The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van Kos
Kos
Toch niet zo slecht als ik vreesde. De verwachtingen waren na Human wel tot het ultieme dieptepunt gedaald, maar dat is gelukkig veruit het kutste nummer.
De rest is ook niet zo hoogstaand als andere Killers platen, maar luistert soms nog wel aardig weg.

avatar van SiSsY bOY

avatar van Murdock
Heb het album nog niet helemaal gehoord maar ik vind spaceman echt een super nummer.

Waitingforthesun
Ik vind het een tegenvaller dit abum. Supermarkt muziek.
Human is natuurlijk de single van 2008 maar de andere nummers doen me niet zoveel. Slecht is het zeker niet maar ik mis toch wel de rock songs. Vind dit te glad en te veel op safe gespeeld.
Ik mis bij deze band en vooral op dit album ook de echte passie en emotie.

Nee hun volgende album zal echt beter moeten worden willen ze de huidige status willen vasthouden.

avatar van TaraB
Boooring... en human is ronduit irritant

avatar van Marty McFly
SiSsY bOY schreef:
Je snapt er niks van Kos. Human is gewoon goed. We are dancers!

Neeneenee... we are danceR!

joeri592
slechter dan sam's town, en wat voor crap nummer is human nou weer?

avatar van Martijnnn
Ik vind Human nog steeds briljant, en Spaceman eigenlijk ook wel, en na een paar keer vaker horen vind ik de rest van het album ook steeds wat beter. De eerste keer dat ik het album hoorde viel het mij ook zo zwaar tegen dat het alleen maar beter kon worden na vaker horen.

avatar van Hiawatta
Ik heb het album de afgelopen tijd veelvuldig beluisterd en helaas: vervelend album! Ik vind het album eigenlijk ronduit kinderachtig, de teksten, muzikaal, gebruik van zijn stem. Ongetwijfeld zijn The Killers artistiek aan het experimenteren of willen ze een nieuwe weg inslaan. Ik weet niet precies wat de bedoeling is van Day & Age, maar ik kan er niks mee. Geen enkel nummer weet mij te boeien, ok losing touch klinkt nog wel aardig, maar daar is het ook mee gezegd. Tekstueel geen hoogvlieger. Misschien zijn The Killers ook geen hoogvliegers, na het fijne album Hot Fuss is het er niet veel beter op geworden. Misschien dat dit een leuk album is voor the new young hipsters? Ik haak voorlopig even af en zal bij tijd en wijle Hot Fuss nog eens opzetten.

Toch een 2,5 voor de moeite

The Boogieman
Hmm ik vind het gemiddelde eigenlijk te laag als je het vergelijkt met de vorige 2. Alhoewel het niet klinkt zoals Sam's Town en Hot Fuss vind ik het nog wel herkenbaar The Killers. Er zit naar mijn mening best veel variatie in de liedjes die voor mij best goed uitpakken. Goodnight, Travel Well vind ik een goed uitgewerkt nummer en het heeft wel iets ''donkers'' wat je niet echt gewend ben van The Killers.
In het begin moest ik er nog wel aan wennen, maar toen ik het voor het eerst goed had geluisterd met oordopjes in viel het album veel beter bij me.

Zeker in donkere tijden van de kredietcrisis (ik werk bij een bank die gelukkig geen aandeelhouders heeft) vind ik het wel leuk eens een pretentieloos album te horen. En daar voldoet dit album ruimschoots aan

avatar van Joy4ever
Kos schreef:
Toch niet zo slecht als ik vreesde.
Mee eens. Het wordt nergens vervelend. The sky is full of dreams but you don't know how to fly. Het slotnummer Goodnight, Travel Well vind ik het beste Killers nummer so far. Zelfs het mierzoete A Dustland Fairytale vind ik erg fraai. Niks mis met deze Day & Age.

avatar van everto
Toen de Killers kwamen met Hot Fuzz, was ik ineens fan. Van het album erna konden 2 a 3 nummertjes mij maar echt boeien en bij deze cd heb ik al niet eens meer de motivatie om eraan te beginnen.
Ik weet niet of dat komt dat van dit type bands snel de houdbaarheid voorbijgaat, of dat ik onderweg ergens ben afgeknapt op hun 'misplaatste arrogantie' met opmerkingen in interviews als: binnen 2 jaar zijn wij de grootste band ter wereld, in combinatie met het maken van songs die voor het brede publiek erg toegankelijk zijn (Q-music) ...
Jammer, omdat ik me tijden kan heugen dat ik graag naar deze gasten luisterde. Komende zomer staan ze op Werchter, dat wordt toch maar wel kijken en stiekem hopen dat ze voornamelijk hun hotfuzz-songs willen uitspuien over ons!!

avatar van musicman13
Ik ga naar ze toe:D

avatar van aerogp1
musicman13 schreef:
Ik ga naar ze toe:D

Gefeliciteerd! Ik heb er niet zoveel geld voor over...

Vooropgesteld, Day and Age is een ode aan de jaren '80. Brandon Flowers heeft zijn liefde voor de (met name Britse) new wave scene nooit onder stoelen en banken gestoken. Dat hoorden wel al terug op het blinkende Hot Fuss. Maar waar op die fantastische debuutplaat naast megacatchy melodieën ook een flinke peut rock te bespeuren viel, daar staat Day and Age volledig in het teken van good old elektropop. Disco from Vegas dus

Met andere woorden: die stekelige, naar roestige prikkeldraad riekende gitaarrifs zul je op dit album niet horen. Wel een goedgeoliede hitmachine die de ene na de andere meezinger neerzet. Met de synthesizerkunsten van Flowers in een absolute hoofdrol. De jaren '80 dus. En is daar iets mis mee? Wat mij betreft niet.

