U2 - The Joshua Tree (1987)

4,11 (2056)
2056 stemmen

Ierland
Label: Island

1. Where the Streets Have No Name (5:37)
  2. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:37)
  3. With or Without You (4:56)
  4. Bullet the Blue Sky (4:32)
  5. Running to Stand Still (4:18)
  6. Red Hill Mining Town (4:52)
  7. In God's Country (2:57)
  8. Trip Through Your Wires (3:32)
  9. One Tree Hill (5:23)
  10. Exit (4:13)
  11. Mothers of the Disappeared (5:14)
  12. Luminous Times (Hold on to Love) * (4:34)
  13. Walk to the Water * (4:49)
  14. Spanish Eyes * (3:16)
  15. Deep in the Heart * (4:31)
  16. Silver and Gold * (4:37)
  17. Sweetest Thing * (3:04)
  18. Race Against Time * (4:02)
  19. Where the Streets Have No Name * (4:50)
  20. Silver and Gold (Sun City) * (4:42)
  21. Beautiful Ghost / Introduction to Songs of Experience * (3:56)
  22. Wave of Sorrow (Birdland) * (4:06)
  23. Desert of Our Love * (4:58)
  24. Rise Up * (4:08)
  25. Drunk Chicken / America * (1:31)
Harald schreef:

Ik kan er nog niet te veel van onthullen, maar het wordt een bijzondere release.

Zekers!

9. One Tree Hill
10. Exit
11. Mothers Of The Disappeared

Disc Two
1. Luminous Times (Hold On To Love)
2. Walk To The Water
7. Race Against Time
8. Where The Streets Have No Name [Single Edit]
9. Silver And Gold [Sun City Version]
10. Beautiful Ghost / Introduction To Songs Of Experience
11. Wave Of Sorrow (Birdland)
12. Desert Of Our Love

18. ''40'' [Live From Paris]
19. Outside It's America
20. With Or Without You
21. Red Hill Mining Town

Release is overigens ietsje uitgesteld. 3 december staat nu gepland voor deze release! Ik kan in elk geval niet wachten

avatar van Lamontagne

ziet er echt top en verzorgd uit ik zou willen dat meer bands hun jubileum album zo zouden vieren.

beaster1256
schitterend album dat nog geen seconde gedateerd is , en als ik zie wat er allemaal op de speciale release met bonus cd en dvd staat , 1 woord : verplichtte aanschaf

avatar van Alicia
Ha....dat worden weer dure tijden voor Sinterklaas. Deze speciale release staat alvast op mijn verlanglijstje. Hoera!

avatar van rudiger
weet iemand wanneer de datum is dat de jubileum editie uitkomt .

Harald
rudiger schreef:
weet iemand wanneer de datum is dat de jubileum editie uitkomt .

Als het goed is op 3 december

avatar van rudiger
Harald schreef:

Als het goed is op 3 december

Mooi zo dank u , opeens geloof ik weer in de Sint .

Dat op de re-release van THE JOSHUA THREE komt...
Toen niet afgewerkt, maar nu blijkbaar wel voor de Deluxe edition van JOSHUA THREE...

Klinkt zeker nie slecht

avatar van reptile71

Klinkt zeker niet slecht
Ook via de mail van ilike.com ontvangen vandaag? Klinkt zeer zeker niet slecht! Die unreleased nummers kunnen alleen maar goed zijn eigenlijk. Alle b-kantjes waren destijds ook geweldig, daarom kocht ik alle singles. Geweldig dat daar altijd weer nieuwe nummers opstonden. Een heel aantal nummers van cd 2 ken ik sowieso van die b-kantjes.

reptile71 schreef:

Inderdaad: iLike bracht me dit fijne nieuws...
En ook ik heb die b-kantjes... en dat ze goed zijn weet ik dus ook
Vooral "Deep in the Heart", "Spanish Eyes", "Walk To The Water" en "Luminous Times" vond ik heel erg goed...

avatar van notsub
Toen het album uitkwam was ik niet echt onder de indruk en nu nog steeds is het niet mijn favoriete U2 album. Ik ben het wel meer gaan waarderen, maar vooral door goede live versies van sommige nummers. Bullet The Blue Sky is werelds en de opener is goed gekozen. Verder zijn de andere singles overbekend, maar de tweede helft van de CD zegt mij beduidend minder. Ik heb ook het gevoel dat er meer in had gezeten als het geluid wat verder uitgewerkt was. Nu klinkt het soms teveel als een upgrade van The Unforgettable Fire. 3.5

avatar van Marty McFly
Waarom zit "Everlasting Love" niet bij de deluxe-uitvoering? En potverdorie wel een "single edit" van "Where the Streets..."?

