Kings of Leon - Only by the Night (2008)

Label: RCA

8. Notion (3:00)
  9. I Want You (5:07)
  10. Be Somebody (3:47)
  11. Cold Desert (5:34)
  12. Frontier City * (3:37)
  13. Beneath the Surface * (2:48)
  14. King of the Rodeo [Live] * (2:48)
  15. Slow Night, So Long [Live] * (3:09)
  16. Fans [Live] * (4:01)
  17. Molly's Chambers [Live] * (2:25)
  18. My Party [Live] * (4:01)
  19. Arizona [Live] * (4:48)
  20. Charmer [Live] * (3:34)
avatar van Montorsi
Closer

Lost Highway
Mooie hoes dit, en aangezien een hoes al veel ( zoniet bijna alles ) zegt over een album kan dit moeilijk mislukken.

JustaRascal
Ik ben het wel eens met meerdere mensen hier, de eerste helft is een stuk beter dan de tweede. Maar de tweede mag er ook zijn, Revelry is echt een heel mooi nummer. Ik kan me alleen niet vinden in "Seventeen", hoor ik daar nou bellen?

avatar van polydor
Goeie plaat, met hoogtepunt "Closer'. Andere goeie nummers zijn "I want you" en uiteraard "Use somebody".
Over "Revelry" ben ik het niet eens met de meesten. Ik vind het een goed nummer, relaxed en een leuke sfeer.
Het enige wat me een beetje verbaasd is dat de groep zelf had aangegeven dat de nummers van dit album meer in de lijn gingen liggen van nummers als " Charmer" en " Black Thumbnail".
Ik vind da op deze plaat de klemtoon juist meer ligt op het relaxte.
Uiteraard zijn nummers als "Crawl" en "Be somebody" meer in de lijn van "Charmer" e.a., maar dat vind ik dan ook de enige twee.
"17" kan me voorlopig het minste boeien.
Kortom: een sterke plaat, klinkt anders dan verwacht en hoogtepunt is "Closer"
4 *

avatar van Lennonlover
ja! ik heb hem! Ik ben zoooo benieuwd!

avatar van gherdt
Veel van verwacht maar de eerste luisterbeurt valt me behoorlijk tegen. Veel te veel gekabbel in plaats van krachtige songs zoals die vooral op de eerste helft van Because Of The Times te vinden waren. Knocked Up was een klassieker. Op deze plaat had ik er meer van dat kaliber verwacht. Nu klinkt het allemaal niet onaardig maar da's geen compliment natuurlijk. Nog wat vroeg voor een beoordeling na 1 hele luisterbeurt.

Beschrijving van mijn eerste luisterbeurt kan erg kort:

"Zap, zap, zap. Absoluut niét spannend."

avatar van mr-mucho
Lost Highway schreef:

U Huuuuu ?!

(verwijderd)
off topic.. voel een nieuw forum topic aankomen over lelijke hoezen, prachtige platen.. wat een onzin opmerking!

JustaRascal
Ik hoop dat het sarcasme was.

avatar van coldwarkids
Na Use Somebody, Manhattan en Closer, weet Be Somebody mij ook te overtuigen als briljant nummer, de andere nummers natuurlijk ook he... maar die eerste 4 ^^^ hierboven vernoemd zijn voor mij de hoogtepunten.

Bittere teleurstelling hier? Sex on Fire vond ik gelijk een geniaal nummer, maar de rest pakt me tot nu toe absoluut niet. Inderdaad, het kabbelt maar door, nergens wordt een hoogepunt bereikt en de fijne "ruigheid" van de oude KOL ontbreekt.

Ik had meer verwacht. Cijfer wacht ik nog mee, misschien groeit ie nog de komende tijd.

freakyy schreef:

helemaal mee akkoord. Waar blijft KoL van de twee eerste albums? Een Black Thumbnail staat er zelfs niet op. Na een eerste luisterbeurt was ik een nogal teleurgesteld. nu, bij de tweede valt het weeral mee. Alleen vrees ik dat dit toch wel het zwakke broertje van de 4 zal blijven.

Lost Highway
JustaRascal schreef:
Ik hoop dat het sarcasme was.

Helaas, maar laten we het maar bij de muziek houden.

avatar van sean leonard
Klinkt weer geweldig! Het is allemaal wat minder hard misschien dan de vorige albums van ze. Maar de liedjes zitten wel beter in elkaar. Toch was het leuk geweest als het af en toe wat harder was, à la black thumbnail. Vooral het begin is sterk en om te beginnen geef ik 4 sterren.

bobbee
Dit is zondermeer het beste dat ze tot nu toe gemaakt hebben. Consistent album en dat is geen moeilijk woord voor saai. ik draai het nu voor de derde keer en de eerste luistering was al positief. Hoewel ik nooit een fan ben geweest van deze band, weten ze me hiermee behoorlijk te pakken.

avatar van KidChino8
Enkel spijtig dat we hier geen nummers hebben die enkel hard zijn..
Je hebt wel crawl en be somebody(geweldig nummer overigens), maar dan heb je weer zo'n melig refrein dat erbij komt te zitten dat je niet had bij bv. de hardere numers op BOTT

avatar van Lennonlover
plat album. Ik ben echt teleurgesteld, maar ik was erop voorbereid.

