Q-Tip - The Renaissance (2008)

Label: Universal

6. Fight / Love (4:47)

met Raphael Saadiq

7. ManWomanBoogie (3:05)

met Amanda Diva

8. Move / Renaissance Rap (5:49)
  9. Dance on Glass (3:01)

- Gettin' Up
- Move
- Shaka

avatar van Reijersen
D'Angelo en Saadiq onder andere als features En Q-Tip zelf natuurlijk Ik ben benieuwd na al die positieve verhalen hier.

avatar van snatchNsteal
Kanker dope album, zat al een tijdje hierop te wachten. Jammer dat 'Fever' hier niet op zit. Dan was het echt perfect en zou zowiezo een 5!!! verdienen.

avatar van 'State Of Mind'
Ik luister dit album de afgelopen 4 dagen echt non-stop!

avatar van Reijersen
Ik weet het zo net nog niet met dit album. Nu 2x beluisterd en vooral het geheel overtuigd me niet. Nummers als 'Fight/Love', 'Offishal' en 'Won't Trade' wisten me van het begin af al te boeien. Daar komen er wel steeds wat meer bij, maar ik vind het geheel toch niet constant genoeg.

Cijfer volgt na nog een luisterbeurt of 1 á 2.

avatar van PaulieWalnuts
Heerlijk album! Gaat een beetje terug naar dat goede oude hiphop gevoel. Lekker funky. Dat nummer met Norah Jones is m'n favoriet denk ik.

avatar van levenvergeten
Inderdaad! Q-Tip is trouwens goed op dreef dit album, veel beter dan ik verwacht had!

avatar van Jordy
Goh ik wist niet dat Q-Tip dit nog in zich had, het enige minput dat ik kan noemen is dat ik telkens zat te wachten tot Phife er halverwege in kwam.

Gekkenhuis
Damn, die soort van hidden track die na Move komt. Staat niet op de tracklisting, maar wat een godsgruwelijke beat heeft die. Volgens mij een Madlib productie. Raar dat ie die zo achter Move heeft geplakt.

avatar van Outblasty
Wow, nog nooit van dit album gehoord. Leuke verassing, ff downloaden en vanavond eens luisteren. Qtip is echt geniaal op de tribe albums.

Ben zeer benieuwd.

Gekkenhuis schreef:

Ook een van m'n favorieten bij die beatswitch van Move. Klinkt echt goed!

avatar van MJ_DA_MAN
Beide nummers op Move zijn geproduceerd door Dilla.

avatar van Niek
Geweldig. Productioneel echt absolute neusje van de zalm. In hoeverre heeft Tip dat zelf gedaan? Is dat bekend?
Verder een heerlijke vibe op elke track, geen enkele dissonant en vooral met Life Is Betta een gruwelijk topper! Hoe die al die namen rapt. Heerlijk! Ontstijgt mijn verwachtingen. B'vo!

Gekkenhuis
@ MJ waar heb jij de producerslijst vandaan dan?
Er circuleerde op het net een lijst met dus o.a. Madlib, Kanye en Large Professor.

Ik weet alleen zeker dat gettin Up door Q-Tip zelf is geproduceerd en Move door Dilla.

Gekkenhuis schreef:
@ MJ waar heb jij de producerslijst vandaan dan?

Ik heb de volledige lijst niet. Volgens Wiki is Won't Trade geproduceerd door Mark Ronson, Gettin' Up door Q-Tip en Dilla en Move ook door Dilla. Overigens neem ik terug dat de hidden track achter Move ook een Dilla-beat is, had het niet goed gelezen. Maar volgens mij produceren Kanye, Large Pro en Madlib niks op de plaat, hoor. Kun je de link geven van die lijst?

Gekkenhuis
Dat is nu net het probleem. Ik had ergens gelezen en nu is die lijst voor mij onvindbaar . Vandaar dat ik het vroeg.

Op het nummer dat achter Move zit rapt Tip ook: Quasimoto and the quotables will scream from my mouth (ofzoiets dergelijks). En ik vind het ook een typische Madlib productie eigenlijk.

SPAROOD
Tja na een luisterbeurd wist ik niet precies wat ik er nou van vond. Heb het album nu 4 keer geluisterd en ben toch wel te spreken. Heerlijke nummers, Q-Tip is weer lekker op dreef op dit album. Een 3.5 voor mij op dit moment.. Kan nog een half puntje bijkomen.

avatar van Niek
Mensen, evenals met Amplified: Dit gemiddelde hoort hoger te zijn. ik heb het gevoel dat er met twee maatstaven wordt gerekend. Dit is toch veel beter dan het gros van de hiphop toplijst?

avatar van MJ_DA_MAN
Wat een onzin; een 4* gemiddeld is erg hoog. Bovendien is de plaat nog niet eens te koop.

MJ_DA_MAN schreef:
Ik doel ook eigenlijk meer op veel te hoge gemiddeldes van verschillende andere platen..

avatar van MJ_DA_MAN
Een gemiddelde klopt altijd, hoe je het went of keert.

MJ_DA_MAN schreef:
Een gemiddelde klopt altijd, hoe je het went of keert.
Nee hoor. Het gemiddelde van een stel conformisten is verre van objectief en vertegenwoordigd slechts de mening van 10 a 20 % van het aantal stemmen..

avatar van MJ_DA_MAN
Op MuMe valt dat gelukkig erg mee, en bij deze plaat is elke stem gewoon ''eerlijk'' lijkt me.

avatar van Niek
Ja, daarom herformuleerde ik me door bepaalde andere gemiddeldes in de toplijst in twijfel te trekken. Maar niet boeiend ook.
Maar of dat op MuMe mee valt weet ik niet hoor. Enfin, back on topic maar..

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind dit wel een mooi gemiddelde eigenlijk

avatar van Niek
Dit begint er beter op te lijken ja

avatar van Outblasty
Ik denk dat je pas iets aan een gemiddelde hebt als er wat meer stemmen zijn. Nu stemmen waarschijnlijk alleen mensen die Qtip al kennen en hem waarschijnlijk erg goed vonden. bij ongeveer 100stemmen kun je er pas wat meer over zeggen.

Vanavond maar eens luisteren dan, ben erg benieuwd.

RedLightCityBoy
Heerlijk dat Q-Tip nu, 2008 nog heerlijke platen uitbrengt.
Het album brengt de ATCQ sfeer een beetje terug, super.

P-DawG
Dit album ga ik zeker luisteren ik zie vrijwel alleen maar positieve reacties, en Q-Tip bevalt me bijna altijd wel.

avatar van 'State Of Mind'
Ik heb 't album nu echt de afgelopen 6 dagen al iets van 20x geluisterd en ik ben 'm nog steeds niet zat