Everlasting Love is een b-side van All I Want Is You en hoort dus bij het album Rattle and Hum.
Ik heb gisteren deze superdeluxe box gekregen, maar helaas heb ik 2x cd, 1x bonuscd en dus geen dvd gekregen... beetje jammer

avatar van vigil
Je gaat toch niet het gekregen paard van Sinterklaas in de bek kijken heh

En joepi, ik heb 'em
2 audio-schijfjes en 1 DVD'tje!

avatar van Marty McFly
teetje24 schreef:

Je hebt natuurlijk gelijk... dank je!

avatar van Running On Empty
Misschien wel het beste wat U2 ooit heeft gemaakt. Ik ben benieuwd of deze heruitgave ook is geremastered en echt goed klinkt. Bijna alle nummers op CD 2 zijn dus reeds als b-kantjes verschenen en de DVD inhoud was op bootleg DVD reeds lang aan het circuleren. Een beetje een mat optreden in Parijs voor zover ik mij kan herinneren. Die special Outside It's America is wel echt te gek!

Toch wil ik hem uiteraard wel graag hebben in de 2CD en DVD versie + boekwerk. Nu nog kijken waar deze leuk is geprijsd. Ik zag hem vorige week in New York voor 49 dollar maar omdat ik DVD's toch liever in PAL formaat bezit heb ik hem laten liggen. Is deze ergens voor rond de 30-35 Euro verkrijgbaar?

Mijn exemplaar (2CD+1DVD+boekwerk dus) kostte me € 44,99

avatar van Running On Empty
Mijn exemplaar (2CD+1DVD+boekwerk dus) kostte me € 44,99

Zo. Ik hoop het toch wat voordeliger te vinden. Zo niet, tja dan maar dit neertellen vrees ik

Klinkt zeker nie slecht

Merci, Marc, Merci Beaucoup. Dit allerbeste album van U2 (of is het toch Achtung Baby! ??) is precies twintig jaar oud, dus dit bandje is een oudemannenclubje aan het worden, nou, ik had het al erg voor deze plaat, ik verhoog van 4.5 naar 5, want dit is zo'n klassiek album, iedereen zou dit gewoon moeten hebben, toch ?

* * * * * en eeuwig respect voor Edge, Bono, Clayton en Mullen Jr.

EVANSHEWSON schreef:

* * * * * en eeuwig respect voor Edge, Bono, Clayton en Mullen Jr.

Beetje overdreven reactie wat mij betreft, U2 maakt alleraardigste muziek en daarmee heb je alles ook wel gezegd. Draaide gisteren dit album eens na jaren niet meer gedraaid te hebben en het deed me nog verrekte weinig.. Vooral de eerste 4 nummers zijn zo compleet uitgemolken. Ik weet dat het goed in elkaar zit, maar waarom heb ik er dan zo weinig gevoel bij? Nee, U2 is voor mij gewoon aardige muzak, meer absoluut niet. Oh en ik zak een halfje naar 3 sterren, meer dan genoeg voor deze plaat

musicfriek schreef:

Tja, wat kan je daar op zeggen ? Het zal je ding dan wel niet zijn zeker ? Ik ben blij dat ik WEL nog kan genieten van deze schitterende plaat en ik vind deze muziek absoluut niet UITGEMOLKEN, waar slaat dat trouwens op, zulk een opmerking ?
Begrijpe wie kan ?

avatar van musicfriek
Nee het is mijn ding niet meer, was het altijd wel. Maar naarmate je meer muziek leert kennen, des te simpeler wordt de band U2 voor mij. En met uitgemolken bedoel ik dat die nummers wel heel veel door andere artiesten gebruikt zijn en dat die nummers voor mij een heel hoog Sky Radio-gehalte hebben. Waardoor waardering nogal gezakt is. Zit goed in elkaar hoor, maar nee... teveel gehoord maakt muziek niet bepaald sterker.

