The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
Van vorig jaar dan, want hij is al een paar maanden uit onderhand.

Ik vind het ook een treurig nummer. The Killers zijn na hun aardige debuut helaas diep weggezonken.

Toch triest dat een vergelijkbaar bandje als The Bravery dat drie keer zo goed is nauwelijks aandacht krijgt.

herman schreef:
Van vorig jaar dan, want hij is al een paar maanden uit onderhand.

Drie keer zo goed zou ik niet willen zeggen. Maar ben het wel met je eens dat die band veel meer aandacht verdient. Moeten die ook niet zo langzamerhand weer met een nieuwe plaat komen?

The Bravery, inderdaad een zeer ondergewaardeerde band.
Hopelijk met een volgend album dat ze de waardering eens krijgen die ze verdienen.
Ik heb The Killers in ieder geval ( en niets tegen The Killers ) nooit zo'n ijzersterk nummer horen maken als 'Honest mistake'.

avatar van dynamo d
Nummer Human was eerste keer nog wel leuk maar begint me nu echt te irriteren. Stomme tekst ook.

avatar van Ploppesteksel
Ik vind the Killers ook maar behoorlijk zwak.
Nog steeds onbegrijpelijk dat zij headliner waren op de 1ste dag van Pukkelpop.. Niet dat ik al veel live heb gezien, maar dat was werkelijk het slechtste dat ik ooit al heb gezien. Sjonge jonge, en Human is inderdaad een kutsingle, exact wat Kos zegt zelfs

avatar van LucM
"Human" vind ik na enkele keren luisteren ook een zwak nummer met beperkte houdbaarheid.

dynamo d schreef:
Stomme tekst ook.

95% van wat in de top 50 staat heeft een slechtere tekst, dus wat iedereen hier komt mekkeren over die tekst snap ik niet.

avatar van Ploppesteksel
Wel, ik weet alleszins dat jij een fors tegenstander bent van the Pussycat Dolls enzo, maar zij nemen bv. hun 'Beep'-lyrics niet serieus.. Zij zingen dat gewoon omdat ze er geld mee verdienen.
Deze Brendon Flowers durft beweren dat ze één van de beste bands zijn en één van de beste albums hebben uitgebracht, en als je dan met zo'n baggertekst afkomt, dan vind ik dat behoorlijk zwak
Veel zwakker dan acts als Rihanna, die natuurlijk nooit een geweldige tekst hebben, maar dat ook niet proberen, zij willen gewoon geld..

Lost Highway schreef:

Daarnaast vergelijk ik een zichzelf respecterende act als The Killers ook liever met andere zichzelf respecterende acts i.p.v. Pussycat Dolls en co.

chrismusic
Ploppesteksel schreef:
Veel zwakker dan acts als Rihanna, die natuurlijk nooit een geweldige tekst hebben..

muziek hoeft niet altijd tekst afhankelijk te zijn.

Moest erg wennen aan het album maar een aantal goede luisterbeurten heeft er wel degelijk voor gezorgd dat ik de plaat heel goed kan waarderen. Ben benieuwd naar het concert op 12 maart.

avatar van LucM
Vergeleken met Pussycat Dolls en consoorten zijn the Killers wel goed, maar ik ken verschillende betere en vooral originelere bands.
The Killers met U2 vergelijken vind ik ook belachelijk, zij komen vooralsnog niet aan de hielen van deze legendarische band die tal van evergreens achter hun naam heeft.

Ploppesteksel schreef:

Hm, als er nu één band is die zichzelf serieus neemt, dan wel de pussycat dolls. Als ik me niet vergis was dit het bandje die bij hun nieuwe release aan de wereld liet horen dat ze de nieuwe Coldplay waren en zich een echte 'Indie-band' voelden. Als je dan hun singles hoort, dan vind ik dat ook een behoorlijke afgang. Trouwens wat is dat 'zichzelf serieus nemen'? Iedereen die een plaat aan de mensen laat horen, en staat op te treden voor een publiek neemt zichzelf per defenitie serieus, niemand staat daar om zich laten uit te lachen. Of het nu een komiek is of een Death-Metal band, als ze niet geloven in wat ze doen zullen ze daar niet staan, en uiteindelijk wil elk mens wel appreciatie. Als er dan toch een band bestaat die zichzelf niet te serieus neemt, dan is het wel de geweldige CPeX, waarvan ook jij liefhebber bent als ik me niet vergis.

Je hebt het ook, net als vele anderen, nogal moeilijk met de uitspraken van Flowers. Waarom daar zo moeilijk over doen? Als Kayne West zichzelf de beste ter wereld noemt, dan heeft daar toch ook niemand een probleem mee? Van mij mogen artiesten arrogante uitspraken doen, zolang de pretentie niet afdruipt van hun lyrics en muziek heb ik daar geen enkel probleem mee. Nu weet ik wel dat het hip is om The Killers af te breken, maar sommigen lijken zo afgunstig tegenover Flowers dat het haast schrikwekkend is. De man kan er ook niet aan doen dat hij charisma heeft, deal with it . Indien Human een nummer van Britney Spears was geweest, dan vond iedereen het geniaal.

