Ploppesteksel schreef:
Wel, ik weet alleszins dat jij een fors tegenstander bent van the Pussycat Dolls enzo, maar zij nemen bv. hun 'Beep'-lyrics niet serieus.. Zij zingen dat gewoon omdat ze er geld mee verdienen.
Hm, als er nu één band is die zichzelf serieus neemt, dan wel de pussycat dolls. Als ik me niet vergis was dit het bandje die bij hun nieuwe release aan de wereld liet horen dat ze de nieuwe Coldplay waren en zich een echte 'Indie-band' voelden. Als je dan hun singles hoort, dan vind ik dat ook een behoorlijke afgang. Trouwens wat is dat 'zichzelf serieus nemen'? Iedereen die een plaat aan de mensen laat horen, en staat op te treden voor een publiek neemt zichzelf per defenitie serieus, niemand staat daar om zich laten uit te lachen. Of het nu een komiek is of een Death-Metal band, als ze niet geloven in wat ze doen zullen ze daar niet staan, en uiteindelijk wil elk mens wel appreciatie. Als er dan toch een band bestaat die zichzelf niet te serieus neemt, dan is het wel de geweldige CPeX, waarvan ook jij liefhebber bent als ik me niet vergis.
Je hebt het ook, net als vele anderen, nogal moeilijk met de uitspraken van Flowers. Waarom daar zo moeilijk over doen? Als Kayne West zichzelf de beste ter wereld noemt, dan heeft daar toch ook niemand een probleem mee? Van mij mogen artiesten arrogante uitspraken doen, zolang de pretentie niet afdruipt van hun lyrics en muziek heb ik daar geen enkel probleem mee. Nu weet ik wel dat het hip is om The Killers af te breken, maar sommigen lijken zo afgunstig tegenover Flowers dat het haast schrikwekkend is. De man kan er ook niet aan doen dat hij charisma heeft, deal with it

. Indien Human een nummer van Britney Spears was geweest, dan vond iedereen het geniaal.
Ik vind dat, en nu richt ik me hemelaal niet tegen jou, heel wat users hier de laatste tijd een bedroevend niveau halen. Hier heerst een ziekelijk kuddegedrag en een onwaarschijnlijke politieke correctheid. Niet alleen hier, als ik zie hoeveel halve sterren Tokio Hotel en Souljaboy reeds hebben, dan frons ik de wenkbrauwen. Niet omdat ik dat geweldige artiesten vind, wel omdat iedereen als blinde mollen deze artiesten loopt te bespotten, terwijl artiesten die naar mijn mening echt niet beter zijn (ik denk aan de door jou genoemde Rihanna, maar ook Beyonce of Britney Spears) hier meteen door de 'muziekpolitie' worden beschermd als je over hen nog maar één noot verkeerd schrijft . De kritieken die ik hier lees, als je dat bij Beyonce zou durven schrijven, dan is de brandstapel nabij. Ik weet dat ik nu in herhaling val, maar die politieke correctheid op MM bevalt me steeds minder en minder.
We hadden het echter over Human, ik snap de ergernis écht niet. Toffe pretentieloze synthpop is het voor mij; niets meer en niets minder. The Killers hebben het nooit van hun teksten moeten hebben, of stellen de lyrics van Somebody Told Me of Mr. Brightside misschien wel iets voor? Dit soort muziek hoeft het niet van zijn lyrics te hebben, wie dan toch zo verzot is op sterke teksten moet zijn heil zoeken bij Leonard Cohen, Nick Cave of Ian Curtis. Ik heb vandaag een dagje MNM geluisterd en wil tekstflarden als 'This is an SOS, don't wanna second guess, It's true I gave my all for you, now my heart's in two and I can't find the other half' graag met jullie delen. Om maar te zeggen; Flowers zal nooit een Morrissey worden, maar in vergelijking met zijn top 40 collega's brengt hij het er nog degelijk vanaf.