Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
avatar van rushanne
freakey schreef:
Waarom dit dan niet uitgebracht als bv. Axl Rose Band, dan krijg je die vergelijking niet zo snel... te laat komen e.d. doen ze nog steeds hoor...

Tja, de naam Guns n Roses zal best beter verkopen dan AxlRose Band

avatar van Dungeon
Als je live naar ze toe gaat dan is het toch ook net de jaren 80 versie. Alleen de koppen zien er anders uit.

avatar van freakey
rushanne schreef:

Tja, de naam Guns n Roses zal best beter verkopen dan AxlRose Band

Oh, maar ik snap best waarom ze dat doen, loop alleen dan niet te klagen dat je platen worden vergeleken...

avatar van matthijs
Je hebt dat wel vaker he, bandnamen die worden 'misbruikt'. Nu heb je bijvoorbeeld 10cc, die tourt met 1 van de orginele bandleden en ook heel anders klinkt.
Stel je voor dat Paul Mccartney met een paar goeie muzikanten The Beatles heropricht?

avatar van Germ
Germ (crew)
Misschien dat Axl hier een soort 'Naked' versie van kan uitbrengen. Zonder al die productionele poespas, want er staan hier echt geweldige songs op!

Germ schreef:

Goed plan!
Axl's piano zit op veel songs overdreven op de achtergrond van de mix, om de slash lookalikes de ruimte te geven het vertrouwede GNR geluid neer te zetten. (nouja, dat zijn mijn woorden;). Als die gitaren akoestisch zouden zijn en wat meer op de achtergrond zou het al een heel andere, ontspannener resultaat opleveren denk ik.

matthijs schreef:

Dan zal hij Ringo niet vragen.

Nieuwstad
Zijn er eigenlijk videoclips gemaakt voor dit album? Volgens mij niet he? Das toch wel raar eigenlijk..

Nieuwstad schreef:

Jawel hoor. Voor het titelnummer, Better en ik dacht ook Street Of Dreams.

Nieuwstad
Ik heb deze nog nooit gezien en volgens mij bestaan ze ook helemaal niet. Heb je een linkje voor me?

Ik meen me te herinneren dat tijdens de release van het album er plannen waren om een clip te maken voor Better maar dat Axl het aan de stok kreeg met de platenmaatschappij over de kosten.

Nieuwstad
Nou ik snap al waarom ik die videos niet kon vinden. Mijn iPad blokkeert ze allemaal. Ik zal ze binnenkort eens bekijken op mijn laptop. Bedankt voor de linkjes

avatar van Edwynn
Beetje de boel in twijfel trekken hiero...

Uh ja

avatar van ricardo
Deze heb ik de afgelopen dagen maar weer eens beluisterd, heb hem in het begin toen hij in 2008 uitkwam 3 keer beluisterd, en daarna nooit meer. De afgelopen weken beluisterde ik regelmatig Appetite en Use Your Ilussion 1 en 2, en dacht hmm deze toch maar weer een kans geven.

Heb hem niet origineel maar alleen als pindakaas versie.

Na een nummer of 4 denk je van wat voor album beluister ik nu eigenlijk, want als je denkt ik beluister een album van guns n roses dan vind ik dat van hun typische en oorspronkelijke kenmerken maar weinig terug te horen is, zelfs de stem van Axl hoor je in zijn authentikiteit zoals die eind jaren 80 en in begin jaren 90 was niet weer in terug.

Is dit dan een slecht album?

Ik vind persoonlijk van niet, de drums en het gitaarwerk vind ik prima in orde, en Axl zingt in wezen ook niet verkeerd, alleen niet typisch zoals we van Axl gewend zijn vinnnik.

Vind het een degelijk rock album, typisch een album die er niet bovenuit springt of met naar beneden toe enorme inzakkers.

Vind hem wel lekker wegluisteren, alleen onder de naam Guns N Roses verwacht je gewoon een stuk meer, en geen doorsnee album als dit.

Ik zal hem nooit origineel gaan kopen, vind hem wel lekker klinken, maar de typische Guns kenmerken zijn compleet verdwenen, en daarom vind ik de titel enorm misleidend.

Ik blijf me liever vasthouden aan Appetite en de Use Your Ilussion albums wil ik een keertje deze band horen.

Vanwege de misleidende Guns N Roses titel en het doorsnee karakter van dit album een dikverdiende 2* hiervoor.

Wassut een album van een nieuwe band dan hattikem denk ik een volle punt meer gegeven, maar omdat de naam van Guns N Roses misbruikt word om jaren na dato nog met een axl solo album uit te komen een vol punt minder.

ricardo schreef:

Dus als het "The Axl Rose Band" was dan had je meer punten gegeven? Ik herken wel dat het teleurstellend is als verwachtingen niet uitkomen, maar om dan minder punten te geven dan als je niets verwacht had (als je bijvoorbeeld niet wist wie de artiest was), dan combineer je je waardering voor de muziek met iets heel anders: in hoeverre je verwachtingen worden vervuld. Ik zie liever puur waardering voor de muziek, daar heb ik wat aan als ik een voor mij onbekend album ga luisteren. De verwachtingen van die persoon doen er dan voor mij niet toe.
Of heeft het wel waarde denk je?

avatar van ricardo
Jij moet zelf weten hoe je je stem uitbrengt, dat doe ik ook.