Ik vind dat, en nu richt ik me hemelaal niet tegen jou, heel wat users hier de laatste tijd een bedroevend niveau halen. Hier heerst een ziekelijk kuddegedrag en een onwaarschijnlijke politieke correctheid. Niet alleen hier, als ik zie hoeveel halve sterren Tokio Hotel en Souljaboy reeds hebben, dan frons ik de wenkbrauwen. Niet omdat ik dat geweldige artiesten vind, wel omdat iedereen als blinde mollen deze artiesten loopt te bespotten, terwijl artiesten die naar mijn mening echt niet beter zijn (ik denk aan de door jou genoemde Rihanna, maar ook Beyonce of Britney Spears) hier meteen door de 'muziekpolitie' worden beschermd als je over hen nog maar één noot verkeerd schrijft . De kritieken die ik hier lees, als je dat bij Beyonce zou durven schrijven, dan is de brandstapel nabij. Ik weet dat ik nu in herhaling val, maar die politieke correctheid op MM bevalt me steeds minder en minder.

We hadden het echter over Human, ik snap de ergernis écht niet. Toffe pretentieloze synthpop is het voor mij; niets meer en niets minder. The Killers hebben het nooit van hun teksten moeten hebben, of stellen de lyrics van Somebody Told Me of Mr. Brightside misschien wel iets voor? Dit soort muziek hoeft het niet van zijn lyrics te hebben, wie dan toch zo verzot is op sterke teksten moet zijn heil zoeken bij Leonard Cohen, Nick Cave of Ian Curtis. Ik heb vandaag een dagje MNM geluisterd en wil tekstflarden als 'This is an SOS, don't wanna second guess, It's true I gave my all for you, now my heart's in two and I can't find the other half' graag met jullie delen. Om maar te zeggen; Flowers zal nooit een Morrissey worden, maar in vergelijking met zijn top 40 collega's brengt hij het er nog degelijk vanaf.

avatar van Ploppesteksel
Top 40 collega's.. Maar het lijkt mij toch dat het niet 'the Killers' hun ambitie is om te concurreren met de top 40-collega's, maar wel met de beste bands ter wereld ?

Overigens kan ik dat gewoon niet hebben, jezelf keigoed noemen. De Gallaghers & Kanye West vind ik inderdaad ook dikkenekken..
Enkel de Jeugd neem ik het niet kwalijk

Ja, CPeX neemt zichzelf niet echt heel serieus neen, dat bewijst hun geniale cover van the Architect . Maar ik bedoel maar, je kan liedjes maken om te lachen of liedjes waar je iemand wil mee raken of ontroeren of dergelijke of nog om andere redenen, maar the Killers proberen ofwel niets ofwel iets wat ze niet bereiken, lijkt het wel.

Dat over die 0,5 sterren vind ik ook belachelijk. Tokio Hotel & Jonas Brothers e.d. vind ik ook maar kutbandjes, maar ik dacht dat men heel het album moet beluisteren voor men mag stemmen en daar stel ik mij wel vragen bij ? Gewoon spijtig dat er zulke users zijn..

Neen, maar die liederen vond ik ook al niet goed
'Are we human or are we dancer?' is echter wel het toppunt van gewoon willen dat je tekst rijmt, ook al is het belachelijk.

The Killers zijn beter dan Jonas Brothers ja, maar je kan het wat vergelijken met voetbal. Een slechtere club uit de 1ste klasse is (over 't algemeen bekeken) beter dan de clubs in de 2de klasse, maar ze zitten wel in 1ste klasse dus moeten ze proberen te zorgen dat ze goed genoeg zijn voor 1ste klasse en niet 2de klasse, want voor je het weet degraderen ze.

Lost Highway
Ik snap je punt. Toch ben ik geen voorstander van een klimaat waarbij een goede artiest de grond wordt in geboord bij het uitbrengen van slecht materiaal, terwijl een 'slecht' artiest de hemel wordt ingeprezen als het voor één keer eens niet zo dramatisch slecht is. The Killers kunnen niet concurreren met de beste bands ter wereld, daarvoor schiet elk bandlid te kort. Dat neemt niet weg dat ze een reeks erg leuke nummers in hun repertoite hebben.

avatar van Kos
Kos
Buiten de tekst vind ik gewoon zijn zielige stemmetje (was me eerder nooit opgevallen) in combinatie met het vreselijke georkestreerde gebeuren echt heel erg. Het lijkt wel een soort musicalnummer of zo.

avatar van LucM
Hoge bomen vangen veel wind. Als een artiest die steeds goede albums heeft uitgebracht een minder album uitbrengt wordt dat in de grond geboord omdat men nu éénmaal het beste van die artiest verwacht. Terwijl een minder slecht album van iemand die alleen maar rommel heeft uitgebracht positief wordt onthaald. Men heeft vaak de neiging het nieuwe werk van die artiest te vergelijken met vroeger werk.

