The Cure - Greatest Hits (2001)

Label: Fiction

1. Boys Don't Cry (2:42)
  2. A Forest (4:44)
  3. Let's Go to Bed (3:34)
  4. The Walk (3:31)
  5. The Love Cats (3:40)
  6. Inbetween Days (2:58)
  7. Close to Me (3:41)
  8. Why Can't I Be You (3:14)
  9. Just Like Heaven (3:32)
  10. Lullaby (4:10)
  11. Love Song (3:28)
  12. Never Enough (4:28)
  13. High (3:35)
  14. Friday I'm in Love (3:35)
  15. Mint Car (3:29)
  16. Wrong Number (6:01)
  17. Cut Here (4:10)
  18. Just Say Yes (3:29)

met Saffron

19. Boys Don't Cry [Acoustic] * (3:03)
  20. A Forest [Acoustic] * (4:52)
  21. Let's Go to Bed [Acoustic] * (3:34)
  22. The Walk [Acoustic] * (3:26)
  23. The Lovecats [Acoustic] * (3:48)
  24. Inbetween Days [Acoustic] * (3:01)
  25. Close to Me [Acoustic] * (3:44)
  26. Why Can't I Be You [Acoustic] * (3:29)
  27. Just Like Heaven [Acoustic] * (3:35)
  28. Lullaby [Acoustic] * (4:12)
  29. Lovesong [Acoustic] * (3:30)
  30. Never Enough [Acoustic] * (4:46)
  31. High [Acoustic] * (3:41)
  32. Friday I'm in Love [Acoustic] * (3:31)
  33. Mint Car [Acoustic] * (3:27)
  34. Wrong Number [Acoustic] * (5:55)
  35. Cut Here [Acoustic] * (4:13)
  36. Just Say Yes [Acoustic] * (3:29)
avatar van Arno
Er bestaat ook een dubbelcdversie met alle nummers akoestisch. Het is leuk om alle kleppers à la 'a forest', 'lullaby' en 'just like heaven' op een andere manier
te horen.

nicolas
nummers 4, 5 en 8 zijn echt toffe nummers met een leuke beat en riff. nogal speels en leuk voor het oor

Op dit album staan zeer goede nummers op
Zoals nummer 1, 2, 9, 14, 15, 17 en 18! Zeker 1 van de betere nummers van The Cure

avatar van orbit
Alle egards voor deze superband, maar mint car vind ik echt een zeiknummer, evenals love cats...

avatar van Hans Brouwer
Het wordt tijd dat ik weer eens wat ga bestellen bij de Centrale Bieb. Eens kijken of ze ook de dubbel cd versie hebben.

Marcel²
Hans Brouwer schreef:

En geen kopie maken he.

avatar van the viking
Natuurlijk een goede verzamelaar dit al dekt deze bij lang na niet hun complete oeuvre ! Toppers het legendarische A Forrest,Wrong Number en het hemelse Just Like Heaven !

avatar van HammerHead
Waar is Pictures of You?

avatar van Dim
Dim
HammerHead schreef:
Waar is Pictures of You?

Ja, die mis ik ook. Het is een van de mooiste nummers van The Cure.

avatar van Edwin
Een nogal overbodige release als je het mij vraagt. De verzamelaars "Staring at the Sea" en "Galore" geven een mooi chronologisch overzicht van hun singles. Deze Greatest Hits voegt daar weinig aan toe. Over 4 jaar zullen ze wel een compilatie uitbrengen die de periode 1998 t/m 2010 omspant. Dan hebben we een mooie trilogie in de kast staan.

Lost Highway
Verzameling van de slechtste nummers die de band ooit maakte. Het kopen van deze cd is eigenlijk gewoon weggesmeten geld.

avatar van orbit
Nounounou... ik tel toch zeker 7 goede nummers. Maar je hebt gelijk dat de rest wel van een bedenkelijk niveau is, zeker hun minste verzamelaar. Voorgekookt voor de top40 cure-fans lijkt het.

avatar van Eliniej
Ik heb overlaatst de dvd van the cure-greatest hits gekocht, met de nummers akoestisch + ook clips (met verborgen clips zelfs!) Zeer leuk om alles eens wat anders te horen. Ik hou vooral van de nr's: 1,2,3(grappige clip),6,9 en 14..
Jammer dat Pictures Of You, er niet opstaat

avatar van Jan Wessels
Ik ben wat oude singeltjes aan het draaien en kom The Caterpillar tegen. Vreemd dat dit nummer (toch een hitje) niet op deze cd staat. Da's toch vaak het nadeel van verzamelaars.