Heb goede argumenten aangegeven en goed onderbouwd waarom ik deze een punt minder geef.

Omdat ik het ten opzichte van andere Guns N Roses albums een stuk minder en te standaard vind klinken, want ik beoordeel deze als een Guns N Roses album omdat hij ook zo is uitgebracht.

Als het was uitgebracht als debuutalbum van een andere band of als Axl solo album dan beluister je hem toch heel anders.

Een aardig album, maar als Guns n Roses album ver onder de maat, en de boel belazeren om als solo artiest onder een roemruchte naam een nepalbum als dit uit te gaan brengen.

Ik hoop dat ik je nu beter verteld heb waarom ik zo gestemd heb en hoe ik dit album beleef.

Voor Guns N Roses beluister je Appetite For Destruction of de Use Your Ilussion 1 of 2 albums, alles wat daarna nog komt is overbodig vind ik, op dat live album dan nog na, want dat vind ik ook nog een must.

(...)

Ja, ik snap het, en voor mij geldt zeker ook dat ik anders luister als ik er veel van verwacht dan wanneer ik blanco luister. Maar... stel een artiest die jij nog niet kent heeft na een paar steengoede platen een wat mindere gemaakt volgens de meesten, doch nog steeds heel aardig. Als iedereen zoals jij die tegenvallende verwachting zou meenemen bij het stemmen zou het gemiddelde erg laag zijn, en zou jij als je deze plaat eens tegen zou komen misschien daarop afgaan, en zo een heel aardig plaat aan je voorbij laten gaan (oftewel die je als je hem blanco zou luisteren heel aardig zou vinden).

Maar goed, ik zie stemmen als iets waar een ander iets zou kunnen hebben, jij misschien meer als iets voor jezelf? En misschien ga je minder op stemmen van anderen af?

avatar van ricardo
Ik denk dat een ander ook wel iets aan mijn stem heeft, vooral omdat ik ermee wil aangeven dat dit album mijlenver afstaat van de authentieke guns n roses zoals we gewend waren.

Ik wil anderen daarmee vooral behoeden dat ze geen miskoop gaan begaan.

Nogmaals een aardig album en zeker niet slecht, maar beslist geen must, en niet iets wat je als liefhebber van de periode tot en met 1993 in huis zou moeten gaan halen.

Een plaat als deze beluister je gewoon niet blanco, maar als hooggespannen verwachting 15 jaar na dato als een echt origineel guns n roses album.

Daarin worden we enorm misleid, en een ieder moet voor zichzelf maar uitmaken of je je zuurverdiende geld in deze wilt steken of niet.

Ik wil mensen gewoon behoeden voor ze een miskoop gaan doen.

avatar van Edwynn
Je relaas past niet erg bij het cijfer wat mij betreft. Ik vind het verwarrend. Is het nu goed of niet? Maar je moet het verder zelf weten. Ik vind er zelf geen zak aan. Saaie platgeproduceerde meuk. Ook als er in plaats van Guns n Roses Die Flipper of voor mijn part Bennie Jolink op de voorkant had gestaan.

avatar van ricardo
ik vind het ook een saai klinkend album met geen enkel erbovenuitspringend nummer.

dat was in de hoogtijdagen van de guns wel anders.

Is het dan ook een slecht album?

Ik vind van niet, want instrumentaal klinkt het wel lekker, en axl zijn stem klinkt vooral niet als axl.

Het is gewoon een aardig album die vooral NIET als guns n roses klinkt, daarom een 2, en geen 3 als dit album door een passende band was uitgebracht.

stel ze hadden de naam van de beatles gebruikt, dan waren je verwachtigen nog anders geweest en nog teleurstellender.

ik vind persoonlijk dat een bekende of beroemde naam ook hoge verwachtigen schept.

je ziet het wel vaker dat een artiest solo verder gaat, maar wel de rechten van een grote bandnaam opgeeist heeft, en er ook vaak misbruik van gaat maken om beter en meer ervan te kunnen verkopen.

