Bob Dylan - Tell Tale Signs (2008)

Alternatieve titels: The Bootleg Series Vol. 8 | Rare and Unreleased 1989-2006

Label: Sony

1. Mississippi (Unreleased, Time Out of Mind) (6:04)
  2. Most of the Time [Alternate Version, Oh Mercy] (3:46)
  3. Dignity [Piano Demo, Oh Mercy] (2:09)
  4. Someday Baby [Alternate Version, Modern Times] (5:56)
  5. Red River Shore (Unreleased, Time Out of Mind) (7:36)
  6. Tell Ol' Bill [Alternate Version, North Country Soundtrack] (5:31)
  7. Born in Time (Unreleased, Oh Mercy) (4:10)
  8. Can't Wait [Alternate Version, Time Out of Mind] (5:45)
  9. Everything Is Broken [Alternate Version, Oh Mercy] (3:27)
  10. Dreamin' of You (Unreleased, Time Out of Mind) (6:23)
  11. Huck's Tune (From Lucky You Soundtrack) (4:09)
  12. Marchin' to the City (Unreleased, Time Out of Mind) (6:36)
  13. High Water (For Charley Patton) (Live, August 23, 2003, Niagara Falls, Ontario, Canada) (6:40)
  14. Mississippi [Unreleased Version #2, Time Out of Mind] (6:24)
  15. 32-20 Blues (Unreleased, World Gone Wrong) (4:22)
  16. Series of Dreams (Unreleased, Oh Mercy) (6:27)
  17. God Knows (Unreleased, Oh Mercy) (3:12)
  18. Can't Escape from You (Unreleased, December 2005) (5:22)
  19. Dignity (Unreleased, Oh Mercy) (5:25)
  20. Ring Them Bells [Live at the Supper Club, November 17, 1993, New York, NY] (4:59)
  21. Cocaine Blues (Live, August 24, 1997, Vienna, VA) (5:30)
  22. Ain't Talkin' [Alternate Version, Modern Times] (6:13)
  23. The Girl on the Greenbriar Shore (Live, June 30, 1992, Dunkerque, France) (2:51)
  24. Lonesome Day Blues (Live, February 1, 2002, Sunrise, FL) (7:37)
  25. Miss the Mississippi (Unreleased, 1992) (3:20)
  26. The Lonesome River (With Ralph Stanley, from the Album Clinch Mountain Country) (3:40)
  27. 'Cross the Green Mountain (From Gods and Generals Soundtrack) (8:15)
  28. Duncan & Brady (Unreleased, 1992) * (3:47)
  29. Cold Irons Bound [Live at Bonnaroo, 2004] * (5:57)
  30. Mississippi [Unreleased Version #3, Time Out of Mind] * (6:24)
  31. Most of the Time [Alternate Version #2, Oh Mercy] * (5:10)
  32. Ring Them Bells [Alternate Version, Oh Mercy] * (3:18)
  33. Things Have Changed (Live, June 15 2000, Portland OR) * (5:32)
  34. Red River Shore [Unreleased Version #2, Time Out of Mind] * (7:08)
  35. Born in Time [Unreleased Version #2, Oh Mercy] * (4:19)
  36. Tryin' to Get to Heaven (Live, October 5 2000, London England) * (5:10)
  37. Marchin' to the City [Unreleased Version #2, Time Out of Mind] * (3:39)
  38. Can't Wait [Alternate Version #2, Time Out of Mind] * (7:24)
  39. Mary and the Soldier (Unreleased, World Gone Wrong) * (4:23)
avatar van thelion
En daar hebben we deel 8 alweer...... zo te zien een soort van alternatieve best of van de laatste 20 jaar........ met weer lekker veel niet eerder uitgebracht werk.......

avatar van Toon1
Hier kijk ik naar uit... "Huck's Tune" is in ieder in ieder geval een topnummer

avatar van OldRottenhat
1989 t/m 2006... lang niet mijn favoriete Dylan-periode, maar aangezien ik alle andere bootleg-albums ook heb, mag deze natuurlijk niet ontbreken!

avatar van Lennonlover
Ah! fantastisch! Een nieuwe Dylan binnenkort. Hier kijken we naar uit!

