The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van Pinsnider
Mijn HE!MEL! wat gebeurt hier!!!!????
De plaat nu voor het eerst beluisterd, maar dit is echt rampzalig!!! Ik was vol goede hoop na het interessante "Human", maar die hoop werd na 4 nummers helemaal de grond in geboord en het is niet meer goed gekomen. Niks mis met de referenties die ook al door vele anderen zijn genoemd (PSB RM DD) , maar dit is al zo vaak zo veel beter gedaan. De liedjes zijn op zichzelf nog niet eens zo heel erg slecht, maar op de één of andere manier raakt het mij voor geen meter, klinkt het té gekunsteld.... Argh, wat een tegenvaller!!!

Kan me overigens ook wel vinden in de uitstekende recesie op kindamuzik:

Antagoon
Bewaar erg goede herinneringen aan hun eerste plaat (op eindeloze wegen in Argentinië), die was spontaan en bevat gewoon goede popmuziek. Niks meer en niks minder.
Zag onlangs hun clip langskomen en dat maakte het huidige plaatje compleet. Mijn god, wat dacht die zanger!? Alles komt zo nep en pathetisch over net zoals Coldplay tegenwoordig. Er is niks mis met grote gebaren, maar dan moet het wel uit je tenen komen en niet zo geforceerd aan de haren erbij gesleept worden. Jammer, deze band had het wel wat mij betreft.

avatar van trebremmit
Heb nu 3 nummers geluisterd het is nog erger dan ik dacht. Zal nog wel even doorzetten maar het is moeilijk. Oh my god nu het nummer Joyride, wat willen ze hiermee, laten horen wat voor bagger er in de 80's gemaakt is?

Dat gitaarloopje in Spaceman lijkt trouwens erg op New Order.

avatar van trebremmit
Helemaal geluisterd en er staat 1 mooi nummer op en 1 redelijk nummer de rest is crap. Dustyland Fairytale is het beste nummer op deze plaat en Neon Tiger gaat nog wel. Nee de Killers hebben afgedaan voor mij.

avatar van musicman13
Yamato schreef:
Was maar een geintje, voornamelijk vrouwen luisteren Beyonce, Mariah Carey enzo. Vandaar.

hahah ok ! Ik ben gewoon een R&B beest en Mariah en Beyonce maken hele goede!

avatar van Boris1
1,0
Pinsnider schreef:
Mijn HE!MEL! wat gebeurt hier!!!!????

Kan me overigens ook wel vinden in de uitstekende recesie op kindamuzik:

He, wat lees ik nou in deze recensie ? Roxy music ?

avatar van judgepaddy
"Are we human or are we dancers"

Hahahahaha

avatar van Exit Music
Na een eerste luisterbeurt een ontluisterende indruk te hebben gemaakt ben ik nu iets meer onder de indruk van dit album.
Nummers als Dustland fairytale, Good night travel well en het prachtig slepende I can't stay zijn Killers-waardig.
De rest van de plaat blijft uiterst twijfelachtig.
Desondanks verdubbel ik mijn waardering van 1,5* naar 3*.

avatar van scar13
Joy ride vind ik het vervelendste nummer van het album gevolgd op I Can't Stay. De rest is allemaal echt goed, met een paar nummers die er boven uit knallen ( Goodnight, travel well , A Dustland Fairytale , Losing Touch etc. )

avatar van Silver
Ik vind Joy Ride juist wel fijn, lekkkere jaren 80 pop.

avatar van Sldghmmr
Ik kan het wel snappen dat een hoop fans bij deze afhaken. Maar het zal ook wel weer een hoop nieuwe lui aantrekken.

Persoonlijk vind ik alle drie de albums goed. Het is niet zo dat ze met elkaar te vergelijken zijn.

Mijn favo tracks:
Goodnight, Travel Well
A Crippling Blow

avatar van musicman13
ik verhoog em weer!! Wat een geweldig album en band! Ik ben erg benieuwd naar Hot Fuss & Sam's Town, vooral de laatste. Maar ik kan de albums nergens goedkoop vinden zelfs niet bij the Fame voor 7,5! Ik raad jullie ook aan het interview met Brandon Flowers in Oor te lezen! Goed interview!

Lost Highway
Bij Free Record worden zowel Hot Fuss als Sam's Town voor een zacht prijsje aangeboden ( 2=15). Beide albums zijn toch wel een stuk beter dan deze, hoewel ik Day & Age beter kan appreciëren dan de meesten hier. Beste nummer : A Dustland Fairytale.

dVTB
Ik heb het album vandaag nog eens een paar keer geluisterd en ik stel mijn mening voor de tweede keer bij. Naar boven, welteverstaan. Ik vind het een uitstekend album, zonder zwakke momenten. Fris, melodieus en rocky genoeg. Dat synthpop-gehalte wordt echt zwaar overdreven.

avatar van Jumperjack
Yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, stop met zeiken, als jullie het slecht vinden, hoop ik ook echt dat jullie dat vinden? In een woord geweldig, JACK !!!

avatar van mr-mucho
ik verhoog mijn stem ook, luister wat vaker naar dit album! het kwartje moet even vallen vind het stukken beter klinken dan bij de eerste luisterbeurten.

