Audioslave - Audioslave (2002)

Label: Epic

1. Cochise (3:42)
  2. Show Me How to Live (4:37)
  3. Gasoline (4:39)
  4. What You Are (4:09)
  5. Like a Stone (4:53)
  6. Set It Off (4:23)
  7. Shadow on the Sun (5:43)
  8. I Am the Highway (5:34)
  9. Exploder (3:26)
  10. Hypnotize (3:26)
  11. Bring Em Back Alive (5:29)
  12. Light My Way (5:03)
  13. Getaway Car (4:59)
  14. The Last Remaining Light (5:17)
avatar van nevyn
Cornell een zeikstem? Zijn stem is geweldig! Zo geoefend. Geweldige combinatie met Rage Against the Machine bandleden. Superalbum. Shadow on the Sun is een van de beste nummers die ik in tijden heb gehoord.

Ik begrijp de discussie hier totaal niet. Zijn jullie nou aan het zeggen dat De La Rocha een betere zangstem heeft dan Chris Cornell? Chris Cornell, in wijdte en breedte gezien als één van de beste stemmen in de hele geschiedenis van rockmuziek, tegenover het monotone woordengespuug van De La Rocha?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een fan van Rage Against The Machine, De La Rocha is zon beetje de enige rapper die ik een beetje kan uitstaan, maar er is zeer weinig zangtalent bij hem te bespeuren - het draaide meer om de charisma, maar dat heeft Cornell ook flink.

Hiernaast heeft Cornell de perfecte rockstem (alhoewel deze zwakker word naarmate hij ouder word - check Soundgarden's 'Superunknown' als je Cornell op zijn best wilt horen) en zijn vermogen om noten feilloos uit te schreeuwen met beide borststem en hoofdstem is bijna onovertroffen, en zijn bereik is eng hoog (je merkt het niet, maar hij is toch écht een baritone zanger).

Als deze twee eens even flink tegen elkaar aan zouden beginnen te schreeuwen zou Zack toch kijhard verliezen. Ik snap zowiezo de drang van Rage Against The Machine fans om De La Rocha te verdedigen tegenover Cornell niet. Het is niet alsof deze er door bedreigt word, omdat ze allebij heel anders tewerk gaan. Bij Cornell gaat het om zang en de beelden die worden opgeroepen als de tekst en zang gecombineerd worden - bij Zack gaat het erom dat zijn ideologie word verspreid. Het enige vergelijkings punt is dat ze hebben gespeeld met Tom, Tom & Brad.

avatar van VanDeGriend
Aha...een Marillion-achtige discussie over de zangers. Ook maar een duit in het zakje dan. Chris Cornell is een veel prettiger zanger dan Zach en Audioslave verliest zich niet in dat op den duur toch wel knap irritante prekerige linkse slogans gedoe. Met mn RATM cd's desondanks best leuke momenten gehad maar inmiddels liggen ze in de derde divisie doos-segment jeugsentiment- op zolder terwijl deze prettige plaat nog regelmatig de lade in gaat.

avatar van marco straaten
en zo is het en niet anders
nevyn schreef:

avatar van Exfrozen
Na deze vaak geluisterd te hebben vandaag ben ik erachter deze toch net beter iets beter is dan Out of Exile. Like A Stone is een prachtig nummer en heel mooi gezongen door Chris Cornell die dus absoluut geen zeikstem heeft. Like A Stone zou zo in me top 10 favoriete nummers allertijden passen. 4,5 *

De vergelijking tussen De La Rocha en Cornell gaat in se niet op vrees ik, net zoals de vergelijking tussen RATM en Audioslave.

Audioslave is erin geslaagd om een nieuw project op de poten te krijgen. De invloeden van zowel RATM als Soundgarden zijn aanwezig, maar overheersen niet. De agressiviteit van Rage maakt hier plaats voor een meer volwassen, serene sound van Audioslave.

De La Rocha is in de eerste plaats iemand die uit de hip-hopscène thuis is. Cornell was met Soundgarden een spilfiguur voor de Grungescène. Beiden zijn goed in hun genre.

Ik geef deze debuutplaat 4 sterren.

Mojo Pin
Audioslave haalt voor mij het niveau van Soundgarden en RATM niet, maar ik luister er toch graag naar. De mannen van RATM zijn verdomd goed op elkaar ingespeeld en Chris Cornell blijft voor mij gewoon de ultieme rockzanger. Vooral de nummers 'Gasoline' en 'Set It Off' zijn de moeite waard. In juni verschijnt de nieuwe Audioslave, 'Revelations'. Ze schijnen meer de soul-kant op te gaan en volgens gitarist Tom Morello zullen er ook Led Zeppelin invloeden te horen zijn. Ben benieuwd!

Ik vind dit persoonlijk een zeer goeie combinatie. De mannen van Rage Against the Machine en dan die geweldige vocalen van Chris Soundgarden Cornell. Ik zag ze vorig jaar nog op Rock Werchter en ik vond ze samen met Nine Inch Nails veruit de beste live band van de 4 dagen. Ze hebben hier dan ook een schitterend debuut mee afgeleverd. Persoonlijke favorieten van deze plaat zijn: Like a Stone, Show me how to live, I am the Highway en Cochise.
4,5 *

avatar van Nicolage Rico
Ik kan hier toch nog steeds niet aan wennen. Over een tijdje zal ik het weer proberen. Tot nu toen één van mijn miskopen.

