Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
Nou, zou het dan toch waarheid gaan worden?
Ook Geffen maakt eindelijk officieel melding van deze release met het artwork nu wel in goede kwaliteit (en een lichte wijziging door toevoeging van het logo rechtsonder).
Een release als deze kan eigenlijk alleen maar tegenvallen en daar heeft heer Rose het zelf ook wel een beetje naar gemaakt......
23 November zal het dan echt moeten gaan gebeuren: wie had dat ooit kunnen denken?! Qua dag nogal vreemd omdat het een zondag is, maar dan zal de digitale versie wel in de verkoop gaan of zo. (Chinese Democracy, Black Frog/Geffen Records, will be available globally on November 23 on CD and vinyl accompanied by a free digital download of the tracks, and as a separate digital album at Best Buy and BestBuy.com).
Een site als Amazon maakt melding van 24 november. Bestbuy zelf 25 november. Ook maken zij de melding dat het hier gaat om een copy-protected cd. Lang geleden dat ik die term nog tegenkwam: daar waren ze toch al weer van afgestapt?

Father McKenzie
Niet dat ik er veel van verwacht, ze hebben het er inderdaad zelf nogal naar gemaakt.... maar wie weet kunnen ze ons nog blij verrassen, zeg maar....??

avatar van Arrie
Het werd wel eens tijd, zeg...

Het nummer Chinese Democracy is hier te beluisteren: http://web.gunsnroses.com/splash.jsp

Schijnt dat The Blues nu anders heet, ik hoop wel dat dat nummer de plaat heeft gehaald, want dat is echt een geweldig nummer!

En daar hebben we natuurlijk al één van de kritiekpunten. Dit is gewoon Axl Rose solo onder de naam Guns N' Roses (met wat andere muzikanten om zich heen). Alsof Paul McCartney onder de naam The Beatles een nieuw album uitbrengt.

avatar van gemaster
Aan de ene kant ben ik er toch wel benieuwd naar. Het is nu eenmaal al een legendarisch album. Ik ben alleen wel heel erg bang dat dit alleen legendarisch zal worden vanwege het uitstelgedrag en niet vanwege de muziek.

Maar het is goed dat het album uitkomt voordat er ook echt democratie in China is.

avatar van James Douglas
Ik zal hier wel helemaal alleen in staan maar de song 'Chinese Democracy' kon mij wel bekoren. Natuurlijk, het is een vrij eenvoudige gitaarriff maar de spanningsopbouw, de uithaal van Axl en de tekst die zich niet direct bloodgeeft, fascineren mij wel.

Heb trouwens gelezen dat dit het eerste deel van een trilogy zou zijn, waarvan het laatste deel zou moeten uitkomen in 2012.

avatar van Bartjeking
Dat we dit toch nog mogen meemaken zeg! Ik kijk hier heel erg naar uit, al heeft Axl Rose zich het ongelofelijk moeilijk gemaakt door het zo lang uit te stellen. Het kan bijna alleen maar tegenvallen, want welk album is het waard om 12 jaar op te wachten? Dat zijn er maar een paar. Toegegeven, die 1e single klinkt zeer lekker en dankzij het vooruitzicht om me onder te dompelen in jeugdsentiment zal deze zeker niet in mijn collectie gaan ontbreken.

Weet iemand trouwens of het nummer "catcher" dat nummer is dat door Brian May is ingespeeld (een jaar of 10 terug)?

avatar van hankster
aERodynamIC schreef:

Ook al was de bezetting van GNR, ook toen Slash nog in de band zat, nou nooit echt heel erg vast natuurlijk Maar je hebt gelijk; dit is meer een solo project dan dat het de naam GNR hoort te dragen. Maar de naam interesseert mij eigenlijk vrij weinig.

Ben toch wel benieuwd eigenlijk. De leaks destijds beloofden wel een paar aardige tot goede nummers (TWAT, CITR, The Blues die nu Streets of Dreams heet), maar de nieuwe single Chinese Democracy vind ik nou niet echt geweldig. De demo daarvan vond ik al vrij matig, maar de uiteindelijke single is imo overgeproduceerde chaos dat weinig bijzonders klinkt.

avatar van James Douglas
Moet 'Catcher' niet 'Catcher in the Rye' zijn? U weet wel, naar de roman van J.D Salinger waar Mark Chapman uit ging lezen nadat hij John Lennon van leven beroofde.

avatar van hankster
James Douglas schreef:
Ja. De tracklist die hier is gebruikt klopt sowieso niet.

Dit is de uiteindelijk tracklist:
01. Chinese Democracy
12. Madagascar
13. This I Love
14. Prostitute

DonDijk
Ik vind het een mooie hoes in elk geval.

Bartjeking schreef:

Jep, het betreft ''Catcher In The Rye''. Gisteren gaf Chris Pitman aan dat het nog niet zeker is óf Brian May zijn spel ten hore wordt gebracht op het album...

avatar van Kronos
Het laat me eigenlijk geheel koud, dat er een nieuwe van Guns 'N Roses (lees: van Eikel Pose) gaat verschijnen.