OldRottenhat schreef:

Hahaha hier nog één en waarschijnlijk zullen we nog veel kopen, omdat deze vent nog veel, heel veel werk op stapel hebt liggen.
Ook niet mijn periode maar ben wel zeer benieuwd.

heb inmiddels een voorproefje gehad met de unreleased version van mississppi en dreamin' of you, beide prachtige songs!

avatar van IntoMusic
Zag trouwens op Amazon dat er ook een 3-disc deluxe-versie van is. Wel even 120 dollar

hier is zo'n beetje het hele album gratis te beluisteren!

Red River Shore! schitterend!

avatar van IntoMusic
Inderdaad lekker nummer en ook Dreamin' of you heeft een heerlijke sfeer. Ik kan niet wachten tot volgende week . Iemand al een goedkopere delux-versie gevonden?

Mississippi heb ik al gehoord en die klinkt erg fijn. Ik zal dit deel in de Bootleg Series echter niet snel kopen, gezien alle andere delen nog ongeduldig op me wachten tot ik ze eindelijk eens aanschaf

ik zou zeggen: waar wacht je in hemelsnaam op?

Davez
De 2 versies van "Mississippi" op deze plaat zijn nog beter dan die van love & Theft!

"Most Of The Time" zonder de lanois productie is ook een verbetering en dan viel me ook meteen de schitterende live uitvoering van "High Water" op

avatar van OldRottenhat
Ik heb 'm vandaag in mijn handen gehad, maar helaas bij gebrek aan centjes weer terug moeten leggen! Maar zodra mijn Stufi weer gestort is ga ik deze zeker aanschaffen! Al is het maar omdat het zo leuk staat naast alle andere Bootleg Series die ik al heb

Ooh. De voorraad kwam vandaag binnen. Snel alle kratjes open rukken en kijken waar hij in zat. Vijf stuks maarliefst. 1 gekocht, 1 in de speler en de rest in de winkel. En ik heb weer genoten. Die live versie van High Water! Yum. Vanavond eens op mijn gemakje door luisteren.

Wel jammer dat die versie met de derde disc en een wat uitgebreider boekwerk maarliefst honderd euro duurder is.

Celluloid Dreams schreef:

Dat prijsverschil begrijp ik dus nog steeds niet. Ongelofelijk dat ze dat vragen...

Ja, ik ook niet. Ik ben best bereid om een vijftien of twintig euro meer te neer te leggen voor meer materiaal en een luxere versie. Maar dit slaat alles. Misschien dat de grootste Dylan-fanatics het willen betalen, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand anders die deluxe editie zou kopen.

avatar van IntoMusic
Maar hij is dus al uit, want ik dacht pas volgende week. Ga vanavond meteen naar de stad

Father McKenzie
Altijd iets om naar uit te kijken; Ik heb heel de reeks, dus deze zal er ook nog wel bijkunnen. Dylan ontgoochelt toch nooit.... ik ben dan ook een fan, dat verklaart veel....
Naar het schijnt staan hier vele niet eerder uitgegeven songs op?? Laat maar komen, die handel!

Down_By_Law
Mooie verpakking, zoals we gewend zijn van Bob's Bootleg Series. De nummers zijn ook geweldig (ook al moet ik 'm nog wat vaker draaien). Sommige alternate versions zijn beter dan de albumversies. Vooral Disc 1 vind ik fantastisch. 'Red River Shore' is een van zijn beste nummers. Er staan ook wat tracks van verschillende soundtracks op ('Cross The Green Mountains' van "Gods & Generals", 'Tel Ol' Bill' van "North Country" en 'Huck's Tune' uit "Lucky You"). Dan vind ik het wel heel jammer dat 'You Belong To Me' (uit "Natural Born Killers") en 'Dixie' (uit "Masked And Anonymous") overgeslagen zijn. Maar goed, "Tell Tale Signs" blijft een must voor fans.

avatar van Toon1
Weer een hele sterke release uit de Bootleg Series. De tweede cd is niet zo goed als de eerste, maar dat deert niet. Mijn favoriete nummers (na twee luisterbeurten): 'Huck's Tune', 'Born in Time, 'Dreamin' of You', 'Dignity (demo)', 'Someday Baby' (beter versie dan die op 'Modern Times!') en de prachtige afsluiter 'Cross the Green Mountain'. Voorlopig krijgt dit 4* maar ik zie dit op korte termijn 4.5* worden.

avatar van Toon1
En bij deze al verhoogd naar 4.5*. Sublieme plaat!

avatar van dudehere
Ook ik ben ook weer zeer gelukkig met deze Dylan.