Zo lijkt het heerlijke Losing Touch wel een verdwaalde hit uit de Top 40 van 1984. Wie Day and Age luistert, hoort een hele sterrenparade uit die jaren voorbijtrekken: van New Order, ABC, The Cure, Duran Duran tot Pet Shop Boys, Roxy Music, ELO en Bowie.
Luister maar eens naar Spaceman of Joyride. En Human natuurlijk, de veelbesproken eerste hit, die elektroballad die zomaar een cover van A-ha of Alphaville had kunnen zijn. Sommigen dragen 'm op handen, anderen vinden het eersteklas rubbish.

Misschien is dit niet de Killers-plaat waar iedereen op zat te wachten, maar het is wel een hele leuke. En een vrij constante. Het vervelende I Can't Stay daargelaten, is Day and Age stiekum wel behoorlijk gevuld met potientiële hitsingles. Met het galmende Neon Tiger als grootste kanshebber.

The Killers dragen de jaren '80 op handen. Er zijn legio bandjes die hetzelfde doen met de sixties en de seventies. Laat iedereen de muziek maken en luisteren die hij wil. Over smaak zal men het nooit eens worden.

En als je muziek uit de eighties niet te pruimen vindt, dan vind je Day and Aage waarschijnlijk een rukplaat. Zo niet, blind aanschaffen!

The Killers, bekende band, maar toch was ik er niet zo bekend mee. Ik kende nummers als When You Were Young (Guitar Hero III),Read my Mind (Pet Shop Boys remix) en een tijd later werd Human een megahit. Ik vond het eigenlijk allemaal wel (erg) leuke nummers en ondanks dat ik normaal gesproken niet zo bekend ben met het genre, heb ik het toch een kans gegeven.

En dat is me uitstekend bevallen. Dit album is heerlijk, je luistert er naar en voor je het weet ben je een half uur verder. Het is allemaal heel gelikt en poppy, maar wel erg lekker. Het album begint erg goed met Losing Touch en Human en Spaceman vind ik ook erg mooie nummers. Joyride is misschien wel mijn favoriet, een beetje funky en het brengt een gevoel van de zomer mee. Neon Tiger wil ik ook even noemen, dat is ook een van mijn hoogtepunten van het album.

De rest van de nummers is ook allemaal de moeite waard, maar toch ook weer niet bijzonder memorabel. Je kunt dit zien als een voordeel of een nadeel; zelf vind ik het erg positief. Alle nummers zijn namelijk van bovengemiddelde kwaliteit.

Wat mij betreft mogen the Killers dit geluid zeker behouden en uitbreiden, ik ben erg tevreden.

avatar van Joy4ever
A Dustland Fairytale is about Brandon Flower's mother who is dying from cancer. His father left him at a young age and now he is left. 1961 is the year his parents met in a trailer park and he "swept Cinderella" off her feet and then dumped her. The lyrics "now cinderella don't you go to sleep (die)/ it's such a bitter form of refuge/ oh don't you know the kingdom (family) is under siege/ and everybody needs you" make more sense now. Also "out here the bell don't ring" refers to the funeral bell tolling. Now the father is coming back around - the cancer made him wake up - "decades disappear" It's actually a really sad song, but it is by far my favorite of all time.

Ik vond deze uitleg elders op internet en vond het de moeite waard het hier te plaatsen. Sowieso ook één van mijn meest favoriete Killers songs.

avatar van Lennonlover
SiSsY bOY schreef:
Je snapt er niks van Kos. Human is gewoon goed. We are dancers!

De naam zegt al genoeg natuurlijk...

avatar van wvv89
0,5* er van af, maar het blijft een heerlijk album om te luisteren. Toch iets te enthousiast geweest in het begin.

The Killers zijn op dit moment bezig met het touren en tegelijk bezig met een cover cd op te nemen. Altijd handig een mobile studio op de weg.
Eerste cover is al verschenen op de Spaceman EP, Four Winds van Bright Eyes.

The World We Live In wordt de volgende single in Europa en A Dustland Fairytale in de rest van de wereld. Volgende maand worden beide single gereleased.

Milamber71
Wat een slechte plaat is dit zeg. De enige reden waarom ik er nog 2,5 ster uit weet te persen is vanwege Goodnight, Travel Well (en in mindere mate spaceman & a dustland fairytale). De rest is het luisteren niet waard. Jammer!

avatar van Arrie
wvv89 schreef:

Eerste cover is al verschenen op de Spaceman EP, Four Winds van Bright Eyes.

Nee he, waarom nou? Ik vrees het ergste...

avatar van wvv89
Arrie schreef:

Nee he, waarom nou? Ik vrees het ergste...

....
Origineel is naar mijn mening veel beter...

avatar van hpdewin
het nummer human komt mijn strot uit

Bedankt voor de zinvolle bijdrage.

avatar van Arrie
Zinvoller dan de jouwe in ieder geval. Hij geeft gewoon z'n mening, moet kunnen toch?

joeri592
hpdewin schreef:
het nummer human komt mijn strot uit

ik geef je dik gelijk

avatar van EGpower
Ik denk dat ik dit leuker had gevonden als ze 'Hot Fuss' niet gemaakt hadden.

avatar van JahLex
Ik wordt hier vrolijk van hoor! Motiveert me verder te gaan met mijn saaie stageproject...