Mag ik alvast een nul stemmen?

avatar van coldwarkids
0,5
Ik vind het album best wel goed in het begin klinken, vooral Better is wel een prachtig nummer, alleen moet dit wel weer ff wennen zijn. In This World is ook heel mooi... maar ik vraag me af! ben ik de enige die deze dan al luister?? ik heb gestemd, omdat dit gewoon echt Guns N' Roses is, en de songs zijn ook minder solistisch en dat zal dan ook kloppen want volgens mij is dit niet meer met Slash.

wreckless schreef:
Admin: zou je de release date willen wijzigen? In Nederland wordt het album 21 november 2008 verkocht. Tevens klopt de tracklist niet, zoals boven al is vermeld.

Daar heb je correcties voor (kun je zelf insturen: is ook wat handiger want die komen altijd bij ons aan en deze berichtjes kunnen we over het hoofd zien) . Inderdaad moesten wat nummers van plaats wisselen.
De releasedatum heb ik laten staan. Het klopt dat in Nederland altijd op vrijdag de releases plaatsvinden (wat dus 21 november is).
Maar in het geval van dit album hou ik maar even de 'officiële' release van 23 november aan. Is natuurlijk ook wel een wat eigenwijze dag die ze gekozen hebben en komt dan goed uit met die 'spannende' aftellende klok op hun site

coldwarkids schreef:

Je baseert het op demo's, behalve waarschijnlijk Shackler's Revenge, dat is uitgebracht in September in Rock Ban 2. Het definitieve werk is nog niet geleaked.

PS: de negen leaks heb ik onderhand al honderden keren geluisterd:P

1,0
Ik vind het best knap, een nieuw album uitbrengen dat al een jaar of 15 oud is...

kaztor schreef:

Eerste recordings stammen vanaf 1999. Reken maar uit.

release schreef:

Volgens mijn berekening noet dan het derde deel in 2032 verschijnen.
Deel 2 in 2020.

P.S. Dit is geen grap.

avatar van jeroen1904
Ik las hier in een Belgische krant dat de release op 23 november alleen maar in de USA zou zijn. Maar de musicmeter gebruikers stellen mij (hopelijk) gerust en ik hoop dus dat ik vrijdag 21 november mijn exemplaar kan gaan halen. Kan eigenlijk nog altijd niet geloven dat het album wordt uitgebracht en zal het maar geloven als ik het werkelijk in mijn handen heb . Mijn verwachtingen zijn ook vrij laag, maar toch hoop ik dat Axl Rose hier ons allemaal een geweldige neus zet en met een goed album komt.

1,0
Ik vind de hoes eigenlijk wel karakter hebben. Toch jammer dat het voor een extreem verlaat studio-eenmans-projectje is van een band (nouja, het was ooit een 'band', in de traditionele betekenis) die na haar debuut voor mij nog bitter weinig voorstelde.

avatar van misja82
Mwah, vind de hoes op een ge-photoshopte ansichtkaart van een "typische ouderwetse fiets met mand" lijken, die niets met de muziek te maken heeft.
En moet het toch even melden, maar Axl Rose blijft natuurlijk gewoon een held. (of ie nou rare vlechtjes heeft of een hotpants aan, die scherende stem is zo klassiek).

het rifje aan het begin van de single lijkt zo van de the darkness, of zouden die hetb gejat hebben

avatar van Eddie
Na het eerste nummer gehoord te hebben (chinese Democraie), ben ik wel positief verrast. Ik had al honderden demo's en bootlegs gehoord die me niet echt konden overtuigen,maar nu de plaat dan toch in al zijn glorie uit lijkt te gaan komen wordt ik wel eenbeetje zenuwachtig. Dit is toch wel dé plaat waar ik al 15 jaar op wacht. Ik heb alleen nog maar het titelnummer gehoord en ik mt zeggen dat die mij al geenszins tegen valt. Het is een beetj in het verlengde van nummrs als "Bad Apples" en "The Garden of Eden" zeker niet verkeerd!

haveman
Het komt zelden voor dat ik een nieuw album van wie dan ook meteen koop. Vooral omdat ik nieuwe cds te duur vind en ze tegenwoordig snel in prijs dalen.

Maar deze ga ik meteen aanschaffen. Wat ik al gehoord heb vind ik goed klinken en ben erg nieuwsgierig naar de rest.

MarcoB schreef:

Vind de single best okay overigens

Welk nummer van The Darkness?

I believe in a thing calle love

MarcoB schreef:

Vind de single best okay overigens

Dat nummer komt van een album uit 2003 zag ik. Het nummer ''Chinese Democracy'' stamt uit 1999. Het zou dus eerder zijn ''gejat'' door The Darnkess, tenzij die band het nummer vóór 1999 zou hebben geschreven...