Wat me als eerste opvalt aan deze plaat is dat het echt één geheel klinkt, in plaats van een verzameling losse nummers. Dat is erg bijzonder omdat het begin van de jaren negentig nu niet bepaald zijn beste periode is.

Zoals eigenlijk al vanaf World Gone Wrong, zijn de teksten op deze plaat een mooi document van een man die langzaam onthecht raakt van deze moderne tijden.
Zelden heb ik iemand zijn ‘world weary view’ zo mooi horen vertolken als Dylan de laatste jaren en deze plaat is daar een mooie aanvulling op.

4.5*

avatar van djarend
Zal er morgen even naar luisteren, heb er dit weekend alleen al 12 verkocht dus hij gaat er wel lekker in bij de fans, morgen krijg ik weer een zooitje binnen, ga ik hem meteen eens draaien, kijken of hij ook leuk is voor een niet-fan. Idd veel vraag naar de 3 disk ook , maar als ik de prijs noem haakt iederen, terecht af, hoewel hij wel erg mooi zal zijn denk ik, is de prijs hoog en bovendien komt die zo'n week of 2-3 later.......

Father McKenzie
Het treft weer dat ik in een boerengat woon; De plaatselijke Free Record Shop - die ik spottend de Free Games Shop noem, gezien de stiefmoederlijke behandeling van de muziek ten voordele van die onnozele spelletjes - had enkel een single disc versie binnengekregen, dus dat wordt wachten tot in dit weekend tijd heb om naar Mediamarkt te rijden, zucht!

avatar van thebestfreaks
OK, ok, ook deze staat inmiddels in bestelling. Erg mooi hoor en (alweer) een prachtige aanvulling op de bootlegserie.

tondeman
Er staat een erg leuke special hierover in de Uncut van deze maand.

Father McKenzie
Gisteren opzettelijk een ommetje gemaakt om hem bij Mediamarkt te gaan halen, want ik erger me nogal erg aan die FRS-winkelketenzooi met steeds minder personeel dat ook maar IETS voeling heeft met muziek; Jonge ukjes die dit als eerste job doen, zoveel is duidelijk; En die dus amper van Dylan gehoord hebben, God wees genadig voor hen....
Vandaag verschillende keren herbeluisterd in de camion; dit is voor mij de beste uit heel de Bootleg Serie; Verveelt geen moment, er is voldoende afwisseling, zowal ingetogen nummers als flink rockende songs, enkele livefragmenten... Alweer een schot in de roos, deze nieuwe oude Dylan.
De pianoversie van Dignity, het formidabele Red River Shore, een lekkere alternatieve rockende versie van Everything Is Broken, het prachtige Mississippi (keinijg in de 2 versies...) ach, je moet hier natuurlijk een béétje Dylanofiel voor zijn.

Wàt me ook opvalt is dat Dylan's stem er enkel BETER op geworden is, die fameuze neusreutel waar hij bekend voor staat, lijkt achterwege gelaten en in de plaats komt een krachtige, grofkorrelige oudere stem die me erg bevalt.

Dylan forever?? Zeker weten!

Davez
Inderdaad Father McKenzie het valt me ook steeds weer op dat de mensen in FRS niet echt iets afweten van muziek. Er is overigens ook nooit veel keuze aan muziek naar mijn smaak.

Zelf zou ik wel graag werken in een muziekwinkel want miijn muziekmicrobe is wel echt gigantisch.

PS "pindakaas" red river shore van disc 3 die vind ik veel beter dan de eerste. Daar vind je overigens ook een volledig andere liveversie van "things have changed"

beaster1256
de mensen ( meestal zeer jongeren ) die in de FRS keten werken kennen inderdaad geen bal van muziek waar ik vraag me soms af waar ze wel een bal van kennen ,

ik kom zeker terug op deze dylan , want heb hem nog niet maar hij is besteld bij cdwow

maar dit behuist wel mijn favoriete dylan periode van oh mercy tot en met modern times , dus ik verwacht er veel van