en terrecht! is deze bij kritische goed ontvange?

avatar van Game
In Amerika doet dit album het gewoon goed, gemiddelde van 3,5 sterren ongeveer. URB gaf zelfs een 4,5.

Hier in NL blikken we allemaal teveel terug naar The Documentary en willen we leuke refreintjes a la 50 Cent, wereldwijde gast-artiesten en beukende beats. Dat is bij LAX niet aan de orde en dat vinden de mensen niet zo leuk...

Met deze review van Hiphopleeft.nl ben ik het helemaal eens:

Lees

Weer een LAX leftover:

"Through My Eyes"

Onbegrijpelijk dat dit het album niet heeft gehaald, zou perfect in de plaats kunnen voor die skit of "Touchdown".

avatar van No Surrender
The Boston Globe en The New York Times waren ook niet echt te spreken over dit album. En HipHopLeeft is geen profesionele review site.

avatar van MJ_DA_MAN
No Surrender schreef:
En HipHopLeeft is geen profesionele review site.
Dat is een compliment; schrijvers die hun geld verdienen met het benoemen van The Carter III als beste hiphopalbum van de afgelopen jaren hebben er gewoon geen reet verstand van.

avatar van Kill_illuminati
MJ_DA_MAN schreef:

, heb het liever van iemand die er verstand van heeft en er veel van het genre houdt en die z'n tekst goed onderbouwt op de basis van eigen mening en op de kijk van andere , geen meeloper met de maatschapelijke stroming dan iemand die betaalt krijgt om Cater III te promoten, dat gebeurt hier overigens ook. met Kempi onderanderen.

avatar van 'State Of Mind'
Weer een LAX leftover:

"Through My Eyes"

Echt een dope track, ik vind hem lyricaal zelfs sterk! Volgens mij hadden ze doppen in hun oren tijdens de track selectie, stelletje kneuzen. Heerlijke beat, relaxed refrein.

Harco
Die zanger verkracht die hele track. Sowieso klinkt die beat heel goedkoop.

MJ_DA_MAN schreef:

Maar Stagemagazine benoemde Tha Carter III ook tot het beste album in jaren. En dat is wel een professionele hiphopsite. Ligt er ook een beetje aan wie de review schrijft. Zo heb je ook in Amerika ook echt van die gasten die artiesten echt totaal bashen. Meestal trek ik me niks van die reviews aan, maar lezen doe ik ze wel...

avatar van Kill_illuminati
Game schreef:

Allmusic .com maar een te noemen, wat ze bij het makaveli album zeiden was gewoon niet waar,om maar een voobeeld te geven.

avatar van MAS
MAS
Een 3,5 voor L.A.X. omdat er toch een aantal vermakelijke nummers op staan zoals Spanglish, Never can say goodbye (Biggies stijl goed na gedaan) en State of Emergency . Vind de games flow en stemgeluid zowiezo wel relaxt. Jammer van Ne-yo, die gast vind ik zo irritant dat ik die nummers niet heb geluisterd.

@ MJ_DA_MAN: Die recencie was volgens mij van iemand van De Jeugd van Tegenwoordig.

avatar van j.b.b.l
Laat me meteen met de deur in huis vallen,The Game is niet boeiend genoeg.Daarom ben ik hem al na een verse zat.Sommige producties bevallen me niet,vooral het begin vind ik matig,al vind ik State of Emergency nog wel leuk maar ook hier is The Game niet boeiend.Productie van Bulletproof Diaries vind ik nog wel dope,gewoon een goede track.Ya Heard vind ik ook leuk,Ludacris is een vermakelijke rapper en de productie vind ik wel oke.Beat van House of Pain knalt echt je boxen uit,heerlijke productie en The Game komt met een strakke flow.

Gentleman's Affair is een niks zeggende track,vind ik gewoon slecht.Daarna komt een van mijn favoriete nummers langs,Let Us Live.Scott Storch kan dus wel dope beats maken.Chrisette Michelle op het refrein maakt het af.Touchdown doet het in de zomer goed maar het is gewoon een matige track.Een andere favoriete nummer van me is Angel,Common komt niet echt sterk maar hij weet me toch te vermaken.Zodra Game met zijn verse begint skip ik het nummer(niet boeiend).