Op MuMe ergert men zich (ten onrechte) over de weinige minder goede nummers van artiesten als Bob Dylan, Neil Young, U2, The Beatles, Rolling Stones ... Natuurlijk, iedereen heeft wel eens minder goed werk uitgebracht maar daarnaast hebben zij eerst en vooral talrijke meesterwerken uitgebracht, waaraan vele huidige bands waaronder the Killers niet aan kunnen tippen. En zelfs het slechtste van die artiesten vind ik nog altijd beter dan het beste van bv. Pussycat Dolls.

Om op "Human" terug te komen, zowel tekstueel als melodisch als vocaal vind ik het geen hoogvlieger, maar ik heb véél slechter gehoord.

Mayne
Je kunt The Killers ook niet vergelijken met werk van Bob Dylan, Neil Young, etc. The Killers zijn nog nieuw - die andere artiesten hebben tientallen albums staan die die paar nummertjes zo wegvinken en hebben door hun grote invloed op de popmuziek (ook niet onbelangrijk) een terechte legendarische status geworven. En eigenlijk weerleg je die vergelijking met: "waaraan vele huidige bands waaronder The Killers niet aan kunnen tippen."

Ik vind The Killers daarom ook geen hoge bomen. The Killers, wat zijn die voor de popgeschiedenis vergeleken met hen?

avatar van LucM
Volledig eens met Mayne. Daarom vind ik het gewoon belachelijk The Killers de nieuwe U2 te noemen (wat hier in dit forum werd gedaan).

Lost Highway
Nogal hoogdravend, meteen deze band in de context van de popgeschiedenis plaatsen? Moet je ze daarom tot in den treure toe steeds afbreken? The Pussycat Dolls of Beyonce, wat betekenen zij dan in hemelsnaam voor de popgeschiedenis? Het is gewoon een leuk bandje van deze tijd, of er al dan niet nummers in ons collectief geheugen zullen gegrift blijven zien we wel binnen een twintigtal jaar.

avatar van LucM
Zoals ik eerder zei, vergeleken met The Pussycat Dolls vind ik the Killers wel klasse. Ik ben geen fan van the Killers, maar als ik moest kiezen tussen één CD van the Killers en 10 CD's van Pussycat Dolls, Beyoncé en aanverwanten is de keuze wel duidelijk.

johannesA
Volledig met Lost Highway eens, het kan mij geen ruk schelen wat een bandlid van welke wille keurige band zegt over zichzelf. 99% van alle muzikanten vindt zichzelf de beste band/muzikant van deze aardbol, anders hadden ze wel andere nummers geschreven, toch.

Maar om de Killers de grond in te stampen om een paar uitspraken van Mr. Flowers vind ik ronduit belachelijk.

Ik kan zeer genieten van Day&Age en als een ander er niks aan vindt, dat kan mij eigenlijk weinig boeien. Zeker niet als je Killers met top 40 gebrabbel gaat vergelijken. Reken maar, dat er na Human geen single meer hoog in de top 40 of top 100 terechtkomt, want Killers hoeft het echt niet van de singles te hebben, de albums zijn goed genoeg en dat kan je van de meeste top 40 hitjes niet zeggen.

Zakt een hit van een willekeurige top 40act, wordt er snel weer een nieuwe single uitgebracht, want cd's verkopen/legaal downloaden zit er voor de gemiddelde Pussycat Doll niet in, want zulk soort albums zijn slaapverwekkend.

LucM schreef:

Dat is ook mijn punt. Waarom in hemelsnaam vijf keer komen posten hoe slecht The Killers/Human is, als je met geen woord durft reppen over acts die nog tien keer slechter zijn én die bovendien nog veel meer succes hebben met materiaal dat ze niet eens zelf geschreven hebben. Ik vind het positief dat The Killers ook eens een hitje hebben, zo staat er ook eens iets degelijks in de top 40.

Lost Highway schreef:

Dat heb ik gemist, maar de PCD hebben zo ongeveer tegelijkertijd met Coldplay (Talk) een nummer van hetzelfde Kraftwerk-album gesampled. Misschien dat ze daarom zoiets zeiden.

Overigens vind ik die politieke correctheid aangaande populaire muziek hier wel meevallen. Nu vind ik de PCD ook vreselijk, maar zijn de Killers dan zoveel beter omdat er toevallig gitaren inzitten?

