The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van pjh1967
Weet niet of ik dit album ooit ga beluisteren, vind de single "Human" al van een erg bedenkelijk Q-music / Sky Radio niveau.

Exit Music schreef:

Dat is toch ook precies wat ik doen?

Oh echt, dan heb ik het gewoon helemaal verkeerd begrepen. Excuses.

ik vond de eerste 2 cds van hun toch duidelijk beter. vooral qua houdbaarheid. dit is zeker geen slechte plaat, alleen niet echt bijzonder.

JdW
Ok, ik ben eerlijk. Day & Age kan mij weinig boeien, behalve het nummer Human dat ik wel aardig vind. Maar de rest vind ik kolderieke 80s humor waar ik zelf de lol niet van kan inzien. Tot zover dus 2*. Hot Fuss en Sam's Town vond en vind ik wel twee goede albums.

avatar van NewYorkCityLight
Bonus track A Crippling Blow vind ik ook van hoog niveau, net zoals single #1 Human. Tijd om het album te beluisteren.

avatar van Chronicles
Ik heb bij dit album niet de behoefte om het goed te beluisteren, dit had ik bij de eerste twee albums wel. Het liefst had ik de nummers binnen een week uit mijn hoofd geknald. Ik weet ook niet precies waar dit aan ligt... Misschien toch wel het hoge top 40 gehalte inderdaad. Hoewel Joyride mij wel aanspreek. 3,5..... maar dit is nog veranderlijk!

Theuniss
Een geweldig album, moest er eerst wel even inkomen. Human vind ik eigenlijk nog een ietwat minder nummer op dit album, joyride (die ik eerst niet zo vet vond, meer komisch), I can't stay & spaceman zijn goede nummers, maar de uitblinker op dit album is de plaat 'A dustland Fairytale'.. die ik meteen al wat vond hebben.. zonder dat ik wist voor wie Brandon dit nummer had geschreven..dat maakt dit nummer nog specialer en is samen met 'All these things that I've done' van Hot fuss mijn favo killers-plaat

TheBlackKeys
Had dit jaar sam's town gekocht een Heerlijk album.
maar dit is echt slecht ze moeten gewoon terugkeren naar de sound van hott fuss en sam's town lekker rocken zonder die keyboard op de voorgrond

Had het album beter verwacht. Vind het een beetje een domper na Hot Fuss en Sam's Town..

Toch wel leuk die exotische tintje die sommige nummers hebben.

t-h-y-$
wat een lelijke cover

avatar van Samsidesalad
the killers begonnen leuk maar worden met het jaar slechter, erg jammer

avatar van aerogp1
Een eerste kennismaking met The Killers, het bevalt met niet verkeerd.
Maar ook niet uitermate bijzonder. 'Joy Ride' is lekker over the top , 'Human' heeft een hoog top40-gehalte.

Nu ik weet waar de tekst van human overgaat is het nummer een stuk krachtiger geworden.

De gehele cd spreekt me alleen nog steeds niet aan.

Father McKenzie
Samsidesalad schreef:
the killers begonnen leuk maar worden met het jaar slechter, erg jammer

Een puberaal bandje dat U2 wil zijn of worden, dat hoor je toch zo, neen, stemmen ga ik op deze meuk niet, als dàt de evolutie is die tegenwoordig in rockmuziek zit, ben ik blij dat ik met het ouder worden méér naar singer-songwriters, country en jazz grijp, dit hier is strontvervelende navelstaarderij, veel wind, weinig inhoud.
Ik deed moeite om in de shop dit ding met de koptelefoon te beluisteren, ik werd er niet vrolijk van...
Blij dat ik geen 20 meer ben, is het eerste dat in me opkwam....
En ja, dan die hoes, het heeft niets met de muziek te maken, maar dit moet één van de spuuglelijkste hoezen zijn die ik ooit onder ogen kreeg, vreselijk!
Zo'n hoes zet je als normaal mens toch al niet aan hier naar te gaan luisteren??
Ik ga vlug Johnny Cash nog maar eens opzetten, zie!

Mayne
Ik vind de hoes nog wel wat hebben, de inhoud daarentegen...

avatar van aerogp1
Father McKenzie schreef:
Ik ga vlug Johnny Cash nog maar eens opzetten, zie!

Dat vind ik een goed werk!
Respect for the Man in Black

Lost Highway
TheBlackKeys schreef:
Had dit jaar sam's town gekocht een Heerlijk album.

Ook bij hun betere nummers uit hun oudere albums treden de keybooards op de voorgrond. Het verschil is dat de songs gemaakt zijn vanuit een andere invalshoek. Een nummer als Mr. Brightside is ondanks de keyboard gebouwd rond een structuur van een traditionele rocksong, terwijl men hier meer het synthpop pad bewandeld.

