Electric Light Orchestra - Secret Messages (1983)

Rock / Pop
Label: Jet

1. Secret Messages (4:44)
  2. Loser Gone Wild (5:27)
  3. Bluebird (4:13)
  4. Take Me on and On (4:57)
  5. Time After Time * (4:01)
  6. Four Little Diamonds (4:05)
  7. Stranger (4:27)
  8. Danger Ahead (3:52)
  9. Letter from Spain (2:51)
  10. Train of Gold (4:20)
  11. Rock 'n' Roll Is King (3:49)
  12. No Way Out * (3:28)
  13. Endless Lies * (3:26)
  14. After All * (2:23)
  15. Buildings Have Eyes * (3:55)
  16. Motor Factory / Rock 'N' Roll Is King * (3:09)
  17. Mandalay * (5:19)
  18. After All [Shorter Version] * (0:39)
  19. Hello My Old Friend * (8:31)
avatar van Roxy6
"vroeger" had ik het -tot dan toe uitgekomen ELO materiaal op LP, waarvan ik in die jaren enorm genoten heb.

Rond 1987 kwam de eerste cd speler in huize Roxy6, en toen werden de nieuwe releases op cd gekocht.
In een vrij rap tempo werden van mijn favoriete acts -waaronder het ELO- ook de beqck catalogus op cd aangeschaft.

Veel later kocht ik ook de ELO cd's met bonustracks, maar op onverklaarbare wijze is de uitgebreide versie van Secret Messages die in 2018 is gereleased, volledig langs mij heen gegaan.
Ik las het vandaag terug in het bericht van Gaucho uit 2018 (waarvoor dank!!), daar staan dus nog enkel extra tracks op die zeer de moeite waard zijn.

Ik wist overigens wel dat het in 1983 de bedoeling was om nog een tweede dubbel album uit te brengen': Secret Messages, wat na enkele maanden toch terug werd gebracht tot een enkel album.

Zojuist via I-tunes die versie uit 2018 van Secret Messages gedownload om morgen te branden.
Het voelt een beetje als een cadeautje om na zoveel jaren van een van je favoriete acts toch nog nieuwe nummers te krijgen van een album dat ik altijd ook al zeer waardeerde.

avatar van Roxy6
Wat betreft Rock 'n' Roll is King, …..naar mijn idee heeft het ELO op veel albums een zo'n uitsmijter die het dan in de herparade of op feesten en partijen 'goed' moet doen.

zoals Don't BringMe Down, Do Ya en Hold On Tight maar misschien heb ik het mis….

avatar van bikkel2
Jeff Lynne had zoals eerder gememoreerd een antenne voor muziek die populair was op dat moment. De E.L.O signature bleef zeker in tact, maar listig werd er toch iets eigentijds ingestopt, of juist meer retro met eigentijdsere middelen zoals Hold on Tight en Rock 'n Roll Is King.
De single keuzes waren juist, maar dat betekent niet dat alles ook even sterk is.
Sterkste singles vind ik nog steeds Livin' Thing, Mr.Blue Sky, maar ook Twilight, waar een Nederlandse band als Tower zeer goed naar heeft geluisterd. Het hitje Tonight lijkt er verdacht veel op namelijk.

Helemaal mee eens!

Jeff Lynne, had er een absoluut oor voor, wat actueel en fashionable was in de muziekgeest van de tijd.

Op dit moment een beetje weer in de ELO flow (komt ieder jaar wel een keer opzetten) dan luister ik naar wisselende albums en losse tracks.

Zo vind ik de openingstrack van A New World Record (nog steeds een briljante album titel met dubbele betekenis) Tightrope nog steeds geweldig, het geluid wanneer het ruimteschip land en de klassieke muziek over gaat in de rock song….

Eigenlijk zijn er op al de albums wel briljanten te vinden en albums die in aanvang niet zo zeer mijn enthousiasme konden opbrengen bleken bij veel latere beluistering toch ook wel hun mooie momenten te hebben. Zoals bijvoorbeeld op Zoom en zijn tweede en laatste soloalbum met de covers, toen ik het gisteren een keer beluisterde met koptelefoon op, vond ik het alleszins meevallen.

Zag vanmorgen ook weer dat Jeff Lynne op de heruitgaven van de cd's met al die bonustracks dat hij leuke liner notes heeft vermeld… Ik vermoed dat hij nog wel wat in the vault heeft zitten...