Feeder
Ik vind het een beetje een miskleun, deze "greatest hits" . The caterpillar is niet het enige nummer dat ontbreekt, waar the hell is Charlotte sometimes ? Waar is the hanging garden ?

Als je een verzamelaar van the cure zoekt ben je volgens mij het beste af met de singel-collectie "staring at the sea", of met de albums natuurlijk

yoeridedeygere
en ook 10:15 Saturdaynight ontbreekt

*Laura*
Zo'n lange versie van Wrong Number? Zalig liedje, maar ik ken enkel de kortere versie.

Feeder
hmmm... ik denk niet dat ze hier een correcte lengte van wrong number ingevoerd hebben laura.

avatar van freddze
Dit zijn de versies die ik heb:

Wrong Number [Single Mix] : 6:04
Wrong Number [Analogue Exchange Mix] : 4:50
Wrong Number [Digital Exchange Mix] : 7:09
Wrong Number [Dub Analogue Exchange Mix] : 5:35
Wrong Number [P2P Mix] : 8:14

avatar van nuf
nuf
tja, alle nummers van the cure die in de top 40 zouden kunnen passen. hiermee bedoel ik niet dat de top 40 van tegenwoordig op dit niveau zit (het zit zelfs veel dieper ), maar ik zie niet zo snel nummers van pornography of faith een commercieel succes worden binnen de "top 40 cultuur".

eigenlijk gewoon een verzameling van de meest poppy nummers van the cure.

verder eigenlijk gewoon een geweldige verzamelaar, voor mensen die the cure niet kennen kan ik hem zeer aanraden.

EVANSHEWSON
Ik deel deze plaat in twee delen in. Déél één van nummer 1 tot en met nummer 14 : Dit is allemaal top (met uitzondering van het richtingloze Never Enough - nr. 12 dus).

De reeks 2 tot 10 vind ik de meest inventieve reeks singles die ooit gemaakt werden; allemaal ontzettend sterke songs, en het belangrijkste ; allemaal enorm van elkaar verschillend qua sound. Hier was deze band ontzettend goed bezig.

Dan deel twee van de plaat ; de nummers 15-16-17-18 ; hier hoor je een groep die inspiratieloos en uitgeblust is, in dit rijtje staat géén enkele gedenkwaardige song die naam waard. Voor mij eindigt de plaat dus gewoon bij nummer 14 Friday I'm In Love, wat een formidabele popsong is, een echte jukeboxhit!

En ik mis A LETTER TO ELISE van het fijne album Wish.

Ik ben haast nooit geheel tevreden met best ofs en greatest Hits, van mij mogen ze 90 % van de heren/dames samenstellers van compilaties opknopen aan de hoogste boom!
Wààrom ; omdat die assholes maar eens moeten snappen dat je een best of van begin tot eind moet draaien en één groot wauw-moment moet beleven, de skip-knop mag gewoon niet nodig wezen!

Besluit voor dit album : 4 sterren voor alle redenen die ik hierboven heb opgesomd.
****

Ik heb deze gekocht vanwege de akoestische tweede cd. Maar in het totaal gezien ontbreken er wel te veel klassiekers.

Feeder schreef:

Eigenlijk groot gelijk, en ook Galore of zo dat is deel twee van hun beste hits.

Maar ik kocht deze ook eerder voor de acoustische set die er bijgeleverd was. En die zéér geslaagd is.

1,0
Niet echt mijn ding!!! Stomme groep! 1/5

avatar van orbit
We kunnen niet allemaal het topniveau van Captain Jack of T-Spoon halen natuurlijk..

Sheplays
kevinanne schreef:
Niet echt mijn ding!!! Stomme groep! 1/5

Phew, wat een opluchting!

Gezien je 5* stemmenlijst ben ik erg blij met deze mededeling.

Je geeft overigens wel een 1*, een halve stem schrijf je zo: 0,5!

EVANSHEWSON
Wat een geluk dat deze band niet te veel "stomme fans" heeft zoals... hihi

Berichten verplaatst naar The Cure

Is geen stomme groep; kunnen wel praten. Gewoon het geluid harder zetten (vooral bij nummer 2, 7, 9)

avatar van pjh1967
Hmm een compilatie van 2 eerdere compilaties (Staring at the Sea en Galore) met toevoeging van 3 daarop ontbrekende tracks (Wrong Number, Cut Here en Just Say Yes). Het is idd beter om te wachten op deel drie van The Singles ipv dit geldkloppertje aan te schaffen. Heeft zo'n band toch niet nodig zou ik zeggen. Zitten wel een paar pareltjes tussen maar er ontbreken er ook nog een hele hoop, vandaar 3,5*.