Kanye West - 808s & Heartbreak (2008)

Pop / R&B
Label: Roc-a-Fella

1. Say You Will (6:18)
  2. Welcome to Heartbreak (4:23)

met Kid Cudi

met Mr Hudson

7. RoboCop (4:34)
  8. Street Lights (3:10)
  9. Bad News (3:59)
  10. See You in My Nightmares (4:18)

met Lil' Wayne

11. Coldest Winter (2:44)
  12. Pinocchio Story [Freestyle Live from Singapore] (6:02)
avatar van Niiels2
Goed albumbje.
De nummer Heartless en Love Lockdown zijn erg goed.

4,5 sterren. Vernieuwend en toch weer niet. Pop op het hoogste niveau, iets dat hij met hiphop niet kon bereiken. Musicaal talent en inzicht druipt ervan af.

Productioneel uitstekend werk dit 808s & Heartbreak. Maar voor de rest toch maar matig hoor. Kanye blijft wel verschrikkelijk lang doorzeiken over zijn ex. Wat soms tot genante momenten leidt op tekstueel gebied. (Het einde van Robocop bijvoorbeeld). De refreinen bestaan veelal uit het keer op keer herhalen van de songtitel. Laten we het er op houden dat ik zijn teksten dit keer gewoon slap vind. Daar komt nog bovenop dat ik de autotuner toch geen 12 nummers lang uit kan houden. Ook de feats van kwallen Lil Wayne en Young Jeezy helpen geen meter om het iets beter te maken. Nee. ik zie het toch grotendeels somber in. Enige uitzonderingen zijn Heartless en Love Lockdown. 2* Die bijna volledig verdiend worden door de productie.

avatar van Raul
Ik vind Lil Wayne dope op See You In My Nightmares.
Jeezy is wel minder inderdaad.

Relax
Niemand noemt Coldest Winter op?

Ik vind dat veruit de sterkste track.

dit is niet waar.

Mezelf
Niemand noemt Coldest Winter op?

Ik vind dat veruit de sterkste track.

Ik ook

Vooral het beginstuk wanneer de drums er in komen. Echt lekker nummer inderdaad.

Wat een klote album. Ik vind dit echt helemaal niks vergeleken granduation.

avatar van Carolaah
Ga toch ook iets verlagen.
Een paar nummers vind ik echt heerlijk klinken.
Maar tekstueel is er toch achteruitgang.
De beats zijn heel goed gevonden en dat maakt dit album voor mij prima. Mmm die vocoder wordt me op den duur toch iéts too much.

Mis de fijne raps, waar Kanye toch beter in is, dan dit eeuwige gezang. Desalniettemin houd ik het op een 3,0 omdat ik het af en toe best een lekker album vind om op te zetten.

Favorieten: Heartless, Robocop, Love lockdown en die beat van Welcome to heartbeat, vind ik ook lekker..

Maar toch zit er ook wel veel rotzooi tussen.. maar dat experimentele vind ik ook wel weer goed geprobeerd

avatar van Rrrolf
Persoonlijk een van de betere albums van 2008.Vernieuwend en vooral Coldest Winter en Love Lockdown zijn geweldige nummers. Schitterende thematiek in deze songs. De vocoder verveelt nog niet, maar wellicht dat ik mijn stem nog bijstel als het wel gaat irriteren.

SSS
Just keep your love lockdown, had je daar nou 4:30 voor nodig Kanye? Hoe meer je in herhaling valt hoe erger 't wordt, waar zijn je mooie nummers gebleven?

Through the Wire
Diamonds Are For Ever
Dear Mama
Family Business

Relax
Alsof Gold Digger daartussen hoord.

avatar van Niek
Ja. Gold Digger is fantastisch.

Inderdaad.

haveman
Ik heb niks tegen het gebruik van de vocoder, maar na dit album twee keer beluisterd te hebben, begint het al te storen.

Naar mijn idee had ie van 808 en Graduation beter één album kunnen maken. Dat had een sterk album kunnen zijn.

SSS
Relax schreef:
Alsof Gold Digger daartussen hoord.

Huil je nou omdat je hoord verkeerd typt maar niet weet hoe je dat kan verbeteren?

