The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van Jumperjack
Chromlech schreef:
Oh mensen wat is DIT treurig.
En dan óók nog bovenaan in de rotatie-lijst (.......)

Dat is slechts jouw mening,dat maakt het nog geen feit, ik vind dit nl. een erg sterk album en naar mijn mening een zeer terechte nummer 1 in de rotatie lijst.

avatar van sierrra
Het rauwe is er een beetje af. Jammer. En dan al die vergelijkingen met U2. Laten we over 20 jaar maar eens kijken waar de Killers dan staan. Ik vind Hot Fuss trouwens wel een prima plaat.

Mayne
The Killers zijn mijns inziens nooit rauw geweest. Maarja, ik kan het ook gewoon helemaal totally compleet fout hebben.

Dn!S schreef:

Je moet ergens beginnen toch? Normaal zou ik nu zeggen: snel door naar Sam's Town maar ik denk (en verbeter me vooral als mijn vooroordeel fout is) dat jij eerder aangetrokken bent door deze pop-achtige kant van The Killers.

nee zeker niet!! Ik ben al bezig om de oude cd's te vinden! heb al wat oude singles! Vind When you were young echt heel goed!

Yamato schreef:

Als ik naar je top 10 kijk zou ik ook niet verwachten dat je een man was...

waar slaat dat nou weer op! Alleen omdat ik een wat andere smaak dan jou heb !

avatar van Yamato
Was maar een geintje, voornamelijk vrouwen luisteren Beyonce, Mariah Carey enzo. Vandaar.

dVTB
Boris1 schreef:
'Human' moet toch wel de slechtste single zijn die deze heren hebben uitgebracht tot nu toe. Synth-pop (brrr.. alleen de term al) in optima forma, gelijk aan al die fake-bandjes die we in met name de tweede helft van de jaren tachtig al lang voorbij hebben horen komen. Blijkbaar heeft men met Keane in de studio gezeten en hebben beide bands geprobeerd bij elkaar de kunst (met een zeer kleine k) af te kijken. Als dit de trend gaat worden in muziekland dan vrees ik barre tijden.

Dit is nou precies het type vooringenomen reactie dat ik als gepassioneerd muziekliefhebber EN groot synthpopliefhebber (dat gaat namelijk uitstekend samen) verafschuw. En dan bedoel ik ook echt: verafschuw.

Mensen die meteen al in de gordijnen hangen als het woord "synth" valt en hun oordeel kennelijk alleen daarop baseren. Draait muziek niet in de EERSTE plaats om composities, teksten en melodie? Hoe dat verder wordt ingevuld, is van ondergeschikt belang. Je kunt elk nummer op elke manier spelen.

Zelfs de grootste rockbands als U2 lopen niet weg voor het gebruik van electronica in hun muziek. Synths zijn niks meer of minder dan een middel om muziek mee te maken. Muziek die op synths wordt gemaakt afdoen als fake of kunst met kleine k, getuigt wat mij betreft van een kortzichtigheid die niet bij een werkelijke muziekliefhebber past, maar bij mensen voor wie muziek alleen een soort statussymbool is.

"Human" is zo 'slecht' dat het bijvoorbeeld in Nederland en Duitsland met afstand hun grootste hit tot nu toe is. In Engeland presteert het nummer net zo goed als hun andere grootste hits.

The Killers zijn gelukkig niet zo'n band die zichzelf honderd keer herhaalt, maar die nieuwe invloeden en middelen zoekt om hun muziek vorm te geven. Het lef om Stuart Price achter de knoppen te zetten, werpt zijn vruchten prima af. Day & Age is een prima album; Human samen met Read My Mind het beste nummer dat The Killers ooit hebben gemaakt.

avatar van Yamato
Daar sluit ik me wel bij aan, heel irritant dat mensen tegenwoordig hun mening al baseren op het aanwezig zijn van Synths, hetzelfde geldt voor het gebruik van vocoders, zodra het woord valt haken heel veel mensen al af, heel bevooroordeelt dus.

Ook mee eens, het zijn ook niet de synths waardoor ik dit album niet waardeer. Van een act als New Order kan ik juist erg genieten bijvoorbeeld

dVTB schreef:

Hoezo, ben ik vooringenomen ? Ik heb de plaat meerdere malen beluisterd (is ook niet aan te ontkomen) en dit was (en is) mijn mening. Dat het nummer vervolgens een hit wordt zou dan blijkbaar moeten bewijzen dat het een geweldig nummer is ? Een zwakke stelling, in een land waar b.v. Jan Smitje op een voetstuk wordt geplaatst neem ik de mening van de massa niet serieus.