Letter to the King is de absolute uitblinker op dit album,hier zijn de teksten oke en de productie zelf is geweldig.

Er staan veel nummers op dit album die me niet kunnen boeien,veel matige tracks maar er staan nog wel strakke producties op het album.Zoals ik al eerder zei,The Game vind ik gewoon niet boeiend genoeg.Tekstueel vind ik hem ook niet goed,makkelijke punchlines en onnodig namedropping maar op Letter To The King is hij op zijn best.

Een 3,0

Relax
Ik vond Money zo'n vette track heh, geweldige sample.

avatar van TheLegacy
Is die mixtape met al die leftovers nou al een keer gelekt?!!
Die zou toch een weekje na het album al uitkomen?
Verwacht er eigenlijk wel veel van

TheLegacy schreef:
Is die mixtape met al die leftovers nou al een keer gelekt?!!
Die zou toch een weekje na het album al uitkomen?
Verwacht er eigenlijk wel veel van

Hij zou inderdaad al lang uit moeten zijn. Misschien wil hij de verkoop van zijn album nog even rekken, de volgende single zou "Money" moeten zijn. Niet echt een slimme keuze, bevestigd weer een beetje de toestand van hiphop maar goed. Wel een lekkere clubbanger...

Superbeertje
Ik vind money anders een van de beter nummers op de cd. Als ik naar de hiphop van vandaag kijk zou ik het logischer vinden dat Gentlemen's Affair met Ne-Yo als single wordt uitgebracht.

SPAROOD
3e album van The Game, ik keek er lang naar uit. Ik moet zeggen dat ik nog wel verrasd ben, en ik over het algemeen erg te spreken ben over dit album. Het is geen klassiekertje zoals The Documentary maar ik zal dit album nog wel geregeld opzetten.

Ik snap sommigie van jullie recensies niet. Uiteraard ieder zijn mening... maar ik vind dit album echt goed. Het nummer touchdown kan me niet boeien maar tracks als LAX files, Money, let us live en Dope boys vind ik gewoon erg sterk.

p.s. ik zie het nummer nice als bonustrack die niet op mijn (gekochte) album staat. Is dit dezelfde Track als Nice die als bonustrack op het album van chris brown staat?

El-Stino85 schreef:

Nee, dat is niet dezelfde. Deze Nice is geproduceerd door Irv Gotti en klinkt anders. Als je 'm wil moet je maar even PM'en.

Leuk dat je Let Us Live ook goed vind!

Waarom noemt hij Grootheden zoals Pac en Biggie zo vaak?

Superbeertje
Ik denk omdat dat een grote inspiratiebron voor die gast was. En omdat door die 2 eigenlijk de kijk op hiphop is veranderd. (als 2 legendes)

Superbeertje schreef:

Ok Thx voor de info.

avatar van 'State Of Mind'
The Game ft. Lil Wayne - Red Magic (leftover)

avatar van Game
Red Magic, tja ik vind er niet zoveel aan. Gelukkig dat dat het album niet heeft gehaald. Game op de autotune vind ik niet zo goed klinken. Refrein is wel grappig, aangezien er een stukje inzit van Jay-Z's The Roc Boys. Hopelijk gaat Jay nu er wat van zeggen, krijgen we weer een leuke 'beef'.

avatar van Chuck Taylor
Game schreef:

Leuk dat je Let Us Live ook goed vind!

Let Us Live is voor mij ook de beste track van het album, komt mede door de haast enige tekst met inhoud.

Zn nieuwe video word: Camara phone ft. neyo. Zou niet mijn keus zijn geweest maar is wel een lekker club nummertje.. Ze zouden een video moeten maken van state of emergency

avatar van Chuck Taylor
Huh, maar die track staat niet eens officieel op het album? Weet je het zeker?