Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

Folk / Electronic
Label: Domino

1. In the Flowers (5:24)
  2. My Girls (5:43)
  3. Also Frightened (5:16)
  4. Summertime Clothes (4:32)
  5. Daily Routine (5:48)
  6. Bluish (5:16)
  7. Guys Eyes (4:33)
  8. Taste (3:56)
  9. Lion in a Coma (4:14)
  10. No More Runnin (4:25)
  11. Brother Sport (5:59)
avatar van ðe waan
En dan komt OOR weer aan met een gehypete plaat als The xx.

Deze is inderdaad totaal niet gehypet ^^ Dat Pitchfork voor Animal Collective kiest is nog minder verrassend dan OOR voor the xx.

avatar van Rottingdale
Snap 'm eigenlijk nu pas, deze plaat (denk ik).
Pure awesomeness. Doet het ook goed in de winter.

freakyy schreef:
Deze is inderdaad totaal niet gehypet ^^

Nee, deze is gewoon erg goed.

Terecht de plaat van het jaar. Ook voor mij. Of het gehyped is zal mij een worst wezen, als ik het maar goed vind nietwaar?

AC/DC
Is het normaal dat die hoes beweegt als ik er naar kijk?

avatar van The Scientist
nee.... wel dat je denkt dat hij beweegt....

..of het is een bug waar jordy iets aan moet doen

avatar van cbokhove
Ik hoor dat het goed is.
Het doet me alleen niet zo veel als Wolf, Antony of Mumford.

avatar van Koston
Omdat het misschien compleet andere muziek is?

avatar van Lennart_M
Ik heb zojuist mijn neefje van 10 Animal Collective-fan gemaakt met deze plaat. Hij heeft sowieso een briljante smaak voor een 10-jarig joch. Hij is bijv helemaal gek van Radiohead en Miles Davis

Dat komt helemaal goed met hem

avatar van Dorstlesser
"Oor", "Pitchfork", twee woorden die niet op een serieuze website thuishoren. Enfin, na de derde luisterbeurt zat ik dit mee te zingen en heerlijke melodieën mooie liedjes mooie effecten, precies wat ik nodig had.

Dorstlesser schreef:
"Oor", "Pitchfork", twee woorden die niet op een serieuze website thuishoren.

Pretentieus gelukkig wel!

BSound
Irritante bliepgeluiden, geruis, pretentieus aan elkaar geplakte nummers met bubbeltjes en shit. Dat is ongeveer wat ik hier hoor. My Girls is halfredelijk, voor de rest is het crap. Gelukkig nieuwjaar.

BSound schreef:

proost

UnknownPleasure
pretentieus vind ik nog wel het minst passende woord om animal collective te omschrijven..

dat je deze muziek samevat als bliepgeluiden , geruis en bubbeltjes en shit kan natuurlijk .. meningen zijn er overal...alhoewel er dan misschien wat mis is aan uw gehoor? of hersens..

avatar van The Scientist
Vind deze ook maar saai hoor.... doe mij maar Feels of Spirit They're Gone.....

Hier zit ik bij My Girls altijd vrolijk mee te tikken en te zingen en gaat de rest van het album voorbij zonder dat ik er erg in heb.. te weinig pakkend dus...

avatar van Near
'Pretentieus', kan ik wel inkomen, had ik ook eerst toen ik dit luisterde, maar heb dat label al gauw vervangen door 'ambitieus'..

Saai? Hmm.. da's toch eerder een adjectief dat ik op het muffe 'Feels' zou plakken. Nummers als 'Summertime Clothes' of 'Brother Sport' kun je toch nauwelijks onder de noemer 'saai' plaatsen - die nummers nemen gewoon de controle over iemands aandacht.. of 'Lion in a Coma', een opeenstapeling van alle interessante wendingen die kunnen voorkomen in een nummer.. maar goed.

avatar van de_nis_
PRETENTIEUS
-arrogant -kakkineus -nuffig -onbeschaamd -veel eisen stellend -vol inbeelding -vol pretenties -waanwijs -noten -aanmatigend -verwaand

Zodat iedereen weet wat dit betekent, ik wist het niet.

Ik vind 'Animal Collective' NIET pretentieus.

avatar van Leonard91
Wat een heerlijke eigen sound heft deze band toch. Nummers als "Brothers Sport", "Summertime Clothes" en "My Girls" zijn geweldig. Jammer dat niet alle nummers me weten te bekoren. Wie weet komt dat nog wel.

UnknownPleasure
de_nis_ schreef:
PRETENTIEUS

Zodat iedereen weet wat dit betekent, ik wist het niet.

Ik vind 'Animal Collective' NIET pretentieus.

zowat het tegenovergestelde ja alhoewel vol inbeelding misschien wel passend is

avatar van djarend
Hoezo is deze plaat niet gehypt, alleen maar, zeker toen ie net uitkwam, en ik vind het geen slechte plaat, verre van, maar wel meest oveschatte plaat van 2009, sorry, kan er geen kwartier naar luisteren. Maar goed, als jullie hem maar goed vinden inderdaad, dan is het prima, zet ik wel The XX, Fever Ray, Jon Hopkins of weet ik wat voor ander juweel uit 2009 op, keuze genoeg

avatar van xylo
ðe waan schreef:
En dan komt OOR weer aan met een gehypete plaat als The xx.

Enof die plaat van The XX gehypete is! Er staan een aantal prachtige nummers op hoor en ze surfen knap mee op die hele wave-jaren '80 revival. Maar als geheel komt dit album echt tekort.

Near schreef:

Hmmm... het woord saai was misschien niet helemaal goed gekozen nee... er gebeurt genoeg... alleen weet hetgeen er gebeurt me niet echt te pakken..

avatar van Bert Wasbeer
meermaals geprobeerd om de plaat (bewust) af te luisteren maar ik schijn er maar niet in te slagen. Halverwege slaat de slaap steeds toe. Kortom, kwartje valt niet.

avatar van Dorstlesser
Tja zo is het maar al te vaak, je hoort het of je hoort het niet.

LEUK

avatar van ðe waan
Ik krijg een zwart scherm met niks.

Marko
Die clip van Brother Sport is echt te gek. De laatste keer dat ik onder de indruk was van een videoclip die zo goed aansluit op het gevoel van een nummer kan ik mij niet eens meer herinneren.

Wat een heerlijke plaat is het toch. Ik was in de zomer van 2009 van mening dat de plaat te bizar en hip was om de hype serieus te kunnen nemen. In de herfst toch aan een herkansingsfase begonnen en als je verstand op nul zet tovert Animal Collective zowaar een regenboog van plezier in je hersenen. Erg moeilijk ook om niet in de huiskamer of op het treinperron te dansen als je My Girls, Lion in a Coma of Brother Sport aan het luisteren bent. De zomer van 2010 wordt een vrolijke bende.

4*.