Ik ben nooit echt onder de indruk geweest van the Killers, maar die nieuwe single gaat te ver. Wat een verschrikkelijk saai sky radio nummer, heb ik eindelijk na zeven jaar dat rot nummer van Train - Drops of Jupiter uit m'n hoofd en dan krijg ik dit. Zo leeg, oersaai.

chrismusic
LaCaméraStylo schreef:

ze zijn wat meer commerciëler gaan klinken maar ik vind het nou niet echt een slecht nummer zeker met die mtv clip is ie best aardig.

avatar van Jumperjack
We gaan de 3e week in voor Day & Age als nr. 1 in de rotatie lijst, het gemiddelde qua stemmen daalt, maar de CD wordt alsmaar meer afgespeeld. Ik denk dat het laaste boekdelen spreekt, waar geen stem of wat dan ook tegenaan kan, dit album is geweldig en is de definitieve doorbraak van : The Killers!

avatar van trebremmit
Ze zijn toch allang doorgebroken?

avatar van Strife
Ik heb erg veel tijd nodig gehad om dit album te leren waarderen. De eerste paar luisterbeurten was ik erg teleurgesteld omdat geen enkel nummer me echt kon raken.

Nu klinken de meeste nummers naar mijn mening wel aardig met Neon Tiger als favoriet

Toch had ik liever een album gezien dat in dezelfde lijn lag als Hot Fuss en Sam's Town die toch echt wel een trapje hoger staan

The Killers zijn een andere weg ingeslagen en dat is gewoon wennen

avatar van otherfool
Andere weg? Zo verschillend van Sam's Town is de sound nu ook weer niet...

Aardig plaatje van de Killers die altijd iets kitcherigs over zich hebben, paar goede nummers (Spaceman, Dustland Fairytale, Neon Tiger), paar missers (Joyride, This is Your Life), niet iets om je nu heel druk om te maken. Ik denk dat ik Hot Fuss nog maar eens opzet...

3 sterretjes.

Ik ben echt verbaasd, ik had nog nooit van deze band gehoord. Maar nadat ik Day & age had gedownload heb ik maar de hele discography gedownload.

Ik ben er fan van, hoe slecht hij ook is vergeleken met hun vorige albums. Heerlijke 4,5

avatar van bommel
Ja, dat was even schrikken bij de eerste luisterbeurt.
Maar je moet iedere CD even laten rijpen voordat je een oordeel velt.
Nou, ook na een keer of tien draaien haalt hij niet het verwachte niveau. Maar toch zitten er voor mij enkele redelijke nummers bij.
Het is goed dat een groep vernieuwt, maar dit is niet echt de goede richting , jammer

avatar van mr-mucho
Ook ik hoor the killers liever rocken zoals ze op hun eerste 2 albums deden. Maar deze stijl ligt ze ook wel. Het album weet toch een goede sfeer neer te zetten. Als ze volgende keer maar weer de gitaar rifs en songs als when you were young en mr. brightside uit de hoge hoed toveren. Dat is helaas op dit album minder het geval.

avatar van JoBBuS
Ik weet niet hoeveel van de mensen hier dit album na één keer beluisteren al hun stem hebben gegeven, maar voor hen die dat dus inderdaad hebben gedaan: gun het album wat tijd, luister er vaker naar! Ik vind het ondertussen echt een topalbum! Ik weet niet hoe het komt, maar vaker luister naar dit album, maakt de nummers gewoon stuk voor stuk beter. Sam's Town blijft wat mij betreft wel 't beste album van The Killers... en misschien wel één van de beste albums ooit... maar die laatste statement zal wel veel stof doen opwaaien.

avatar van lennon
Vind dit album na een paar luisterbeurten ook erg gemiddeld... te makkelijk... best wel een teleurstelling eigenlijk

avatar van Exit Music
@ Lennon: je vind dit album erg gemiddeld, dus geef je het 2*? Realiseer je dan aub wel dat dit cijfer gelijk staat aan 4 uit 10, oftwel: een dikke onvoldoende.

Ik blijf bij mijn 3*, omdat the Killers met Sam's Town al hebben laten zien veel beter te kunnen dan Day & Age.
Op deze laatste plaat mis ik simpelweg het gevoel en de emotie van de voorgaande twee albums. Op 'Dustland fairytale' na staan er eigenlijk voornamelijk gevoelloze nummers op.

En dat terwijl de stem van Flowers zich juist zo uitstekend leent voor het toevoegen van emotie aan de muziek, met zijn subtiele verjogingen en zijn lange uithalen.
Het blijft een gemiste kans, hoe vaak ik hem ook mag luisteren.

Exit Music schreef:

Dat zegt dan toch niets over Day & Age? Ik zou het nog beter begrijpen als je ze juist een lager cijfer gaf omdat je weet dat ze beter kunnen. Nog beter is gewoon als je Sam's Town helemaal niet laat meespelen in je beoordeling van deze.

avatar van Exit Music

Dat is toch ook precies wat ik doen?