2.5*

Ik vraag me soms af wat er aan de hand is met de stemmers op MuMe. Kijk eens naar de stemgemiddelden van de vorige albums van KoL. De is een geniaal album. 10 X zo goed als deze. Ik hoor iedereen steeds verkondigen dat ze hopen op wat meer rauwere KoL zoals op hun eertste twee platen (die trouwens hun twee beste waren). En dan kijk je naar de vorige plaat en deze. Ze zijn wat commercieel bekender en bang!: ze krijgen een onverdiende hoge score op hun twee laatste albums. Echt niet te geloven.

avatar van coldwarkids
Tja dan luister jij daar blijkbaar anders naar.

precies ja

avatar van coldwarkids
Maar ik weet wel wat je bedoelt, het is heel anders dan hun eerste 2 albums, maar ook al is het anders... het kan ook gewoon dan heel goed zijn... en dat is het.

avatar van sean leonard
De mensen die nu al gestemd hebben zijn ook vooral mensen die echt op deze release hebben zitten wachten, dat gemiddelde gaat vanzelf omlaag. En zo laag is dat gemiddelde van de eerste 2 albums niet, toch?

avatar van Rudedadude
Ik ben erg benieuwd. Op het vorige album was ik fan van nummers als Fans en Arizona en minder van een nummer als charmer en op basis van wat ik nu lees kan dit een heel aangenaam album worden voor mij

sean leonard schreef:

Inderdaad, dat gemiddelde gaat nog dalen gedurende de volgende maanden. Maar ik vind het gemiddelde van Youth and Young Manhood véél te laag. Minstens een 4* omdat dat, voor mij, hun allerbeste album is tot nu toe.

Ik begrijp echt niet waarom er vele terug de oude KoL willen terwijl je goed merkt dat ze erop vooruit gaan. En waarom zouden deze jongens niet een andere richting opgaan?
Als je ziet hoe zij zijn geevolueerd qua muziek dan denk ik dat je enkel kan stellen dat ze zeeer goed bezig in vergelijking met andere groepen/artiesten.
En dat Because Of The Times een minder album zou zijn dan de eerste twee dat betwijfel ik zeer sterk, maar dat is natuurlijk ieder zijn smaak.

Nee hoor, of het nu wat anders of grootser klinkt dan de eerste twee deze groep is goed bezig om een mooie en hopelijk lange carriere tegemoet te gaan.

(verwijderd)
Waar ik in het begin constant Closer op repeat had staan merk ik dat ik de laatste dagen ook rest van de plaat wat ruimte begin te gunnen en langzaamaan lijkt hij bij mij ook een plekje te veroveren.. Closer blijft grandioos, maar de rest mag er zeker wezen! Nog maar verder laten landen

avatar van hadiederk
Sampie schreef:

Kort na het uitkomen van hun tweede album, ik had destijds nog nooit van KOL gehoord, zette ik op de weg terug van m'n volleybaltraining de radio aan waarop live-opnames te horen waren. De energie, frisheid, magie en het totaal niet gehinderd zijn door het ontbreken van technische vaardigheden pakte mij direct. Thuisgekomen heb ik gelijk het een en ander gedownload en wat ik hoorde van Y&YM en ASH hadden het zelfde effect. Vanaf dat moment was ik fan.
Op de laatste twee albums hoor ik een band die technisch beter is geworden, zich is gaan spiegelen aan andere bands en zelf eigenlijk niet door hebben dat ze, datgene wat de fans van het eerste uur zo aansprak, kwijtgeraakt zijn.
Ik vergelijk ze wat dat betreft met U2, Boy en October waren imo geweldig, daarna begon de aftakeling.
Dus wat betreft die lange carriere zou je best eens gelijk kunnen hebben.

Sampie schreef:

Dat ben ik zeker met je eens, ze pakken het veel beter aan dan andere groepen en zijn ook duidelijk kwalitatief een stuk beter. Ik vind al hun albums so far erg goed en ook Because of the times een geweldige cd. Maar op 1 of andere manier waren de verwachtingen erg hoog gespannen voor Only by the Night. Niet alleen bij mij volgens mij, bij meerdere mensen hier.

Die verwachtingen hebben ze niet waar kunnen maken in mijn ogen. OBTN bevalt me al beter dan de eerste luisterbeurten, maar het meesterwerk wat ik verwacht had, is er gewoon niet. Jammer, maar helaas.

avatar van De Geu$
Lennonlover schreef:
Beschrijving van mijn eerste luisterbeurt kan erg kort:

"Zap, zap, zap. Absoluut niét spannend."

Inderdaad, ik kan die mening alleen maar delen. Vlakke, niet interessante nummers. Het begint een beetje de hedendaagse 'Live' te worden....

avatar van Ploppesteksel
1,0
Inderdaad. Grootste teleurstelling van 2008 tot nog toe..
En dan te bedenken dat Caleb (of een ander bandmember) zei dat dit met meer rockers ging zijn à la Black Thumbnail of Charmer..
Ik hoor geen enkel nummer dat zoals die nummers klinkt, laat staan aan de enkels komt.