AC/DC - Black Ice (2008)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:21)
  2. Skies on Fire (3:34)
  3. Big Jack (3:57)
  4. Anything Goes (3:22)
  5. War Machine (3:09)
  6. Smash N Grab (4:06)
  7. Spoilin' for a Fight (3:17)
  8. Wheels (3:28)
  9. Decibel (3:33)
  10. Stormy May Day (3:10)
  11. She Likes Rock N Roll (3:53)
  12. Money Made (4:15)
  13. Rock N Roll Dream (4:41)
  14. Rocking All the Way (3:22)
  15. Black Ice (3:25)
Nouwjah Rock 'n roll train is in ieder geval wel weer een lekker nummertje voor in de auto om mee te schreeuwen.
Eerst Metallica al een nieuwe en nu AC/DC ook nog.
2008 is tof

avatar van xangadix
Potverdorie, nog niet uitgelekt...

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik heb nu voor de eerste maal Rock 'N' Train gehoord en het bevalt me enorm: lekkere typische AC/DC riffs en Brian Johnson die bijzonder goed bij stem lijkt te zijn. Blijkbaar heeft hij zijn stem heel veel rust kunnen geven. Dit smaakt naar meer!

avatar van ricardo
Verdomd lekker nummer inderdaad. Zou dat nummer een voorbode zijn voor een topplaat van AC/DC, of zou dat het topnummer al zijn. ik ben nu ook wel heel erg nieuwschierig naar de rest van dit album.

The Deftone
Na het horen van het lekkere nummer Rock 'N Roll Train ben ik ook beniewd geworden naar dit album. Ik wacht in spanning of de rest van het album ook zo tof word als het eerste nummer.

avatar van Kef
Kef
Het nummer War Machine is nu te beluisteren op Ac / Dc's my space pagina!

avatar van AC_DC
Het nummer War Machine is natuurlijk ook te beluisteren op YouTube. Wat een lekker nummer.

stuart
Ik zal You Tube even checken hiervoor. Waar ik wel een beetje bang voor ben, is dat in het cd -tijdperk hun albums langer zijn en ik moet nog zien of dat niet wat ten koste van de songkwaliteit gaat. Ik wacht het wel af.

Joy
young trekt zijn schoolpakkie weer an, doet zijn truukje en voila, weer een plaat uit de mouw geschud

was tot voor kort geen enkel probleem, hoop dat het ook nu weer meer van hetzelfde is want het verveelt toch niet

avatar van ricardo
alleen helaas voor jou is die neppiraat er wel weer bij met zijn prachtige stem.

die neem ik voor lief

stuart
Een znger hoeft voor mij niet beslist heel goed te zijn/klinken, maar ik moet zeggen dat Brian Johnson zijn stem me totaal niet ligt.

avatar van ricardo
Hangt ervan af op welk album het is, ik vind Brian vanaf Back In Black tot en met Flick Of The Switch erg goed van stem, daarna werd het minder om vanaf het album Ballbreaker weer beter van stem te zijn en in het muzieknootje te horen wat hierbij staat klinkt Brian ook erg goed van stem bij het nummer Rock 'n' Roll Train.

Joy
man kan eigenlijk helemaal niet zingen maar bij ac/dc had het veel erger gekund

avatar van ricardo
klopt, het is natuurlijk niet een voorbeeldige zanger, maar hij heeft wel wat vind ik, en hij past ook gewoon erg goed bij de sound van ac/dc. ik vind dat de stem op sommige albums echt verschrikkelijk klinkt Fly On The Wall en Blow Up Your Video b.v. op Back In Black zijn debuut vind ik hem eigenlijk wel het beste klinken. dat niveau heeft hij nooit weer gehaald.

avatar van Thunderrock
Ik kan weer niet wachten.
AC/DC is wat mij betreft de enigste band ter wereld die elke keer dezelfde plaat mag uitbrengen in een nieuwe hoes zonder dat het verveeld!!!

avatar van kaztor
Hoor Rock N Roll Train nu op KinK FM.
Dit blijft gewoon erg lekker klinken, deze sound!

'Waarom verschijnen er dan nog zo weinig albums van ze' denk je dan...
Jammer!

Onverslijtbare muziek.

Rock N Roll Train is gewoon een lekker rock nummer zoals we van de heren gewend zijn. Kijk hier zeker naar uit.

avatar van CWTAB
is gelekt.... later meer

DonDijk
Gister de clip van Rock 'n Roll Train gezien op VH1, grappig om te zien hoe deze oudjes proberen om (soms ietwat geforceerd) nog altijd over te komen als een geweldige energieke band, en hoe Angus nog steeds zn welbekende gitaardansjes doet (ook dit komt af en toe wat geforceerd over).

Het nummer is overigens wel weer lekker, niks bijzonders maar gewoon AC/DC zoals we het kennen.

Empyrium
Klinkt o zo bekend in de oren, maar een prima comeback van AC/DC. Had zo in 1986 uit kunnen komen.

De nummers zijn beter dan op Ballbreaker en Stiff Upper Lip. Brian Johnson is goed bij stem en een hoog bluesy gehalte, met name het tweede gedeelte van de plaat.

Nu een wereldtour van 2,5 jaar en over 8 jaar een opvolger van deze plaat, waar bijna iedereen weer hoopt dat het beter is dan Black Ice.

Soms is het leven erg overzichtelijk.

avatar van kaztor
8 jaar.....

Dat krijgt Tool zelfs (nog?) niet voor elkaar!!

L3X
Erg goed album, ik kan er nog niet echt over oordelen, het moet eerst even inzinken!

avatar van AGE-411
kaztor schreef:
8 jaar.....

Dat krijgt Tool zelfs (nog?) niet voor elkaar!!

Maar Tool is het nog niet waardig om in het voorprogramma van AC/DC te staan. Dat is het verschil.

Btw, is het gelekt ofzo ?

Tool is te geniaal om in een voorprogramma te spelen

avatar van CTK
CTK
Toch bizar hoe het bij sommige bands niet erg gevonden wordt als ze keer op keer hetzelfde blijven doen. AC/DC, leuke rockers, maar absoluut gedateerd voor mij.

avatar van AGE-411
Zolang het goed klinkt is het goed

En waaorm moeten bands iets anders doen ? Laat bands toch es doen waar ze goed in zijn.
Wat wil? Synths en andere zooi ? Geen gitaarsolo's en gewoon nu-metal ala slipknot ?

avatar van CTK
CTK
Ze moeten voor mij absoluut niets anders doen, maar mij kan het niet meer bekoren. Goed voor AC/DC dat er genoeg zijn die hun dit niet kwalijk nemen.

avatar van snarf349
gedateerd of niet, vind het geen straf om dit te horen.
15 nummers rond de 4 minuten, wat mij betreft geen uitschieters maar ook geen shitzooi, klasse!

avatar van Sebashuis
goed om te horen dat hij gelekt is!

CWTAB met de Layne Staley avanter(toch?) is werkelijk de guru als het gaat over het weten of een plaat gelekt is ja of nee.

heerlijk om van mensen te horen dat het als vanouds klinkt.

ik ga downloaden! (en kopen waarschijnlijk)