Q-Tip - The Renaissance (2008)

Label: Universal

6. Fight / Love (4:47)

met Raphael Saadiq

7. ManWomanBoogie (3:05)

met Amanda Diva

8. Move / Renaissance Rap (5:49)
  9. Dance on Glass (3:01)
  10. Life Is Betta (4:41)

met Norah Jones

11. Believe (2:56)

met D'Angelo

12. Shaka (3:32)
  13. Feva * (3:51)
aire.
Ha kijk eens aan. Per toeval via J Dilla gevonden. Toch wel handig dus, zo'n feature lijstje bij de artiestenpagina. Ziet er op het eerste gezicht niet onaardig uit. Het aantal features zijn redelijk bescheiden gebleven en ik zie verder ook geen controversiële keuzes. Q-Tip heeft zijn ziel dus nog niet verkocht aan de industrie Wel verdacht weinig van gehoord trouwens. Ik bedoel maar; 4 november al in de winkels en een echte buzz heb ik nog niet kunnen ontdekken. Ook om musicmeter niet. Al ben ik niet meer zo in de scène. Misschien dat iemand hier het fijne van kan vertellen?

avatar van Chrisseh
Ik ben niet Q-Tip's grootste fan (niet dat ik iets tegen hem heb hoor), dus het fijne kan ik je er niet van vertellen, maar ik kan je wel zeggen dat er al een clipje voor Gettin' Up is. En dat dat iniedergeval een leuk nummer is.

Gekkenhuis
Hier kijk ik erg naar uit. Gettin' Up is heerlijk en ook Won't Trade is goed. Verder wordt er nog een clip geschoten van Move geloof ik.

aire.
Melodie komt mij erg bekend voor. Iets van een oude R&B classic uit de mid-ninties ofzo? Lekker singeltje in ieder geval. Niet heel gewaagt ofzo, maar dat hoeft ook niet altijd.

Improvision
aire. schreef:
Understanding (Comprehension) op The Beat Konducta Vol 1-2: Movie Scenes van Madlib.

Gekkenhuis
De sample is origineel van Black Ivory - You and I. Komt uit de jaren 60 of 70 geloof ik.

avatar van Dielie
vet! eindelijk een officieel vervolg op zijn fantastisch debuut

Ik ben al eeuwen fan van Qtip. Ik ken zijn oeuvre van binnen en van buiten. Muzikaal is hij vernieuwend. Zijn creativiteit kent geen grenzen. Hij durft. Hij heeft een hele weg afgelegd om nu eindelijk zijn album te droppen. Hij heeft geen pauze genomen. 2 albums waren gewijgerd wegens niet commercieel genoeg te zijn. ma wa the fuck maakt dat uit. Steun deze artiest. Zijn muziek zijn geen eendagsvliegen. Ik ben nu 22, als ik er 60 ben zal ik nog altijd naar zijn shit luisteren. Ik ben regiestudent, ik hoop ooit een documentaire te maken over deze fenomeen. Van a tribe called quest tot zijn solo carriere als Qtip. Hij heeft een enorme invloed gehad op vele hip hop artiesten van vandaag. Zoals Kanye west , pharrel, common, erykah badu, mos def. De lijst gaat door. hip hop is tegenwoordig één grote hype geworden van clonen van clonen van clonen enz. Ma ergens in hop hop land zijn er nog authentieke artistieke mensen. Al worden ze door hun creativiteit bestempelt als " niet echt hip hop". Te experimenteel. Alhoewel hij één van de oprichters is van alternatieve hip hop. Hip hop met brein anders gezegd. Hij is een legend punt amen en uit. Alleen is hij incognito, zoals hij zelf zegt te zijn.( Mr incognito). The Renaissance zal niet u dagelijkse hip hop radio bullshit zijn. Het zal anders zijn. Luisterd er is goed naar. Voel de rijkheid die het bezit. hoe meer je luisterd, hoe meer je er aan verslaafd geraakt.

respect aan Q tip, the abstract poetic.

Bilall Fallah

Ja ... die 5 punten da ik heb gegeven zijn honderd percent geldig.
Ik ga toch op 4 november die album horen en vijf punten geven, dus waarom nu nie.