Ik vind dat jij ook wel erg makkelijk alle top 40 muziek over een kam scheert: er is echt wel verschil tussen Soulja Boy en Rihanna. Ik vraag me trouwens af wat jij bv. van Shut Up and Drive zou vinden als The Killers het uit zouden voeren? Ik denk in ieder geval dat je Human door Rihanna slecht zou trekken.

Trouwens, over het 'dancer'-gedeelte:

There has been considerable confusion and debate over the line
"Are we human or are we dancer?" in the song's chorus. Many have
incorrectly heard "denser" instead of "dancer", a change which
significantly alters the interpretation of the song's meaning.
On the band's official website, the biography section states
that Flowers is singing "Are we human, or are we dancer?" and
also says that the lyrics were inspired by a disparaging
comment made by Hunter S. Thompson about how America was raising
a generation of dancers.

Lost Highway
Nu kaats je de bal natuurlijk helemaal terug met mijn stelling over Britney Spears en Human. Op het feit of The Killers al dan niet beter zijn dan de Pussycat Dolls ga ik niet antwoorden, die vraag lijkt me te belachelijk voor woorden.

Ik vind niet dat er kwalitatief een verschil is tussen Soulja Boy en Rihanna. Als Souljay Boy Soulja Girl was geweest, dan zou de kritiek tegenover deze persoon al helemaal anders geweest zijn.

Shut Up and Drive vind ik poedelrock, en dus vreselijk, al werd het door Morrissey gezongen. Human door Rihanna? Hmm ik zou me wel wat ergeren aan dat nasale kleuterstemmetje, maar ik zou het meteen met voorsprong haar beste nummer vinden. Ik scheer niet de hele top 40 over één kam ( in tegenstelling tot sommigen die een artiest die top 40 haalt meteen waardeloos vinden ), maar de hier in de discussie genoemde artiesten ( Beyonce, Rihanna, Britney Spears ) vind ik wel de bodem van de top 40. Een lege doos waar aan de buitenkant de siroop afdruipt om toch maar zoveel mogelijk te verkopen. Ik heb nada tegen commerciële muziek (want zowat alle muziek is commercieel), maar plat commercieel is me een stap te ver. De top 40 deuntjes van bvb Melee, Robyn, Lily Allen of Keane gaan er goed in, maar Rihanna, daar bedank ik voor. Dan schat ik Vengaboys of Captain Jack nog hoger in. Deze discussie is wel aardig aan het keren, een tweetal weken geleden werd mijn muzieksmaak nog te glad en te mainstream genoemd omdat ik dit album kan appreciëren, terwijl ik nu al een anti top 40 klever krijg.

Voor de duidelijkheid: ik vind jouw smaak prima hoor (we delen zelfs een top 3 plaat). Zolang je er zelf maar van geniet.

avatar van Grafmat
herman schreef:
Trouwens, over het 'dancer'-gedeelte:

Dan zit er dus toch veel meer inhoud in deze tekst dan iedereen hier steeds maar weer beweert, zoals bv. Ploppeketsel. Ik vind het goedkoop om als je iets niet begrijpt het maar af te doen als slecht/dom/alleen bedoelt om te rijmen...
Ik wijt het maar weer aan de hitparade-allergie van de mensen die zichzelf zo nodig als 'alternatief' willen presenteren.
Overigens weet ik nog steeds niet precies wat ik nu als eindoordeel over dit album moet zeggen. Zelfs een nummer als Joyride wat ik in eerste instantie helemaal bagger vond bevalt me stiekem eigenlijk wel... Niettemin verkies het stevigere werk van de eerste twee albums boven deze - dat dan weer wel.

Grafmat schreef:
Zelfs een nummer als Joyride wat ik in eerste instantie helemaal bagger vond bevalt me stiekem eigenlijk wel... .

Stiekem, dat is inderdaad de term die je hier moet gebruiken om nog geloofwaardig te blijven. Wat mij betreft is het gewoon een degelijke popplaat die ik graag bij het middagmaal draai, en daar schaam ik me absoluut niet voor. Met name de eerste zes nummers bevallen me wel, nadien is het vet wél van de soep heb ik de indruk, met Neon Tiger als carnavalesk dieptepunt.

Lost Highway schreef:

Die misschien niet. Maar ze kunnen het wel, mooie teksten schrijven.

Uit Sam's Town:

I took the shuttle on a shock-wave ride,
where the people on the pen pull trigger for accolade
I took a bullet, I looked inside
Running through my veins
An American masquerade

I still remember Grandma Dixie's wake,
I never really known anybody to die before
Red white and blue upon a birthday cake,
And my brother, he was born on the fourth of the July...and that's all

"So why do you waste my time?"
Is the answer to the question on your mind
And I'm sick of all my judges,
so scared of letting me shine
But I know that I can make it,
as long as somebody takes me home...