Antony and the Johnsons - The Crying Light (2009)

Pop / Folk
Label: Secretly Canadian

1. Her Eyes Are Underneath the Ground (4:24)
  2. Epilepsy Is Dancing (2:42)
  3. One Dove (5:24)
  4. Kiss My Name (2:48)
  5. The Crying Light (3:18)
  6. Another World (4:00)
  7. Daylight and the Sun (6:21)
  8. Aeon (4:35)
  9. Dust and Water (2:50)
  10. Everglade (2:58)
  11. My Lord My Love * (3:17)
Another World keert terug op dit nieuwe album van Antony & the Johnsons en daarmee hebben de kopers van de EP alvast 4 extra heerlijke parels in huis want deze overige tracks komen niet op The Crying Light te staan.
Op dit album volgen dus de resterende 9 nummers. De omschrijving die Antony Hegarty er zelf aan geeft, en ook de inmiddels verschenen EP, doen vermoeden dat het best pittige kost kan gaan worden. Ik moest aan de Another World EP immers ook even wennen, en hoe mooi ook: het haalt het net niet bij die eerste 2 albums. Maar moet ik daar wel van uit gaan? Die albums hebben mij indertijd dusdanig weten te verpletteren dat dit niet nog een keer mogelijk zal zijn. Antony is immers ook aardig bekend inmiddels en we weten wat een beetje kunnen verwachten.
Blijft over de vraag of ik weer net zo zal gaan genieten en of het niveau hoog kan blijven. Ik denk van wel want het eerste levensteken was al goed genoeg, dat de beleving anders zal zijn is gewoon een feit waar ik al op ingesteld ben.
2009 Gaat alvast mooi van start denk ik zo.

Aparte(zie typische) hoes weer.

Die EP deed me niet bizar veel, ook al was hij bij lange niet slecht. Ik kijk hier nog steeds best naar uit.

handsome_devil
mooie hoes hier ben ik zo benieuwd naar ik moest even wennen aan de ep, maar die vind ik uiteindelijk ook weer heel mooi, dus met dit album zal het ook wel weer goedkomen.

D-ark schreef:
Aparte(zie typische) hoes weer.

Wederom butoh performer Kazuo Ohno die ook op de EP-cover staat.

Butoh is the collective name for a diverse range of activities, techniques and motivations for dance, performance, or movement inspired by the Ankoku-Butoh movement.

aERodynamIC schreef:

Wederom butoh performer Kazuo Ohno die ook op de EP-cover staat.

. De hoezen van Antony zijn altijd geweldige kunstwerken. Ik draai de laaste tijd het debuut veel. Maar goed, nog even wachten.

D-ark schreef:
De hoezen van Antony zijn altijd geweldige kunstwerken.

Ik moest gelijk denken aan de hoes van het album Torment and Toreros van Marc & the Mambas, een album dat Antony beschouwt als 'the most important influence on my life and work'.

aERodynamIC schreef:

Ja. Marc en boy George waren zijn grootse idolen toen hij opgroeide. Maar eens wat soft cell pindakazen.

Dan zou ik eerder voor genoemde Marc & the Mambas gaan om mee te beginnen (of mijn top 10 album Mother Fist and Her Five Daughters)

avatar van Woody
Hij staat erop! leuk. Ik ben ook benieuwd zeker omdat ik blij ben dat hij echt een ander geluid laat horen (afgaande van zijn EP) dan zijn eerste 2 albums. Die zijn mooi zoals ze zijn. Maar een derde "bombastische" plaat had ik teveel gevonden denk ik.

Die hoes is weer mooi alleen haar rechte schouder en arm lijkt niet helemaal te kloppen. Snap niet helemaal goed hoe dat zit.

aERodynamIC schreef:

Ok. Ieder geval mijn interesse is er .

Nog een aantal weekjes .

Voor de liefhebbers die wat meer (promo-) info van het label zelf willen hebben: klik.