Ik vind het persoonlijk heel veel uitmaken onder welke naam iets uitgebracht word, omdat je er dan meer van verwacht dan anders.

avatar van Edwynn
Van Guns n Roses verwachtte ik na het ver-schrik-kelijke Spaghetti Incident helemaal niets meer. In die zin van Democracy mij nog alles mee.

avatar van ricardo
spaghetti incident is een cover album en eigenlijk om die reden geen volwaardig album maar een tussendoortje, beetje de lies van na de use your illusion albums, maar wel echt klinkend als guns n roses.

spaghetti incident klinkt dan wel echt als guns n roses, en om die reden beluister ik die liever dan deze nepplaat.

avatar van Edwynn
Geen volwaardig album. Nee, nee. Maar je moest er wel de volle mep voor betalen.... Grotere creatieve armoe kom je zelden tegen. Zie je dan maar eens te herpakken. Tel daarbij op alle toestanden binnen de band en het steeds maar weer uitstellen van het 'echte' nieuwe album. Ik kan me moeilijk aan de indruk onttrekken dat de wereld niet echt hooggespannen uitkeek naar de uiteindelijke release van Chinese Democracy. Promotioneel gebeurde er ook al helemaal niets. Ineens was het er. Als een doodgeslagen pilsje moederziel alleen op de toog. Slechts de extreem-dorstigen wilden wel een slokje nemen.

Ik zou me zo voorstellen dat liefhebbers van het oude spul een een zijstapje kunnen wagen naar albums van Steelheart en Sebastian Bach (met Axl als gastzanger) en Tesla die ongeveer in dezelfde periode wél behoorlijk vurige platen op de mat legden.

ricardo schreef:
Ik denk dat een ander ook wel iets aan mijn stem heeft, (...)
Ik wil mensen gewoon behoeden voor ze een miskoop gaan doen.

Ja, nu snap ik je wel beter: ik wil mensen behoeden dat ze een leuke plaat aan zich voorbij laten gaan, door hoge verwachtingen van anderen die ze zelf niet hebben, en jij wil mensen juist behoeden voor een miskoop die juist wel veel verwachten.

Jouw manier van waarderen is dan eigenlijk logischer omdat er veel meer mensen zijn die hoge verwachtingen hebben van GNR na 15 jaar dan die er blanco in staan.

Bij onbekende bands heb ik ook wel eens tegenvallende verwachtingen omdat ik de eerdere platen ken maar... de meeste anderen hier op MuMe niet, die kennen het niet en staan blanco, dan is mijn manier van waarderen denk ik logischer, denk je niet?

Haha, wat een psychologie he!

Maar, ik vind dit dus een plaat waarvan ik veel nummers graag hoor, ook al klinkt het idd niet als de oude GNR. In mijn ervaring staan zelfs op matige platen meestal nog wel een paar aardige of zelfs heel goeie nummers. Neem Spagetti incidents "Ain't it Fun": dat vind ik een van de beste GNR nummers. Omgekeerd, op Use Your illusion en Appetite staan ook wel een aantal nummers die ik niet hoef te horen. Leve de programmeertoets van de cdspeler!

avatar van Heer Hendrik
Het grote nadeel van dit album is het begin. De eerste 2 nummers zijn in mijn gehoor te rommelig. Daarna wordt een goede draad opgepakt met nummers als Better, Street of dreams en if the world. There was a time is een goed uitgewerkt nummer wat niet had misstaan in het use your illusion/duo. Dat geldt ook voor Sorry.
Vergelijk het album niet met het eerdere werk. Dat is appels met peren vergelijken omdat het op de zanger na een totaal andere bezetting is.

Lekker album die met een valse start begint en dat nodigt niet echt uit om verder te luisteren en dat is jammer want dat verdient dit album niet

avatar van ricardo
Tja matthijs zo heeft iedereen zijn/haar eigen manier en opvattingen van een stem uitbrengen, daarom ook mijn uitleg erbij, want jouw stem manieren zijn niet beter dan die van mij, en andersom ook niet, daarom moet iedereen maar voor zichzelf bepalen hoe en op wat voor manier je je stem wilt gaan uitbrengen.

En wat heer hendrik zegt klopt als een bus, deze is op axl na verre van de originele bezetting.

eigenlijk is het gewoon een axl rose solo album uitgebracht onder de naam guns n roses, en dat stoort mij vooral aan dit album, en dat is dat je wat anders krijgt dan je verwacht.

slecht is dit album niet als je van rock houd, maar als guns n roses album vinnikum 4 keer nix.

met een twee ben ik nog mild.

ricardo schreef:

met een twee ben ik nog mild.

Nou nou... Hij heeft het goed gedaan hoor, als rocker op leeftijd.

Ik vind dit echt een prima hardrock-album, vergeleken met andere hardrock-albums (Whitesnake, Mötley Crüe, AC/DC, Deff Leppard etc.) uit het jaar 2008 zeker bovengemiddeld. Als mensen echt zonder vooroordelen dit album gaan luisteren zou Chinese Democracy veel minder kritiek krijgen, maar helaas gebeurt dat niet en dan wordt het ondergewaardeerd, zelfs op MuMe.

avatar van matthijs
Neem track 3,5,6,10,12,13,14 en je hebt een LP lengte (43 minuten) vol met goede tot zeer goede nummers. Haha, ik ben trots erop dat ik mij niet zoals zovelen zo laat beinvloeden door de smaakpolitie en wat anderen vinden, ik vind dit echt geinspireerde muziek die mijn verbeelding prikkelt en waar ik blij van wordt. Anderen niet. Prima hoor!