En nee, ik heb niets tegen het gebruik van synths in muziek. Op 1 van de beste platen van dit jaar (TV on the Radio) wordt hiervan veelvuldig gebruikt. Daar zouden The Killers zich aan moeten spiegelen als ze zo nodig nieuwe invloeden zoeken ipv een producer te nemen die bij elke band/artiest waar hij mee werkt de muziek met hetzelfde sausje overdekt.

Waar ik iets tegen heb is plastic pop zonder enig gevoel gemaakt en dat is precies wat The Killers en meneer Price ons hier voorschotelen. In de 'beste' traditie van Duran duran, Roxy Music en Pet shop boys. Dat jij dit als 'werkelijke muziekliefhebber' blijkbaar een goede plaat vindt, prima. Maar ga mij niet in de hoek zetten alszijnde geen muziekliefhebber, enkel en alleen omdat ik een andere mening heb.

Oh ja, Human. Goede compositie, goede teksten, goede melodie? Een nummer zonder enige spanningsboog of climax dat rondjes draait om hetzelfde thema. Zullen we het over de tekst maar niet hebben ? Dat hebben heel veel anderen voor ons al gedaan.

khonnor
holy fuck!!! pet shop boys en roxy music plastic pop zonder enig gevoel? ken jij die bands wel?

heb je ooit al de eerste platen van roxy music gehoord? kan je me dan ook eens vertellen hoe synth-pop daar iets mee te manken heeft? songs als virginia plain, do the strand en oh yeah zijn absolute klassiekers. besef jij wel hoe belangrijk bryan ferry en brian eno (beide in roxy music, moest je t nog niet weten) geweest zijn voor de rockgeschiedenis? eno, je weet wel, de man die zowat op z'n eentje het ambient genre op de kaart heeft gezet.

en the pet shop boys? zij waren de eersten die op een serieuze manier invloeden van house en andere electronica in vrij toegankelijke popmuziek verwerkten. zij worden door vele electronica acts van nu als pioniers gezien. ze hebben over gans hun carriere zeker tien perfecte popsongs geschreven die zich met een gerust hart kunnen meten met het beste van the beatles, U2 en andere groten. en hun b-kantjes waren vaak experimenteel, dansbaar en lichtjaren vooruit.

fuck man, van zulke opmerkingen word ik een beetje ziek. het getuigt toch van een uiterste beperkte muzikale kennis, van een schrijnend besef van het historisch belang van bepaalde bands.

roxy music en pet shop boys associeren met plastieken synthpop (brrrr.... alleen het gedacht al). heiligschennis.

khonnor schreef:

Ok, Brian Eno heeft absoluut zijn verdiensten gehad, no question about that. Jouw mening over the Pet shop boys laat ik volledig voor jouw rekening, maar hou mij erbuiten..

khonnor
jouw opmerkingen bewijzen imho dat je geeneens de moeite hebt gedaan om het werk van roxy music of pet shop boys te doorgronden. anders zou je dergelijke idiote opmerkingen niet maken. vooral roxy music bestempelen als plastieken synthpop is even idioot als the beatles bestempelen als avant gardistische electronica.

enne. kleine newsflash, een goeie song is een goeie song, of ie nu verpakt is als punk, rock, folk of synthpop... 't zou niks mogen uitmaken. of zou jij een willekeurig pet shop boys nummer wel goed vinden moest het plots gecovered worden door u2?

1,0
Ik dacht dat het juist andersom een keer was gebeurd ? Artistiek hoogtepunt inderdaad..

avatar van predator
Yamato schreef:

Oh, is dat zo??? Net zoals dat verhaal dat alleen mannen porno kijken.......

Maar goed, leuke cd dit, idd richting Pet Shop Boys.

avatar van Exit Music
Eerste luisterbeurt: Afschuwelijk. Wat een tegenvaller, terwijl human best een prima single was.
Niet te vergelijken met het fantastische Sam's Town en het net wat minder geweldige Hot Fuss.

Weet niet wat de mannen van plan zijn, maar deze plaat zal niet bepaald bijdragen aan een legendarische status.

Tot nu toe een schamele 1,5*. Hoop dat de komende luisterbeurten zullen helpen deze bizarre score wat op te krikken...

Antagoon
Boris1 schreef:

Iemand die Roxy Music af doet als plastic pop is niet serieus te nemen. Althans dat roept zo'n citaat op. Dan ken je het baanbrekende oude werk dus gewoon niet. Geeft niks, ik ken ook niet alles, je kunt alleen beter geen zaken (i.c. bands) aanhalen die je niet goed kent. Màg wel natuurlijk.

Hmm kon the Killers toch altijd wel waarderen, vooral live waren het altijd goede shows en ook een aantal sterke nummers op de vorige cds. Maar nu ik Human en nog enkele andere nummers heb gehoord waag ik me maar niet aan de hele cd. Volgens mij hebben ze zichzelf voorbij gedraaft.