Nicolage Rico schreef:

Dat kan ik best wel begrijpen. Ik vind het persoonlijk wel geslaagd, maar mijn voorkeur gaat nog steeds naar hun vroegere bands Soundgarden en ook wel Rage against the Machine...

avatar van Exfrozen
Nicolage Rico schreef:
Jammer, misschien net iets te hard? Wat vind je van Like a Stone? In ieder geval de wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus geef het nog niet op.

Exfrozen schreef:

Beste nummer van Audioslave

Anderu schreef:
Hiernaast heeft Cornell de perfecte rockstem

Mojo Pin schreef:
Chris Cornell blijft voor mij gewoon de ultieme rockzanger.

Ik besefte me dit net tijdens Badmotorfinger (van Soundgarden) ook maar eens weer. Zometeen Audioslave maar weer een keer draaien.

avatar van Marb
Cornell en de la Rocha gaan gewoon niet gelijk op, daar is gewoon geen discussie over te voeren. Cornell heeft gewoon een beter stemgeluid [hij kan rocken, maar hij past ook perfect in een akkoestisch en kalmer plaatje, en dat is eigenlijk gewoon wat hem zo uniek maakt.
Begrijp me niet verkeerd, Ratm is ook geweldig hoor, vooral als de oervaders van de rapmetal [**** LIMP BIZKIT]

Mojo Pin
Chris is een zanger, Zack is een rapper. Chris kan niet rappen en Zack kan niet zingen. Punt.

Juist Mojo!

avatar van Gagh
leuke plaat..liet mijn hoop in 2002 weer groeien dat echte rock nog bestond. Dat werd alleen maar bevestigd toen ik in datzelfde jaar Songs for the Deaf kocht. Wat ervoor zorgde dat deze plaat op het tweede plan werd verschoven.

Toch gewoon een leuk plaatje 3*

avatar van Oldfart
Oervaders van de rapmetal?
Welke band heeft Rage beinvloed beste Marb?
Juist: onze eigen Urban Dance Squad, my man.

Vwb zang Chris Cornell. Luister eens naar Nothing To Say op Soundgarden's abums Screaming Life, en naar Beyound The Wheel op Ultramega OK. Het is daarna alleen maar minder geworden met de zang, logischerwijs.. Maar hij is nog steeds één van de beste. Alleen een tour vergt altijd veel van zijn stem... Pinkpop 2003 was enorm goed. Een nieuwe, gedreven band met een uitblinkende Chris, die er duidelijk zin in had. Ik vergeet nooit zijn lach, die hij tijdens zijn zang/intro van Cochise op zijn gezicht krijgt, als hij het wild dansende publiek ziet... Ik kan niet wachten op zijn vervolg op zijn solocarriere, die hij heeft ingezet.

avatar van freebird
Goede plaat, goeie zanger, ook de trage nummers ....

kortom gewoon goed album

'n 4

Show Me How To Live, heerlijk frustratienummertje!
4 sterren

Prachtige nummers erop die ik elk me nog lang ga herinneren. Ik denk dan aan : Like A Stone (clip), Show Me How To Live (clip), What You Are, Getaway Car en Last Remaining Light. 4.5

prachtig album. Zeer mooie zang van 1 van de beste rockzangers van dit moment tegenover lekkere gitaren en drums van ex-leden van Rage against the machine. Nooit verkeerd om eens op te zetten, verveelt nooit.
4,5 sterren

Blijft het beste album van de band. Ideaal om in de auto op te leggen tijdens lange, lange ritten.

E.Norton
Shadow of The Sun (ook in Collateral hoor je hem)

Op die track ben ik gewoon dol op ken iemand mij aub vertellen of deze hele album zo klinkt?? ben namelijk meer een hiphopfan

avatar van dvdschaaf
Alle nummers zijn van die hoge kwaliteit, maar ik ben sowieso een grote Chris Cornell fan!

avatar van marco straaten
Chris Cornell maakt deze plaat de moeite waard om te beluisteren; wat kan die man zingen.

avatar van RPJvdH
Ik vind die gitaar ook wel lekker eigenlijk... Verhoogt met een halfje

avatar van FeNDeR
Wat een goed album is dit, lekker knallen met nummers als show me how to live, cochise en what you need. De zanger is ook erg goed hij zingt met zoveel energie en daar hou ik wel van.

avatar van Nicholas123
Lekkere cd. De combo Cornell met RatM werkt verrassend goed. Enige nadeel is dat sommige nummers niet echt blijven hangen en het vaak ook te veel op elkaar lijkt. Daarbij is het soms wel erg duidelijk te horen dat de muziek gewoon eigenlijk voor RatM geschreven was. Je kunt in je gedachten gewoon de la Rocha over de riffs heen horen rappen. Ook Morello's karakteristieke gitaarsolo's komen soms erg geforceerd over en irriteren soms. Echter kudo's voor Cornell die er toch een aantal hele goeie zanglijnen overheen weet te zingen. De zwakke punten die ik net opnoemde zouden eigenlijk voor een 3,5 moeten zorgen, maar met name toppers als Cochise, Gasoline, Set it Off, Like a Stone, en I Am the Highway trekken het cijfer omhoog naar 4*.