Bij mij is het deze regel die me toch wel heel nieuwsgierig begint te maken: The intimacy of the Johnsons' sound is enveloped by avant-classical composer Nico Muhly's symphonic arrangements.

Mordor
Een van de releases van 2009 die ik alvast mijn agenda noteer.

Joy
Woody schreef:

das een deel van haar buste

avatar van Woody
Heeft ze dr maar 1 dan? Ik zie het nog steeds niet. Haha..

Joy schreef:
haar buste

Zij is een 'hij'

Opvallend:

Bol.com heeft de CD al te koop staan, met een levertijd van 5 tot 10 werkdagen...
Iemand is toen gaan navragen in de platenzaak en daar gaf men aan dat in het systeem van de groothandel de CD ook te bestellen is. In het systeem stond 29 oktober 2008 als releasedatum.

Iemand anders die hier meer van weet? Lijkt mij stug namelijk.

avatar van riiiiiiiii
Ja, hij kwam normaal in het najaar van 2008 uit.
Maar door de EP Another World is de cd opgeschoven naar 2009, heb ik gelezen in een boekske..
Het zal nog verkeerd staan in hunne computer.

avatar van Jordy
Ik heb een nogal twijfelachtig juridisch mailtje gekregen met de sommatie om het artwork voor dit "niet gereleasde" album te verwijderen. Omdat ik geen zin heb in dit soort gezeur heb ik dit maar gedaan, met dus het verzoek om de hoes bij dit album pas te plaatsen wanneer het album uit komt / is gekomen.

avatar van musicfriek
Dat maakt de release des te spannender. Wel apart trouwens. Zoiets al eens eerder meegemaakt?

Vreemd: de site van Secretly Canadian (zie link) laat deze hoes wel gewoon zien, maar ik zag dat ze het op rateyourmusic ook al verwijderd hebben: ze zijn blijkbaar flink aan het mailen geweest.
Merkwaardig............

Benieuwd hoe lang ze het gaan volhouden om de hoes niet toe te laten op websites: steeds meer online verkoopsites hebben het nu ook gewoon geplaatst wat niet zo verwonderlijk is als het label het zelf al lang en breed heeft getoond.
Blijft een rare kwestie.....

avatar van Arrie
Wat een prachtige hoes!

muziekobsessie schreef:
hij is al te downloaden op bt junkie!!!!

Mogen we straks wel wat schrijven dan of moet dat ook verwijderd worden van de heren juristen????

avatar van Woody
Anders mag je me je recensie altijd via PM sturen

Maar volgens mij kunnen ze helemaal niets beginnen tegen een eigen geschreven recensie. Persvrijheid enzo...

Zal best: maar als de platenmaatschappij al de hoes laat zien en vervolgens verbieden ze het sites als deze of rateyourmusic het te tonen dan is dat toch erg dubieus. Ik zie de hoes nu ook steeds meer op verkoopsites opduiken (zelfs amazon: toch niet de minste): ik snap het dreigement dus niet zo. Het is verdorie zelfs reclame voor zo'n album. Ik krijg hier toch echt een wrang bijsmaakje van waar Antony hopelijk verder niets mee van doen heeft (het is verdorie Prince toch niet met zijn juridische gezeik).

avatar van cbokhove
Geweldige hoes

avatar van Bart
Jammer... Maar goed, het album zal over een paar dagen wel over het net zwerven!

Ik heb Epilepsy Is Dancing gehoord......... wat een lief en mooi liedje is dat zeg!!! Ben er nog een beetje stil van.
Als de rest ook zo prachtig is dan ben ik weer helemaal om. Niks zwaars, maar juist heel sprankelend. Het heeft het warme van een Vashti Bunyan (ook al lijkt het daar niet echt op).
Mijn avond is helemaal goed en wat kijk ik hier nu nog meer naar uit zeg!

avatar van Bart
Kunnen wij dat nummer ook ergens beluisteren?

Bart schreef:
Kunnen wij dat nummer ook ergens beluisteren?

Klik
Uitzending van 15 dec., doorspoelen naar 30 minuten precies