Achtung Baby blijft mijn favoriet

EVANSHEWSON
Ik heb dat hier al duizend keer gezongen, ik ken SKY RADIO niet, en ben daar blij mee ook;

helaas ken ik wel radio DONNA in België, al even erg vrees ik.

Ik luister minder en minder radio, want ze moeten allemaal voldoen aan "Formats", de muziek is altijd geweldig afgemeten, en veel obscure of gedurfde muziek hoor je trouwens nooit op de radio;

Trouwens, momenteel ben ik de John Lennon Anthology Box aan het herbeluisteren, leuk, al die ongepolijste versies van songs die veelal op de reguliere JL albums geraakt zijn, en vaak zijn die vroege ongepolijste versies gewoon... sterker!

Dat eenieder maar vooral geniet van wat ie wil, er zijn zelfs Ramazotti fans, begrijpe wie kan, haha!

EVANSHEWSON schreef:

Tsja, die kan ik ook goed waarderen. Prachtige muziek hoor (niet alles) Maar dat is meer muziek voor in de zomer. Radio Donna is wel vergelijkbaar met Sky denk ik, met verschil dat Donna wel wat betere muziek draait.

Maar we dwalen af..

Kevin-Raphaëll
musicfriek heeft gelijk

de eerste 4 nummers zijn fameus irritant geworden net zoals bono zelf. te veel naar geluisterd zeker. de rest van de plaat maakt het nog wat goed.

halfje eraf => 3 sterren

beaster1256 schreef:

Toch nog iemand die de muziek van Bono en Co naar waarde weet te schatten, dank je wel, Beaster1256, ik kreeg het gevoel hier alleen in de woestijn te staan preken, maar dat heeft toch geen zin, voor wie niet horen wil, toch ?

Kevin-Raphaëll
Patje toch

soms kwetst de waarheid, I know

avatar van Droid
Onlangs ook de special release gekocht, prachtig hoor.
Dit album is niet hun allerbeste (blijft toch "Achtung Baby"), maar heeft destijds zoveel indruk op me gemaakt en blijft gewoon goed.
Top singles, het gruwelijk mooie "Exit", de vele fraaie B-kantjes, het onvergetelijke concert in De Kuip, enz. enz.

Kevin-Raphaƫll schreef:
Patje toch

soms kwetst de waarheid, I know

Dat mag je gerust zo denken hoor, Raphaëll. Feit is dat ik me vanmiddag als kerstcadeau de SPECIAL EDITION heb aangeschaft :
zijnde een box met de originele cd, de bonus-cd en een bonus-dvd met liveconcert in Parijs, 1987 (Hippodrome de Vincennes, 4 juli 1987), daarbij zit ook nog een boek met prachtfoto's van Anton Corbijn, daarbij op de dvd ook nog "Outside it's America" een documentaitre, gefilmd op locatie in de USA, gedurende de Joshua Tree Tour en 2 clips, zijnde With or Without You en Red Hill Mining Town... + enkele grote harde kaarten met zwart-wit foto's van de bandleden in de woestijn, uiteraard door Corbijn, de huisfotograaf genomen.
Gewoon een prachuitgave, die de zware fan natuurlijk nog maar eens op kosten jaagt. Nu maar te hopen dat de band volgend jaar met echt nieuw relevant sterk en stevig materiaal komt. Want ik wil geen tweede Stones, ik vrees het Rolling Stones-syndroom, ik verklaarde me aangaande dàt al méér dan duidelijk...

Het is maar mochten ECHTE fans dit hier lezen, dat ze weten dat er behalve die special edition er dus een nog super-speciale editie bestaat, die dvd maakt de aanschaf voor echte fans toch redelijk EMEMENTAIR, het is maar dat U het weet!