AC/DC - Black Ice (2008)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:21)
  2. Skies on Fire (3:34)
  3. Big Jack (3:57)
  4. Anything Goes (3:22)
  5. War Machine (3:09)
  6. Smash N Grab (4:06)
  7. Spoilin' for a Fight (3:17)
  8. Wheels (3:28)
  9. Decibel (3:33)
  10. Stormy May Day (3:10)
  11. She Likes Rock N Roll (3:53)
  12. Money Made (4:15)
  13. Rock N Roll Dream (4:41)
  14. Rocking All the Way (3:22)
  15. Black Ice (3:25)
avatar van vigil
Kijk, daar is tie dan! Ben benieuwd of de (oude) mannen er nog wat van kunnen!

stuart
Persoonlijk niet zo'n mooie hoes; wat ik wel mooi vind is het AC/DC logo in die rode kleur ( bijv met een effen kleur als achtergrond). Maar het belangrijkste is de muziek. Ben benieuwd.

Joy
als het aan de titels ligt rocken de heren als vanouds

rocking dit rocking dat, gaan met banaan

avatar van ricardo
Ik hoop wel dat de heren van ac/dc nog een keer naar Nederland komen, want ik heb ze nog nooit live gezien. De titels op dit album zien er tenminste al erg goed uit. Als dit net zulke lekkere blues rock'n roll is als hun vorige plaat, dan teken ik ervoor. En ook maar liefst 15 nummers hierop. Ik ben dan ook wel erg benieuwd hoe lang dit album duurt, en of er ook een paar wat langere nummers tussen staan. bij ac/dc weet je tenminste wel wat je te wachten staat, en dat is mij eigenlijk nog nooit tegengevallen.

avatar van Dexter
Laat maar komen, hopelijk ligt het in het verlengde van hun laatste twee studio-albums, dan kunnen we wat moois verwachten

Ik heb ze al vanaf The Razor's Edge niet meer gevolgd. Maar zo'n site als deze maakt eigenlijk best weer nieuwsgierig.

avatar van Kef
Kef
Ik ben zeer benieuwd naar deze langverwachte nieuwe cd.
Hopelijk komen ze nog een keer naar Nederland.

kaztor schreef:

Juist de albums na The Razor's Edge vind ik de sterkste die ze met Brian Johnson na Back in Black hebben uitgebracht. (Iets sterker dan For Those About to Rock, vergelijkbaar met Flick of the Switch).

avatar van Desert
De nieuwe single is te beluisteren op hun website www.acdc.com

avatar van Kef
Kef
Ik heb hem net geluisterd. Heerlijk AC/DC nummer. Ik denkt dat
Black Ice ook een erg goed album gaat worden.

avatar van sdr
sdr
Rock N Roll Train

Vind 'm zelf niet zo heel sterk. Weet nog niet zeker of ik dit album überhaupt ga downloaden.

avatar van Desert
Ik heb het gevoel - dat je nogal makkelijk hebt bij AC/DC - dat ik het allemaal al wel eens gehoord heb. Zeker het begin van het nummer doet me sterk denken aan een nummer waarvan de titel mij nu niet te binnen wil schieten. Maar het blijft wel een degelijk song.

avatar van winterstorm
De nieuwe single klinkt niet echt beloftevol. Leuk voor de fans dat de sound herkenbaar blijft, maar als je anno 2008 een nummer uitbrengt dat helemaal uit 1978 had kunnen komen, loopt er toch iets mis...

ik wacht vol smart, nu maar hopen dat hij goed is.

L3X
Ik verwacht persoonlijk veel van dit album, Brian Johnson heeft al heeft dat dit hun beste album is (beter dan Back in Black enz!)

avatar van Dexter
Dat zeggen bands meestal, dat hun nieuwe album het beste is wat ze ooit hebben gemaakt. Ik zie dit niet snel Powerage of Back in Black overklassen, maar de nieuwe single klinkt best goed. Geen verrassingen ofzo, maar dat was natuurlijk te verwachten.
Als dit album doorgaat op Stiff Upper Lip, kunnen we iets goeds verwachten.

winterstorm schreef:

je wilt zeggen dat ac/dc zo door de jaren heen de sound heeft veranderd?

nee toch;)

avatar van winterstorm
Een band hoeft wat mij betreft zeker niet de sound te veranderen en hoeft zichzelf ook niet bij elke release opnieuw uit te vinden. Maar ze mogen wel een beetje bij de tijd blijven.

Joy
en op wat voor manier zouden ze dat moeten doen?

ik vind het sowieso knap dat je een 30 jarige carriere kunt bouwen op de zeer eenvoudige doch aanstekelijke rock die men maakt, gewoon blijven doen

avatar van DikkeDarm
Eenvoudig klinkend mmmja, probeer echter maar eens na te doen wat Angus Young allemaal met zijn gitaartje doet. Dan is het allemaal nog niet zo simpel als het lijkt.

Joy
dat is een ander verhaal, net zoals niemand kan klinken als richie blackmore, tenzij je richie blackmore bent

ac/dc maakt geen ingewikkelde muziek, daar kunnen we het over eens zijn

de toegevoegde waarde zit hem in de ziel en zaligheid die angus young in zijn spel legt, en die je herkent uit duizenden

andere woorden, je kan ac/dc makkelijk naspelen maar je zal never nooit klinken zoals young

Joy schreef:
en op wat voor manier zouden ze dat moeten doen?

Hoé ze dat moeten doen, moet je mij niet vragen, als ik dat wist ging ik lekker centen verdienen in de platenwereld Maar het kan wel. Beluister bijvoorbeeld Madonna (ok, dat is wel iemand die zich extreem veel probeert te heruitvinden).

Ik denk dat die 30-jarige carrière respect afdwingt maar anderzijds niet zo heel moeilijk is als je in het begin een vaste schare fans weet te veroveren. Ik denk dat ze zonder hun voorgeschiedenis zelfs nu geen airplay meer zouden krijgen...

Joy
toen ac/dc begon kwam men met een heel eigen meteen herkenbaar - droogkloot 3 akkoorden en niet meer - geluid

bon scott zorgde met zijn persoonlijkheid voor de jus en de basis was gelegd voor idd miljoenen fans

je moet ergens beginnen en ook ac/dc trok niet meteen volle zalen

avatar van thelion
Laat maar komen....... Rock n Roll Train is iig. een geweldig nummer........

Rock n Roll Train klinkt heel goed inderdaad, weer hetzelfde recept natuurlijk, en zo hoort het, ik ben heel benieuwd en wil ze ook zeker live zien!

avatar van AGE-411
Wouw, ik wist niet dat deze gasten nog productief bezig waren. Blijkbaar brengen ze nog albums uit

ja hoor, ze zijn nog heel actief bezig, en touren ook nog vaak

haveman
Of dit album nou goed is of niet, ik moet ze live zeker zien.

avatar van Sebashuis
inderdaad,

ik hoop dat ze komen en dat dit album gewoon ouderwets knalt! op de AC/DC manier.

Nieuwe song klinkt lekker, niets nieuws, maar dat is ook niet nodig vind ik.

Ik haal deze zeker in huis, al is het maar omdat AC DC en dan vooral "thunderstruck" me destijds heeft aangezet om gitaar te leren spelen