Dit album is ook niet zo slecht als sommigen beweren, je moet er enkel wat voor proberen open staan. Ookal kan ik niet ontkennen dat bij I Can't Stay de Mexicam wave niet veraf is, en dat Neon Tiger kan fungeren als moderne carnavalskraker. Daarbuiten staan er wel een aantal nummers op die mij wel kunnen bekoren. Trouwens, al bijna 300 stemmen en een lange koppositie in de rotatielijst; ondanks de negatieve kritieken wil blijkbaar iedereen het wel eens gehoord hebben.

Mayne schreef:
Ik vind de hoes nog wel wat hebben, de inhoud daarentegen...

Ik zag de hoes vandaag in de winkel en toen kwam ik tot de conclusie dat hij inderdaad foeilelijk is.

Brother George
Heb heimwee naar Hot Fuss.

avatar van Erwin.c
The wannabees zou een iets betere naam voor deze band zijn.
Ze willen van alles zijn maar zijn het niet.

avatar van Apple Juice
Mensen wil even kwijt dat ik dit een prima album vindt!
Okee, het is niet te vergelijken met hun debuut, maar zeker geen slechte plaat. Het rockt inderdaad niet, maar volgens mij was dit ook helemaal niet hun bedoeling!!! Of je meer van de 'rockende' The Killers houd of van 'deze', daar valt over te praten. Maar of dit een slechte plaat is? Naar mijn mening in iedergeval absoluut niet! In tegendeel zelfs!
Draaien die schijf. Hij wordt wat mij betreft ook steeds beter.
Vooral Losing Touch, Human en I Can't Stay!

avatar van Yamato
Erwin.c schreef:
The wannabees zou een iets betere naam voor deze band zijn.
Ze willen van alles zijn maar zijn het niet.

Mag ik vragen waar je deze statement op baseert?

Mayne
Ik denk op hoogdravende uitspraken van de frontman.

Brandon Flowers described "Human" as "Johnny Cash meets the Pet Shop Boys".

Flowers was quoted as saying that Sam's Town would be "one of the best albums in the past twenty years" and in Entertainment Weekly he remarked that it would be "the album that keeps rock & roll afloat."

avatar van Yamato
In de sound van Human herken ik af en toe ook best de Pet Shop Boys, Johnny Cash vind ik er ook niet in terug maar hij zal zijn redenen hebben om die te vermelden, dat vind ik niet per se een hoogdravende uitspraak, meer een poging tot het omschrijven van een track.

Dat tweede is natuurlijk van een heel ander kaliber maar dat heeft hij dan ook al gezegd omstreeks de release van Sam's Town, dat lijkt me nu nog weinig relevant om als referentie te gebruiken bij een bericht bij dit album.

Ik vind overigens Sam's Town zo geweldig dat een dergelijke uitspraak voor mij best gedaan mag worden maar dat is dan weer mijn mening.

Tot slot denk ik dat we het hier niet hebben over het willen zijn van allerlei dingen maar meer over het geïnspireerd raken door allerlei dingen. Als ik andere door Flowers gedane uitspraken lees krijg ik sterk de indruk dat hij zich laat inspireren door muziek uit zijn jeugd. Dat heeft naar mijn idee niet te maken met het willen zijn van die bands maar meer met het vereren van betreffende bands.

P.S. Ik merk dat je (nog) niet gestemd hebt op dit album, heb je er nog niet naar geluisterd of heeft het een andere reden?

Mayne
Ik kan geen stemmen van 1 tot 5 sterren uitbrengen op zoiets onvasts en caleidoscopisch als muziek. Ik geef vaak wel mijn mening over verscheidene zaken, maar een oordeel vellen vind ik vaak onzin. Muziek is geluid en naar mijn mening altijd in ontwikkeling, per minuut verandert dat en hoor je iets wat je eerder niet gehoord zou hebben.

avatar van lowieke
Ik vind allereerst de hoes...nee zelfs de complete artwork gewoon heel gaaf! Vind het album ook lang zo goed niet als hot fuss, maar dat had ik bij sam's town ook al een beetje, maar toch gewoon een goed album.

Ik ben blij dat er in de top 40 the killers staat, dan begint het weer eens een BEETJE op muziek te lijken in deze tijd. Ik word schijtziek van alle tiesto's en britneys. Viva the killers!

avatar van Kos
Kos
Mijn hemel, zit ik me wekenlang af te vragen van wie die echt dramatisch kutte single Human was... is ie gewoon van The Killers. !

Wat een sof! Nu al de meest vreselijke single van het jaar. Ik kan er gewoon met mn kop niet bij dat mensen dat een goed nummer vinden.

avatar van Kos
Kos
judgepaddy schreef:
"Are we human or are we dancers"

Hahahahaha

avatar van BoordAppel
Dat zingen ze echt? Ik versta dat ook de hele tijd maar kon niet geloven dat het echt de tekst was.

Vind het ook een nogal minder nummer.

Lost Highway
Kos schreef:

Human Single van het jaar.