Zo werkt het hier dus niet. Stem (en berichten daarover) weggehaald.

avatar van Niek
YES!! Oh man he. Ik heb hier veel te hoge verwachtingen van. Dat kan nooit goed gaan. Veelbelovende featers (ja, ook Norah Jones vind ik prima, dr platen zijn niet fantastisch maar dr stem wel). Amplified was fantastisch, en het ATCQ kennen we natuurlijk allemaal. 1 ding valt op: ik had Busta wel weer verwacht. Had sowieso die For The Nasty track er wel op gelust. Laten we hopen dat die er terecht niet op staat aangezien alles hier gewoon beter is. Yes yes yes

avatar van Dielie
Ik kijk hier licht gezegd ook wel heel hard naar uit, dit wordt weer zo hard genieten, net zoveel of nog meer dan 'Amplified' hoop ik want dat is een fantastisch schijfje. Ik geloof wel in Q-Tip, dit zal wel een lekkere plaat worden,

Gekkenhuis
Clipje van Move toegevoegd. Geen onaardig nummer, maar ik ben nog steeds verliefd op Gettin Up.

Is ie gelekt?

avatar van Seedorf
Hij is gelekt ja.

avatar van D-Clutch
Na een paar luisterbeurten gewoon een goed album, zoals we mogen verwachten van Q-Tip.

Voor mij is dit album een groeier, in het begin vond ik het wel oke, maar naarmate ik meer luisterde werd ie ook steeds beter.

Stem volgt later, wordt waarschijnlijk 4*.

avatar van MJ_DA_MAN
Na meer luisterbeurten? Naar mijn weten is ie pas een half uur of zo gelekt, en ik ben toch zeer up-to-date bij gelekte albums.

MJ_DA_MAN schreef:

Ik heb er toch echt al 3 luisterbeurten op zitten

avatar van Rhythm & Poetry
De ideale mix tussen soul en hiphop. Q-Tip's stem is daar perfect voor, de gastartiesten evenzo. Voeg daar nog prachtige en beheersde producties aan toe en het kan voor mij niet meer stuk. The Renaissance is voor mij een album met een constant hoog niveau en een geweldige uitschieter: Gettin' Up. Begin voorzichtig met 4*.

Ooh jongens!!
Net begonnen met luisteren, halverwege nummertje 2 al verkocht. Wat een artiest is dit toch! In principe beheers ik me met het kopen van platen tot ze in de aanbieding zijn, maar dat gaat hierbij niet lukken denk ik..
Q-Tip

Harco
MJ_DA_MAN schreef:

Op RGF stond 'ie om 13:59.

avatar van 'State Of Mind'
Klinkt lekker dit album, goede unieke sound.

En de cover is heel vet met een Akai MPC 2000XL!

avatar van Modder-Eter
Wat ik me nu afvraag:

Heeft Gettin' Up nou de bassline (of een gedeelte ervan) van Rapper's Delight? Hij lijkt er heel erg op.

Harco
Klinkt wel een beetje zo, ja.

En post vaker hier.

avatar van MJ_DA_MAN
Wel een leuke en muzikale plaat, maar het mist helaas wat meer uitschieters (Gettin' Up is de enige imo), en af en toe wil Tip of gastartiest er wat gemakkelijk van af komen (Fight / Love bijv., waar bijna het gehele nummer wat zinnetjes herhaald worden). Q-Tip blijft een goede MC en de producties zijn ook duidelijk bestemt voor de man. 3,5* dan maar weer.

avatar van Modder-Eter
Erg goede plaat van Q-Tip. Zoals de persoon hierboven zegt zijn de producties duidelijk bestemd voor hem, met z'n heerlijke laid-back flow en bijpassende stem. Waar ik het niet mee eens ben is dat het album uitschieters mist, juist namelijk omdat het album zo consistent is. Dit is gewoon een van die weinige albums waar ik zonder te skippen door kan komen. Concluderend kunnen we dus zeggen dat het een heerlijk album is geworden met goede raps, af en toe lekkere zang en geweldige beats.

4.5*

avatar van 'State Of Mind'
Zijn stem heeft wat weg van Lupe Fiasco en andersom natuurlijk.

Ik twijfel nog tussen een 3.5 en een 4.0, hij luistert in ieder geval heel lekker weg met een super goede sfeer.

avatar van Overgewicht
Zo ik ben erg blij met deze release, moet hem zowiezo orgineel hebben!
lekker ontspannen op deze plaat, hoorde hem zondag voor het eerst en ff lekker op repeat gezet.
laidback flows, lekkere sfeer, nice!

Gekkenhuis
Dit is toch wel de beste major release van het jaar.

avatar van D-Clutch
Uiteindelijk 4,5* geworden. Heerlijk album. Elke keer als ik hem hoor begin ik er ook meer van te genieten.

Lekkere beats, goeie sfeer, en Q-Tip blijft gewoon een geweldige mc met een geheel eigen stijl.

Zeertjuh
heb em net gedowload, ken q-tip natuurlijk van a tribe called quest. maar dit had ik niet verwacht echt heerlijke laidback hip hop..