Antagoon schreef:

Ik begrijp dat er van mij iets meer genuanceerdheid wordt verwacht. Ok dan, Roxy Music ten tijde van Avalon, zo beter ?

Lost Highway
Roxy ten tijde van Avalon, daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Op dat zelfde Avalon staat dan wel weer één van de mooiste popsongs allertijden, nl 'More Then This'. Ookal vind ik dit geen slechte plaat, een 'Smile Like You Mean It', 'Mr. brightside', 'Somebody Told Me', 'Read My Mind' of 'When You Were Young' staat hier niet op vrees ik. Dit is wel degelijk de minste Killers plaat.

avatar van Hendrix4live
mm, ik weet het niet. Ik heb net het album gehoord maar ik vind human eigenlijk heel slecht. Veel te discoachtig voor de killers. Opzich zijn sommige nummers wel aardig, alleen vond ik hun vorige albums veel beter. Ben nog niet echt in staat om een cijfer te geven.

Boris1 schreef:

Zelfs dan niet. Avalon is een perfect gestileerde pop-plaat, met 1001 invloeden. Het enige dat je die plaat kan aanwrijven is dat ze te gladjes klinkt. Maar, songs als "Avalon" en "More Than This", daar kunnen The Killers enkel maar van dromen.

Neen, Avalon is echt verre van een plastieken popplaat...

Enne, idd, zoals hierboven aangehaald, als je een band niet goed kent kan je er beter over zwijgen.

dVTB
@Boris1: Je moet fijn zelf weten wat je mening is, het ging me er vooral om HOE je die mening brengt. Dat je een compleet genre al bij voorbaat als fake en 'plastic' betitelt, alleen omdat het synthpop is. "Het woord alleen al"... - Hoezo? Is dat per definitie fout? Of zijn er nu toch eens goede synth-platen? Want je noemt nu wél wat.

De muziek van The Killers is trouwens altijd al behoorlijk elektronisch beïnvloed geweest. Ooit nummers als Read My Mind, Bones en Somebody Told Me gehoord? En het nieuwe album klinkt echt niet zo ontzettend als één groot Stuart Price-sausje. Dan hoor ik toch echt een ander album dan jij hoort.

Maar invloeden van electronica in muziek verwerken, ligt kennelijk moeilijk. Ik ken mensen die met dezelfde 'argumentatie' de nieuwe cd van Keane afbranden. Net alsof de nummers zélf er niet meer toe doen zo gauw er een synth-geluid is te horen. Ik zal dan maar snel stoppen met de bands waar ik als toetsenist in speel...

En een hit scoren, zegt natuurlijk niet alles, maar wanneer Human de grootste hit van The Killers is tot nu toe, is dat misschien wél een indicatie dat het nummer door velen toch niet zo 'slecht' wordt gevonden, als door jou. Misschien is de gemiddelde muziekluisteraar dan toch wat minder vooringenomen. Ik draai Human in elk geval grijs en - zo te zien - velen met mij.

Kadafi
Het wordt wel erg soft hier. Weinig boeiende verslavende liedjes om lekker mee te neuriën. Ik luister dit album nu voor het eerst. Spaceman is na de eerste 6 nummers de leukste.

avatar van Jumperjack
Boris 1

Dat mag jij natuurlijk vinden, maar Duran Duran en Roxy Music maakten prima muziek. De Petshop boys vond ik iets minder. Ik vind het geweldig als de Killers door dit album in een adem genoemd worden, met bands die het maken van een sterke popsong tot Kunst hebben verheven. Doe dit niet af als gevoelloze plasticpop want dat vat ik op als een belediging aan het adres van deze bands. Je mag het gerust slecht vinden, voor mijn part zelfs bagger, maar kom niet met dit soort argumenten.

tuktak
laat ik het er maar op houden dat dit gewoon niet mijn ding is. het album is niet catchy en inventief genoeg om er in dit genre bovenuit te steken. dus ik vraag me dan ook af welke radiozender betaald heeft gekregen om deze plaat eens flink te promoten.

Vanmiddag onderweg naar Nieuwegein en terug 4 x deze CD voorbij laten komen. In het begin was het onwennig maar wel interessant. De 4e keer vond ik veel nummers gewoon erg goed, zeker Losing Touch met onverwachte wendingen en gebruik diverse instrumenten. Goede wijn heeft tijd nodig en zo is het ook met muziek, het moet even rijpen. En dat doet deze plaat , hij wordt steeds beter en heeft het in zich nog te groeien. Een groeibriljantje, dus.

ok

avatar van dörpsgek
Wat erg is dit!!!

avatar van scar13
Toch verhoogd naar een 4,5. Het is toch echt een heel goed album, en de heren van The Killers hebben er veel moeite ingestopt wat te horen is naar de vele bijzondere klanken die erin zijn verwerkt.