Gold Digger hoort er zeker wel bij maar jij mag vinden dat die er niet tussen hoort. Feit is gewoon dat Kanye's eerste twee albums beter waren dan de laatste twee. Ik zou mij kapot schamen als ik Kanye West was, hij kan zoveel beter.

SSS schreef:
Feit is gewoon dat Kanye's eerste twee albums beter waren dan de laatste twee.
Niet waar, ondanks dat ik het er wel mee eens ben.

avatar van JoelReal
Ik heb die album nu een 4* gegeven, waar ik het eerst een 3* gaf. Hoe vaker ik het luister hoe beter gewoon. Erg lekker album.

haveman
Ik vind hier toch wel wat aardige nummers op staan, maar hii gebruikt de vocoder echt teveel. Na 5 nummers heb ik het wel gehad.

avatar van prodi9y9
k had er helemaal niets van verwacht...bewust, dan kan t alleen maar meevallen. k moet zeggen; kanye bewijst toch wel zijn veelzijdigheid als het om producties gaat. k vind die vocoder best wel oke klinken. heb er wel een beetje een dubbel gevoel bij; als j niet kunt zingen gebruik dan die vodocer. maar ok; staan toch wel wat goede tracks op (hoewel t niet helemaal mijn muziek is, dus toch wel een +punt hier). een 6je voor de goeie tracks! kan miss nog wel groeien deze.

avatar van gherdt
Ja hoor daar gaan we weer! Er zit toch meer in dit plaatje dan ik ooit nog had durven dromen. Love Lockdown blijft met grote afstand het hoogtepunt, wat een fucking hit! Maar de rest komt nu ook aardig binnen, de irritatiefactor daalt zienderogen. Het refrein van Robocop is nog steeds lelijke eurovisiesongmeuk maar voor de rest begint Kanye me toch weer in te pakken. En dat nog wel met die vermaledijde autotuner! Voorzichtig een half puntje erbij dan maar.

Mezelf
Voor zoveel goeds is een 2,5 wel laag.

avatar van gherdt
Nadat ik deze plaat tot de grond toe heb afgebrand moet ik voorzichtig zijn met superlatieven en al te positieve beoordelingen.
Ik wil tenslotte niet voor een Wouter Bos-draaikont uitgemaakt worden!
Grappig is dat Graduation voor mij eerst ook een bijna niet te verwerken teleurstelling was, totdat ik na 15 luisterbeurten opeens bij elk nummer (in positieve zin) helemaal gek werd. Ik wist zeker dat dit bij 808s niet ging gebeuren, maar zie mijn koptelefoonwandeling door A'dam de zaterdag voor kerst en alles is plots anders. Al blijf ik hopen dat dit een eenmalig experiment is, maar dat zal toch wel?

gherdt schreef:
Al blijf ik hopen dat dit een eenmalig experiment is, maar dat zal toch wel?
Gelukkig wel.

avatar van musicman13
MJ_DA_MAN schreef:
Gelukkig wel.

yep...hij gaat in juni een "normaal" album uit brengen

avatar van MJ_DA_MAN
Kan ie wederom laten zien hoe creatief hij is als producer, want door popuitstapjes komt dat niet uit de verf.

|Joël|
Onder zijn niet-popuitstapjes gerelateerde werk heeft hij eigenlijk ook regelmatig "gemakkelijke" samples gebruikt als ik nu terug kijk. Maar hij heeft ongetwijfeld mooie dingen gemaakt, dus geef mij die Kanye weer! Dit soort albums ga ik niet eens luisteren, echt tijd verspilling zeker met al het moois dat ik nog heb liggen.

avatar van T37king
hij durft wel te zingen , ook al is hij een rapper.

avatar van Sjaakspeare
T37king schreef:
hij durft wel te zingen , ook al is hij een rapper.

Als je positieve punten uit dergelijke hoeken gaat pulken, moet je je toch afvragen in hoeverre je niet gewoon wílt dat je dit goed vindt. De hoogspringpoging van een poolstokhoogspringer wordt toch ook niet goed omdat hij het 'maar wel even gedurfd heeft hoor'?

Mayne
Wel als hij oorspronkelijk een voetballer is.
En als je per se zo'n vergelijkingen wilt maken, moet je ze ook waterdicht houden.