Kings of Leon - Only by the Night (2008)

Label: RCA

8. Notion (3:00)
  9. I Want You (5:07)
  10. Be Somebody (3:47)
  11. Cold Desert (5:34)
  12. Frontier City * (3:37)
  13. Beneath the Surface * (2:48)
  14. King of the Rodeo [Live] * (2:48)
  15. Slow Night, So Long [Live] * (3:09)
  16. Fans [Live] * (4:01)
  17. Molly's Chambers [Live] * (2:25)
  18. My Party [Live] * (4:01)
  19. Arizona [Live] * (4:48)
  20. Charmer [Live] * (3:34)
avatar van coldwarkids
Use Somebody klinkt echt mooi (te horen op de home tapes op hun site).
Sex On Fire is ook een briljant nummer, al is het anders dan een vorige nummers.
Crawl moet ik nog even aan wennen, maar dat zal later wel goed in het gehoor liggen.
Ik moet zeggen dat ik verderest heel benieuwd ben naar dit album.
Ik denk dat het weer een goede album word van The Kings.

avatar van midnight boom
ik ben beniewd: de komende single sex on fire klinkt niet echt nieuw of echt speciaal

JustaRascal
Hey, hij staat erop! Ik ben benieuwd. De eerste drie ge-releasde klinken wel oke.

avatar van KidChino8
^^ 4. Manhattan was de eerste. De sound klinkt echt al zeer goed, ik kan echt niet wachten..

Ik hoop dat het album in dezelfde lijn blijft als de gereleasde songs, ze zijn , in mijn ogen, stuk voor stuk, toppers

Lennonlover schreef:
YYYEEEEEEEEEESSSS!!!!! Ik voel dat'em weer lekker wordt.

De cover in Amerika is wel een pak mooier vind ik.

mensen, ik kan niet wachten. Nog één maand...

Ik vind de single in ieder geval heel lekker!

avatar van Lennonlover
Sex of Fire is goed maar Crawl vind ik wel wat minder. Ik ben net hun eerste aan het terugbeluisteren. Ik denk dat ze dat niveau/die sound toch nooit meer zullen bereiken.

avatar van midnight boom
ik wee nie,
sex on fire vind ik niet zo goed het lijkt vrij erg op de vorige plaat

avatar van Lennonlover
Crawl is eerder wat saai en Sex on Fire is nog een lekker nummer. Maar je hebt gelijk, het lijkt vrij erg op wat ze op de vorige plaat hebben zitten.

avatar van Favi
Sex on Fire vind ik super, maar veel gelijkend op hun vorige album...

wat ik alles behalve jammer vind! voor mij moeten niet afkomen met
veel verandering (wat dit album betreft)

en waarom is er reeds gestemd geweest...?

Kijken als deze langer goed blijft als hun laaste...

D-ark schreef:
Kijken als deze langer goed blijft als hun laaste...

Dat denk ik wel, ik bedoel ik ken er nu 4 nummers van, en die zijn alle 4 goed, alleen Crawl moet ik nog even aan wennen.
De andere nummers zal wel goed zitten denk ik.
Laten we maar lekker nieuwsgierig zijn, dan he!!!

avatar van jelmer19
Amazon geeft deze cover aan!

Nieuwe nummers klinken goed

JustaRascal
Als er al een downloadje beschikbaar zou ik die graag zien.

jelmer19 schreef:
Amazon geeft deze cover aan!

Ik weet het, maar dit is de echte hoes!! ^^
Die jij en ik hebben gezien op Amazon is UK uitvoering.
Dus heb ik deze hoes er op gezet.

JustaRascal
Maar ik denk dat het album wel goed word zover ik het gehoord heb. Ik ben meer fan van hun rustige cd's (de 1e 2) maar wat anders is ook leuk.

Ik denk dat deze meer rustiger is dan de vorige 3

JustaRascal
Wat ik tot nu toe gehoord heb vind ik niet rustiger. Ik vind "Because of the times" ook wat rauwer/harder klinken.

avatar van Woody
beide nummers, Sex on Fire en Crawl vallen me weer enorm tegen. Jammer! de eerste 2 platen zijn geweldig maar de richting die ze zijn opgegaan na Because of the time valt wat mij betreft te betreuren.

Woody schreef:

Mee eens. Don't get me wrong, ik vind "Because of the times" ook erg goed, maar de laidback sfeer van de eerste twee albums vind ik toch beter.

avatar van Lennonlover
Dit album zal beter zijn dan Because of the Times. Waarom? Omdat hij rauwer zal zijn en een pak meer zal rocken. Je hoort al aan Sex on Fire n Crawl dat het geen album zal worden zoals hun vorige. In Februari zei Caleb al dat het meer zal rocken zoals Black Thumbnail (hopelijk maar!).

Zoals de eerste zal hij waarschijnlijk niet meer zijn. De vier zijn al te veel gepolijst door het succes en het conformisme van de mainstream muziek. Eerder zoals Aha Shake Heartbrake. Met dat album zal het te vergelijken zijn, volgens mij.

Laten we nog een week of twee wachten en dan zullen we horen wat het internet ons doorstuurd

Stem+reacties daarop verwijderd.

edit: nog een onzinnige post verwijderd.

Lennonlover schreef:

Dit album zal minder goed zijn dan Because of the Times. Waarom? Omdat hij rauwer zal zijn en een pak meer zal rocken.

Geintje. Maar wel een weerspiegeling van mijn mening.

avatar van Lennonlover
da's persoonlijke smaak, natuurlijk.

avatar van hadiederk
Deze band had geisoleerd moeten blijven van de buitenwereld, opgesloten met drank, drugs en een uiteenlopend scala aan vrouwen en op zondag optreden als gospelband in de kerk. Dit alles voor de inspiratie en het behoud van die unieke rammelende punkrock van de eerste twee albums. Je ziet het bij veel meer bands, pakweg zo rond het derde a vijfde album als de oorspronkelijkheid en creativiteit maken plaats voor vakmanschap. Ik heb drie nummers gehoord van het nieuwe album en die stemmen mij niet erg vreugdevol.

hadiederk schreef:
Deze band had geisoleerd moeten blijven van de buitenwereld, opgesloten met drank, drugs en een uiteenlopend scala aan vrouwen en op zondag optreden als gospelband in de kerk..

inderdaad, ja. Helemaal akkoord.

Ik heb het hele album al mogen horen (Kink FM had een aktie op Lowlands met een hele luistersessie)........en ik heb er maar 1 woord voor:

Geweldig.

Dat is natuurlijk mijn mening, maar ik vind de band ongelofelijk gegroeid de afgelopen jaren en voor mij is dit echt hun beste plaat.
Alle nummers passen bij elkaar, wellicht iets toegankenlijker, maar nog steeds onmiskenbaar Kings Of Leon.

Cover hierboven is de exclusieve UK cover. Nederland krijgt de witte met rode die op Amazon te zien is.

Raydio schreef:

Nee, het is net even andersom , check wikipedia enzovoorts maar.

JustaRascal
Ik vind die "_" in de titel erg raar eigenlijk.